Half-Life 2: Episodes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaws30
nincs ilyen!én most a smodot nézem!

Rip
....omg
de van, csak be van tömörítve...
tömörítsd ki

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

jaws30
de ha zip fájl van akkkor nincs exe file!

Feltelepíted, és az rak fel egy új exe ikont, azzal indítod és kész...
és amúgy simán hl2 fõmappájába.

jaws30
Szevasztok!
Hl2-ben hogyan kell modokat berakni?Pl:. a smod azt szeretném berakni!

ne reménykedj, szeptember 30 óta 1x sem dobálóztak idõpontokkal.

Amúgy rohadt jó ez az új engine, most a HL2-t próbáltam ki vele, és itt viszont nagyon jelentõs FPS növekedés lett, sok helyen nem ment 100 alá, és a vasutállomás ajtaján kinézve se ment 50 alá. A HL2 engine-jével itt nekem 30 köré le szokott esni az fps.
The reason of delaying
És milyen topikot nyitottál, milyen cimmel???

Van egy olyan érzésem, hogy holnap, vagy hétfõn bejelentik az EP2 megjelenési idõpontját.
Mert túl nagy csönd lett mostanában, és engem is szépem elhallgattattak(zárták a topicot, amit nyitottam a steampowered.com-on)
RelakS
Mert szerited mindenrõl tájékoztatni fognak minket? 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

láttunk 3 pályáról 5 videót háromnegyed éve, azóta még 2 képet
akkor most hirtelen mitõl lesz 'naggyából kész'?

sorry a kicsit hülye comment ért de ideges vok h. már naggyából kész van és nem képersek kiadni pc-re...

\"csak egy játék de úgysem éled túl\"

1., lehet rendesen nyomni konzolon is meg lehet szokni én pl már megszoktam.
2., az EA az télleg egy k*csög h. beleívatkozik a hl2-be pedig k**vára semmi köze jozzá
3., mi a baj azzal h. más idõpontokban jön ki konzolra és pc-re? (hülye f*sz EA)

\"csak egy játék de úgysem éled túl\"

Rip
"Na de viccet félretéve semeik konzol sem jó"
Haha, ezt a hülyeséget! 😄

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Ennek egy megoldásavan, a gyilkolás, leszedjön a gyökér konzolosakta és end...
Meg is van az ep2..
Na de viccet félretéve semeik konzol sem jó, eyre jó, szimulátorokra, de arrase nagyon...

Amúgy rájöttem miért csak õsszel jelenik meg a játék, amikor már teljesen készen van: a b*zi konzolok miatt.
Ugyanis azt akarja a Valve, hogy egy idõben jelenjen meg PC-re, Xbox360-ra, meg PS3-ra.
Nem tudom, hogy mi a f*sznak kell megcsinálni konzolra is, amikor azon nem is lehet normálisan FPS-t játszani.
Szerintem ebben az EA keze van, sosem szerettem õket...

Remélem, hogy a PS3 óriásit bukik végre nemsokára, és a Sony leállítja a gyártását, mert csak vesztesége van belõle(hivatalosan is elismerték, hogy drágábban gyártják õket, mint amennyiért eladják õket).
Akkor elvileg semmi akadálya nem lesz, hogy a Valve végre kiadja az EP2-t.

Az Xbox360-al nincs semmi gond, azt a Microsoft csinálta, szerintem 1 nap alatt átportolta rá a Valve az egész EP2-t.

A PlayStation 3 azonban a programozók legnagyobb rémálma. Teljesen logikátlanul kell programozni, van 7 darab eltérõ teljesítményû logikai processzora, eddig minden programozó csak szidta.

Nyilvánvalóan az áll a dolog mögött, hogy a Valve programozói nem ilyen torzult agyúak, mint a PS3 készítõi, és nehezükre esik parodoxonálisan gondolkodniuk, ezért idõbe telik nekik portolni PS3-ra az EP2-t.

