Half-Life 2: Episodes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
Ehh, mekkora egy szopatás ez a "küldjük a törpöt az ûrbe" achievement... Legalább lenne csomagtartó azon a kibszott kocsin... Vagy legalábbis lenne nyitva, vagy lehetne Alyx kezébe nyomni, vagy valami!

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Ehhh 😄
Yoda001
sztem ezt töröld 😊

http://9gag.com/gag/5135249

gman906
ez most nem sikerült

Gigabyte GA-EP45T-DS3R | Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz |2GB OCZ DDR3-1600 Platinum | MSI Radeon R4870-OC 512MB |

Yoda001
<#kuss>

http://9gag.com/gag/5135249

zeli
Látom átírtad a bannert 😄😄
na, de mosmtmár sztem fejezzük be a magyarítás vs. magyarosítást, mindenki úgy használja, ahogy szeretné 😊

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Azért a lokalizáció is jelenthet 1-2 más dolgot 😄
De legyen magyar fordítás akkor, az egyértelmû, és nem is hangzik csúnyán, mint a magyarítás.
TSL16b
És akkor még nem beszéltünk a honosításról, fordításról, lokalizációról(!), átültetésrõl, stb. A magyaros nem ugyanaz, mint a magyar.

CaviaR
A magyar nyelvû szöveget szokták magyarosítani, amikor jön valami fafejû és teleszórja a szöveget különbözõ magyartalan szerkezetû kifejezéssel.
Magyarítani pedig az idegen nyelvû szöveget szokás.
A két szónek ez a jelentése így használjuk így van értelme. Aki rosszul használja az egyszerûen tudatlan.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Depridol
nem mert az törülközõ csak a parasztok mondják "türülközönek" mert töröl és nem "türül"

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]

fistin
a magyarosítás müxik is? egyébként meg nem az hogy nem belekötni, ez így helyes! a magyarítás nem tom melyik makkagyú roppant nagyméretû eszébõl pattant ki de ez olyan mint a türülközõ... : o

Depridol
ehhhe meg "hídfoglalás mod" <#fejvakaras><#taps>

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]

Amúgy azon gondolkozom, hogy viccbõl össze kéne dobni egy magyarosítás textúramodot<#vigyor>
Tehát ez esetben szó szerint magyarosítást. Ismert magyar emberek arcaira cserélni a szereplõkét, Advisorra ráírni, hogy vízágyú<#hehe>
Tudom, de a magyarosítás szót sokkal régebb óta használják erre, és kimonva is szebben hangzik, a magyarítás olyan élesen hangzik, viszont a magyarosítást az o sokkal kiegyensúlyozottabbá teszi.

Amúgy nem is Dr. <#hehe> Az max Gordon Freeman(Lol, most esik le, hogy õ is G.F. <#idiota>), vagy ha már PM, akkor a 2-vel ezelõtti.
mivel nyelvtanilag ez a helyes...........magyarosítás az az ha a dunát rakják bele meg ladával lehet menni, a parlamentben van DR. gyurcsány és nem stridereket írtassz a végén hanem tünetõként harcolsz........... ez lenne a magyarosítás.....a magyarítás a helyes szó erre amúgy szal csak ennyi.

\"csak egy játék de úgysem éled túl\"

RocKY2
májkrém

lololol
magyaros vajkrém

doncarlos
Megpróbáltad már másfajta példánnyal?

zeli
off:
Dodo, magyarítás nyert<#gonosz1>

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Adam II
Egyszerûen nem igaz ,hogy sehol nem találok megoldást mindig ilyen rohadt ritka hibákat fogok ki.

köszi, csan nekem nem eredeti 😞

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

RelakS
Eredeti játék esetén van egy Achievements menüpont is. Ott találod.
Jelentése: iktass ki minden antlion lárvát a játékban

miaza Get Some Grub Achievement?

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Ombika
Akkor igy neki is latok vegre magyarositassal! Ezer koszonet erte! 😊

RelakS
Nah, ha akarja valaki teljesíteni a Get Some Grub Achievement-et, akkor ezekre a számokra figyeljen:
Spoilerbe rakom, hátha nem érdekel valakit 😉
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A számok akkor igazak, ha nem nyírod ki a már következõ pályán lévõ, de már látható lárvákat, nem lõsz át drótkerítésen, stb. A lezuhanó csilléknél a négy dobozzal leszedtem még négy lárvát, ami a barlank másik pontjáról is elvileg látható, szal úgy számolni!
Elsõ pálya vége: 0

Elsõ Acid Antlionnal való találkozás elõtt: 23
Elsõ tó elõtt (van elõtte is pocsolya csak úszni nem lehet benne): 56
Cseppkövet lefejelõ Antlionnál: 72
Pálya vége: 91

Alyx és az õt élesztõ Vort védésekor: 93
Pálya vége: 96

Súlyokkal megpakolandó liftek elõtt: 142
Súlyokkal megpakolandó liftek után, mielõtt a Vort kinyitja az ajtót: 171
A tölcsérben lévõ Zombine-nál: 185
Második Antlion harckor: 226
Pálya vége: 236

Õrrel való elsõ közvetlen találkozáskor: 236
1. búvóhely (fészek) kitakarítása után: 272
2. búvóhely kitakarítása után: 286
3. búvóhely kitakarítása után: 295
4. búvóhely (zsákutca) kitakarítása után: 300
5. búvóhely kitakarítása után: 311
Javítandó lift körüli teljes takarítás után: 329
Pálya vége: 332

Alyx meglátja az õrt: 333

Egyéb kérdés? 😊

doncarlos
thx. én ezt csak az antigrav fegyverrel próbáltam. ráálltam és fel akaram lõni magam hehehe.

