AS Roma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
<#violent>#violent>
REAL MADRID
spallettit megint nem nagyon értem de remélem bejön neki
nem játszik kisrepülõ...megint pados
amúgy nem tudja valaki belinkelni a roma himnuszát? beleborzongok ahányszor hallom a szurkolókat! kvaszép
violence can be used for good - JUSTICE
Subs: 1 Toldo, 25 Samuel, 6 Maxwell, 7 Figo, 21 Solari, 91 Gonzalez, 10 Adriano
a róma összeállítása mi lesz?
amúgy sztem 1-1 lesz dúrva meccsen
A Roma világbajnok középpályása 1977.09.19-én látta meg a napvilágot, Ashtonba, Angliában.
Boldog Születésnapot kívánunk !
hajrá,lilák!
Do you know what \"nemesis\" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an \'orrible cunt... me.
Luciano Spalletti, az AS Roma trénere igyekszik levenni a terhet játékosai válláról a ma este 20 óra 30 perckor kezdõdõ (Sport2) Roma-Inter rangadó elõtt.
A két csapat ma a Farkasok otthonában, a római Olimpicóban csap össze, és gyõzelem esetén akár 5 pontra is nõhet a különbség köztük.
"A mai meccs nem dönti el a Scudetto sorsát, még nagyon sok mérkõzés van hátra a bajnokság végéig" - mondta a mester. - "Tulajdonképpen csak most kezdõdött el a sorozat, és bár valóban jobban rajtoltunk fõ riválisunknál, de minden bizonnyal éppen emiatt mérgesek is az Inter labdarúgói, és minden áron javítani akarnak."
Az Inter a bajnokságot gyõzelemmel kezdte ugyan a Fiorentina otthonában (3-2), ezután azonban egy Bajnokok Ligája-vereség következett a Sporting Lisszabon vendégeként (0-1), majd egy csalódást jelentõ hazai döntetlen a bajnokságban a Sampdoria ellen (1-1).
"Fontos a gyõzelem számunkra, mert tovább erõsíthetné bennünk a hitet, hogy vagyunk olyan erõsek, mint õk - noha én most is azt mondom, keretük többre képes a miénknél. A mai mérkõzés bármilyen eredményt hozhat: õk meg akarják mutatni, hogy csak kisiklás volt a rossz kezdést, mi pedig azt, hogy nem volt véletlen a remek rajt. A Szuperkupa-döntõben (melyet 3-0-ról 4-3-ra elvesztett a Roma az Inter ellen) egy órán át remekül játszottunk, aztán viszont a kék-feketék lefociztak minket a pályáról. Azóta több területen is nagyot lépett elõre a csapatunk."
Éppen a napokban került szóba Spalletti esetleges szerzõdéshosszabbítása is, ám a mester egyelõre nem akar errõl beszélni.
"Nem szeretnék errõl beszélni. A szerzõdésem esetleges meghosszabbításáról a szezon végén fogunk tárgyalni, ahogy azt eddig is tettük. Örülök, hogy a klub elégedett a munkámmal, de nem szabad elfelejteni, hogy ebben a pozícióban akár egy hónap alatt is megfordulhat a világ" - utasította el az ajánlatot a tar tréner. - "Két mérkõzést nyertünk, de ettõl még nem biztos, hogy a szezon végéig jól fogunk teljesíteni. Nem pályázom arra, hogy egy jól sikerült szezon után távozom a csapattól, nem irigylem Roberto Mancinit sem állásáért. Legfeljebb a hajáért..." - zárta le a beszélgetést Spalletti.
www.channel4.com
FORZA ROMA! Irány a BL-győzelem!
Az AS Roma ügyvezetõje, Rosella Sensi kijelentette, hogy a klub szerzõdéshosszabbítási ajánlatot tesz a jelenlegi mesternek, Luciano Spallettinek.
A tréner jelenlegi kontraktusa 2007 nyarán, vagyis a szezon végén jár le, de az eddigi remek szereplés hatására a vezetõk további egy évvel már most meghosszabbítanák szerzõdését.
Bár Sensi kisasszony nem beszélt a tervezet részleteirõl, annyit elárult, hogy az ajánlattételre azért kerül már most sor, mert a klub így szeretné kifejezni elégedettségét Spalletti eddigi munkájával.
"Luciano Spalletti még nagyon sokáig ül majd a Roma padján" - mondta Sensi. - "Boldogok vagyunk, hogy a csapat jelenleg az elsõ helyen áll és emellett valóban jól teljesít, de szeretnénk két lábbal a földön állni továbbra is."
