AS Roma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szanics
Nálunk az eredmények - néha sajnos, néha hál'Istennek - önmagukért beszélnek.
Egyébiránt a Cassano-saga folytatódik, most úgy tûnik, hosszabbítani fog, de már az Olasz Szövetség is vizsgálja az ügyet...
Spalletti eközben bejelentette, lehet, hogy Cassano játszik a Juve ellen, mert az ificsapatban remekül teljesített (2 gól).
Úgyhogy ezek mennek, csendben dolgozunk a minden bizonnyal sokmindenrõl döntõ, Juve elleni mérkõzés elõtt.

FORZA ROMA! Irány a BL-győzelem!

McFrost
érdekes egy csapat ez...sose történik velük semmi...

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost

szanics
Philippe Mexes két mérkõzés alatt kétszer volt eredményes, és második találata újabb gyõzelmet jelentett az AS Romának. Tottiék ezúttal a Messina otthonában nyertek 2-0-ra.

Francesco Totti visszatért egymeccses eltiltása után, így vele együtt utazhatott a csapat Messinába, ahol tavaly egy idegtépõ mérkõzésen 4-3-as vereséget szenvedett a Roma. Antonio Cassanót hét közben hivatalosan is kizárták az elsõ csapat keretébõl, de rajta kívül az eltiltott Chivura és De Rossira sem számíthatott Luciano Spalletti ezen a találkozón.
A Messina az elmúlt fordulóban megszerezte elsõ gyõzelmét ebben a bajnokságban, ráadásul a Rómától kölcsönvett Gaetano D'Agostino duplájával. Zampagna, Iliev és Zanchi továbbra is eltiltását töltötte a hazai csapatnál, így a Messina is tartalékosan állt ki a meccsre.

A találkozó egy életerõs Totti-szabadrúgással kezdõdött, amit Storari csak kiütni tudott, majd a kontrából ígéretes támadást vezettek a hazaiak, de Doni messzire kifutva kapjából tisztázott. Storari segítségére ismét szüksége volt a Messinának, mikor egy oldalról elvégzett Totti-szabadrúgás mindenki feje fölött elszállt, és befelé csavarodva egy pattanás után a kapu felé tartott, de a kapus föléütötte a labdát.
Az ezt követõ szögletnél viszont már Storari is tehetetlen volt. Totti sarokrúgását Montella csúsztatta meg, Mexes pedig közelrõl a hálóba lõtt. A csapatból mostanában kimaradó, ezúttal az eltiltott Chivut helyettesítõ francia légiós így két meccs alatt már másodszor volt eredményes, ezzel vezetett a Roma a 34. percben (0-1).
Mexes nem sokkal ezután kis híján gólpasszt adott, indítása után ugyanis Mancini egyedül törhetett a Messina kapujára, de a brazil középpályás Storariba lõtt. A legnagyobb Messina-helyzet közvetlenül a félidõ vége elõtt alakult ki: ekkor Muslimovic remek labdát adott a bal oldalon érkezõ Sculli elé, Doni azonban lábbal védte a rövid sarok felé tartó labdát.
A szünet után Sculli ismét tesztelte Donit, sõt, rajta kívül D'Agostino és Aronica is megpróbált túljárni a brazil hálóõr eszén, ezen a délutánon azonban ez egyiküknek sem sikerült. A Messina nyomásával a túloldalon levegõhöz jutottak a támadók, ezt próbálta meg kihasználni a csereként beállt Nonda. A kongói csatár rástartolt egy indításra, és át is emelte a labdát a kifutó Storari fölött, de emelése a háló tetején landolt.
Kilenc perccel a vége elõtt aztán Francesco Totti bebiztosította a Roma gyõzelmét: a csapatkapitány jó 30 méterrõl lõtt, a labda pedig a vetõdõ Storari keze mellett a hosszú alsó sarokba vágódott (0-2).
A végén még D'Agostnio próbálkozott két alkalommal, Doni azonban végig magabiztosan õrizte meg kapuját a góltól. A Roma így 2-0-ra nyert, és zsinórban harmadik gyõzelmét aratta a bajnokságban.

Taranov
Na miújság Rómában?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

szanics
Na ez már megvan. Este jövök.

McFrost
Francseszka beköszönt!0-2

McFrost
<#eljen>

szanics
Mexés góljával vezetünk Messinában 1-0-ra.

báttyó02
nemtom miér kelett töölni a hsz-emet....én ezt kurvára viccnek szántam,annak is nézném...midnegy

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Taranov
<#nyes> Kamu Hírügynökség?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

szanics
Ez igazán szép eredmény, kedves McFrost, õszintén gratulálok!

