1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
-
#1102 Ha már a Vidám Vasárnap szóba került, megemlíteném a Pax adó egyik műsorát.
Ott egy csomó gyerek ül a templomban és hallgatja a pap-tanárt. Az egy dolog, hogy az ember mindent belemagyaráz, hogy Jézus így, XYZ úgy, de a csúcs, amikor odaadnak a gyerekeknek (olyan max. 16 éves formák) egy fotót, és kérik, hogy meséljék el, hogy mi van rajta.
Pl az egyik képen a nap erősen megvilágított valamit. Erre a gyerek kitolja, hogy ő Istent látja abban a fényben, aki a fény által "világosságot" (megvilágosít) hoz mindenkire. (Nem pont így volt, de a lényeg ez volt)
Na bummm, ekkor helyben lepetéztem -
#1101 nincs is az egyháznál jobb biznisz -
flashX #1100 Ok-ok. Akkor úgy mondom, hogy nem kellett volna magépíteni. Amúgy nem igazán láttam új építésűt.. -
#1099 megintcsak féligmeddig igazad van, de ez a templomrombolós felfogás elég nagy hülyeség. ha valami szépet már megcsináltak, akkor miért rombolnám le? és ha már megcsinálták miért ne használjam?
egyébként az újonnan épített katolikus templomokat is megnézheted. elvétve találni bennük aranyat, akkor is max az oltár körül 1-2 grammot. -
#1098 a szekta meg egyház nem ugyanaz, de mindegy. naygrészt igazad van, egy részét a vallásnak megélheted otthon ülve is, csak azt felejted el, hogy a vallás sokszor egy eléggé társasági dolog (kivéve néhány keleti vallást). a másik pedig hogy a vallásosak gyülekezései arra is jók, hogy olyanokkal találkozz, akik körülbelül úgy gondolkoznak mint te, és ez jó érzéssel tölti el az embert.
de egyébként Németh Sanyi és a hitgyüli irányába én is hasonló érzelmeket táplálok, és nem a hitbéli különbségek, hanem az általad említett okok miatt. -
flashX #1097
ha az utóbbi felfogásnál maradunk, igen igaza van -
flashX #1096 " hogy hogy illik illetve ahogyan kell, " cselekedni -
flashX #1095 arra jöttem rá, hogy isten benned van, a szívedben, lelkedben, de nem mindenkinél, embere válogatja (erre még nem jöttem rá), hogy milyen az az ember aki, hisz istenben. sazl, ha hiszel istenben, hiszel a legjobbik énedben. ha istennek tetszően viselkedsz, a legjobb éneddel cselekszel, ha imádkozol, azért imádkozol, hogy a legjobbik éneddel tehess vmit mindig, illetve hogy segíthess a legjobbik éneddel. így aztán semmi értelme nincs ennek az egész egyházas dolognak, nincs értelme a pápának, a világon csomó templomot le lehetne bontani, mert csak kidpobott pénz. az igaz, hogy kell egy hely ahol csinálhatod a dolgaidat, de hogy bearanyozott legyen arra nincs szükség(református templomban is voltam már azért mondom). csak kell egy szoba, hangszigetelt pl. és egy kis jézus szobor, kész. nem kell templomba menni ha gyónni akarsz, hisz ki a pap? senki, csak az aki ápolgatja a jobbik énedet, te is megtod wzt tenni, sőt egy szerető barát, családtag is. jézusról sokmindent nemtudunk, meg tudunk, ő valószínűleg ezt a legjobb ént hozta el. megmutatta az embereknek, hogy hogy illik illetve ahogyan kell, így aztán nemlehet arról vitázni hogy van e isten vagy nincs, hisz bennedvan. most ide hozhatnám a sátnista felfogást, hogy azok hisznek istenben akiknek űr van a szívükben. hát belehet tömni egy legjobbik énnel.. ackronak igaza van mert ha ezt a fefogást amit leírtam figyelembe veszzük, hát tényleg kurvanagy átbaszás és pénzszerzés amit az egyház művel.. -
#1094 szoktátok nézni a vidám vasárnapot? na, én nem, csak néha elkapom ha hányni támad kedvem. felháborítónak tartom ezt a direktmarketinges hittérítést, meg azt, hogy ezen a bulin egyedül ez a kretén németh sándor vagy ki keres. a csarnokot a hívők építik a saját pénzükből, a technikai megvalósításért felelős csapat ingyen dolgozik, a zenészek ingyen zenélnek, a kalapba meg csak 5-10e ftok kerülnek minden alkalommal (aki egy huszast dob, azt meg kinézik). kérdem én, hova megy ez a lóvé és miért áldozzák fel a vagyonukat magukat épeszűnek tartó emberek ezekért az egyébként semmiről nem szóló szónoklatokért és aki a lakását meg a gyereke örökségét adja oda a hitgyülekezetének, az hogy hihet abban, hogy isten ezért őt kivételes szeretetben fogja részesíteni? miközben a gyereke utcára kerül? hihetetlen, hogy mennyire átbaszhatóak az emberek és mennyire bárgyú hülyék! ha valaki hisz istenben, akkor elég ha otthon házimunka/gyereknevelés közben teszi ezt ráadásul nem megy rá a gatyája se. ez a németh geci meg a legnagyobb ördögfattya, bár kétségtelen, hogy ő legalább mernyóval megy haza a rózsadombi villájába a testőreivel karöltve, őt legalább biztos hogy szeretik, ha nem is isten, de legalább ez a sok féleszű hívő aki odaadja a pénzét ennek a szarházinak. egyébként le a kalappal előtte, mert ő legalább ebben az 1 biztos létben jól érzi magát. -
#1093 Egyébként én is dobozra emlékeztem, érdekes, hogy lentebb mikike linkjében már ketrecet említenek. -
#1092 Vagy fellehet fogni úgy is, hogy abban az állapotban nem lehet megvizsgálni. -
#1091 tehát akkor a megfigyelésünk befolyásolja a kísérletet?
azt fogjuk kapni, amit vártunk?
