A játékosok körében az Intel a népszerûbb
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
user error #399 ;))
Forza.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Igen, de csak a cache miatt. Mármint hogy így annak az órajele is magasabb, és tömörítésnél a méret is többet számít. Utasításszámban egyformák. Sõt, az Athlonnak gyorsabb az FPU-ja. De van egy olyan furcsa dolog is, hogy az egyik enkóder gyorsabb Pentiumon, a másik meg egyformán fut!... Ez most vagy amiatt van, hogy az utóbbinál valami bibi van, vagy a sebességnövekedés csak az SSE2/SSE3 miatt van. (Egyes programok nem azt nézik, rendelkezésre áll-e pl. az SSE2, hanem a proci kódját, és csak akkor engedélyezik az SSE2-t, ha a megfelelõ Pentiumot találják. Amatõr megoldás
"a különbség nagyon látványos"... Csak mindenki más vak, és nem veszi észre, mi? :P
Nem gondolod, hogy ha ennyivel gyengébb lenne az Athlon, arról mások is tudnának?
Amit az alaplapokról írsz, az évekkel ezelõtt volt néha téma, azóta éppen elég jók és stabilak a chipsetek. Persze 1-1 adott alaplap még lehet hibás tervezés, de ez elég ritka. A GigaByte nem rossz név, ezért nem hinném, hogy azzal van baj. Inkább a névteleneknél lehet számítani esetleg ilyesmire. De a chipsettõl is függ. Nvidia, VIA (ma már) teljesen jó, Sis-ben kicsit kevésbé bízok. Sis+noname lap=kissé zsákbamacska. Persze olcsó húsnak...
Most éppen DVD-t írok, másolok két vinyó között (nemrég volt reinstall, dokumentumokat másolom a helyükre), AthlonXP 1800+-on, KT266A-s alaplappal (no dualchannel, 266Mhz-s RAMok), s közben a WMP10 mp3at játszik le-folyamatosan. Nem tudom, te hogyan tesztelted, de szerintem azzal a géppel valami nagyon nincs rendben... Ismerettségi körben több embernek van AMD-je, egyiknek sincs vele gondja, azonban 1 intelessel akad gond, de sztem azt õ nyírta ki tuninggal:)
/*WTF?!*/
Másrészt egy halom sz*r minõségû intel chipsetes alaplap is van kint a piacon. Na persze van olyanból SiS, VIA és NForce is ...
Minden. Gyorsabban indulnak a progik. Gyorsabb a dvd tömörítés. A suse linux is sokkal gyorsabb (másodpercekkel). Ráadásul dual channel-es és vinyóról másik vinyóra másolásnál lefogja a gépet, de úgy, hogy még az mp3 is akad orrba szájba. És nekem 2.4-es van és ott simán megy minden még másolás alatt is, pedig nem is HT-s. Nem tudom hogy a Gigabyte olyan rossz lenne Amd-re? Nekem is az van P4-re de a különbség nagyon látványos.
Az a baj hogy nem a proci az amd gyenge pontja, hanem az alaplap. Nem elég jó a legtöbb. Szerintem ez a baj. Tuti hogy rendes alaplap-ban van olyan jó mint a p4, sõt! De nagyon jó alaplap kell ahhoz. Míg az intel alaplapok (intel chipset) egytõl egyig kiválóan szuperálnak, az amd re való lapok nem mindíg a legjobbak teljesítmény(néha stabilitás) terén.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Nem lehet, hogy ez csak hibás feltételezés miatti érzékcsalódás, hogy te gyorsabbnak érzed a sajátodat (ha a körítés sebessége tényleg egyforma)? (Ne feledd, hogy a Barton órajelenként több utasítást hajt végre, mint a P4, szal ne ebbõl indulj ki!) Mi gyorsabb nálad egy 2.6-os P4-en, mint egy 2800+-os (~2GHz) Bartonon? (Ehh, nem találom azt a papírt, amire épp nemrég felírtam az elõbbit
Nem csoda, akkor jött ki az FX... :P (De a 6. gen.-bõl ismét több az NV.)
Az Ati kártyák jobban szerepeltek egy nvidia-s játékban. (Gondolj bele: Több bug volt nvidia-s kártyákon mint ati-n egy olyan játékban amit nvidia-ra hegyeztek ki!) Azért ez nagyon ciki volt. Persze azóta már kijött pár gigantikus patch (erõs nvidia nyomásra), de addig ez így volt. És tegyük azt is hozzá hogy a SM3.0 is csak a legújabb igen friss patch-ben van benne.
Egyrészt az NVIDIA-nak nem volt ilyen kuponos akciója a FarCry-al, másrészt itt nem arról volt szó, hogy mi mivel jobb, hanem hogy melyik kártyából mennyi fogy. Másrészt a FarCry-nak nincs ilyen statisztikája a használók konfigurációjáról, úgyhogy nem tudom mirõl beszélsz.
De ha már a "jobbságot" hozod fel, miért is "jobb" a FarCry ATI-val? Azért jobb mert nincs SM3.0 meg nincs HDR? <#hehe>#hehe>
Ki mondta hogy nem mérhetõ?? <#integet2>#integet2>
Én nyitott vagyok, nem zárom ki mereven, de azért fenntartással fogadom. :)
És továbbra is javaslom a konfigok egyéb részeinek alaposabb megvizsgálását. :)
És mindezt pont a HL2-ben, az ATI/Valve NVIDIA kiszorítós produktumában. <#mf2>#mf2><#ravasz1>#ravasz1>
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
szal a hl2-t futtatók nagyobbik fele nemnormalis ;))))
Forza.
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
azé elég sokan engedték hogy megvizsgálja a gépet, szal ettõl mérvadóbb mint egy akármiylen szavazás.
