Fut, mint a Rabbit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze tudni kell, hogy az etanolt a mezõgazdaság termeli, részben a melléktermékek feldolgozásával, amit az állam is támogat. Szóval egyfelõl állami részrõl kell a zsebbe is kell nyúlni.
Hasonló lett volna nálunk is, az emlékezetes repce-biodiesel program, csakhát az (jó magyarosan) annak a példája lett, hogy nem szabad csinálni az ilyesmit...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
persze iszonyat pénzigényes a dolog, de valahol csak összegyûlnek az olajmilliárdok.. ( pl: Dzsoki Juing 😊 😊 )
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Az elektromos autókkal kapcsolatban szvsz a fõ probléma az emberek hozzáállása, illetve rengeteg a tévhit és az elõítélet velük szemben (amerikában rengeteg paródiában és viccben szerepel pl. az EV-1).
De (már egypárszor leírtam) ha a benzinkútnál kiegészítésképpen nem csak PB gázpalackot lehetne kapni, hanem feltöltött ( szabvány) akksit, és csak a töltési díjat kellene kifizetni (lemerült akksi ki=> feltöltööt be)akkor csak annyi idõt venne igénybe, mint 1 átlagos tankolás..
Sõt ez most jutott eszembe, a fékezésssel pl vissza is lehetne tölteni valamennyit az akksiba, hiszen a mozgási energia a hagyományos fékeken hõvé alakul. Ha ilyenkor bekapcsol 1 töltõ generátor, igen hatásosan visszafogja a kocsit..persze nem vészfékezéskor..
De nem hiszem, hogy én találtam fel a spanyolviaszt, a fenti dolgok megvalósítása csak elhatározás kérdése lenne.
Ha pl az elektromos autók gyárai ilyen "plug n' play" csereállomásokat építenének, biztosan megnövekedne az elektromos autók iránt az igény..
De miért nem építenek??
Innentõl már összeesküvés elmélet..találgatások...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Az energiacella sem új találmány, ez is igaz, ott a probléma az üzemanyag. A hidrogén egyfelõl drágán elõállítható (jelenleg ugye fõleg szénhidrogénekbõl állítják elõ, mert így olcsóbb, mint elektrolizissel), drágán tárolható (különösen cseppfolyós állapotban) és ráadásul roppant tûz és robbanásveszélyes. Jelenleg ha jól rémlik, fõleg a metánban bíznak, meg hasonló anyagokban, és ebbõl nyerik ki a hidrogént már a jármûben, valami katalizátor segítségével. Ehhez kellett ennyi idõ (persze az is tény, hogy ilyen irányú kisérletekre viszonylag kevés figyelmet szenteltek).
Egy kis szélgenerátort szívesen felállítanék a (nemlétezõ) kertesházamban, de egy Lexus LS430 vétele (President II csomaggal) valszínû skizofrénné tenne. 😊
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
És persze a nagyobb sorozat alacsonyabb árat is jelent, mert ugye ez is gond volt. Meg a szükséges infrastruktúra (töltõállomás, stb.) is hiányzott.
Az emberek gondolkodása: mint írtam, máris több városban eldöntött kérdés, hogy a város nagy részére nemsokára már csak ilyenekkel lehet majd behajtani. Ez valószínû rohamosan el is fog terjedni (rájönnek az emberek, mennyivel jobb úgy a levegõ, és persze hivatalból is az egészségvédelem miatt, és amúgy is több, de kisebb autóra van szükség, stb.), a belsõ égésû kiszorul az autópályákra, stb. Aztán lassan onnan is eltûnik.
(De ha most hirtelen találnának egy hatalmas olajkészletet, hát valószínû ez kitolódna újabb néhány évtizedet.)
Nekem is volt autóm, de eladtam, és többet már biztos nem veszek belsõ égésût (illetve azért szoktam inkább robbanómotort írni, mert azt hiszem, végülis pl. az üzemanyagcellában is lassú égés megy végbe, tehát ott is van "belsõ égés" 😊 , csak az nem közvetlenül hajtja a kerekeket). Ezt a "pár" (~8-10) évet már kibírom nélküle. :p
Az emberek gondolkodásának kellene megváltoznia...
Te nyílván hiszel benne, hogy az olajlobbinak semmi köze az autógyártáshoz, és hogy az is csak puszta véletlen lesz, hogy az olaj drágulásával (ahogy fogy) egyre több korábbi találmány fog elõkerülni páncélszekrények aljáról. (Több ilyenrõl lehet konkrétan is tudni, mielõtt összeesküvés-elméletet kiáltasz. 😉 )
Azért az emberi gyarlóság, és nem a technológia a felelõs. 😉
A belsõégésû motorok esetén jelenleg az Otto- és Diesel-motorok rendelkeznek a legkiforrotabb konstrukcióval, hiába vannak "elegánsabb" megoldások, mint a Wankel-motor vagy a gázturbina, ezek nem tudnak jelenleg versenyre kelni a "hagyományos" belsõégésû motorokkal. Még az alternatív üzemanyagok esetén is (pl. Hidrogén) valószinüleg jóideig õk lesznek a meghatározó megoldások...
Mondjuk Európában, ahol a csapból nem kõolaj folyik, és ott, ahol nem nyírják ki az arabokat pár gallon benzinért. A légszennyezés 20% az USA-ból jön. Ott szerinted mennyit eszik egy átlag verda százon? 6.8 litert?<#guluszem1>#guluszem1>
"Így nem túl meggyõzõ az egyensúj képessége?!"
