84
-
dez #44 Nem jelent semmit, hogy ők "találták fel". Akkor már napirenden volt, ha nem ők csinálják meg, megcsinálja más. Mellesleg, az x86-tal, főleg a korai típusaival nem dicsekednék. Ugyanabban az időben más gyártók (pl. Motorola) sokkal jobbat csináltak (68k sorozat). Pusztán politikai-gazdasági okból választotta az IBM az Intelt.
Meg pl. egy icipicit rontja egy cég hitelét, ha a stratégiáját a vásárlók szemtelen félrevezetésére alapozza. (Órajel-őrület; olyan propaganda-anyagok készítése, amik órajel-alapon hasonlítják össze a procikat, épp a konkurenciát csalással vádolva ilyen alapon, arról meg persze mélyen hallgatva, hogy az Athlon egy órajel alatt több utasítást hajt végre; sőt tesztprogram-gyártó lefizetése, stb.)
A füstölésről annyit, hogy az rövid időn belül meg lett oldva, és akkor már nyugodtan leeshetett a hűtő. Eléggé szelektív a memóriád, mivel arra már nem emlékszel, hogy a büszkén hírdetett Inteles hővédelem olyan jól működött, hogy ugyan nem füstölt el, csak épp elég volt csak a ventit leállítani (ami sokkal gyakrabban fordul elő, mint hogy leesik az egész hűtő), és pár percen belül ugyanúgy tönkrement a proci! (Addig bírta az - állítólag bombabiztos - órajel-visszavételi móka.) Tehát nem volt éppenséggel tökéletes az Inteles hővédelem sem. Erről is voltak videók. Közben az új Athlonos hővédelem már mindkét esetben rendesen működött. -
dez #43 Tudod, ez nem úgy működik, hogy itt gyorsabb, ott lassabb egy proci. Annak oka van, ha lassabb, mint kellene. (Többek között tesztek, illetve tesztelésként futtatott felhgasználói programok sokasága mutatja, hogy hogy aránylik a két procigyártó terméke egymáshoz.) Pl. egy lassú alaplapi vinyóvezérlő igen sokat tud lassitani. Vagy nem felejtetted el véletlenül bekapcsolni az ultra-DMA-t (mint korábban egy másik nagy anti-AMD-s)? :p -
#42 Az Intel története dióhéjban:
A vállalat, amelyet 1968-ban Andy Grove, Gordon E. Moore és Robert Noyce alapított, 1971-ben megalkotta a világ első mikroprocesszorát. 1981-ben az IBM* az Intel egyik processzorát, a nyolcbites 8008-ast választotta új számítógépe agyául. Az új gép a PC (Personal Computer) nevet viselte. Az 1980-as évek végén Andy Grove, az Intel magyar származású alapító tagja vált a cég ügyvezetőjévé, és „vezénylete alatt” az Intel a 90-es évek elejére már a világ legnagyobb félvezető-, illetve chipgyártójává válik. -
#41 jhaa kiváncsi vagyok WineX ben hogy futhat, jó atomerő kell hozzá. -
#40 én sem akartam megadni. de azért érdekes látni ezeket a számokat.