McFrost

szanics
Nem sértõdtem meg, pöcs
<#vigyor1> <- ez nálam azt jelenti, oké, játsszuk le 😄DD

McFrost
...külömben sem értem miért kell állandóan besértõdnöd....
....ez csak poén volt....zrika...

McFrost
legalább költözik ide is egy kis életecske....

szanics
Most komolyan megvárod, míg szétbaszom a Kiévó-topikot? <#ejnye1><#vigyor1>

McFrost
Totti Chievoba vágyik!

Francseszka Totti elvágyódik Rómából, miután csapata az AS. KatasztROMA várakozás alatt teljesít a serie A-ban:
"Elegem van, nem bírom tovább , nyerni akarok már valamit az elkövetkezendõ években!"
-nyilatkozta a sztár lapunknak. Arra kérdésre , hogy hol érezné jól magát és céljait hol tudná megvalósítani , egyértelmû választ adott:
"Csakis Veronában , a CHIEVO kötelékében tudom elképzelni a jövõmet!!"
-ezzel arra is fényderült hogy elutasítja a Palermo ajánlatát:
"Focista vagyok nem buzi és a mez szín.....!

forrás: [email protected]

szanics
hát ez gyönyörû ték volt, vaze... <#confused>

McFrost
TÉKKK

szanics
Adriano szabadrúgásgólja tényleg mesteri volt, de a második góljához nem sok köze volt.
Az viszont tény, hogy ha nincs a második félidõ elején az a kamutizenegyes, kikaptunk volna.

fernando torres
nem a 2. volt a baj hanem hogy beállt 1 bizonyos ember név szt adriano....

McFrost
<#eljen>

szanics
Már talán a Roma játékosai is azt hitték, elhullajtottak két pontot az Ascoli elleni hazai mérkõzésen, de a csereként beállt Mexes a ráadásban megszerezte a Farkasok gyõztes gólját.

Egy hete még mindenki krízishelyzetrõl beszélt, ha az AS Roma került szóba, de az Inter elleni hétközi gyõzelem visszaadta a Roma-szimpatizánsok önbizalmát. A jelek szerint pedig a játékosokét is.
Pedig azon a találkozón Francesco Tottit kiállította a játékvezetõ, így õ nem játszhatott az Ascoli ellen, és nem lehetett a pályán a bokasérülésébõl már felépült, de a keretbõl ennek ellenére kimaradó Antonio Cassano sem.
Az Ascoli eddig erõn felül teljesített ebben a szezonban, így pontszerzésben reménykedtek az Olimpicóban is annak ellenére, hogy sérülés miatt Mirko Cudini, Corrado Colombo és - az egyébként római - Valerio Virga sem állhatott edzõje rendelkezésére.

Öt perccel a kezdés után majdnem vezetéshez jutott a hazai csapat: Perrotta és Taddei összjátéka után elõbbi lõtt, a labda kipattant a kapusról, majd az ismétlésnél Vittorio Tosto mentett a gólvonalról. A túloldalón is érkezett egy kósza kísérlet, Quagliarella kapáslövését Doni fogta magabiztosan. Taddei ezután szögletbõl próbálta bevenni a vendégkaput, de nem volt szerencséje, mert bár a kapus elvétette a labdát, a keresztléc megmentette az Ascolit a góltól. Ismét Taddei veszélyeztetett néhány perccel késõbb, de Carbone az utolsó pillanatban lelopta a labdát a brazil lábáról.
A Roma legjobbja az elsõ játékrészben Simone Perrotta volt, aki a félidõ vége felé ismét gólt szerezhetett volna. Erõs lövését Coppola oldalra ütötte, Mancini pedig épphogy elvétette a kipattanót. Az Ascoli játékosai nem jutottak helyzetbe a félidõ második harmadában, csupán Kuffour kezezése után reklamáltak tizenegyest, de a játékvezetõ továbbot intett.
Hogy a Roma még a szünet elõtt gólra váltsa egyértelmû fölényét, arról a 39. percben a héten a szerzõdését 2009-ig meghosszabbító Christian Panucci gondoskodott. A jobbhátvéd Chivu szabadrúgása után fejelt a hálóba, megszerezve szezonbeli harmadik találatát (1-0).
Az elsõ félidõ végén aztán majdnem kétgólos elõnynek örülhetett a Roma, de Montella hiába lõtte a hálóba Taddei visszaemelt labdáját, a játékvezetõ érvénytelenítette a találatot, mondván, a labda az alapvonalnál elhagyta a játékteret.