A hétvégén a klub talán legnagyobb tehetsége, a még mindig csupán 17 éves Stefano Okaka Chuka megszerezte elsõ felnõtt bajnoki gólját a Siena ellen 3-1-re megnyert mérkõzésen. Szakemberek szerint a fiatal támadónak sokkal nagyobb szerep juthat az idei szezonban, mint arra sokan számítottak korábban, miután már most érett, kész játékosra valló teljesítményt nyújt.
"Játékostársaim és a mester is gratulált" - értékelte a hétvégi mérkõzést Okaka. - "Már tavaly is lett volna több esélyem a gólszerzésre, örülök, hogy most élni is tudtam eggyel. Egy fiatal játékos számára, mint amilyen én is vagyok, nagyon fontos, hogy érezze az edzõ és társai bizalmát, amikor pályára lép. Én ezt a Románál megkapom, sõt, maga Spalletti mester és pályaedzõje marad kint velem a pályán az edzések után, hogy tovább csiszoljuk a technikámat" - áradozott Okaka.
www.channel4.com
David Pizarro, a Farkasok nyáron az Intertõl igazolt középpályása figyelmeztette volt csapattársait a rangadó elõtt: jobb lesz, ha már most hozzászoknak, hogy az AS Roma áll a tabella élén.
A Serie A-ban még két csapat áll százszázalékos teljesítménnyel, a Roma és a Palermo, míg az Inter hozzájuk képest kétpontos hátrányban van.
"Minden feltétel adott ahhoz, hogy elõttük maradjunk a bajnokság hátralévõ részében a tabellán" - mondta Pizarro. - "Dolgoznunk kell úgy, ahogy eddig. Erõs csapat vagyunk, tudjuk, hogy mostantól mindenki minket akar majd legyõzni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a találkozó kiemelt fontosságú, több szempontból is. De a mérkõzés és a szezon végkimenetele csak rajtunk múlik, azon, hogy tudunk-e végig feladatainkra koncentrálni a szezon során. Az Inter erõs csapat, melynek minden posztra két azonos képességû labdarúgója van, ebben az évben viszont hatalmas teher van rajtuk Moratti nyári nagybevásárlása miatt. Remélem, hogy ezúttal is a maximumot nyújtjuk majd ellenük, és kipihenjük a mérkõzésig a Siena elleni meccs fáradalmait" - folytatta Pizarro a RomaChannelnek adott nyilatkozatát.
Pizarro beszélt a nyári váltás okáról is: "A közelmúltban kritizáltam az Intert. Úgy fogalmaztam: nincs más dolguk, mint jól kiválasztani a pályára küldött játékosokoat. Ezzel azonban nem Mancinit akartam kritizálni, pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy annyi jó játékos van az Inter keretében, hogy számukra minden meccsen kötelezõ a gyõzelem" - fejezte be Pizarro.
www.channel4.com
Olaszországban mindenki a Stadio Olimpicóra és az AS Romára figyel a következõ bõ egy napban, itt rendezik ugyanis a hétközi forduló rangadóját, a Roma-Inter összecsapást.
Miután a Milant pontlevonással sújtották, és a piros-feketék eddigi két gyõzelmük ellenére még mindig -2 ponttal állnak a táblázaton, e két csapat a lefõbb esélyes az idei Scudetto elhódítására. Totti és társai hetek óta vártak erre a mérkõzésre, melyen egy gyõzelemmel akár ötpontos elõnyre is szert tehetnek a legnagyobb riválissal szemben.
A két csapat idén, a Szuperkupa döntõjében már találkozott egymással, akkor 3-0-s hátrányból fordítva az Inter hoszabbítás után 4-3-ra nyert. Az elmúlt évben a két csapat Olimpicóban lejátszott mérkõzése 1-1-es döntetlent hozott. A nagyjából fél éve lejátszott találkozón sokáig a Roma vezetett, de Materazzi egy szöglet után egyenlített, és ezzel szakadt meg a Farkasok olasz csúcsot jelentõ, 11 mérkõzéses gyõzelmi sorozata.
A két csapat örökmérlege az Olimpicóban: 31 Roma-siker, 20 döntetlen és 24 Inter-gyõzelem.
A jelek szerint a Roma várja jobb formában a rangadót, mert a csapat eddig mindkét bajnoki mérkõzését magabiztosan nyerte, és gyõzelemmel rajtolt a Bajnokok Ligájában is. Luciano Spalletti tehát hosszú idõ után az elsõ római tréner, aki rendet tudott tenni az öltözõben, és ez meglátszik a csapat eredményein is.
