10224
DUgsdu3.png11106663921180798017.jpg

Linkek: EP2 Steam Oldal - Orange Box Hivatalos Oldal
Van külön Portal topic, Portal ügyekkel kapcsolatban plz oda!
EP2 Magyar Fordítás

!!!A WAREZ KÉRDÉSEK KERÜLENDŐK, A WAREZ/TÖRT SZERVER LINKEK TILTOTTAK!!!!

• Narxis
    Gondolom nem eredeti a game. Vagy igen? Nekem WoW-nál volt dettó ugyanilyen hibám és egy gép újraindítás megoldotta.
  • 062020
    Helló
    Van egy problémám az episode 2-ben.
    Miután a guardian üldöz az alagutakban, van egy olyan rész ahol be kell menni egy nyílásba és ott leesek. Amikor megyek előre egyszercsak kiírja ezt a hibaüzenetet:

Van valami megoldás erre?
    Már installáltam újra a játékot és kezdtem előről is és egy másik gépen is kipróbáltam. Ugyan ez volt a hiba.
  • jozing
    grebber: van egy half-life: source nevezetű adaptáció, de siralmas lett. egyedül pár modell meg technikai dolog fejlődött, de alapjaiba véve ugyanaz. sztem a HDPack szebbé varázsolja, mint ha source lenne.
  • lololol
    Are you staying quiet on Episode 3 until after Left 4 Dead comes out?
    Absolutely. We'll probably be making some new announcements at the end of this year or early next year.

http://www.oxm.co.uk/article.php?id=5479
  • grebber
    Hát ha más nincs akkor ez lesz az :D
  • Seth
    A Black Mesa Source-ra gondolsz? Az még sajna nem és ki tudja valaha megjelenik e
  • grebber
    Megjelent már a Half Life 1 felújított verziója?
  • janos666 #7009
    Isten tudja, nemrég rengeteget kinlódtam egy imike2000 féle magyarosítás telepítővel, mert vistán nem akart lefutni, és titkosítva voltak benne a fileok, nehogy már kiszedjem kézzel...
  • TSL16b
    ellophatták és átírhatták aztán felnyomták valahova...

Hát olyat már csakugyan miért tennének...?
  • janos666 #7007
    Rendben mester, nem is a te kőtáblába vésett pontjaidra értettem, csak úgy általában, hogy ne úgy álljon hozzá egy "olvass_el.txt" filehoz mintha azon kívül nem lenne élet. Honnan tudjam épp a te honosításotok használja-e? Mert csináltak mások is hl2 fordítást, meg ellophatták és átírhatták aztán felnyomták valahova... :)
  • poppe
    nincs még :(
  • janos666 #7005
    Van már valami sejthető időpont az Ep3-ra? Azt reméltem a Left4Death-al egyidőbe jön mint az Ep2 a Portal-al. (de lehet a portal 2-vel jön inkább...)
  • jozing
    figyi,e bbe az obsidian-modba hogyan lehet lehozni gyári pályákat? nem pedig a beépített fanmade szarokat, mert azok élvezhetetlenek. némelyik olyan bugos... előre is köszi.
  • RMarvin
    Imáim meghallgatásra kerültek, s mostmár elérhető az ősistenklasszikus Opposing Force-hoz is a COOP kampány mód 2.0-ás működő verziója ezen a linken

Kipróbáltuk, elég frankón hasít, csak a skillt le kell venni 1-re.
  • TSL16b
    De szentírás a readme, mert benne van az is, hogy "1. szint: Csak a szinkronfeliratok (cc_lang)", ez pont az, amit itt leírtál. A teljes magyarítást egyébként az egységsugarú felhasználók miatt "erőltetjük", aki meg már meghaladta azt a szintet, az tudja, hogy tovább is lehet olvasni. És nem esik kétségbe akkor sem, amikor kiderül, hogy olyan változatú emulátora van, ami nem hagyja átállítani a feliratok nyelvét a konzolban, hanem megy, és letölt egy rendeset.
  • jozing
    nekem nem kell HL1 csak HL2ők. köszi a modot.
  • RMarvin
    Ok. Köszi, kipróbálom így.
  • janos666 #6999
    Igen, mert a readme nem szentírás. Nem muszály magyrosítani a steamet is. Hagyod a francba a leírást, minden filet átpakolsz a játék mappályába, elindítod konzollal és utánnra beírod neki hogy cc_lang "hungaria" és máris magyarok a feliratok. Épp csak a menü szövegei nem (emiatt erpltetik a steam honosítását is mellé). Viszont modokban jöhetnek olyan szövegek amik nem voltak benne az alapjátékban, azok nem lesznek így magyarok. Sőtt, össze-vissza szövegek jöhetnek ki. (bár a cinematic mod nekem működött így)
  • RMarvin
    Számomra a steam-es magyarításoknál van egy kis gond, amit nem tudok megoldani. A probléma a következő: ahhoz, hogy az egyes játékokat magyarul lehessen játszani, mindenképpen magyarítani kell (de szép szó...) a steam-et is. Viszont így már nem indíthatóak el az egyes modok. Van erre valami használható megoldás?
  • RMarvin
    Hát, ha nem akarsz a HL1-el játszani hálóban, akkor nem kell.

