1024
TYPE=\'application/x-shockwave-flash\' PLUGINSPAGE=\'http://www.macromedia.com/go/getflashplayer\'>
  • izb
    Ha már 2 magos prociban gondolkodunk,akkor X2 az a minimum.
    Legalábbis számomra.
    De egyenlőre maradok a jó kis opteronomnál.
  • Zsoltika 007
    36 körül megy a Dualcore Pentium D805. Ne az X2-t nézd! Innentől nem nagyon van értelme árakról vitatkozni. Ennél jobb vétel nincs 2 magos cpu esetében. A tuning csak hab a tortán és így máris ott lehet az 1 szálra írt progikban is.
  • [Jakuza]
    Ez szep es jo, de Netburstos 2 magos proci kell a fenenek.
    Dehat az Intelnek elkell adni valahogy, mert ha nem tenne akkor a nyakan marad a keszlet, ha kijonnek a Core 2 procik.
    Ezert inkabb lenyomja az arait a 8xx sorozatnak.
    Sajat erdekbol teszi, mihely kijon a Conroe ugyanolyan, ha nem magasabb aruk lesz mint az X2-knek.
  • Inquisitor
    Az AMD K8L cikk magyarul
  • izb
    hehe
    nem azt mondtad hogy ingyen sem kéne?
  • Inquisitor
    "Pont ez az hogy nem olcsóbb a 30%-al gyorsabb 1 magos!"
    Most megfogtál, P4 vonalon tényleg így van. Mondjuk ha veszel egy ólcsó 805 vagy 820 procit és szénnéhúzod, akkor abból már egy mag is bazi gyors, és még is két magos a procid. Csak ahhoz jó lap, jó hűtés, és még jobb ram kell ;)
  • Punker
    50 forint? bakker annyiért még nekem is kell :)
  • izb
    Egy san diego magos 3700+ os procit durván 45-50ft-ért kapsz már.
    Tuning barát és 30.000ft-al olcsóbb mint a legolcsóbb x2 3800+ os proci.
    Ja és jóval gyorsabb is.
  • Zsoltika 007
    "Aha, szerintem meg kéne nézned, hogy mennyit "gyorsulnak" egy második magtól ezek a programok."
    Majd meg is fogom ha jövő hét keddre megjön a ram kitem.
    Amúgy a hw tesztek magukért beszélnek.

"És akkor megint kiderülne, hogy sokkalólcsobb egy mondjuk 30%-al gyorsabb egymagos procit venni, mint venni egy két magosat a "hatalmas" gyorsuláshoz."
    Pont ez az hogy nem olcsóbb a 30%-al gyorsabb 1 magos!

