10224
DUgsdu3.png11106663921180798017.jpg

Linkek: EP2 Steam Oldal - Orange Box Hivatalos Oldal
Van külön Portal topic, Portal ügyekkel kapcsolatban plz oda!
EP2 Magyar Fordítás

!!!A WAREZ KÉRDÉSEK KERÜLENDŐK, A WAREZ/TÖRT SZERVER LINKEK TILTOTTAK!!!!

• TreDoR
    Minek csinálnának hozzá? Az nekik csak plussz pénz és idő, viszont a hl fanok ígyis-úgyis megveszik majd az ep3-at (még akkor is megvennék, ha a hl1 motorjával adnák ki az ep3-at...). Az epizódos rendszert sem azért alkalmazták, hogy évente jöjjön ki új rész, az csak a beetető szöveg volt (mint a bizonyítékok mutatják), csupán nem akartak mindig új grafikai és fizikai enginet előállítani (no meg új modelleket, textúrákat, hangokat, egyszóval semmit).
  • Bence94
    jegelik vagy mégsem? azért a l4d2-nél is kéne már tuningolni a motoron.
  • Seth
    Akkor jól érzem, hogy tulajdonképp lusták foglalkozni az Ep3-mal ??
  • Narxis
    Akkor jól érzem, hogy nem lesz semmilyen új gigaszuper hl engine?
  • pajti
    A G4TV mikorofonvégre kapta a Valve elsőszámú marketing fejesét, Doug Lombardit és többek között arról kérdezte miért a Left 4 Dead 2-vel foglalkoznak, amikor a Half Life: Episode Three-nek már rég a spejzben kéne lennie.

A Left 4 Dead 2 azért jelenik meg előbb, 9-12 hónappal az első rész után, mint a Half Life Episode Three, mert sokkal jobb fejlesztőeszközök állnak rendelkezésükre. Az AI directorral például álom dolgozni, számos feladatot levesz a dizájnerek válláról, miközben a jó öreg Half Life esetében a környezet és a karakterek, például Alyx minden egyes rezdülését meg kell tervezniük. Ez nagyon sok munkát vesz igénybe, ezért nincs most Episode Three.

-hardwired-
  • TreDoR
    Nem kell utánaolvasni sztem, ez benne van az Opposing Force-ban.
  • gregtom6
    Üdv. Sajna a Black Mesába már nem fogunk visszatérni, ez fix...Mivel fel lett robbantva, olvass utána a sztorynak...
  • Narxis
    Ezt már egyszer belinkelék ide, azóta kiderült, hogy kamu.
  • zooleeh
    half life 3 kepek?
  • Csak77
    Miért, ha tényleg olyan jó amilyen, egyből felszívja őket a software piac. Ezért már simán megéri az egész.
  • TreDoR
    De még azt is el tudom képzelni, hogy a Valve megveszi tőlük és árusítani kezdi Steamen, úgyis az a bevállt módszerük, hogy mindent összevásárolnak és eladják (counter-strike, portal).
  • TreDoR
    Tök m1, ha a Valve lezáratná a projectet, a készítők gondolom szétterjesztenék warez oldalakon, torrenten, stb. a játékot. Legalábbis nem hiszem, hogy ha már ennyi éven keresztül szenvedtek vele, akkor csak úgy törölnék az egészet. Aztán meg bejelentenék a Valve-nak, hogy "bocs, de ellopták" (sztem ismerős lenne nekik a helyzet, hl2...)
  • werkfilm
    cryostasis is csak egy hajón játszódott és milyen jó kis hangulatos game volt :) de egy pörgösebb HLhez tényleg kevés lenne
  • Dodo55
    Nem hiszem, hogy az egész EP3 végig csak egy hajón játszódna :)

Meg a BMS lassú fejleszése is gyanús, főleg, hogy a Valve már kapcsolatba lépett velük, hivatalosan azért, hogy a Source szót vegyék ki a játék nevéből, de ki tudja...
  • Dodo55
    Havokal alapvetően semmi gond nincs, csak az úgynevezett blackhole bug.
    Garry's modban jön elő a legkönyebben, természetesen azért, mert ott eléggé bele lehet nyúlni a dolgokba, de az egésznek a lényege kb az energiamegmaradás törvénye, ami azonban a Havokban csak a mozgás határain belül érvényesül, épp ezért ha nincsenek egyensúlyban az egymásra ható erők, akkor az érintett tárgyak nekiállnak elmebeteg módon pattogni, ugrálni, összegabalyodni.
  • Julius Caesar
    de azok után ki venne HL1-et? megveszed HL2-őt meg modolod hl1-et.
  • TreDoR
    Miértnem engednék? Az csak egy mod lesz a hl2-höz.
  • Csak77
    De az az első rész újrafeldolgozása, nem? Én nem ilyesmire gondolok. Nameg, azt soha nem fogják engedni megjelenni, az is tuti.
  • r4pt0r
    Igen, elvileg. :D
  • jackcsabi
    Elvileg még ebben az évben kiadják...
  • r4pt0r
    Jah, csak sajnos azzal olyan gyorsan haladnak mint a DNFel. Talán 10 év múlva kész lesz. :D
  • jackcsabi
    Black Mesa Source.
  • Csak77
    Én inkább annyak örülnék, ha valamiért vissza kellene menni Gordon bácsival a BM bugyraiba(kimenteni valakit, kihozni valamit, ilyesmi). Látnánk a régi helyszineket újra, leamorizálva, valami nagyon szuper új engine-el. Mittomén.
  • werkfilm
    eddig is havok volt benne, episode 2ben is újítottak rajta a cinematic physics rendszerrel amit a híd meg házösszeomlásoknál láthattál
  • Julius Caesar
    elvégre ha implementálnak egy újabb havok fizikai motort (esetleg NV féle physX-et) akkor nagyon jó kis puzzle-ök lehetnek, és esetleg találhatunk egy fejlettebb gravity gunt. anno mikor kijött hl2-nek jó kis fizikája volt (most se rossz) de azért már vannak újabbak. egy új havoknak örülnék, esetleg ha NV-vel kooperálnak belerakhatnák pisikszet.