Egyébként nem tudom miért csak most jöttem erre rá(valószínüleg mert tudat alatt nem számoltam a konzolokkal), de mostmár MINDEN VILÁGOS: azért kell várnunk 1 évet, hogy az amerikai milliomos vérpistik, akik PC-t még életükben nem láttak is tudjanak játszani az EP2-vel, hogy ezáltal az EA tulajdonosai vehessenek maguknak még 1 szigetet.
Amúgy a dinamikus elemlámpa árnyékolás is benne van ebben az engine-ben, és nagyon durva.
KB 10-15% FPS-t eszik, ha be van kapcsolva az elemlámpa, de van egy változó, hogy r_flashlight_forcecheapshadows, vagy valami ilyesmi, és az alapból 1-en van, tehát "olcsó" árnyékot vet, de át lehet állítani 0-ra, és akkor sokkal jobb minõségû árnyékokat fognak vetni az elemlámpa fényére a dolgok, de nagyon nagy FPS esés lesz, 50-60%.

És szó szerint minden vet árnyékot, a modellek, és minden worldbrush is.
Mert abban a videoban csak a hunter(mini strider) árnyéka látszik feltûnõen, szóval azt hittem, hogy csak a dinamikus objektumok vetnek majd árnyékot, de nem, mert minden worldbrush is, tehát a pálya szilárd részei.
Olvass vissza 5 hozzászólást 😄
Honnan van ep2d???!!

Csináltam 2 screenshotot a de_wanda-ról, egyet a Counter-Strike: Source Engine-jével, egyet az Episode 2 Particle Benchmark engine-jével.
KB ugyanoda álltam a pályán, és ugyanarra néztem, és az FPS különbség 10 az EP2 javára.

CSS-el:

EP2 Engine-el:
Kipróbáltam a de_wanda Counter-Strike: Source pályát ezzel az engine-el.
Van rajta egy rész(a CT kezdõ), ahol a pálya játszható része felé nézve írtózatosan nagy prociigénye van. A procim felhúzása elõtt ott 20-25 FPS-el futott a játék. Felhúzva 3.8-re 35-40-el fut. Most ezzel az engine-el ott 50FPS körül futott, tehát tényleg kihasználja a HT-t.

De továbbra is azt mondom, hogy nekem azért gyanús ez az egész. Pl ha a sima hl2.exe-t indítom, akkor a Half-Life 2 fõmenüje jön be, a vasutállomás elõtti tér elmosott képével. Azért ennyire nem Half-Life 2 based a Source Engine.
Meg az episodic mappa...
Szóval nagyon úgy tûnik, hogy ez egy innen-onnan összerakott dolog. Ami azt sejteti, hogy esetleg hamisítvány.
Na jó, kicsit hülyeség volt amit mondtam.
Bár akkor is sok minden gyanús.
Tévedtem a procihasználatot illetõen, de a benchmark végén tényleg csak az egyik thread volt kihasználva.
A benchmark elején-közepén mindkét thread ki volt használva, igaz 50-50 százalékosan csak, nem értem miért nem hajtotta ki 100%-ra...
Másrészt a benchmark azért akad, mert (a net_graph-et bekapcsolva) láttam, hogy az fps le van korlátozva 10-re. Ez is gyanús. Lehet így kell lennie, mert talán nem fps-re megy a benchmark, de akkor is gyanús nekem ez.

A verzióinformáció ezt írta ki:
Protocol version 7
Exe version 1.0.0.0 (ep2)
Exe build: 17:37:52 Oct 31 2006 (2915)

Majd mindjárt megnézem mi a legújabb Counter-Strike: Source engine-jének a verziója, és összehasonlítom.

A lényeg, hogy hirtelen félrenéztem sok dolgot, fáradt is vagyok, ideges is, szóval visszavonom, amit mondtam az elõzõ hozzászólásomban.
Erre nem tudom mit mondjak...
Van az a keypad, amire nyomva elindul a benchmark.
Ami tulajdonképpen nem más, mint egy fix kameraállás.
Ha a benchmarkot csinálom, akkor írtózatosan akad.
Ha szabad járkálás módban bemegyek abba a szobába, ahol az effekt van, akkor gyönyörûen(az akadáshoz képest gyönyörûen), 30-40 FPS-el fut...
A benchmark indításakor egy másodpercre se tölt a játék, tehát tényleg nem történik semmi változás a kameraállás fixálásán kívül.
Figyeltem a procihasználatomat(Logitech G15 LCD-jével), és 52% fölé nem ment, és csak az egyik threadjén volt a HT-s procimnak magas terhelés, ami annyit jelent, hogy az egész kamu. Ugyanis a több mag és a HT software-sen tök ugyanaz. Teljesen. A windows elintéz mindent, a programozónak nem kell különbséget tennie a különbözõ párhuzamos feldolgozási technológiák között. Azt a windows csinálja. Egyszóval egy több magra optimalizált progi HT-s procival is jobban megy. Azonban ez egyszerûen úgy futott, mint egy átlagos nem SMP optimalizált program, szart magasról arra, hogy HT-s procim van, és képes lenne kihasználni 100%-osan a procit.

