53049
  • Wampa reloaded
    Off- on

Axe

Mit mondtak a Warthunderen ?
    Én szoktam beszólogatni, ruszkiknak pld. hogy adják vissza nagyanyám kakkukkosóráját.
    Vga ytegnap mondtam, hogy az uj gépem LAG-15 ös.

Illetve mivel utálom, mikor ugyanaz már 3x lő le, akkor legyökerezem és én kezdem el lelövögetni.
    Basszus, az olyan idegesitő, mikor valakibe belelősz, ő meg az "oposszum bosszú hosszú" felkiáltással csak megy neked, de szó szerint, inkább neked megy, és törjön mindkét gép.
    Ezt amugy büntetném, soha nem megyek neki direkt senkinek.

Amugy is, van pár idegesitő dolog a játékban.
    Rajtam kivül alig találkoztam valakivel, aki leszedi a csapattársat abajgató ellenfelet.
    Ha hátulról felülről belédjön a csapattárs és elkezd k.anyázni, hogy milyen noob vagyok.
    Vagy a profi, aki a játék legelején már a csapatot szidja. Lehet hogy ez minden multis játéknál igy van, én még csak hárommal játszottam, de ezektől agyfaszt kapok.
  • Molnibalage
    Azért csak óvatosan... Cemil ezt a listát küldte.

F-4 Phantom II (E/G) - cloud9
    B-52 - Captain Sim
    MiG-25 - ALPHASIM
    MiG-23 - ALPHASIM
    Su-27 - ALS-SIM

Ezen felül azt, hogy hogy megvan az össze jóváhagyása. Mit tudok tenni azon kívül, hogy hiszek neki. Az első modelleket úgy importálta, hogy távoli asztallal az én gépemen turkált. Akkor most is bízok benne.

Viszont mi van, ha most nem állít igazat? Nem tudom ellenőrizni, mert nincs kontakt listám...

Nos, a fenti listából az ALPHA-SIM már nem létezik, de van egy félig jogutód, aki átvett fejlesztőket, de nincs payware MiG-23/25 a Vitravia oldalon... Ez még az egyszerű eset, mert sanszosan freeware és csak szólni kell, hogy kellene ide és ide. A cloud9-es F-4 szintén valami elhalt dolog és FS szinten elég régi 2007-es videó is van róla.

B-52 és CS elleben ma is eladásra kínált produktum. Szu-27 és ALS-SIM dettó ugyanez. Ebből az egyik 10 dolcsis a másik meg 30. Persze a teljes produktum sokkal több, mint "koszos" repcsi 3D modellek, sanszosan ezért van rá engedélye Cemilnek. A gépek kabinja és rendszer modellezése kb. a munka 90%-a egy highpoly modellhez képest is.

A BMS4 fórumnak ellenben üzemeltetői vannak, emiatt jogai és kötelezettségei. Márpedig, ha jön a panasz, hogy "bocs, de ez a 3rd party cucc lopott dolgokkal van tele", akkor két perc alatt eltávolítják a MOD-ot és még örülhetek, ha nem bannolnak...
  • Borisz80
    Ugyan ki nem venném őket...
    Vagy legalább is privát felhasználásra biztosan megtartanám a Szu-27 kabint.

Akinek meg van még a Balkán az le ne törölje! Gondolom abból is eltávolíttatják a Szu-27 kabint.

De hányingerem van az ehhez hasonló "jogi" hülyeségektől. Mintha az eredeti készítőjét megkárosítaná ezzel. Gondolom az eredeti készítő büszkesége és az irígysége a gond. Én örülnék ha valami modellemet valaki felhasználná máshol is. Engem ugyan nem érdekelne hogy megkérdez e vagy sem.

@Axe
    Nem volt. De FCR + TGP-n voltam A2G-ben, mert fel akartam még deríteni majd gépágyúzni.
  • Molnibalage
    Úgy tűnik, hogy maradhatnak Cemil cuccai. Aztán meg remélem a legjobbakat. Mondjuk nem fenyeget az a veszély, hogy több ezer ember tölti el a MOD-omat és használja őket...
  • hooah
    Egy kis érdekesség ezen a linken a RAF szádadokról.
  • Molnibalage
    Éééés lehet, hogy mégis lesújt a probléma. Dee-Jay megkeresett, hogy akkor milyen modellek kerültek be Cemiltől. Nem teljesen értettem az üzenetet, de lehet, hogy pár modellnek így pápá lesz.

MiG-23MLD (ehelyett Hayab MiG-23-asa jöhet, de kell nekik orosz skin, mert az most nincs...)
    MiG-25
    B-52
    és a legfájóbb, az F-4 Phantom II modellek
    meg a Szu-27 kabin.