David Pizarro számára különleges mérkõzés következik, mivel a nyáron éppen az Intertõl érkezett a Roma csapatához. Az aprótermetû középpályást az elsõ mérkõzésen Spalletti lecserélte, ami miatt megsértõdött a chilei, de az ezt követõ két mérkõzésen egyaránt betalált az ellenfél kapujába, ezért most úgy tûnik: õ is megértette és elfogadta Spalletti szabályait.
A római mester vele számolhat, Vincenzo Montellára azonban nem, miután a támadó izomszakadást szenvedett. A bevált taktikának megfelelõen ezúttal is Totti lehet az egyetlen támadó, akit a középpályáról a széleken Taddei és Mancini, valamint középrõl De Rossi, Pizarro és Perrotta támogathat.
A túloldalon a tréner, Roberto Mancini, illetve Dejan Sztankovics és Hernan Crespo várhatja különleges hanuglatban a meccset: õk hárman korábban egyaránt játszottak a Lazio színeiben, így õk akár a római derbik hangulatát is újra érezhetik.
A Mancini-csapat egyáltalán nem kezdte jól a szezont: az együttes egy 1-0-s lisszaboni Bajnokok Ligája-vereség és egy 1-1-es, Sampdoria elleni döntetlenbõl érkezik a meccsbe, e két eredmény pedig igencsak elszomorította Massimo Morattit, a klub tulajdonosát. Jól értesültek szerint ha a csapat a következõ négy tétmérkõzésébõl nem nyer meg hármat, akkor megköszönik Mancini eddigi munkáját, és búcsút intenek neki - az utódjelöltek között van Marcello Lippi és Sven-Göran Eriksson is.
Mancini kis híján a teljes keretbõl válogathat erre a mérkõzésre, már az is kérdéses, hogy Francesco Toldo vagy Julio Cesar áll a kapuba? A védelemben Grosso helye biztos a balhátvéd helyén, középen pedig Materazzi mellett a volt római Samuel kezdhet.
Elképzelhetõ, hogy Luis Figo visszatér a kezdõcsapatba, míg középre a sérült Esteban Cambiasso helyére a nyáron a Rómától érkezett Olivier Dacourt kerülhet be - Patrick Vieira mellé.
A támadósorban az Ibrahimovics - Crespo páros tûnik a legvalószínûbb választásnak, míg a mellõzése miatt mérges Adriano ismét a padon kezdhet.
A várható kezdõcsapatok:
AS Roma: Doni - Panucci, Mexes, Ferrari, Chivu - Pizarro, Perrotta, De Rossi, Mancini, Taddei - Totti
Inter: Toldo - J.Zanetti, Samuel, Materazzi, Grosso - Vieira, Dacourt, Stankovic, Figo - Ibrahimovic, Crespo
www.channel4.com
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Fabio Grossót, a tavalyi szezonban még a Palermót erõsítõ balhátvédet a nyáron az AS Roma is le szerette volna igazolni, ám végül mégsem került sor a megállapodásra.
A nyári világbajnokságon az egyik legjobb teljesítményt nyújtó védõ végül 4.5 millió fontért az Inter játékosa lett, de ügynöke, Stefano Antonelli nemrég elmondta: nem sokon múlott, hogy Grosso a Farkasokhoz szerzõdjön.
"Nagyon közel állt a Rómába igazoláshoz. Talán néhány nap múlva meg is egyezett volna a két csapat, de ekkor már jött az Inter ajánlata. Az AS Románál nagyon profi mentalitású vezetõk dolgoznak, Daniele Prade kemény tárgyalópartnernek bizonyult" - mondta Antonelli. - "Fabio azonban úgy nyilatkozott Zamparini elnöknek, hogy õ az Interhez akar menni. Ezután Maurizio felhívott, és elmondta, hogy megválik védõjétõl, de a csapat számára továbbra is a bajnokság megnyerése marad a cél. Mindez még a vb elõtt történt, a világbajnokság után Zamparini biztosan nem adta volna el õt. Akkor már túl magas lett volna az ára az érdeklõdõk számára."
www.channel4.com
Simone Perrotta, a Roma nemrég 2010-ig aláíró középpályása beszélt az Inter elleni mérkõzés elõtt a találkozó igazi tétjérõl.