Ez egyértelmûen egy átverés, manipulálva van a program futása, a benchmark alatt direkt elkezd akadni, gondolom csak 1 magos procin, többmagoson nem akasztja be direkt.
És nincs semmi SMP optimalizáció.

Ezt vagy a Valve csinálta azért, mert szövetkezett az egyik, vagy mindegyik procigyártóval, és így akarja az eladásokat növelni, vagy pedig hamisítvány a relase(igen, ez egy warez relase), és a Valve lejáratására készült.

Most még alaposan tanulmányozom kicsit, hátha kiderítek valamit.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.csnation.net/image.php?id=42976

A megjelenés elõtt legalább 3-4 héttel be fogják jelenteni hogy elkészült, elkezdte az EA a sorozatgyártást, stb.
Ez csak egy sima akció a steamen, kb negyed éve is le volt árazva az episode1 vmi miatt egy ideig.

Rip
Affene, pár napja vettem a a HL2DM-et 10 dolcsiért. Ha tudom, hogy pár napra rá a HL2-t is utánamvágják, vártam volna még :-/

Uff, beze, nem is néztem..

hl2, hl2:ep1, hl 1 source,hl2 deatmach

RelakS

Zoolee, a control csak egy L 😉

Mi van a holiday pack-ban? Én eddig külön-külön vettem meg a HL2-t és az EP-1-et 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

én is, az 576 ban, a camponában...

Matt07
énis azt vettem^^

Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"

Neked legyen igazad, ha igen istenként fognak tisztelni,de ehhez imádkoznod kell a te HL2 istenedhez.......<#hehe><#hehe><#hehe>

Ja, ezért 6900 ft a holiday pack..

Valami nagyon érdekeset vettem észre.
A HL2 és az Episode 1 nagyon brutálisan le van árazva a Steamen.
HL2+HL2DM: $10
HL2EP1+Hl2DM: $10
HL2+HL2EP1+HL2DM: $15

Ez egyetlen egy dolgot jelenthet csak szerintem: bármelyik pillanatban jöhet az EP2, az õszi megjelenés kamu.

Remélem igaz a sejtésem...
http://www.steampowered.com/v/index.php?area=game&AppId=922

JaSoN HuNTeR
Mi ez a Portal cucc?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

EHH...
Van még addig idõ...

JaSoN HuNTeR
Nos mikor jön a EP2???

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

😊elfelejtettem a gépem szintjét közkinccsé tenni,GeForce 7600 GT-m van.

Egyszerûen arról van szó, hogy a GF FX(5) kártyák annyira gyengék voltak DX9-ben, hogy a Valve a nagyobb teljesítmény érdekében azt állította be, hogy alapból DX8-ban fusson a Source Engine GF FX-el.
De attól még tud DX9 szinten is futni a Source FX-el, csak a -dxlevel 9 paraméterrel kell indítani.
gf2, 3, 4mx = dx7
4, fx = dx8
6xxx, 7xxx = dx9

hy!Megint én😊,kiderítettem,h az nVidia kártyákon a sima HL2 alapból nem indul el dx9-ben,csak 8-ban.(állítólag az Atival kötött szerzõdés miatt)a lényeg az,h van-e rá mód,és gondolom van,arra,h dx9-re átvegyem,mert elvileg az optionsben azt írja ki,h dx9,de nem vok biztos benne,h abban van.PLs help!!!

Ja tényleg Portal, arról van valami hir!!<#fejvakaras>

Hoppá!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bocs, de fake, de már nagyon türelmetlen vagyok 😄
Háát, de tudod, a valve mindíg a maximumot akarja a leg kevesebb hibával...

Ha tegyük fel mégis június 1.-én jelenne meg, akkor pár napon belül be fogják jelenteni.
Legalábbis az EP1 megjelenési idõpontját is asszem április vége felé jelentették be.
Amúgy nem tudom mit akarnak csinálni szeptemberig, a hónapokkal ezelõtt kiadott videokon az látszott, hogy már majdnem teljesen kész a játék.
Hehehe..
Szeptember??
Egy újabb idõpont, amikor bejelentik a csúszást, XD