-
#1090 A lényege a következő:
Fogunk egy (élő) macskát, egy jól zárható dobozt és egy oltárira törékeny ciánfiolát.
A doboz egyik sarkába behelyezzük a ciánfiolát, a másik sarokba a macskát, és lecsukjuk a doboz fedelét.
A lecsukott dobozban a macskáról nem tudunk semmit. Vagy még él, vagy már meghalt, vagy - a kvantumfizika állítása szerint - szuperpozíciós állapotan van, azaz egyszerre élő és halott.
Ha kinyitjuk a ládát ez a bizonytalanság eltünik. Megtudhatjuk hogy a macska élő vagy halott. Szuperpozíciós állapotban a doboz felnyitása után nem lehet. -
#1089 LOL :D -
#1088 Volt mikor úgy bebasztam, hogy az sem tudtam hogy testben van a lelkem vagy sem. -
#1087 :) -
#1086 Ha jól értelmezem arról van szó, hogy nem egyszerre részecske és hullám természetűek azok az anyagok, amelyek mindkét tulajdonságot mutatják, hanem a megfigyelő szerint viselkednek: ha én hullámtulajdonságot vizsgálok hullámtulajdonságot vesz vel, ha részecsketulajdonságot akkor meg azt. -
#1085 Miért kéne okosnak lennünk? Az nem jó. Az a jó ha okosak AKARUNK lenni. -
#1084 Láttad a Ghost c. filmet, na ő sem vette észre hirtelen, hogy mi történt :P -
#1083 Ezt nem igazán értem. Ha meghalunk a mennybe (én természetesen a pokolba) kerülünk, akko' mér ne vennénk észre, hogy elpusztult a testünk? -
#1082 Gondolom a kisértő szellemekre gondolsz. -
#1081 Valami dobozba bezárják a macsekot, valami ilyesmi rémlik, régen olvastam rólla. -
#1080 kérdeznék valamit bár nem remélek itt választ:
tudja valaki mi az a "SCHRÖDINGER MACSKÁJA"?
egy másik fórumban olvastam és nem értem pontosan a történetet
rákerestem guglin, de úgy se...
-
#1079 :-) -
#1078 el kell, hogy keserítsetek benneteket
ha meghaltok, akkor sem lesztek (sokkal) okosabbak
vannak olyan lelkek akik még azt sem veszik észre, ha elpusztult a testük...
sry :(
-
#1077 Amikor meghalljuk a másikat. :) Vagy meghaljuk :D:D -
#1076 hehe:) ok én csesztem el:) meghalunk. -
#1075 mit hallunk meg? :) -
#1074 Bozonyítsd be! -
#1073 Kár ezen az egészen vitázni. Úgy is csak akkor fogjuk megtudni, hogy melyik félnek van igaza ha meghallunk....... -
#1072 fikaaaaaaaaaa -
#1071 Hát ez nagyon elszomorító! -
#1070 Pedig szórakoztató volt :P -
#1069 Hát sajnos ez van, mindenki ellőte már a puskagolyóit a témában :) -
#1068 Anyád! :)
Amúgy szerintem már elhangzottak mindegyik fél érvei és ellenérvei, úgyhogy mostmár mehet a levesbe. Minek tovább rágódni olyan dolgon amibe egyik félnek sincs igaza? -
#1067 Ne hagyjátok veszni ezt a csodálatos topicot! Követelem, hogy annyázzátok tovább egymást! -
#1066 Olyan, mint amikor két szembenálló ember elbeszél egymás mellett, és nem képesek átgondolni egymás mondanivalóját. Ez is olyan, csak itt az összetartozás miatt nem képesek átgondolni. -
#1065 "-Shift, azt szeretném kérdezni, hogy honnan lehet tudni, hogyha egy személlyel álmodok, akkor ő vagy én ( esetleg többet gondolok rá mostanában ), szeretné felvenni velem a kapcsolatot ?"
"-Nagyon jó gondolatokat vetettél fel, valóban femerülhet a kérdés, hogy vajon a tudatalattink kommunikációjában ki is a kezdeményező fél, ha mondjuk két személy kapcsolatáról van szó. Álom esetében vajon az-e a kezdeményező, aki álmodik, vagy akit/akiről/akivel álmodunk."
Az ilyen dolgok számomra mindig nagyon érdekesek. Amikor az első személy állít, vagy kérdez valamit, és a második nem vizsgálja meg ennek logikai, vagy igazságtartalmát, hanem egyből elhiszi, és logika nélkül folytatja, amit a következő megint folytat. Mint amikor az egyik azért hiszi el, amit a másik mond, mert összetartoznak, nem pedig azért mert saját maga is megvizsgálja hogy az állítás igaz-e vagy hamis, és ő is igaznak találja. És így szépen elvannak és mindenki happy. Hites fórumokon, és könyvekben gyakoriak ezek a dolgok, szerencsére sokáig nem tudják fönntartani az érdeklődést, mert mindig megunom a logikus érvek nélkülözését. -
Garfield #1064 Erről miért pont mikike jutott az eszedbe? -
#1063 "... társalogtam vele, és úgy láttam, hogy ezt az embert bölcsnek találja ugyan sok más ember, leginkább pedig ő maga, valójában nem az." [...] "Mert valószínű ugyan, hogy egyikünk sem tud semmi szépet és jót, csakhogy ő azt véli, hogy tud, noha nem tud, én viszont ahogy nem tudok, nem is vélem azt, hogy tudok."