7165
  • Taranov
    De nem értem, hogy Mancininek ez miért jó.
  • ForzaInter
    ez várható volt...
  • miki36
  • Taranov
    Hát ez tényleg nagy veszteség.
    Ettől függetlenül én is Aquilani megtartását tartom fontosabbnak.
  • Prince23
    Di Natale pedig jól játszik, máá nem azééé.
  • Prince23
    Ez jó hír... remélem kezdő lesz... csak hát a Róma a KK játékosairól híres. Jobb lett volna egy csatár... na az ami a Rómának a gyengéje.
  • MnAdI
    Mancini az Interben

A hírek szerint megegyezett egymással az Internazionale és a Roma, így a brazil Mancini Milánóban folytatja pályafutását. A források azt állítják, az Inter inkább csereügyletet szeretett volna, de a fővárosi klub erről hallani sem akart, és végül 12 és fél millió euró körüli összeget kaphat a 27 éves játékosért, aki öt év után távozik a „farkasoktól”. Massimo Moratti, a fekete-kékek elnöke megerősítette: a szélső mellett Alberto Aquilanit is igazolnák, ám a fiatal középpályás megszerzése már nehezebb feladatnak ígérkezik. A távozó Mancini utódja az Udinesét erősítő olasz válogatott Antonio Di Natale lehet.

Azért ezzel nagy veszteség ért bennünket...:S...háát nem hiszem hogy Dinatale megoldás lehet a csatárproblémára...
  • Taranov
    Nem voltam naprakész a témában, de gondoltam, hogy nem adták el, mert ellenkező esetben azért elég nagy hírverést kapott volna a dolog.
    Igazából Mancini maradása volt kérdéses, nem tudom végülis, hogy ő hosszabbított-e.
    A másik probléma meg a kevés cserejátékos volt, de azért ha a tavalyi csapat kiegészül Riisével és távozó nem lesz, akkor egy elég erős kerettel vághat neki a Roma a bajnokságnak.
  • gabber_saviola
    szerintem meghatározó játékost nem adtok el, bár ki tdja, hogy a félresikerült tulajdonváltás eredménye mit hozhat.

[ugyebár nem sikerült Sensiniéknek eladni a csapatot]
  • Taranov
    Nem rossz hír.
    Csak ne menjen el senki a jelenlegi keretből.
  • gabber_saviola
    így igaz
  • Taranov
    Nem értek olaszul, de ez azt jelenti, hogy hivatalosan is aláírt a Romához Riise?
  • gabber_saviola
    UFFICIALE: Riise firma con la Roma
    18.06.2008 20.32 di Paolo Bardelli articolo letto 3470 volte
    Tramite un comunicato apparso sul proprio sito ufficiale, la Roma comunica l'acquisizione a titolo definitivo del cartellino del norvegese John Arne Riise (27). La società giallorossa verserà nelle casse del Liverpool 5 milioni di euro spalmabili in tre anni. Il difensore percepirà un ingaggio pari a 2,8 milioni.

• takibalint
    A Bordeaux után a Roma is harcba szállt a Manchester Unitedtől távozó Mikael Silvestre megszerzéséért.

A francia csapat részéről elmondták, nem lesz egyszerű dolguk a játékos leigazolásában, hiszen a Roma vissza akarja csábítani a Serie A-ba a korábban az Interben játszó futballistát.
  • takibalint
    Kameruni középpályásért harcol a Roma és a Tottenham

Nyolc millió fontot fizetne a Tottenham a Lille kameruni középpályásáért Jean Makounért, de a hírek szerint a futballista inkább Olaszországba szerződne.

Juande Ramos, a Tottenham spanyol menedzsere szeretné szerződtetni a francia Lille kameruni középpályását, Jean Makount, de a futballista nem kér az angol csapatból.

Makoun a következő szezonban szeretne a Bajnokok ligájában szerepelni, ezért könnyen lehet, hogy az olasz Roma ajánlatát fogadja el, ugyanis a hírek szerint Luciano Spalletti is érdeklődik a 25 éves futballista iránt.
  • Taranov
    Azért az angoltudás hiánya nem akadály, egy intenzív tanfolyam sokat segíthetne :)
    Ettől függetlenül nagyon remélem (és gondolom), hogy marad.
  • takibalint
    Ujabb szoszenet. Nem tudom mennyire igaz, de erdekes.

Hétfőn fricskáktól sem mentes cáfolatot adott az AS Roma vezetőedzője, Luciano Spalletti az őt a Chelsea-vel kapcsolatba hozó pletykákra.

„Két nappal ezelőtt már elmondtam: nem megyek Londonba. Egyrészt, mert nem beszélek angolul, másrészt, mert még nem tartom magam elég felkészültnek ahhoz, hogy egy ekkora klubot irányítsak – kezdte a rómaiak mestere.