Sznüet után sokáig úgy tûnt, hogy a Roma könnyedén megõrizheti egygólos elõnyét, fõképp azután, hogy a vendégek elveszették csapatkapitányukat, Cristianot, akit súlyosnak tûnõ izomsérülés miatt le kellett cserélni. Az 55. percben fantasztikus támadást vezetett a Roma: Montella visszakanalazta Mancini elé Taddei beadását, de a brazil lövése csak kívülrõl súrolta a kapufát. Hogy az Ascoli egyáltalán nem adta fel a meccset, azt Quagliarella helyzete jelezte, de a támadó óriási ziccerben Doniba lõtt.
Másodpercekkel késõbb Parola tizenhatos sarkáról leadott erõs lövése ment épphogy mellé, madj egy szöglet után Doni mellényúlt, de Domizzi nem tudott élni a lehetõséggel.
A 69. percben felállva tapsolt az Olimpico közönsége, pályára lépett ugyanis Damiano Tommasi, aki több mint egyéves kihagyás után tért vissza a Roma csapatába. Tommasi nem sokkal késõbb már csapatkapitánynak is mondhatta magát, Montella ugyanis lecserélése után neki adta át a karszalagot.
Nehéz helyzetbe hozták magukat a Farkasok a 81. percben, ekkor ugyanis Christian Chivu könyöklésért azonnal piros lapot kapott.
Úgy tûnt, a piros lap döntõen befolyásolja majd a mérkõzést, két perccel késõbb ugyanis Domizzi szabadrúgásból talált be Doni kapujába (1-1).
Egy cserejátékos azonban mégis megszerezte a Roma gyõztes találatát: a kiállított Chivu helyére becserélt Mexes ugyanis a 91. percben teljesen üresen maradt egy szabadrúgás után, és közelrõl a hálóba lõtt, így kialakítva a 2-1-es végeredményt.
A Roma így ebben a szezonban elõször tudott két egymást követõ mérkõzésen is nyerni, és feljött a 8. helyre a táblázaton, megelõzve többek közt a Laziót is.

McFrost
az Inter ellen nagy gém volt csak kár a 2. félidõért!

szanics
Az Inter elleni gyõzelem megmutatta, hogy több van ebben a csapatban.
Az Ascoli ellen pedig teljesen kiábrándító helyzetbe kerültünk az egyenlítés után, de a csapatban volt erõ.
Ez két olyan gyõzelem volt, ami erõt adhat a továbbiakra.

McFrost
nagyon lassan...

szanics
Megérdemelt gyõzelem, lassan ébredezik a csapat.

szanics
"Na, ugye, nem gondoljátok, hogy amíg ilyen gólokat lövök, a Palermo vagy a Chievo mezét felhúznám magamra?" 😄D

gabber_saviola

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

9csöves9
Juve drukkerként küldök egy hatalmas gratot,nagyon jók voltatok

többek közt az ilyen gólokért mondom hogy azért szüksége van az olasz focinak egy Tottira😊

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

Taranov
😄DD

szanics
Na ezt megnyertük.
Totti kurva jól csinálta a végén. Az a gól meg... egyszerûen zseniális volt.

gabber_saviola
mondtam, hogy ugyan olyan lesz mint a Palermo-Inter.....még az eredmény is bejött 😄DDDDDDDD

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Taranov
Nagy poén volt ez a grimasz, amit Totti vágott, miután leküldték 😄

totti a színész megint bizonyított

nézd meg a bírót megint nem szögelt nemhiszem el hogy ennyire vak

Taranov
Nekem mindegy, hogy mennyi a vége, bár a Romának kell a 3 pont, de az ilyen izgalmas meccseket nem szeretem, mert nem tudok utána aludni 😄

Taranov
Hajj.

max X

McFrost
vazze, kikapnak...

na izgalmas vége lesz 😊

McFrost
bazi nagy kól vót!

ettõl függetlenül marad 1:3 :-\

😄D

Taranov
Ezt Adriano sem gondolhatja komolyan.

Na ez kurva szép volt,szegény pók

McFrost
kocsog efem miatt nem láttam a harmadikat😄D

szanics
JUHHHHÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!