10224
Linkek: EP2 Steam Oldal - Orange Box Hivatalos Oldal
Van külön Portal topic, Portal ügyekkel kapcsolatban plz oda!
EP2 Magyar Fordítás
A WAREZ KÉRDÉSEK KERÜLENDŐK, A WAREZ/TÖRT SZERVER LINKEK TILTOTTAK!
-
Dodo55 #3538 Olvass vissza 5 hozzászólást :D -
zoolee #3537 Honnan van ep2d???!! -
Dodo55 #3536 Csináltam 2 screenshotot a de_wanda-ról, egyet a Counter-Strike: Source Engine-jével, egyet az Episode 2 Particle Benchmark engine-jével.
KB ugyanoda álltam a pályán, és ugyanarra néztem, és az FPS különbség 10 az EP2 javára.
CSS-el:
EP2 Engine-el:
-
Dodo55 #3535 Kipróbáltam a de_wanda Counter-Strike: Source pályát ezzel az engine-el.
Van rajta egy rész(a CT kezdő), ahol a pálya játszható része felé nézve írtózatosan nagy prociigénye van. A procim felhúzása előtt ott 20-25 FPS-el futott a játék. Felhúzva 3.8-re 35-40-el fut. Most ezzel az engine-el ott 50FPS körül futott, tehát tényleg kihasználja a HT-t.
De továbbra is azt mondom, hogy nekem azért gyanús ez az egész. Pl ha a sima hl2.exe-t indítom, akkor a Half-Life 2 főmenüje jön be, a vasutállomás előtti tér elmosott képével. Azért ennyire nem Half-Life 2 based a Source Engine.
Meg az episodic mappa...
Szóval nagyon úgy tűnik, hogy ez egy innen-onnan összerakott dolog. Ami azt sejteti, hogy esetleg hamisítvány. -
Dodo55 #3534 Na jó, kicsit hülyeség volt amit mondtam.
Bár akkor is sok minden gyanús.
Tévedtem a procihasználatot illetően, de a benchmark végén tényleg csak az egyik thread volt kihasználva.
A benchmark elején-közepén mindkét thread ki volt használva, igaz 50-50 százalékosan csak, nem értem miért nem hajtotta ki 100%-ra...
Másrészt a benchmark azért akad, mert (a net_graph-et bekapcsolva) láttam, hogy az fps le van korlátozva 10-re. Ez is gyanús. Lehet így kell lennie, mert talán nem fps-re megy a benchmark, de akkor is gyanús nekem ez.
A verzióinformáció ezt írta ki:
Protocol version 7
Exe version 1.0.0.0 (ep2)
Exe build: 17:37:52 Oct 31 2006 (2915)
Majd mindjárt megnézem mi a legújabb Counter-Strike: Source engine-jének a verziója, és összehasonlítom.
A lényeg, hogy hirtelen félrenéztem sok dolgot, fáradt is vagyok, ideges is, szóval visszavonom, amit mondtam az előző hozzászólásomban. -
Dodo55 #3533 Erre nem tudom mit mondjak...
Van az a keypad, amire nyomva elindul a benchmark.
Ami tulajdonképpen nem más, mint egy fix kameraállás.
Ha a benchmarkot csinálom, akkor írtózatosan akad.
Ha szabad járkálás módban bemegyek abba a szobába, ahol az effekt van, akkor gyönyörűen(az akadáshoz képest gyönyörűen), 30-40 FPS-el fut...
A benchmark indításakor egy másodpercre se tölt a játék, tehát tényleg nem történik semmi változás a kameraállás fixálásán kívül.
Figyeltem a procihasználatomat(Logitech G15 LCD-jével), és 52% fölé nem ment, és csak az egyik threadjén volt a HT-s procimnak magas terhelés, ami annyit jelent, hogy az egész kamu. Ugyanis a több mag és a HT software-sen tök ugyanaz. Teljesen. A windows elintéz mindent, a programozónak nem kell különbséget tennie a különböző párhuzamos feldolgozási technológiák között. Azt a windows csinálja. Egyszóval egy több magra optimalizált progi HT-s procival is jobban megy. Azonban ez egyszerűen úgy futott, mint egy átlagos nem SMP optimalizált program, szart magasról arra, hogy HT-s procim van, és képes lenne kihasználni 100%-osan a procit.
Ez egyértelműen egy átverés, manipulálva van a program futása, a benchmark alatt direkt elkezd akadni, gondolom csak 1 magos procin, többmagoson nem akasztja be direkt.
És nincs semmi SMP optimalizáció.
Ezt vagy a Valve csinálta azért, mert szövetkezett az egyik, vagy mindegyik procigyártóval, és így akarja az eladásokat növelni, vagy pedig hamisítvány a relase(igen, ez egy warez relase), és a Valve lejáratására készült.
Most még alaposan tanulmányozom kicsit, hátha kiderítek valamit. -
FLeK0 #3532 EP2 multicore benchmark -
FLeK0 #3531
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.csnation.net/image.php?id=42976 -
FLeK0 #3530 A megjelenés előtt legalább 3-4 héttel be fogják jelenteni hogy elkészült, elkezdte az EA a sorozatgyártást, stb.