Majd értetlenkedésének adott hangot: "Erre két nappal később azt olvasom, hogy várom a londoniak hívását, és, hogy már le is beszéltem az egyik meghatározó római játékossal, hogy jön velem a kékekhez. Ez az utóbbi igencsak ízléstelen tréfa. Az igazság az, hogy senki nem keresett meg sehonnan, legfőképp nem egy olyan klubtól, mint a Chelsea."

„Hogy olvastam-e, miszerint Ancelotti szerint Londonba kellene mennem? Igen, és nekem úgy tűnik, hogy csak viccelt. De Carletto igazán furfangos, amellett, hogy készíti magának az új helyet, nekem is igyekszik új elfoglaltságot találni. Én ugyanezt nyilván nem tehetném, hiszen sohasem játszottam a Milanban (nem úgy, mint Ancelotti a farkasoknál – a szerk.), de tény, ha egyszer elhagyom Rómát, szívesen mennék a Milanhoz."
  • takibalint
    Na ja, ez igaz. Remelem nem is fog elmenni a Romatol, es jobban is fog jatszani.
  • takibalint
    Carlo Ancelotti kijelentette, nem távozik a Milantól, de ha egyszer elhagyná jelenlegi csapatát, akkor csakis a Roma kispadjára ülne le.

Az olasz mestert a napokban a Chelsea-vel hozták kapcsolatba, de a szakember nem akarja elhagyni Olaszországot.
  • Taranov
    Aquilani tényleg nagyon jó, és nagyon sokra viheti, csak nehogy olyan csapatban tegye, mint a Chelsea vagy a Manchester.
  • takibalint
    AS ROMA. A fiatal középpályás szeretné, ha jelenlegi évi 800 ezer eurós fizetését legalább 2,5 millióra emelné klubja

A fiatal középpályás, Alberto Aquilani szeretné, ha jelenlegi évi 800 ezer eurós fizetését legalább 2,5 millióra emelné klubja. Ezzel szemben a Roma csak 1,3-at ajánl.

A két összeg között meglehetősen nagy a különbség és úgy tűnik, egyelőre felek között sincs összhang. Claudio Aquilani, a papa-menedzser a klubbal tegnap lezajlott találkozót követően úgy nyilatkozott: egy tapodtat sem közeledtek az álláspontok.

Máshogy látják az egyeztetés után a helyzetet a Roma vezetői, akik ahogy felálltak az asztaltól, kiadtak egy sajtóközleményt a következő tartalommal: „A megbeszélés egy óra hosszán át tartott, normális hangnemben, Alberto a mi játékosunk, szeretnénk megtartatni, hisz a jelen és a jövő csapatának egyik fontos tagja.”

A klub igyekszik hűteni a forrósodni látszó kedélyeket, a közlemény befejezése is egyértelműen arra utal, hogy mindenképp keresik a megállapodást: „Egyelőre a legfontosabb hogy játékosunk nyugodt légkörben készülhessen a válogatottal az EB-re, és ha visszatért, újra tárgyalunk azzal a határozott szándékkal, hogy Alberto Aquillanin a Roma dressze feszüljön ezután is.

Ismerve azonban az AS Roma nem túl rózsás anyagi helyzetét, illetve figyelembe véve azt a tényt, hogy Daniele de Rossi is szerződéshosszabbítás előtt áll (1,6 millió euros fizetését készülnek majd megduplázni) nagy az esély rá, hogy valakit be kell áldoznia a fővárosiaknak.

Mindenesetre a Juve már megtette ajánlatát: 20 és 23 millió euró között fizetne a fiatal középpályásért, plusz átengedné Vincenzo Iaquinta játékjogát is. (Ez a transzfer Trezeguet távozását blokkolhatja)

Természetesen szinte csoda számba menne, ha egy átigazolás kapcsán az Inter neve ne kerülne szóba, Massimo Moratti is megnyilvánult az ügyben: „Aquilani? Ő az a játékos, aki mindenkit érdekel” Utalva ezzal a Real és a Chelsea érdeklőésére is.

A játékos röviden nyilatkozott ügyéről: „2010-ig a Roma játékosa vagyok, ízig vérig római vagyok, és itt is szeretnék maradni, de azt hiszem egyértelmű: 24 évesen muszáj a jövőre is gondolnom.”

És végül Gigi Buffon véleménye, akit arra kértek hasonlítsa össze a lehetséges két Juve igazolást Xabi Alonsot és Aquilanit: ”Sok szempont létezik, de a kor is rengeteget számít. Alberto fiatal, Európa, de akár a világ legjobb középpályásává is válhat.”

