10224
DUgsdu3.png11106663921180798017.jpg

Linkek: EP2 Steam Oldal - Orange Box Hivatalos Oldal
Van külön Portal topic, Portal ügyekkel kapcsolatban plz oda!
EP2 Magyar Fordítás

!!!A WAREZ KÉRDÉSEK KERÜLENDŐK, A WAREZ/TÖRT SZERVER LINKEK TILTOTTAK!!!!

• csokalaci
    Fura. :)
  • JaSoN HuNTeR #9823
    Le van szedve amint mondtam. Megy is[EP2] de a file nem volt meg.
  • csokalaci
    Ezért kérdeztem, hogy le van-e szedve az episode 2, mert ha igen, akkor elméletileg ez a file is megvan. :)
  • JaSoN HuNTeR #9821
  • pajti

• JaSoN HuNTeR #9819
    half-life 2 episode two english.gcf [512mb] ezt kellet letöltenem és beilleszteni oda ahová írta. Most jó.
  • JaSoN HuNTeR #9818
    Megcsináltam amit mondtál. Még mindig nem jó :S
  • genndy
    Igen, ezt írtam.
  • JaSoN HuNTeR #9816
    Úgy kell elindítani egyszer hogy a CM nincs feltelepítve?
  • JaSoN HuNTeR #9815
    az összeset elindítottam egyszer. Mégsem jó.
  • genndy
    Legalább egyszer el kell indítani az összeset, CM nélkül.
    Meg rosszat indítasz. A CM-nek külön indítói vannak. Ott vannak a képen is, a Launcher-ekkel próbálkozz.
  • JaSoN HuNTeR #9813
    Le van. Minden le van töltve.
  • csokalaci
    Le van töltve a Half Life 2 Episode 2?
  • JaSoN HuNTeR #9811

Felraktam a CM-et és indításnál ezt írja ki. Ha Steamból indítom akkor meg elindul, de a régi grafikai motorral.

Mi lehet a baj?
  • RelakS
    Low poly textúrák?
  • Ryder62
    Azért azt állítani hogy a hl2 grafja nem korszerűtlen hát...

Majd 10 éves játékról beszélünk. Nem azt mondom hogy ronda, de azért látszik hogy már elég öreg. Főleg a low poly textúrák szúrnak szemet, meg a papír fák.

Viszont a source motor bitang jó. Egy mai átlagos játékgép lazán viszi maxon a Cinematic Modot.(4gb ram, 1gb vga) Ráadásul a motor sem szarja össze magát a nagyobb textúráktól, meg több objektumtól.
    Ez ugye a legtöbb motornál úgy néz ki hogy ha modolják hogy akad a játék mint a bűn. Hiába bírja a gép egyszerűen a játék mororja összeroskad ha nagyobb felbontású textúrákat meg részletesebben kidolgozott pályákat kell egyszerre lekezelnie. Hiszen nem erre tervezték.

Jó példa erre a Fallout játékok. Föltettem a textúra pakkot, no problem. Föltettem még mellé egy olyan modot ami komplett, kidolgozott, részletes városokat tett bele. Instant CTD ha közelébe értem. Ha nem vágott ki azonnal az asztalra kb 2 percig 5-10 fps körül laggolt.

Persze fut a kettő is együtt csak ahhoz már erőmű kell tényleg. Kb 8-10 giga rammal már élvezhető ami azért vicc.

Szerencsére a source megbírkózik ezekkel lazán, úgyhogy a brutál látványvilág ellenére csak minimálisan növekszik a hardver igény.
  • Dodo55
    De, a grafikája korszerűtlen (a 7 éves gépem elég szépen viszi max grafikán még a Source Engine OB/2007 Release-re épülő játékokat is), viszont:
    -Korszerűtlen technikai megoldásokkal elég szép hatásokat trükköztek ki
    -A látványvilágot annyira eltalálták, hogy sokkal élethűbb hatást kelt számos fejlettebb grafikai motorral rendelkező játéknál. Ehhez nálunk magyaroknál még az is hozzátesz, hogy az építészeti stílus nagyon ismerős, nagyon sokat számít ez is tudat alatt.

Ezek a dolgok amik igazán dícséretre méltók, önmagában egy fejlett grafikai engine sokszor semmire nem elég :)
  • ffxi
    Hatalmas vagy. Köszönet, működik rendesen.
  • JaSoN HuNTeR #9806
    Szerintem a HL2 gyári grafikája most sem korszerűtlen. Nagyon király még mindig.