"Az Interben olyan játékosok vannak, akik egy perc alatt képesek eldönteni bármely mérkõzést, ezért nagy elszántsággal kell pályára lépnünk. A Szuperkupa-döntõ óta sokat lépett elõre a csapat, karakteresebb együttes lettünk. Az, hogy egy nappal többet pihenhetnek a milánóiak a meccs elõtt, az sokat a bajnokságnak e szakaszában még nem jelent. Ezt a meccset a hozzáállás fogja eldönteni" - mondta Perrotta a találkozó elõtt egy nappal.
Az AS Roma jelenleg 100%-os teljesítménnyel, 6 megszerzett ponttal vezeti a Serie A tabelláját, az Inter viszont az elõzõ fordulóban csupán 1-1-es döntetlenre volt képes hazai pályán a Sampdoria ellen.
www.goal.com
Rosella Sensi kijelentette, Spalletti a Roma csapatának az élén fog maradni.
Spalletti még nem hosszabbította meg a szerzõdését annak ellenére sem, hogy 2007 nyarán lejár a jelenlegi kontraktusa és Sensi szerint nem kell aggódni a jelenlegi helyzet miatt.
"Még jóideig a Roma edzõje lesz Luciano Spalletti."-jelentette ki Rosella Sensi ma este.
A kopasz tréner az egyik legtöbbre tartott szakvezetõ jelenleg Olaszországban és bizonyos pletykák arról szólnak, hogy a szakember a nyáron továbbáll. Spalletti elõször az Udinese együttesével ért el sikereket, majd most a Romával szerepel remekül.
"Nagyon örülünk neki, hogy a tabella élén vagyunk. Azonban az is fontos, hogy a földön maradjunk."
Szerdán az Interrel találkozik a csapat, amelyik úgy tûnik, nincs jó formában.
"Nem mondom, hogy az Internek nincsenek problémái, azonban egy olyan csapatról van szó, amelyiknek rengeteg variációs lehetõsége van egyes posztokra."-nyilatkozta Simone Perrotta. "Ami engem illet, mi a megfelelõ hozzáállással fogunk pályára lépni. Erõsebb lett a jellemünk, mint a Szuper Kupában, amit 3:0-ról veszítettünk el."
hajrá,lilák!
Spalletti szerint csapata helyzetét nagyban megkönnyítette a kiállítás.
"A mai mérkõzésen 100%-ot nyújtottunk. Azt gondolom, hogy a Sienát nagyban súlytotta Brevi kiállítása, hiszen különben komoly problémákat okozhattak volna a végén. A Siena játékosai sosem adják fel könnyen. Különösen jól kézben tartottuk a találkozót."-nyilatkozta a mester.
hajrá,lilák!
Amantino Mancini nyilatkozatában kijelentette: a jövõjét a Románál képzeli el, és hisz benne, hogy a csapat eléri a Scudetto-t!
"2001-ben volt Aldair, Emerson és Marcos Cafu, akik elértek egy címet a Románál. Most vagyok én, Rodrigo Taddei és Alexander Doni, így az az érzésem, a "Brazilian factor" egy jó omen, hogy megvalósítsuk álmainkat, a Scudetto-t! - mondta mosolyogva a támadó középpályás."Jól kezdtük a szezont és jól dolgozunk, de továbbra is két lábbal kell a földön állnunk, és mindent úgy folytatni, mint eddig."
Mancinit - aki ragyogó játékot produkál a Giallorossiknál-, hírbe hozták a Real Madriddal, mint a Cicinho csereüzlet egyik résztvevõvét.
"Olvastam a hírt az újságban, de ez az egyetlen hely, ahol errõl hallottam. Természetesen semmilyen kontaktusban sem állok a Madriddal, hiszen boldog vagyok itt, minden rendben megy, és remélem maradok a Románál."
Az 'Il Romanista' szerint Mancini, Cristian Chivu és Philippe Mexes találkozni fognak a Giallorossik vezetõjével, hogy megvitassák a szerzõdéseik hosszabbítását, közvetlenül a szerdai Inter elleni nagy megmérettetés után.
"A pályafutásom megváltozott a Románál, nem játszom többé védõt, hanem támadó pozícióban, a pálya teljes szélességében, mint most is. Szeretnék visszatérni a Selecao-ba ebben a szerepben, mint Ronaldinho helyettese."
hajrá,lilák!
de gyõztünk az inter ixelt ez a lényeg
mi vezetünk!
nem kéne
az a baj h nem tudjuk az eredményt tartani sose
tavaly is csomó pontot elb*tak így
montella ott van? mert ha igen be kéne állítani