Egy esteleges jó Eb szerepléssel a római kedvenc máris alátámaszthatja válogatottbeli (és talán rövidesen klubbéli) csapattársa szavait.
  • Taranov
    Na de nem volt róla szó sajnos, hogy a Romába jönne, mindenesetre a Chelseaben alig játszik.
  • Csesza
    csatár
  • takibalint
    Azt tudom, hogy Bayernes, csak nem tudtam pontosan a posztjat. Azt tudtam, hogy nem vedo mondjuk.
  • Taranov
    Csatár, ő a "bayernes" Pizarro.
    Mondjuk itt az egyik oldalon Shevchenkot is írták, de szerintem ő nagyobb név annál, inkább az Interben vagy a Milanban tudnám elképzelni.
  • takibalint
    Pizarro milyen poszton jatszik?? Egy Pizarro egy masik utan??
  • Taranov
    Na ez érdekes, Riisét mindkét oldal írja.
  • Taranov
    Ha a Chelseaből jönne valaki hozzánk, az legfeljebb Pizarro lenne szerintem. (Nem is lenne rossz)
  • takibalint
    Amugy Essienert a 23 miliorealis, csak epp nem Euroban, hanem fontban.
  • takibalint
    Vagy itt egy masik hasznos oldal
  • takibalint
    Atigazolasi hirek
  • takibalint
    Javaslom ezt figyelgessetek

http://www.footballtransferleague.co.uk/football_club.aspx?football_club=Roma
  • takibalint
    Ey syerintem sem igaz. Meg ha meg is vennenk, akkor sem 23 millio euroert. Annal tobbett kerne a Chelse. Vagy 23 millio + 1-2 jatekos. Nekunk amugy is csatar kell, ha jol tudom Essien nem az.
  • limperatore
    :D:D:D:D:

23 millioert tuti nem adna el a chelsea, essien meg tuti nem hozzatok menne ;)
  • totti10
    Álitólag leigazoltuk Essient 23 millió euróért.. mit tudtok erről?
  • takibalint
    Újabb név a Chelsea kívánságlistáján. Roman Abramovics úgy látszik, elkezdte erőltetni az olasz vonalat a londoni klubnál. Miután az AC Milan trénere, Carlo Ancelotti visszakozott (?) a megtisztelő feladattól, újabban az AS Roma edzője, Luciano Spalletti neve merült föl lehetséges Grant-utódnak.

Spalletti neve természetesen egyelőre még nem hangzik olyan jól a szigetországban, mint Olaszországban. Itáliában azonban az egyik legjobb edzőként tartják számon, s s a tréner képességeit most az angolok szeretnék kiaknázni.

A szigetországi médiumok már azt is pedzegetik, hogy kinevezése esetén mely játékosok követhetnék az olasz mestert. Daniele De Rossi és Alberto Aquilani nevét is a jelöltek között találhatjuk.

Spalletti pályafutása elején az Empoli, a Sampdoria és a Venezia edzője is volt, majd az Udinese trénereként – ahol 2002-2005-ig dolgozott – vált ismert és elismert szakvezetővé. 2005-től a Roma csapatát irányítja, ám a bizonytalan helyzetben lévő fővárosi klub lehet, nem tudja majd őt megtartani.
  • takibalint
    A csütörtöki nyitás előtt felfüggesztették a kereskedést az AS Roma labdarúgóklub részvényeivel a milánói tőzsdén, miután egy szerdai amerikai újságcikk hatására 16 százalékot emelkedett az áruk. A papírok ugrásszerű drágulását a The New York Post című lap cikke okozta, mely szerint a Soros György magyar származású amerikai milliárdos által megbízott Joseph Tacopina ügyvéd Rómába utazott, hogy csütörtökön befejezze a hónapok óta tartó tárgyalásokat az egyesület megvételéről.

Soros György vételi szándékáról április elején cikkeztek először az olasz lapok, ám legutóbb az terjedt el, hogy visszalép az üzlettől. Az üzletet most nyélbe üthetik, hisz az olasz hírügynökségek jelentései szerint Tacopina csütörtök reggel valóban megérkezett az olasz fővárosba.

A római klubot birtokló Sensi-család az elmúlt években mintegy 343 millió eurós adósságot halmozott fel, és hitelező bank nemrég három hónapot adott a válság felszámolására. Korábban a szurkolókon kívül, akik petíciót is írtak ez ügyben, Silvio Berlusconi miniszterelnök is üdvözölte Soros vételi szándékát. MTI
  • takibalint
    Jatekos igazolasokrol van valami hir??
  • takibalint
    En is Gratulalok a csapatnak. Szep volt.
  • Csesza
    gratula