17
  • dez
    "A Compact Diskek elviekben (márkafüggő) 100 év után kezdenek "rohadni""

Aha, esetleg a nyomottak. (De még azt sem hiszem.) A írt viszont (állítólag DVD-ből is) pár év alatt. Bár ez is márkafüggő.
  • mstummer
    Gyakorlatban viszont a cd meghalhat 1 év alatt is.
    Extrém körülmények között meg méggyorsabban.
  • Bret
    OBI VAN KENOBI benned van minden reményünk....

Artu-Detu-ban asszem ilyen lemez van, de kicsit dadog. No nem egy referencia
  • pemga
    Hmm, és vajon a jogdíját ennek is úgy fogják kiszámolni, hogy hány cd fér rá?
  • irkab1rka
    Ennek brutális olvasási sebessége lesz.
  • Bh
    honan veszik az 50 évet? talán már 50 ével ezelötis létezet ez a tecnika???? -> :D Ez a lehető legjobb kérdés :D
    | |
    fentebb meg 50 évet írnak, annyit meg az ezésztszínű korongok se húznak le... -> A Compact Diskek elviekben (márkafüggő) 100 év után kezdenek "rohadni"
  • DrGreen
    Hogy miért is váltanának? Mert egy vinyóban kicsit több a mozgó alkatrész, mint a holós tárolóban. Mert h aaz adatátviteli sebesség el nem is éri ama beígértet, de akkor felülmúlja a vinyókét, és mert kevesebb minden mozog benne, ezért kevesebb hőt termel, és a fogyasztása is kisebb lehet.
    Persze ez csak sok "ha", de sztem reális következtetések.
  • Zodd
    Meg az a 960 Mbyte/s se lenne semmi amit majd tud a technológia. Ezt elég nehéz lessz űberelni, mivel ez a technológia egyszerre olvassa ki az egész lemez mélységét, ami jópár réteg.
  • Yfel
    Gyorsított tesztekkel tudják (többé-kevésbé pontosan) megállapítani.

Y
  • smv
    Azért durva már. Ha elkészül, van rá esély, hogy elterjed.
  • Murdoc
    Ha egyszer elkészül, akármilyen jó is lesz a Hitachi 230Gbit/négyzethüvelyk aránya, árban sose fogja tudni megverni, mert abba kell anyag, egy hollós műanyag lapka meg szinte 0 pénzért is előállítható. Persze az adat biztonsága számomra is a legfontosabb!!
  • dez
    Árra még olcsóbb is lehet, mert a nagyra igérték, hogy majdan egy mai DVD lemez árába fog kerülni.
  • trabant
    a felírt adatokat 50 évig őrzi meg biztonságban
    Feltéve ha nem a princo gyártja majd... :D
  • Janeer
    honan veszik az 50 évet? talán már 50 ével ezelötis létezet ez a tecnika????
  • vgez
    1 € a mérete, nem az ára, szerintem.
  • Mice
    "Vagyis miért váltanának az emberek,...?" nem tom ti hogy vagytok vele, de engem egy 1 eurós ár eléggé váltásra ösztönözne :)
    fentebb meg 50 évet írnak, annyit meg az ezésztszínű korongok se húznak le...
  • Kornan
    Milyen természetű az orvosi vészhelyzet?

Szóval akkor ha jól értelmeztem van a vörös lézert használó holgrafikus disc amit dobnak ki a kukába mert nem elég jó.
    A tapestry nagyon ígéretesnek tűnik,több nagy cég és intézmény vásárolna belőle.A kérdés csak az hogy mennyire megbízható és ha esetleg tönkremegy ki lehet e menteni az adatokat.Mert szerintem ez a legfontosabb szempont a nagy adattárolóknál.