Majd még jelentkezem
  • Molnibalage
    Igen. Csak a feleslegesen agyonkoplikált dolgokkal nem foglalkoztam. Mivel a '80-as években nem volt TGP, ezért naná, hogy soha meg sem néztem, hogy akkor a TGP és AGM-65 párossal mi van...
  • axenet
    Volt más AG fegyver a gépen ? Átváltottál arra?
  • axenet
    Repültél már BMS4-el ?
  • Molnibalage
    TGP az akkor is van a BMS4-ben, ha csak AGM-65-öt raksz fel? Ha igen, akkor sejtem, hogy az AGM-65 idítások után miért nincs TGP. Már, ha jól értem a problémát.
  • Borisz80
    Tud valaki megoldást az alábbira?
    "A2G mastermode-ban miután kilőttem az összes Maverick-et (TGP-vel együtt céloztam), az SOI-t nem lehetett a TGP-re rakni (így nem volt lehetséges már irányítani), A2A és NAV módban viszont rendesen működött továbbra is."
    ?
  • Molnibalage
    Egyelőre senki nem szólt semmit, marad. Az A.S féle import úgy tűnik, hogy működik. Nem 100%, de eddig CTD mentes, az ATO generálja a küldiket ahogy kell és ha változtatom a területi hozzátartozást, akkor úgy reagál, ahogy várom.
  • Borisz80
    Még hogy kiszedni... ha már megvan és elterjedt akkor ne menjen a süllyesztőbe.
  • Molnibalage
    Nem tudom. Ezek után a Szu-27 pit miatt is aggódok, hogy akkor ki kell szedni vagy sem. Egyelőre még bant sem kapott Nizmo.
  • z0ty4
    az szép. csak törölték a projektet vagy várható valami ejny-bejnye is?
  • Molnibalage
    Megkeresték az FS kabin készítőt és közölték, hogy itten bizony nem volt engedélykérés, hanem bizony kvázi lopás/visszafejtés történt...
  • z0ty4
    Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

azóta törölték. mi volt vele a probléma?
  • Molnibalage
    Lehet, hogy így kellene működnie, csak az apró hiba az, hogy nem így működik... Ugyanis a Falcon nem tud olyat produkálni, hogy nem tudja az adott oldalhoz tartozóást beazoosíani. Elég csak az F4AWACS vagy au UI-ra nézni. Van olyan kategória, hogy "unknown" amikor az UI-nál szelektálsz a kijelzésnél, de a gép oldalhoz tartozása akkor is tiszta, csak a típusát nem tudja azonsítani. (Ekkor csak egy háromszögként jelenik meg a cél, repcsi ikon helyett.) Lehet, hogy akkor vált át outlaw-ra. Egyébként szökőévenként hallani ilyet az AWACS-től, mert az észlelési táv szélén és alcsonyan repülő gépeknél fordulhat ez elől.

Modom, kb. 6-7 éve is felfigyeltem arra, hogy az FF-ben is néha ouwlaw a kontakt. Soha, ismétlem soha nem lőttem le így baráti gépet.

Szóval szép dolog az elmélet, de mintha ez egyszer szóba lett volna hozva már. Pont ezért van az, hogy a BMS4 csapat nem foglalkozik az IFF-fel, mert ez a bizonytalan kategória sem létezik most...

(Az AWACS géptíus azonosítási képessége egyébként szerintem brutálisan felül van modellezve.)
  • Molnibalage
    [URL=http://www.benchmarksims.org/forum/showthread.php?17702-F5A-Pit&p=254991&viewfull=1#post254991]Az F-5 kabinnal "apró" probléma van.[/URL]
  • axenet
    • When you see a contact, "friendly" means friendly, "bogey" means unknown, "outlaw" means unknown assumed hostile, "bandit" means confirmed hostile....

Ugye, nem árt ezt tudni...
  • repvez
    Önnek egy új email üzenete érkezett :)
  • Molnibalage
    Az outlaw nekem mindig ellenség volt. Gőzöm sincs, hogy miért váltogatott a terminológiák között.

Az FF-ben volt, hogy a SOJ gép csak azt a köteléket védte, aminek része volt. A BMS4-ben tudommal már ez sem kell. Ha két aktív ECM waypoint között megy a gép, akkor automatikusan zúzza le a földi radarokat a gép. A repcsik radarjára nincs hatással ezen felül semmiféle visszajelzés nincs műszeresen arról, hogy a SOJ glo aktív.
  • Borisz80
    Molni!
    Lehet hogy már kérdeztem tőled, de már nem emlékszem.