Szerintem nincs is egyensúlyérzéke. Eddig ez a leggagyibb robotcsávó, amit az sg-n bemutattak. Járókeretes, mint a nagymuter! <#idiota>#idiota>
Szvsz az Otto konstrukció már idejétmúlt, jó lenne lecserélni. Persze nemvok mérnök v feltaláló nemtom megmondani a frankót, csak idegesít hogy a lobby meg a kényelem ennyire preferálja azt a xart.
Így nem túl meggyõzõ az egyensúj képessége?!
Egyébként a Japók már bemutattak egy járó robotot amely teljesen függetlenûl önnálóan járt meg még valamit pofázott is...
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Ez lehet csak van egy kis probléma ... hiába kevésbé környezetszennyezõbb ha egyre több van és így globálisan nagyobb a szennyezõdés ...
<#vigyor>#vigyor>
-na hanyas szintû vagy te rakás sz*r?
...
bocs ezt nem tudtam kihagyni ...
amúgy az emberi járás nem neuronháló alapú lemodellezése értelmetlen zsákutca, amolyan egyetemi pénzkidobás az egész, ami munkát adhat a profoknak diákoknak egyaránt, de értelmetlennek tûnik ...
Nem igazán értem, hogy miért nem fektetnek több pénzt a Wankel motorba ha már mindenképp a benzines megoldást akarják nyomni, az RX-8-at elég jól elviszi.
ON
A videókon nekem úgy tûnik, hogy Rabbit ki van támasztva kissé. Így azért jóval egyszerûbb futkározni, hogy nem kell az egyensúllyal törõdni.
Skype : nzaazn, CRC,LFS : _--NZ--_[HUN] B I K E T R I A L S - OUR SPORT FOREVER trial-gyor.fw.hu
egyébként én megelégszem, ha mondjuk lánctalpon hozza be a sört egy robot nem lábon. 😊
Egyébként nekem is az jutott eszembe, a videót megnézve, hogy - hol vagyunk mi még Asimov-tól!
Ha végig gondoljátok, volt egy kirobbanó fejlõdés a gõzgép megjelenésével, de valóban csak finomítgatjuk a dolgokat!
Bizony! Hiába atomerõmû, abban is gõz termeli az áramot /gõzturbina/ <#unalmas>#unalmas>
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
Hát igen, egyre szarabb dolgokat találnak ki...
A szekér megfelelt az embereknek évezredekig, "csupán" 100 éve van autó, de neked már nem jó. <#vigyor3>#vigyor3>
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Felix Wankel találmánya gyenge mégis üdítõ fény volt ebben az unalomban, sajna az Otto-motor tartja magát, a sok tervezõmérnök és fejlesztõcsapat inkább biztosra megy és nem kockáztatja a sok-sok pénzt, hiszen a "finomításokkal" is óriási nyereséghez jutnak.
Ellenben örvendetes, h Japánban és Kaliforniában politikai PR lett az alternatív üzemanyaggal hajtott konstrukciók támogatása.
Egy autós könyvben olvastam, hogy a mai autókban használatos dolgok többségét az autózás elsõ pár évében találták ki (vagy már elõbb). Kivétel azt hiszem a dízel-motor, az valamivel késõbbi megoldás.
A mûszaki élet már csak ilyen, hogy a relatíve kisebb finomítások is sok munkát igényelnek.
Azt írod, ami nem 4 keréken gurul, az már nem is autó (gondolom, nem úgy gondoltad, hogy az "autó" elválaszthatatlan része, amit az elsõ 3 mondatban írtam, és ami még ide sorolható). Én meg azt kérdezem, 100 évvel késõbb még miért "autón" közlekedünk.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet, még egyszer leírom a mondat végét: "csak finomítottak rajtuk". És a "lényegében" szónak is lényeges szerepe van.
Hát nem tudom, te milyen szekéren furikázol, de az enyém már komolyabb mint a legelsõ kocsik. <#vigyor3>#vigyor3>
Mellesleg, nem hogy az embert, hanem még egy sokkal egyszerûbb élõlényt sem tudnak utánozni. Nem hogy összességében, még a mozgásában sem (ill. mint fent is látható, a kettõt nem lehet teljesen függettleníteni). Pl. a Marson is sokkal hatékonyabb lenne egy rovar módjára közlekedõ eszköz.
Amíg nem lesz valami igazán értékelhetõ változás, és csak ámításnak tekintem ezt az egészet már.
"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ebben inkább az a csodálatos, hogy egy olyan egyszerû és hétköznapi dolog, mint a kétlábon való járás és futás a járás mennyi fejfájást okoz a mérnököknek és a tudósoknak. Személy szerint ezért nem hiszek az emberszerû robotok gyors megvalósulásában, még évtizedek kellenek ahhoz, hogy egy olyan robotot legyünk képesek alkotni, amelynek a mozgása teljesen emberszerû lehet, tehát képes mondjuk akár futásból átugrani egy sövényt, vagy mondjuk a felszállni egy motorkerékpárra.
Az elsõ autókról csak annyit, hogy akkoriban sokan azért nem vettek autót, mert gyalog is gyorsabban lehetett menni, nemhogy szekéren, vagy lovon. Az elsõ kocsik is viccesek voltak, igen 😊)
"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."