26
  • lck
    Nem vártam holnapig, kipróbáltam ezt az 5.029-est.

Szóval:

A felülete szép - mondhatmám: amerikai csili-vili. ( talán a betütípusa alapból a legszebb a linuxok közűl ) - Mondjuk a többieket is lehet csinosítgatni.

Telepítéskor lehet partícionálni, de pl.: a /home -ot nem tudtam külön becsatlakoztatni.

Van benne egy csomagfrissítő rendszer, ami 15 napig ingyenes. A regisztrálás utána 50 dollár / év. :-(( Most 1600 program van benne. / Többnyire a szokásos linuxosok - Amik egyébként máshol is elérhetők. - Bár ezeket elvileg csak frissíteni kell és nem kell buherálgatni, hogy fussanak.

Debian csomagokat nem kezeli csomagkezelővel. - Forrásból viszont lehet telepíteni ( firefox ). - Már aki azt szereti.

Alapból a 3D-s ATI drivert rakja fel.

Stabil - gyors.

Az egész használat alatt valami furcsa skizofrén win-linux keverék érzésem volt. Most megnézhettem a bevételcentrikus linuxot. A beépített fizetős frissítő elég hátborzongató. Bár akinek van rá évi 50 dollárja biztos teccik neki.

Remélem a többi linux nem így fog elwinesedni (egyhamar). - Ugyhogy másfél óra ismekedés után visszaállítottam az UHU-t.

• lck
    Minden képpen írjál majd róla légyszi!

( Partícionálást hogy csinálja - telepítéskor lehet -e kézzel partícionálni , használ e külön csomagkezelőt ( mint pl.: kpackage vagy synaptic ), debian vagy más csomagokat kezeli e, live update-je milyen, 3D-s kártyát hogy kezeli ( a live alapbót 3D-s ATI-t használ )
    Na ilyeneket. Ha értelmes a cucc majd és is kipróbálom.
  • xaltatoun
    Várom mindenképp a kommentet, mert mindíg kapható vagyok valami új felfedezésére! :)
  • SuperCow
    ha minden igaz nekem még ma meglesz az 5.029 es változat. Már egy vinyót is Leürítettem . Nem akarom XP mellé telepíteni. HA minden jo megy. Holnap este már tudok bővebbet mondani.
  • lck
    A live-ot tegnap kipróbáltam.

Szép a felülete.

Sajna ADSL-t nem tudtam beállítani, meg csomagkezelőt sem találtam benne.

A telepíthetö is megvan csak sajnálom letúrni az UHU-t.

Tényleg ha valaki használlja írhatna róla.
    ( Csomagkezelő van bent, ami nem fizetős ? )

• HuHa
    És a renderelt képedből semmi nem látszik a keresztbe virító Alias feliratoktól:)
  • blackeagle
    Miért ne lenne olyan diák ? Most is van olyan politikus csemete ,akinek már kocsija ,nyaralója ,stb .. van. Egy szoftver ezek után semmibe nem kerül.
  • SuperCow
    használja valaki a Linspire-t ?
  • Molnar_T
    A mayara visszaterve, letezik egy PLE edition. Gondolom nem annyira fullos, mint amit boltban veszel, kb 160 mega a telepitoje, de INGYEN le lehet tolteni egy kerdoiv kitoltese utan, es csak azt kell elfogadni, hogy nem hasznalod penzkeresesre. (PLE = Personal Learning Edition)
  • Ackro
    egyébként, ha már warezre szánják, nem is olyan érdekes, én nem töltöm le soha azért se! ;D
    méghogy másolgassuk nyugodtan! hülye retikül! bekaphatja! :))
  • Ackro
    nem, a krampusz edisön az télapó rilíz...
  • SuD
    szvsz a kalózkodás mindenféleképpen hasznos dolog...
    aki eddig nem vette meg, valszeg ezután se fogja... ha nem létezne a kalózkodás sokkal kisebb lenne egy-egy program népszerűsége, és így valszeg kevesebben is vásárolnák meg
  • Yeti
    Azért pl nálunk A BME Villanykaron létezik olyan, hogy MSDNAA program, aminek a keretein belül tulajdonképp minden Microsoft terméket lehet használni ingyen. Szóval az MS nél is vannak ilyenek.
  • d4rk
    Ennek azért utánanézhettél volna, mielőtt ilyeneket írsz. Javaslom, hogy tekints el az Alias weboldalára és számolj kicsit utána...
  • Zoley
    Azert megneznem azt a diakot aki azt az 'olcso' nehany szazezret ki tudja nekik fizetni manapsag itthon....
  • quentit
    Nemtudom hanyadik évezredben élsz, de a mayanak már rég lezuhant az ára kb. néhány százezresre. A jelenlegi legdrágább 3D-s szoftware, a 3DSMax kerül kb. 1 millába.
  • pemga
    A Crampus edition windows-ra, office-ra gondolsz, de azt nem az MS adta kedvezményként, hanem a magyar állam fizette ki neki a különbözetet zsebből. Nagyon nem mindegy :).
  • Ackro
    azok pampognak akik megengedhetik maguknak meg ezenbelül azok, akik nem azért csinálnak valamit, hogy örömet szerezzenek másoknak, hanem hogy pénzt maguknak.
    egyébként végre egy normális hozzáállás, szerintem válasszuk meg a csókát a jogvédő hivatalok világszervezetének elnökévé! :)
  • hopp
    Egyetértek. Pl egy Maya esetében nem hinném, hogy az Alias komolyan gondolja, hogy egy tizenéves kiperkálja érte a kb 10millió forintos licenszdíjat.. és esetleg ha tizenévesen megtanulja kezelni, akkor később, mikor pénzt akar vele keresni, akkor megveszi. (vagy az a cég veszi meg, ahol majd dolgozni fog)