Most én is kipróbálom a CM12őt. :)
  • Ryder62
    De. Sikerült feltennem rá.

Bemásoltam mindent a helyére ahogy kell de csak a menü lett magyar a feliratozás nem. Így elkezdtem kutakodni hol a gubanc.

Szóval mindent bemásoltam a sourcemods/CM/hl2 mappába. Utána a resource mappában a closecaption_english.dat-ot és closecaption_english.txt-t átneveztem másra pl closecaption_english_eredeti.

Majd a closecaption_hungarian dat és txt fájlokat átneveztem closecaption_english-re.Így már minden magyar, menük, feliratozások stb.

Igaz nem így játszottam ki, de belenéztem több helyen ahol szövegelés van és jó volt. Episodokat nem magyarítottam még de pont az EP1 végén voltam és már az is félig magyar volt.
  • Jaka923
    Úgy tudom, hogy modokkal nem működik a magyarítás.
  • ffxi
    "...Hogy ne nézzen..."
  • ffxi
    Estét szakik!

Elővettem nosztalgiázni a gémet. Hogy n nézzen korszerűtlennek mai szemmel. Sikerült elindítanom a legújabb cinema módot 12.20 full + 12.21 patch. De hogyan varázsolok rá a magyarítást
  • mester1987
  • Ryder62
    A mod forumán láttam ezeket a képeket.
  • Malakai
    Hol láttad a sok karaktert egyébként?
  • Ryder62
    Értem.

És nincs valami gyűjtő hely ahonnan karaktereket lehet letölteni? Ahogy láttam vannak sokkal szebb alyx modellek is, sőt volt jó pár ami majdnem olyan mint az eredeti csak hd-ban.

Mondjuk azt sem értem hogy az újabb verziókban miért nincsenek benne a régebbi karik is.
  • Malakai
    Lehet hozzáadni Character Pimperhez, ha valakinek megvan a modell.
    Valaki talán a korábbi verziókból mentett át karaktereket, de ha a készítő az a "más", akkor valószinüleg a félkész, teszt, stb modellek is ott vannak nála. :)
  • Ryder62
    Az miért van hogy nekem van 2 és fél sornyi alyx modellem, másnak meg 6-7 sornyi? Láttam hogy mások olyan modelleket választottak amik nekem nincsenek is. pl az alap alyx csak hd-ban.

12-es full van lent sőt peccseltem is.
  • Ryder62
    Ok, köszi, akkor letöltöm a 2006-ot is.

A játékok már lent vannak, és ellettek indítva többször is.
  • genndy
    Nekem ezek, és megy:
    Source SDK
    Source SDK Base 2006
    Source SDK Base 2007

Ne felejtsd el, hogy egyszer legalább el is kell indítani az összes játékot (HL2, HL2-Ep1, HL2-Ep2) a CM előtt!
  • Ryder62
    A CM readme azt mondja hogy szedjem le a Source SDK, Source SDK 2007 meg a Source SDK Base-t.

De a kellékekben csak Source SDK, Source SDK Base 2006 és Source SDK Base 2007 van.

Pár gcf fájl hiányzik. Akkor most wtf van?
    A Source SDK meg a Source SDK Base 2007 van lent.
  • MerlinW
    Én tudom magamról, de hogy te hogyan jutottál erre, azt nem tudom:))
  • scomcomputers
    mERLIN THE BESTt:
  • MerlinW
    Szép, az új zenék is nagyon jók, viszont elég gépigényes.
  • Ryder62
    Ok thx akkor kezdek törölni ezt azt :D

Kiváncsi vagyok milyen ha már ennyit foglal.
  • MerlinW
    CM12-nek 30GB kell + 9GB a telepítő. Illetve +10GB maga a HL2+EP1+EP2, ha az sincs fent. Tehát összesen ~50GB.
  • genndy
    Sok. CM11 még éppen fönt van nálam. ~31 GB (nem vicc!)
  • Ryder62
    Hali

Mennyi hely kell a Cinematic modnak?
  • bcrics
    Azért a nextgenre csak kihoznak már egy HL3-at...?
    Nagy bukta nem lehet, de kurva nehéz lesz Gabe-nek megfelelni a sorozatos szopatások, megjelenés elodázások, infó hiányok miatt megkérgesedett szívű rajongóknak.