gef2 mx -n ki játszik??? elég szomorú. -
Mice #39 ott ahol engem megkérdeznek, hogy hozzájárulok e és nem a hátam mögött teszik, ergó dönhetek NO-t is azt nem nevezném valódibbnak! -
Mice #38 hát pölö annyi, hogy minek mondja azt valaki, hogy ennyivel futtatja, ha el sem indul... -
#37 Azért nem olyan régen vannak a piacon az X800-asok, ráadásul ez a felmérés még a HL2 megjelenése előtt kezdődött... -
Zsoldos #36 jo ez ertelmes hozzaszolas, akkor a gf2 gts-t is vegyuk a csucskategoriaba, hisz regen topba volt pozicionalva :) -
#35 Nem tudom. Nekem mindíg is Intel procim volt. Sosem bántam meg. Láttam már olyan 2800+-os Barton-os gépet (suliban azt használtam fél éven át minden nap) ami olyan lassú volt dual channellel mint az én P4 2.4-em dual ch nélkül... (Én raktam rá a wint is, tehát nem ezen múlt. Ja és Gigabyte-os alaplap van abban is meg az enyémben is. Az enyém a régebbi.) Nem vagyok nagyon hasra esve az Amd-től. Én csak azt hiszem el amit látok, a tesztek nem érdekelnek. Sok ismerősömnek Amd-s konfigja van és láttam már ezt azt. Persze ettől függetlenül megfelelő alapokon lehet h jó az Amd is. pl 64 bitest még nem láttam. -
mechorg #34 Ja jó megvan -
mechorg #33 Ha valakinek 512 mega ramja van, az a 256-512, vagy az 512-1024-be kerül? -
#32 A transzmeta új fiú lévén megakar ismerkedni a többi processzorral, ezért egy egyszeru kérdést tesz fel nekik:
- Na mennyi 2+2?
- Intel: 5.
- Motorola: Hát 4.
- AMD: Négyszer tíz a nulladikon.
Értetlenül néznek az Intelre, mire az megszólal:
- Lehet, hogy tévedtem, de akkor is én voltam a leggyorsabb. -
galocza #31 ha akkor kapcsolódtál be a pck szép világába, tényleg sokat tudhatsz, és nyilván adni is fogok a véleményedre... -
#30 A 3Dfx találta fel a 3D kártyát, s hol van már:) (Kis csúsztatással, mert az NV1 volt az első, az áttörést azonban a Voodoo hozta.)
A "másodhegedűs" kifejezést is érdekes olvasni az AMD64-EM64T "rokonság" után:) A füstölgős korszak is elmúlt (azért kíváncsi vagyok, ezt még hány évig fogják felhozni az AMD ellen).
Egyébként ajánlom figyelmedbe, hogy a szerverpiacon 8%-os részesedést elért az AMD, pedig 2 évvel ezelőtt még sehol sem volt. -
#29 G5 nagyon jó. 1000x inkább G5 mint egyszer is AMD akárhánybit... ;D -
Athlon64 #28 Ja és a microprocessor kifejlesztése egy technikai ugrás ami nem semmi de nem is minden! -
Athlon64 #27 Tehát akkor az intel az egyedüli és eggyetlen és ezek szerint a Mac G5-öst se ismered el?!
Amúgy a Commodor cég is nagyon nagy, erős és jó cuccokat gyártott aztán mára semmi sincs belőle (sajnos)! -
#26 Csóró magyarok megveszik a "pénégy" celeront. -
#25 megszokott SG-s címek , felesleges fennakadni rajta.. -
#24 Ne viccelj, én Inteles vagyok...... Félreértettél, de nagyon. -
#23 Ezt inkább nem mondtam volna a mikroprocesszor az Intel találmánya.. az AMD csak másodhegedüs és az
is marad örökre... a minőséggel meg gyere, mert pár
éve még az AMD-t csak füstölős prociként emlegtték.. -
#22 Ma valamelyik angol netes portálon említették, hogy a "6.84% Unknown" valószínűleg Windows emulátort futtató Linux konfigurációt jelent.
...Merthogy a HL2 fut Linux alatt is valamilyen emulátorral. A teljesítményről nem ejtettek szót. A következtetésre úgy jutottak, hogy a Steam a driver info-ból állapítja meg a kártya típusát, tehát elvileg minden videokártyát felismer. A próbák során egyedül a Linux emulátoron nem ismerte fel a grafikus driver-t, és lett "Unknown" az eredmény.
Mellesleg a cikk egésze, címmel együtt abszurd:
SENKI nem feltételezte, hogy az AMD komolyan sikeresebb lehet az Intelnél ilyen rövid idő alatt bármelyik piaci szegmensben. Az Intel legalább 10x-20x akkora, minta az AMD. Csak az K&F költségvetése akkora, mint az AMD processzor forgalma (nem nyeresége!!!). Az Intel lendülete és ereje akkora, hogy legalább 10 év és hatalmas szerencse kellene ahhoz, hogy az AMD megközelítse.