ui: nem reklámozom most NV-t, de sztem physX egész jól sikerült. legalábbis nekem UE 3-ban tetszett.
  • TSL16b
    Lehet, hogy a Borealison nem működő portálvetőt, hanem valami más alkalmatosságot találunk, elvégre az Aperture-nél is folyhattak érdekes kísérletek.
  • TreDoR
    Pedig nem nagyot tudnak mást tenni, ha már így alakították a történetet, Borealis...
  • BBencze
    Le van moddelezve Gordon, legalábbis a HL2 bétaba, csak sajnos a végleges gameből kiszedték, meg a hydrat is pedig nagyon fasza lett volna.
  • Julius Caesar
    remélem nem ötvözik portalt meg HL-t. teljesen szétesne sztem. maradjanak csak külön (illetve egybefolyhat a két játék, d egordon NE hazsnáljuk portal gunt). meg aztán, source-ba le sincs modellezve gordon (sose látuk, csak a borítón ) :D
  • Csak77
    "epizódok története után már nem tudnak semerre "építkezni"

Butaság, hatalmas potenciál van még a Half Life univerzumban! Akár még vissza is térhetünk BM-ba valamilyen okból(kimenteni valakit, megkeresni valamit, ilyesmi)!

• akyyy
    tuti hogy a vége megint az aktatáskás fickóval lesz, miylen király volt az ELSŐ részben állandoan látni őt:D
  • jackcsabi
    Akkor nem jól emlékeztem, mindegy rég játszottam már :)
  • TreDoR
    Az rendben van, csak mint írtam akkor egy, az eddigiektől eltérő játékmenetet kell megalkotniuk, mert a portalgunt "élesben" használni nem olyan, amilyen a tesztkamrák esetében volt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az nem benzinkút, hanem az Aperture Science parkolója
  • jackcsabi
    Most adtál egy jó ötletet. Ugyebár
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Portal végén fekszünk ott valami kis benzinkút féleség mellett és potyognak glados darabjai
    , nos lehet, hogy EP3ban valahogy odatalálunk gordonnal és megtaláljuk a portalos csajt (nem tudom mi a neve) aztán oda adja a portal gunt gordonnak...

Máris lenne hogy alakítani a történetet...
  • TreDoR
    Szerintem azért foglalkoznak inkább a L4D-el, és hanyagolják az ep3-at, mert az epizódok története után már nem tudnak semerre "építkezni". Ha a portalgunt helyezik el a Borealison, akkor egy teljesen más játékmenetet kell kitalálniuk, mint amilyen a half-life játékokban vagy a portalban volt. Ennek elég meredek lehet a kivitelezése, ráadásul oda a csattanó is. Ha viszont valami jelentéktelen technológiát dobnak bele, akkor az elég nagy bukta is lehet és emiatt a bevételük is jóval kevesebb lesz, mint az ep2 után. Persze megpróbálhatnak kitalálni valamit újat ahogyan a gravity gun esetében tették, de azzal meg lehet, hogy még évekig el fognak p*csölni. Nyílván készítettek "forgatókönyveket" mielőtt belekezdtek a munkába a hl2 után, csak valami nagyon félre mehetett.
  • grebber
    HL3 ja lol majd a DNF-el karöltve!
  • r4pt0r
    Nem a valve csinált ilyet hanem más fejlesztő csapat, pl. az Xszériában egy kieget akartak csinálni de egy új játék lett a végére.

Julius: egyelőre nem jelentettek be az ég világon semmit :D
  • Julius Caesar
    senki nem hitte hogy EP3-mas képek :D

r4pt0r: egyelőre nem jelentettek be ilyesmit...
  • EnZsolt
    És elhittétek, hogy azok a képek a EP3-ból vannak? :D

Ezek cinemamodos képek, hogy az egyes részeknél mi a különbség. Az 5. és a 6. kép az EP1?

• akyyy
    Miért, melyik voltaz első? Meg monjd konrét példákat.