Ez csak egy sima akció a steamen, kb negyed éve is le volt árazva az episode1 vmi miatt egy ideig. -
#3529 Affene, pár napja vettem a a HL2DM-et 10 dolcsiért. Ha tudom, hogy pár napra rá a HL2-t is utánamvágják, vártam volna még :-/ -
zoolee #3528 Uff, beze, nem is néztem..
hl2, hl2:ep1, hl 1 source,hl2 deatmach -
Zoolee, a control csak egy L ;)
Mi van a holiday pack-ban? Én eddig külön-külön vettem meg a HL2-t és az EP-1-et :) -
zoolee #3526 én is, az 576 ban, a camponában... -
#3525 énis azt vettem^^ -
strebacom #3524 Neked legyen igazad, ha igen istenként fognak tisztelni,de ehhez imádkoznod kell a te HL2 istenedhez....... -
zoolee #3523 Ja, ezért 6900 ft a holiday pack.. -
Dodo55 #3522 Valami nagyon érdekeset vettem észre.
A HL2 és az Episode 1 nagyon brutálisan le van árazva a Steamen.
HL2+HL2DM: $10
HL2EP1+Hl2DM: $10
HL2+HL2EP1+HL2DM: $15
Ez egyetlen egy dolgot jelenthet csak szerintem: bármelyik pillanatban jöhet az EP2, az őszi megjelenés kamu.
Remélem igaz a sejtésem... -
FLeK0 #3521 http://www.steampowered.com/v/index.php?area=game&AppId=922 -
#3520 Mi ez a Portal cucc? -
zoolee #3519 EHH...
Van még addig idő...
-
#3518 Nos mikor jön a EP2??? -
gregtom6 #3517 :)elfelejtettem a gépem szintjét közkinccsé tenni,GeForce 7600 GT-m van. -
Dodo55 #3516 Egyszerűen arról van szó, hogy a GF FX(5) kártyák annyira gyengék voltak DX9-ben, hogy a Valve a nagyobb teljesítmény érdekében azt állította be, hogy alapból DX8-ban fusson a Source Engine GF FX-el.
De attól még tud DX9 szinten is futni a Source FX-el, csak a -dxlevel 9 paraméterrel kell indítani. -
FLeK0 #3515 gf2, 3, 4mx = dx7
4, fx = dx8
6xxx, 7xxx = dx9 -
gregtom6 #3514 hy!Megint én:),kiderítettem,h az nVidia kártyákon a sima HL2 alapból nem indul el dx9-ben,csak 8-ban.(állítólag az Atival kötött szerződés miatt)a lényeg az,h van-e rá mód,és gondolom van,arra,h dx9-re átvegyem,mert elvileg az optionsben azt írja ki,h dx9,de nem vok biztos benne,h abban van.PLs help!!! -
strebacom #3513 Ja tényleg Portal, arról van valami hir!! -
Dodo55 #3512 Hoppá!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bocs, de fake, de már nagyon türelmetlen vagyok :D -
zoolee #3511 Háát, de tudod, a valve mindíg a maximumot akarja a leg kevesebb hibával... -
Dodo55 #3510 Ha tegyük fel mégis június 1.-én jelenne meg, akkor pár napon belül be fogják jelenteni.
Legalábbis az EP1 megjelenési időpontját is asszem április vége felé jelentették be.
Amúgy nem tudom mit akarnak csinálni szeptemberig, a hónapokkal ezelőtt kiadott videokon az látszott, hogy már majdnem teljesen kész a játék. -
zoolee #3509 Hehehe..
Szeptember??
Egy újabb időpont, amikor bejelentik a csúszást, XD -
strebacom #3508 "Állítólag a Valve-tól számrazó információk szerint (legkésőbb) szeptemberben vége-valahára kézbe vehetjük a majd' egy évet csúszott Half-Life 2: Episode Two-t, mely a Black Box címre is hallgat. Sajnos ennél konkrétabb dátum még nincs, de legalább ez is valami az utóbbi hónapok ködösítése után"-HCGamer
-
Dodo55 #3507 Amúgy elég érdekes, hogy hirtelen hogy beindult ez a topic...
Remélem hamarosan lesz már valami új hír. -
zoolee #3506 Ehh..Volt azért gs ben, pcg ban "megjelenés feb 23"
Vagy ez a játék borítóján látható díszítő elem lesz??XD -
FLeK0 #3505 sose mondtak konkrét dátumot -
zoolee #3504 ööö..Nem feb 28 volt a megjelenés??? -
kisviku #3503 Vazze!
Hát már mióta várok?
Igaz a TF2-re is vártam kábé 5-6 évet,aztán bejelentették, hogy nem lesz.Most megint rajtam az izgalom. -
Code92 #3502 én meg remélem h. nem lett jó, mert egy ekkora alapjátékra nehogy ne legyen má' 3990 ft-d.... -
gregtom6 #3501 ja de megvan,első indításra jó lett tőle,reméljük az is marad:) -
gregtom6 #3500 hát kösz,megoldást nem találtam rá,pedig kerestem:( -
Code92 #3499 haverom engem most meghívott cs-zni szal kira, bár a hl2 deathmatch sokkal jobb...