Végülis ilyesmi törekvések voltak/vannak a Windows esetében is, nem? Nekem úgy rémlik, hogy tanárok/diákok olcsóbban hozzájuthatnak. Bár lehet, hogy most keverem az Autodesk termékekkel.. :P

Mondjuk sztem a másolásvédelemmel egyedül csak azokat szivatják, akik legálisan veszik meg a programot. Nekünk itt cégnél van egy Microsoft Action Pack Subscription névre hallgató csomag, amiben minden lényegében MINDEN Microsoft cucc benne van 10 licensszel, ami a kiadás pillanatában hozzáférhető volt és egy vállalatnak szüksége lehet rá (kb 60-80 CD, még nem számoltam, de nagyon sok). Valszeg egy vagyonba került, ennek ellenére XP-t nem bírom sem neten sem az automatikus telefonos izével aktiválni, mindig a szupportos nénivel/bácsival kell beszélni, és elmagyarázni neki, hogy hát ez van, mondjon már egy aktiválási kódot...

Jópár játék nem működik néhány CD-olvasóval, mert nem. A biztonsági másolatot meg elfelejtheted a másolásvédelem miatt, pedig elvileg jogod lenne hozzá, és érdemes is inkább egy másolatot használni.. Nekem már volt, hogy darabokra törte az eredeti CD-t a meghajtó. De ugye a másolásvédelem miatt le kell töltened egy törést, hogy a legális biztonsági másolatodat használni tudd; ez pedig már illegális.

Ezek a problémák CSAK azokat érintik, akik FIZETTEK a szoftverért. A mostani másolásvédelmek 98%-át egy tapasztalt crackernek kb fél órába telik feltörni.. a legális júzerek meg szívnak vele rendesen. Hol itt az igazság? És akkor csodálkoznak, hogy mindenki warezol? :D
  • pemga
    Azért az MS még távol áll attól, hogy közel érezze a végét. Sokszorosan bebiztosította magát :). Ügyvédekkel, hardware-gyártókkal, amerikai hadsereggel, stb :).
  • blakshep
    azok pampognak nagyon a kalózkodás ellen akik már érzik, hogy közel a vég, de azért még tesznek egy utolsó kétségbeesett kísérletet, hogy fenmaradhassanak.
  • blakshep
    hát sztem épp arról beszél, hogy a kalózmásolatok igazából hoznak anyagi hasznot,nem is keveset.Főleg egy kevésbé ismert program esetében.
    Grafikai programok esetében pölö sztem tök egyértelmű, hogy az az érdekekük, hogy a hülye gimnazista még az előtt megismerkedjen a programmal mielőtt lenne rá pénze megvenni
  • item
    Végre nem egy nagypofájú pénzéhes emberke! Billy meg rémeket álmodik ha valaki "biztonsági másolatot készít a windows egyes példányairól"
  • Mike at home
    csak aztan a mohosag egyszer felul ne kerekedjen :)
  • greekboy
    Nem hülye, eléggé képben v. hogy milyenek a hétköznapi userek. És ő igazodik hozzánk, nem mi hozzájuk.
  • Killgore
    Érdekes ez a fickó :)