"Valaki egyszer azt írta, hogy a Windows alá kiadott SDK-k elég sz*rok és azért nincs normális többszálú optimalizált kód."
    Vista..
    És amúgy meg valaki 1x azt mondta hogy a föld lapos.
  • Inquisitor
    Itt a lepes, ha annyira kivancsi vagy.
    AMD shows off details of K8L
    Hmmm, jól hangzik, kíváncsi leszek a nagy harcra, mert addigra az Intel is kijön "majdnem" 4 magos procival (2x2 mag, és szvsz az nem olyan jó memória elérés ügyben), meg az árára is.
    Legyünk őszinték, az X2 széria pofátlanul drága volt, most meg ugye bagóért vehetsz 8xx-as P4 szériát, ezért remélem normálisabb lesz az X4 árképzése, meg elvileg jönnie kéne a kétmagos Sempronoknak is :)
  • Inquisitor
    Aha, szerintem meg kéne nézned, hogy mennyit "gyorsulnak" egy második magtól ezek a programok. És akkor megint kiderülne, hogy sokkalólcsobb egy mondjuk 30%-al gyorsabb egymagos procit venni, mint venni egy két magosat a "hatalmas" gyorsuláshoz.
    Valaki egyszer azt írta, hogy a Windows alá kiadott SDK-k elég sz*rok és azért nincs normális többszálú optimalizált kód. Ezt mondjuk erősen kétlem, de azért fura, hogy a videótömörítők, Photoshop és Ts. miért gyorsulnak sokkal inkáb, mint az "optimalizált" játékok.
  • Zsoltika 007
    Dual Core Optimised
    1. Call of Duty 2
    2. City of Villains - News article
    3. Quake 4 - XBit article
    4a. World of Warcraft
    4b. Age of Empires III
    4c. Black & White 2
    4d. Peter Jackson’s King Kong
    4e. The Movies
    4f. Battlefield 2 & Battlefield 2: Special Forces
    4g. Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced
    4h. Warfighter
    4i. Tom Clancy’s Rainbow Six 3
    4j. Tony Hawk’s American Wasteland
    *All 4's are from this X-Bits Lab article"
    Fear is.
  • [Jakuza]
    Jatsz az NWN-el, az mar hasznalja rendesen a ketmagos procikat az 1.67-es patch ota. :P
  • Zsoltika 007
    Athlon Fx-60?
    Jó tudom g**i drága. De már van.
  • Punker
    akkor még várhatunk jó ideig :(
  • grebber
    Talán akkor veszek majd duplamagos procit ha sima "egyprocis" dolgokban is jobblesz mint az alap egymagos proci addig kizárt hogy duplamagosat vegyek!
  • [Jakuza]
    Itt a lepes, ha annyira kivancsi vagy.
    http://www.theinq.com/?article=31761
  • Punker
    ha most venném a gépem 805-öst vennék mert qrvajó árban van.
  • Zsoltika 007
    Ez rendben van. De azért nem mondhatod hogy gyengébb gépet nem éri meg erre újítani. Főleg ennyiért.
  • Punker
    mert az alaplapom nem ismeri szal egyelőre marad a 630-as bőven elég nekem :)
  • Zsoltika 007
    A francnak kell ennyit kivágni az ablakon. Nemhogy vennétek egy Pentium D805-öt azt jóvan. Link
    Ennyi pénzért simán megéri. Nekem is itt van a polcomon mert memóriám még nincs meg hozzá.
  • Inquisitor
    Nos, a helyzet az, hogy az internetre kikerült tuning teszteknek (elötte-utána) én hiszek, és pl. Super PI tesztben elementárisan brutál az előnye a Conroe-nak, és állatira jól húzhatónak is tűnik. De mivel én se vagyok hülye, megvárom mit lép az AMD és milyen lesz valójában a Conroe :)
  • FaithMeN
    remelem nem fog annyira melegedni majd
  • Ferencz István
    Nem kell 930 se X2 4200+, veszek egy Athlon64 3700+-t
  • [Jakuza]
    Ezt en nagyon nem hiszem.
    Mar most kiderult, hogy mindossze 10% kulonbseg van egy Conroe es FX-62 kozott rendes meresi eredmenyek mellett.
    Marpedig ha lemegy 65nm-re az AMD akkor orajelet is fog tudni novelni, es akkor meg az a kulonbseg is elveszik.
    A 65nm-errel 3,2-3,4Ghz a realis orajel amit az AMD elfog erni alaporajelen.
    Sose fogja ilyen orajel mellett ketszer korbefutni a Core 2 Duo meg a K8 magot sem.
  • FaithMeN
    hat a 4200+ "kicsit" gyengus a 2*512Kb L2 Cache-el tehat nem ugyanolyan sebessegu mint a 4400+.