Mellesleg szokott a steam olyat csinálni, hogy feltüntet 1-2 játékot pre-download complete (vagy valami ilyesmi) megnevezéssel és már csak ki kéne fizetni és mehet is a játék. Ez a helyzet annyiban jó, hogy gyakorlatilag a kész program lent van már a gépeden, csak nem engedi elindítani. De ez nem zárja ki azt, hogy más programból be tudd hívni a letöltött játék tartalmát (pl pályák...stb.) Konkrétan: ez esetben elindítod a modot, kipipálod a HL Source-t és be tudod hívni a pályákat.

Ha pedig nincs ebben a státuszban, akkor még nyugodtan játszhatod a HL2-t, EP1-et és EP2-őt hálóban, csak pipáld ki őket a mod settingsben, majd indítsd újra mindenképp a modot.
  • jozing
    RMarvin: igenm, az porange box és a steamem legálisan van meg (nem retail verzió, hanem digitális disztribúció. egy VISA kártyáról vettem steamen keresztül). a HL2DM pedig az nvidia kártyámhoz járt bónuszként.

haélf-life1 és sorce nincs meg, az kell hozzá?
  • RMarvin
    Attól függ, mit értesz "sima" verzió alatt. Mivel multijátékról van szó, ezért mindenképp eredeti steam-es verzió kell, s meg kell lennie a Half-Life 2 Deathmatch-nek is természetesen. A mod indításakor a "mod options"-ben be lehet jelölni, hogy mi minden van még feltelepítve a HL2 összetevői közül (HL2, EP1, EP2, HLS...stb.). És igen, ingyenes!

A mod linkje itt van

Az egyéb összetevők (HL1 fegyverek, Gordon modell) címeit majd este felvarázsolom a szükséges jótanácsokkal, mert azok könyvtárstruktúrái nem a legfrankóbbak, ezért a beillesztéskor egy kicsit oda kell figyelni ahhoz, hogy működőképesek is legyenek.
  • jozing
    RMarvin: sima HL2-vel és episode-okkal is megy? és ingyenes? ha igen akkor légyszi dobj egy linket!

viszont nekem is van egy modom amire tegnap este bukkantam rá! half-life2: wars. RTS szinten, source motorral (kell a source SDK base és a source SDK base orange box is!), ugyanazaokkal a mkodelekkel és hangokkal mint a játékban, csak RTS-ként. sajnos még 0.5-ös verzió van csak, amiben vannak bugok, de a lapon az áll, hogy dolgoznak új pályákon, egységeken, opciókon és rengeteg bug-fixen. a mod teljesen inygenes! link: http://hl2wars.hlrse.net/

és sztem mindenki ismeri, de azért ide rakom: http://half-life.wikia.com/wiki/Main_Page

• RMarvin
    Félig ide vágó téma, hogy 1-2 hete megjelent az Obsidian Conflict mod 1.3-as (és azóta már az 1.31-es) verziója, aminek hála lehet végre Cooperative modban tolni a HL2-t, az EP1-et és EP2-t. S ami a lényeg: 10 év elteltével végre lehet a HL1 Source-os verzióját is kultúrált módon Cooperative modban tolni!!!

Ellentétben az eddigi próbálkozásokkal (Svencoop, Synergy) a pályák között oda-vissza is lehet simán közlekedni, mint single playerben. Ráadásul egy kis partizánkodással és kutakodással sikerült fellelnem a filefronton a HL1 fegyvereinek nagy részét illetve egy profi Gordon Freeman modelt. Ezek körültekintő beillesztése után nem gyenge játékélményben lehet része annak, aki színvonalas nosztalgiázásra készül. Helyenként igencsak keresgéltem az államat az asztal alatt... Meggyőzésként majd szúrok be 1-2 képet is, ha hazaértem.
  • strebacom
  • Narxis
  • Seth
    Nem , ez már a HL5 lesz -_-
  • strebacom
    Ez gondolom a HL3-ról szól..igaz?
  • laca133
    Ojjé... A videó elég beteg!!! Garry MOD foreva!!
  • chopin42
    Ez az elég beteg
  • Seth
    LOL
  • Narxis
  • Qwerty4
    23 hónap elteltével ma újból előveszem az Ep1-t.
    Anno nem durrant nálam nagyot, de most talán jobban is fogom élvezni.Az alapjáték újrajátszása is frenetikus élmény volt, talán még jobb is, mint elsőre.
  • S8DJ
    Half-Life 2: Episode Three [RUMORED]
  • chopin42
    ÖÖÖ ahoz valami olyasmit kell, h a portál mappájába másolod a hl2 pályákat...Pontosan nemtom sajna...
  • GiGa master
    igen lehet!:D
  • EnZsolt
    Szerintem nem lehet olyat. Vagy igen? :O
  • GiGa master
    jah télleg nem tud valaki adni nekem egy olyan irományt hogy a portal fegyverét hogy kell berakni a hl2be kipróbálnám ha lehet magyart!...előre is köszönöm!
  • GiGa master
    én simán a parancsikonba szoktam megadni külön egy console parancsot...eddig ment:D

Ui:.köszönöm!
  • Rip
    Steamben jobb klikk a játék nevén, Properties, General fül, Set launch options, és ide beírni:

-console