Szemre??he he<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#hamm>#hamm><#hamm>#hamm>
Johet a flame!
Es hoppa, maris van 60 hozzaszolas. A legjobban az elvakult embereket szeretem. <#falbav>#falbav>
Magyarul idõben volt egy jelentõs váltás úgy egy-másfél éve, amikor a játékosok átálltak Nvidia-ról ATI-ra, ez valamikor a Titanium széria (Ge4) után lehetett, legalábbis ezen grafikon alapján.
Érdekes, hogy ebben a statisztikában a legújabbak (X800 és tsai, Ge6600 és tsai) egyáltalán nincsenek jelen. De még csak minimális számban sem.
"A részletes adatok szerint a Valve Software Steam technológiát használó játékosok 52,6 százaléka választotta az Intel processzorait, míg 47,3 százalékuk az AMD mellett voksolt."
Tekintve, hogy az AMD részesedése mennyivel kisebb is (8%???), szerintem ez a fej-fej melletti eredmény pont azt mutatja, hogy a játékosok körében milyen népszerû az AMD, nem???
Legalább is a statisztika szerint.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ha neked a géped hangja proci függõ akkor jájj!! <#hehe>#hehe>
Egyébként egyértelmû hogy ár /teljesítményben itthon az Amd a legjobb.
Egyebkent ismeroseimnek, aki nem komplett, neves gyarto gepet vette, kapta, AMD-je van a jobb ar/teljesitmeny miatt.
De az AMD gyorsabb is, olcsóbb is, és már nm is hangos.
AMD van a gépemben.
MERT MOST AZ A JÓ ár/teljesítmény arányban!
És a teljesítménye meg amúgy jobb mint az intelé.
Kiváncsi vagyok mennyit tejelhet az intel ide-oda az amd-fikázásért... Vajh hány millába került hogy a M$ 2 évet késsen a 64es vinfossal?? Már rég 64 biten dolgoznánk, játszanánk... A melegedési probléma is visszaütött rendesen.. Emberek az INTEL NAGYON MELEGSZIK tehát szar!!!
de stabilitásban mindegyik ott van (több napos folyamatos számolás) és szerintem játéknál a ht-t (vagy SMP-t) soxor úgyse használják ki (pedig már a q3 motor támogatta az smp-t és biztos azóta is hoztak ki olyan játékot ami támogatja csak már nem követem egy ideje). ígyaztán játék szempontjából lehet, hogy nem tapasztalnék ekkora különbséget. ráadásul a memória és az alaplapi chipkészlet különbségei miatt ez a teszt nem mérvadó. egyébként ha már itt tartunk az nforce chipsetnél nem láttam olyat ami gyorsabb lenne vinyó mûveletekben a p4 oldalon (persze csak i875-ösig bezárólag).
olvasgatni es foleg tapasztalatbol kellene beszelni a tobieknek hogy mi a jo, Intel vagy AMD, roviden anyit hogy mind a 2 jo! aszerint kell valasztani hogy mire lesz hasznalva az a gep, es a lenyeg lehet a legujabb, legerosebb, procesor a PC -ben, ha a tobbi alkatresz gyenge minosegu.
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
amúgy ne feledjük, hogy itt pénzrõl van szó, és bár én most amd párti vagyok, semmi kétségem, hogy ha õk szereznek döntõ részesedést ugyanúgy elszemtelenednek mint az intel. uakkor észrevehetõ, hogy az utóbbi években, ahogy az amd utolérte az intelt, az intel is elkezdett árat leszállítani, fejlesztést gyorsítani.
szóval verseny van, és az nekünk jó, legyünk akár intel- akár amd felhasználók.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Meg pl. egy icipicit rontja egy cég hitelét, ha a stratégiáját a vásárlók szemtelen félrevezetésére alapozza. (Órajel-õrület; olyan propaganda-anyagok készítése, amik órajel-alapon hasonlítják össze a procikat, épp a konkurenciát csalással vádolva ilyen alapon, arról meg persze mélyen hallgatva, hogy az Athlon egy órajel alatt több utasítást hajt végre; sõt tesztprogram-gyártó lefizetése, stb.)
A füstölésrõl annyit, hogy az rövid idõn belül meg lett oldva, és akkor már nyugodtan leeshetett a hûtõ. Eléggé szelektív a memóriád, mivel arra már nem emlékszel, hogy a büszkén hírdetett Inteles hõvédelem olyan jól mûködött, hogy ugyan nem füstölt el, csak épp elég volt csak a ventit leállítani (ami sokkal gyakrabban fordul elõ, mint hogy leesik az egész hûtõ), és pár percen belül ugyanúgy tönkrement a proci! (Addig bírta az - állítólag bombabiztos - órajel-visszavételi móka.) Tehát nem volt éppenséggel tökéletes az Inteles hõvédelem sem. Errõl is voltak videók. Közben az új Athlonos hõvédelem már mindkét esetben rendesen mûködött.
A vállalat, amelyet 1968-ban Andy Grove, Gordon E. Moore és Robert Noyce alapított, 1971-ben megalkotta a világ elsõ mikroprocesszorát. 1981-ben az IBM* az Intel egyik processzorát, a nyolcbites 8008-ast választotta új számítógépe agyául. Az új gép a PC (Personal Computer) nevet viselte. Az 1980-as évek végén Andy Grove, az Intel magyar származású alapító tagja vált a cég ügyvezetõjévé, és „vezénylete alatt” az Intel a 90-es évek elejére már a világ legnagyobb félvezetõ-, illetve chipgyártójává válik.
gef2 mx -n ki játszik??? elég szomorú.
[ helikopter ]
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
/*WTF?!*/