Itt meg is nezheted a 920-as es a 930-as proci tesztjet egy x2 3800+-al + egy fx60-al.hat van azert kulonbseg
  • Inquisitor
    Ja aztán kijön a Conroe proci, és kétszer körbefutja majd az X2 procit ... ;)

Játékok alatt minimális (majdnem zéró) a többmagos procik használata, és amiben van, a gagyi optimalizáció miatt, ott se sokat számít.
    Igaz, ha jól tuningolható a proci és ólcsó (pl. P4 805), akkor még is megéri ;)
    Haver most dja el az X2-t, hogy visszaváltson valami zúzos egymagos procira.
  • Ferencz István
    Miért nem lehetne használni rendesen?
  • Punker
    "Egy kicsit a processzorokra visszatérve; a kétmagos processzorok megjelenésével megtorpant az órajelemelés, így a leggyorsabb videokártyákat csak tuningolt CPU-kal tudjuk teljesen kihajtani, vagyis a videokártyák e tekintetben túlfejlődték a processzorokat. Lehetséges megoldás lenne a játékokat úgy megírni, hogy kihasználják a kétmagos processzorok második magját, azonban ahogy ezt egy korábbi tesztünkben már láthattuk, csak félmegoldás, mert ettől csak és kizárólag processzorlimitált beállítások mellett gyorsul a játék. Emellett hamarosan megjelennek az új VGA-generációk, melyek még a mostani csúcs videokártyáknál is gyorsabbak lesznek, de vajon mivel fogjuk tudni őket kihajtani?"

Ideális CPU-GPU párosok
  • Punker
    azt vedd amelyik olcsóbb használni úgyse tudod majd rendesen :)
  • Ferencz István
    Szép napot mindenkinek!
    Az lenne a kérdésem hogy melyik proci jobb játékban?
    AMD Ahlon64 X2 4200+
    Intel Pentium D930-3Ghz
    Vszínű hogy egy GeForce 7900GT-hez lenne párosítva
    Csak azért kérdem mert azért árban van egy kis különbség a 2 között, és néztem egy tesztet de ott 4400+-al hasonlították össze a I.P. D930-at és a 4400+ egy kicsit gyorsabb volt, akkor gondolom hogy a 4200+ kb ugyanolyan sebességű a I.P. D930-al, de inkább megkérdezlek titeket is
  • MacrosTheBlack
    De ha a háttérben megy egy dvd rip, meg virnyákkergető, már nem. :)
  • oroy_
    Intel Pentium D 805 Smithfield Dual Core jo vetelnek tunik, egyedul a fogyasztasa ami nem tetszik.

anandtech
    neoseeker
    hardwarelogic
  • [NST]Cifu
    Nem egyértelműen gyenge - ez a teljesítménye. Az X2 3800+ ugyanúgy 1800Mhz-en ketyeg, mint a sima 3200+, a "3800+" érték a kétmagos értékére vonatkozik, de ahol nem használják ki a két magos felépítést, ott ugye csak az egyik mag dolgozik, ami meg ugyanaz, mint a sima 3200+, vagyis a teljesítménye is annak felel meg.
  • grebber
    Hát elég érdekes miért ennyire "gynege" a X2-es 3800+-os??
  • Gabesz amd64
    az AMD már a s939 óta jobb.(főleg a játékokban)
    a szerverprocikba is jobb.Sőt egy-két nagyobb cég már régóta áttért az opteron procikra.
  • Tiberius B
    Mintha az AMD jobb volna, de én akkoris Intel-vevő vagyok, bár elismerem az AMD sokmindenben jobb.
  • Gabesz amd64
    hát nem is tudom.igaz télleg nem használ ki minden progit egy kétmagos proci,de ezt azért nézd meg!

amikor veszed a gépet akkor már szerintem érdemes lesz megvenni az X2-t.
    és akkor már legyünk maximalisták abból se a 3800+-ot hanem a 2*1Mb L2 Cache rendelkezö 4400+-ot
  • [NST]Cifu
    Egyértelműen az egymagos 3800+.
  • grebber
    CPU AMD ATHLON 64 X2 3800 939 BOX ~79.000 FT-

Lehet hogy egyértelmű a válasz rá de megkérdem hiszen kérdésekből tanul az ember!

Athlon 64, 3800+ 2.4 Ghz,s939 vagy a ATHLON 64 X2 3800 939 (2GHz) a gyorsabb az olyan gamekben vagy programokban amik nem használják ki a kétmagos procit???