55
  • dez
    Aham, szóval neked már nem 3-4-ütemű robbanómotoros? Nincs benne fékpedál, gázpedál, sebváltó? Füstje sincs ugye. Ja, és már nem is kerekeken gurul, hanem lebeg az út felett. Ummm, milyen útról beszélek? Hiszen az már felesleges neki. És persze nyilván már nem is te magad vezeted.

Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet, még egyszer leírom a mondat végét: "csak finomítottak rajtuk". És a "lényegében" szónak is lényeges szerepe van.
  • toyotakacsa01
    "A mai autók lényegében alig különböznek a legelsőktől, csak finomítottak rajtuk azóta."

Hát nem tudom, te milyen szekéren furikázol, de az enyém már komolyabb mint a legelső kocsik.
  • dez
    A mai autók lényegében alig különböznek a legelsőktől, csak finomítottak rajtuk azóta.
  • dez
    függetleníteni, én
  • dez
    Jaja, a mozgás (nem csak az emberszerű) is épp elég összetett idegrendszeri funkció, amihez nem csak "egyszerű" egyenletekkel leírható műveletek kellenek, hanem intelligens helyzetfelmérés és döntések is.

Mellesleg, nem hogy az embert, hanem még egy sokkal egyszerűbb élőlényt sem tudnak utánozni. Nem hogy összességében, még a mozgásában sem (ill. mint fent is látható, a kettőt nem lehet teljesen függettleníteni). Pl. a Marson is sokkal hatékonyabb lenne egy rovar módjára közlekedő eszköz.

Amíg nem lesz valami igazán értékelhető változás, és csak ámításnak tekintem ezt az egészet már.
  • Valentino
    Az emberszerű mozgás és az MI az nagyonis összekapcsolódik. Az MI egyik meghatározása az, hogy hogyan lehet számítógéppel olyan dolgokat művelni, amiben pillanatnyilag az emberek jobbak (persze több más meghatározás is létezik). Egyébként egyetértek a többi gondolatoddal, engem is lenyűgöz az emberi "gépezet" működése. Nehéz egy ilyen mesterművet leutánozni :))
  • Cat #9
    Nekem megy, Windows Media Playerrel mindet le lehet játszani
  • nenad
    azon vacilalok mi van ha az egeszet gepen modellezik, talan nem is kell olyan bonyolult rendszer hozza, es rengeteget tanulhat nagyon rovid ido alatt.
  • [NST]Cifu
    Itt most csak az emberszerű mozgásról van szó, az MI megvalósítása egy teljesen más tészta.

Ebben inkább az a csodálatos, hogy egy olyan egyszerű és hétköznapi dolog, mint a kétlábon való járás és futás a járás mennyi fejfájást okoz a mérnököknek és a tudósoknak. Személy szerint ezért nem hiszek az emberszerű robotok gyors megvalósulásában, még évtizedek kellenek ahhoz, hogy egy olyan robotot legyünk képesek alkotni, amelynek a mozgása teljesen emberszerű lehet, tehát képes mondjuk akár futásból átugrani egy sövényt, vagy mondjuk a felszállni egy motorkerékpárra.
  • Valentino
    Nem úgy gondoltam. Csak ahhoz képest butuskák, hogy mennyi gond és időráfordítás szükségeltetik egy ilyen megépítéséhez. És hogy még jó sok idő kell ahhoz hogy valami meghökkentőt vagy emberközelit tudjanak csinálni.

Az első autókról csak annyit, hogy akkoriban sokan azért nem vettek autót, mert gyalog is gyorsabban lehetett menni, nemhogy szekéren, vagy lovon. Az első kocsik is viccesek voltak, igen :))
  • Lacc
    Ezt úgy mondtad mintha elő lenne irva, hogy már rég gondolkodó humanoid robotokat kéne tudnunk gyártani.
    És mi van az első autókkal? Azok is szánalmasok voltak mi?
  • Valentino
    Olyan szánalmasak ezek a mai robotok. Pedig mennyit szenvednek velük, amíg beléjükprogramozzák a meserséges intelligenciát. ... és mégis, csak "ennyire" képesek. Hol vagyunk még az Asimov féle robotoktól, amikbe bele kell programozni a robotika 3 törvényét...?
  • kal el
    Hát ez szerintem nem futás esetleg egy gyenge kocogás.
  • Robko
    winampal megy a videó
  • TommyC
    Nekem nem mennek a Letölthető videók :(