RocKY2
Itt ha balra fordulsz látsz egy gránátos ládát kikapsz néhányat és a kis mélyedébe becsusztatod majd ráálsz a végére annak a cuccnak és feldob.

doncarlos
Nemtok megintcsak megoldani egy "rejtvényt". Elárúlná valaki a titkot? Ugyanott késõbb kocsival az 1. alagút mellett kis furgon a falba fúróda, rajta keresztül lehet bejutni épületbe, és...X
Nagyon jól jönne ami ott van, mert a medikitem az igencsak lefogyott.

doncarlos
természetesen kinyitottam elõtte.. írtam is hogy nyomkodtam a kis gombot a fegyver mellet... de ezen már túl vagyok.. visszatöltöttem, és már robbanás utan az volt aminek lennie kellett.

RelakS
Csak hozzá vagdostad, vagy ki is nyitottad a bal oldali cuccot?

A HL Community oldala a steamen keresztül nektek is akadozik? Csak mert enélkül hiába kínlódok az achievementekkel

doncarlos
amiket dobál gáránátokat dobd rá vissza a z antigrav-val.

doncarlos
akkor visszatöltöm, mert azóta nem töltöttem vissza.

doncarlos
eddig 5-öt dobtam bele, de legalább akkor megtudtam hogy bug. köszi.

Blekk Síp
Dobj gránátot a bal oldali izébe. =)

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

doncarlos
Hali! Elakadtam ep2-ben itt: Under the radar. 3 nagy mozgásérzékelõ, és 1 kicsi van itt. Roncstelepszerû, kocsikból kirakott ösvény, kúszva lehet átkelni.m Teherautóról beugrani epületbe, sok katon majd... X Se kijutni, se tovább jutni nemtok. Kapcsolgatom a kis gombot a fegyveren, de semmi. Help!

Köszönöm, közben rájöttem. Miután továbbmentem ezt a nyamvadt helikoptert le tudom lõni? vagy mit tegyek vele?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

RocKY2
Ohh bocsi, legközelebb tagbe teszem.

Rip
Haha, hihetetlen, épp be akartam írni, hogy vajon ma is lesz-e a hidas kérdés! 😄 Megelõztek 😊

Rocky: használd a spoiler tag-et, azt jobban szeretik (érthetõ módon). Nálam ilyen lassulás nem volt szerencsére.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Már volt ilyen kérdés visszább!!!
Le kell lökdösni minden verdát a hídról,akkor beáll a megfelelõ pozícióba és utána a tuningos sárga áldással nyargalhatsz tovább! 😊

A TENZORMÁTRIXRA RÁHEGGESZTEM AZ OSZLOPVEKTORT ÉS EZ NAGYON MÓKÁS! :D

Feljutottam egy hídra de nem tudom mit kell csinálni. A egyik törött részén van egy mûködõ autó de nam tudok vele menni sehova mert a híd el van törve, és magasan van.
Mit kell itt csinálni?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Öhm...Valakinek nem volt olyan gondja hogy sima hl2-t akar telepíteni de nem indul el a telepítés mert valami I/O error-t ír ki?

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Adam II
Valami ötlet? Nem találok sehol semmi megoldást nagyon idegesít.

laca133
GRAT nagyon jó lett a béta magyarosítás(fordítás) <#taps><#eljen>
TSL16b
Kifújjuk magunkat, és folytatjuk a munkát. Idõpontot nem tudok mondani, csak annyit, hogy hamarosan.

Judith-t én tettem be poénból, de nem õ beszél hanem dr. Magnusson a hangszóróból, amint azt a szöveg színe és a dõlt betû mutatja. Vannak még ott "érdekes" képek, pl. vadászok az Ep1-ben. A meztelen Alyxet - a közönség átlagéletkorára való tekintettel - már levettem. Akartam még a Borealisról is egy jó fotót, de nincs kidolgozva, csak egy szögbõl elfogadható, ahonnan a kamera közvetíti.

TSL16b
Köszi! <#eljen><#worship>

Adam II
És megoldódott?
Sajnos nem emlékszem ,hogy azelõtt játszottam-e vele mielõtt megvettem az új videókártyát vagy az után.

Azt nem tudom, mert én csak a tf2 miatt szedtem le. EP2 nekem másik volt.

És Dodo55 az F.A.Q.-ban át lehetne írni,h a rózsaszín textúrák NEM a kispórolás miatt vannak,hanem mert az egy Steam emulátort használ,ami kicsit hibás,de van rá megoldás,ami kijavítja.

Nekem ilyen hiba a régi videókártyámmal volt,feketék lettek a textúrák,és újraindult a gép😊

Hy! Két kérdés.
A teljes(nem béta)magyarítás mikor jön ki?
És a honlapotokon mit keres Dr. Mossmann Fehér Erdõben?????ezt nem értem.És az egyik képen õ is beszél(a liftnél?)