Lehet olyat csinálni BMS-ben, hogy kreálok egy package-t amiben flight1-ben van egy EF-111 Raven elektronikai zavaró gép ami zavarást biztosít a package további flight2-3-4.... számára?
    Egy régebbi falcon verzióban állítólag működött ez, de csak a földi radarokat zavarta, viszont azt 100%-osan.
  • Borisz80
    Declear-re 3 válasz lehetséges a falconban:
    Hostile - ellenség, tüzelés engedélyezve
    Outlaw - nem sikerült azonosítani, vizuális azonosítás szükséges, addig tüzelni tilos
    Friendly - barát

Mind a hármat lehet hallani az Awacs-től.
  • L Viper #46041
    Elég rossz felfogás. A felhasználók többsége örülne neki, aztán ha alkot jobbat a BMS csapat, akkor le lehetne cserélni. így most egyáltalán nincs. Na mindegy...
  • Molnibalage
    Az FF féle FF-ről a BMS4 csapat egyöntetű véleménye, hogy primitív és így soha nem lesz BMS4-ben.
  • L Viper #46039
    Ehhez az IFF dologhoz annyit, hogy a FreeFalconban azért egész használhatóan megoldották. Valami olyasmi pont jó lenne a BMS-be is. Magyarul, ha ott meg lehetett valósítani, talán valahogyan a BMS-ben is meg kéne.
  • Molnibalage
    És ugyabár a falconban az Awacs sem tudja mindig megmondani hogy barát e vagy ellenség

?

Ilyennel én még nem találkoztam. Mit mond olyankor?
  • Borisz80
    Az IFF tényleg nem csoda azonosító, rengeteg minden bekavarhat. Hiteles infók után ezt már én is belátom. Pl közel lévő gépeknél pont használhatatlan. De ha az awacs-al a 'declear' parancsal tudjuk azonosítani az ismeretlent, akkor akár ezt a "kódsorozatot" át is rakhatnák az IFF kódjába. Lehet hogy nem hiperrealisztikus, de még is jobb mint a semmi. És ugyabár a falconban az Awacs sem tudja mindig megmondani hogy barát e vagy ellenség. Így a hibaszázalék is benne van.

De Repvez nagyon jól megfogalmazta a dolgokat:
    "... mi "csak" szeretnénk használni és nem nagyon érdekel, hogy az hogy valósul meg,csak az hogy amit látunk és teszünk az hasonlitson a valóságoshoz és szórakoztasson..."

Ámen!
  • z0ty4
    itt van. jó sok emberke segített.
  • Molnibalage
    Ez hol?
  • z0ty4
    "Molnibalage - For sharing his IR Missile data values with us and for providing much valuable information on various topics. Thanks Molni!"

• z0ty4
    BFS war Begins Feb 1st @ 1600 GMT
    Battle For Sinai 2.22
    Guys uninstall any previous version of Battle For Sinai.
  • repvez
    Ez a Hayab gyerek azt akarja, hogy megussön a guta mikor ilyen képeket mutogat nekem?

Amugy én ugy gondolom, hogy nem feltétlenül kell minden gépnek a funkcióját nézni.Miért ne repülhetne csak ugy utvonalat és ezzel is szinesitve a reptéri forgalmat és légteret, esetleg eszkortot biztositani neki.

A hercules sem zavar sok vizet mégis benne van.
  • Molnibalage
    MiG-27. És van egy P-3 Orion is. Gőzöm nincs, hogy a gép mire jó a Falcon világában. Fő feladata az ASW, a naval része a Falconnak meg gyak. nincs is...
  • Molnibalage
    Új Rafale képek.
  • Molnibalage
    A komment lényege az volt, hogy "meg tudnák csinálni" rész minden, csak nem igaz. Ész nélkül nem lehet belenyúlni, met akkor a DB értékekkel is kéne valamti csinálni. Oh, wait, ebbe a részbe szarik bele a BMS4 csapat...
  • L Viper #46028
    Ha én valamit szeretek magamban... :-)))))))))
  • repvez
    Sztem, jól látod,mert mi "csak" szeretnénk használni és nem nagyon érdekel, hogy az hogy valósul meg,csak az hogy amit látunk és teszünk az hasonlitson a valóságoshoz és szórakoztasson.
  • Molnibalage
    Ööööö, jeleneg én nem találkoztam még olyannal, aki tudja, hogy a mostani ECM kód hogyan működik. Ugyanis minden gépnek az ECM értéke azonos. Eddig ok? Akkor tovább. A bibi, hogy azt sem tudni, hogy amikor 0 az érték, akkor a csak a ECM degradáló koefficiens működik a radarnál vagy sem. Miért? A gépek ECM értéke 0-127 között lehet. Régen kipróbáltam, hogy 40-45 tájára állítva az ECM az összes ARH rakétát hazavágta úgy, hogy manőverezni sem kell. Tehát semmi sem garantálja, hogy a DB + kód jelen állapotában azt csinálja, amit hiszünk vagy tudunl.

Tehát amíg az ECM alapvető tulajdonsága nem ismert, addig az állításod nagyon nem igaz. Az meg alapvető lenne, hogy egy - már elnézést - de szutyok gép ECM-je nem legyan azonos mondjuk egy Super Hornetével...

A SOJ gépek meg jelenleg úgy vannak bent, hogy nem érzékelhetőek, de mégis olyan brutálisan hatásuk van a légvédelemre, hogy inkább be sem teszem őket a játékba. Szóval csak lassan a testtel...

Újabban azt látom, hogy elharapóznak az ötletek úgy, hogy nem ismeritek a Falcont még azon a szinten sem, ahogy én. Pedig az ehnyén szólva nem a világ teteje...