Mindennek fényében a 47%-os eredmény szinte hihetetlen és hatalmas siker az AMD számára. Mégha csak egy nagyon szűk szegmenst érint is.
A cikk címe sokkal jobb lenne így:
"A játékosok körében beerősített az AMD"
-
#21 AMD powa!!!!!!!!!!!!! -
#20 Meghát a minőség ;DDD
Nekem az fontosabb, mint hogy a játékokban 3 fps-el jobb az AMD. Hiába az Intel az Intel ;DDDDD -
#19 Azért mert a csoró magyarok nem veszik meg az Intel-t mert az ugyebár drágább... én akkor is maradok intelnél -
Cat #18 ez nem szavazás volt, hanem egy sokkal valódibb felmérés, ahol nem lehet csalni -
#17 Egyértelmű: Intel inside + Geforce power :DDDDDD -
FTeR #16 az unknow valszeg a listában nem szereplőket jelenti...
ööö, mi köze van a felmérésben szerepelt szempontoknak, ahhoz, hogy fut e a HL2 32megával vagy nem? -
FTeR #15 ez nem szavazás volt...
feljött 1 ablak, hogy a Steam megnézheti e a konfigot, mert ezzel segítenénk a fejlesztést. Ennyi.
Másrészt ennek köszönthető, hogy a HL2 középkategóriára lett optimizálva, ellentétben a felsőre nyomott D3mal. -
#14 Hát nekem is haverjaimnak AMD-ja van mert elvileg gamekben jobb. -
#13 az ilyen felméréseken mindig nagyokat szoktam nézni, mert a közvetlen közelemben álltalában mindig annak a teljes ellentéte van.
pl minden ismerősőm, de tényleg minden ismerősőm AMD procival rendelkezik.
nagytöbbségük gémer.
videokariban 1-2 embernek van csak ATI vidikarija, a legtöbünknek (nekem is) nVidia VGA-m van. -
Garfield #12 Néztétek a "Windows version" szekciót? Magyarország felkerült a térképre:
XP Szervizcsomag 2 (Build 2600) 3,352 0.33 %
XP Szervizcsomag 1 (Build 2600) 1,044 0.10 % -
Totinkhamon #11 Én azért kiváncsi lennék egy-két dologra: pl. a videokártyáknál az unknown mit/miket takarhat?; a másik érdekes, hogy vajon hogy fut a hl2 32-64 mb rammal? A 2. ábra szerint pár "elvetemült" (pár száz) így nyomatja. Vagy csak hülyéskedtek? -
Unreal1942 #10 ..... -
Máté008 #9 Hmmm... De most ha jól értem akkor csak a Steam-et használók szavaztak nem? Szal ez nem teljesen jó így. Kéne csinálni egy honlapot ahol mindenki tud szavazni. És úgy lenne az érdekes! Sztem ott inkább az Intel loholna az AMD után, illetve az nVidia az ATI után! Sztem... -
ZUL #8 ebből kiderül, hogy a piacnak nem jelentős része gamer, mert akkor az amd sokkal jobb helyen lenne -
#7 "A grafikus kártyák közül (...) az ATI Radeon 9600 és 9800 sorozat bizonyult a legnépszerűbbnek, míg a csúcskategóriás termékeket nagyon kevesen használják."
Mert a 9800-as nem csúcskategóriás... Jó, ma már tényleg nem versenyképes abban a kategóriában (sőt, még a középkategóriában sem...), de ettől még nem oda pozicionálták alapvetően.
Amúgy AMD processzorom s ATi VGA-m van:) -
#6 Intel+GeForce és HL2+CSS -
vinjos #5 áááá ilyen hülyeséget
persze------(intelen játszók) én hozzá tettem volna hogy Celeroncson
Amd forever