15
  • DOT
    #15
    Az oroszok másképp szerzik be az EU autókat..
  • pemga
    #14
    Mint ahogy ők is ide akarnak hozni :). Kutatóközpont, toborzóközpont, melóközpont. Pl. Samsung, NEC jelezte már a konkrét terveit, de pár hónapja erre járt egy nagyobb, több országot is érintő kifejezetten iparági küldöttség körülnézni. Többek között ezért is gáz, hogy képtelenek a légitársaságok megegyezni, Ázsiába ha jól néztem egyedül Beijing-be van direkt járat, pedig Magyaro (közhely, de igaz) igen jó helyen van, ebből a szempontból is (lazán ugyanazt a helyzetet elő tudnánk állítani mint az írek: perem-ország, de már része az EU-nak, logisztikát fel kell túrni és máris lehetne az ázsiai hi-tech termékeknek helyi központja, lokalizációt ugyanúgy tudnának csinálni a magyarok sok EU-nyelvre... és nem lenne elektromos csellentyűcske és tsai a szövegekben. De ez persze csak egy gondolat.)

    Tetsuo, nem értem miért kellenének az általad felsorolt cuccok Kínának, csinál ő majd sajátot :). Egyébként csak a vicc kedvéért: Oroszok rengeteg japán autót vesznek, mert egyszerűbb onnan hozni, mint EU-ból; a japánok meg persze örülnek neki :).
  • Tetsuo
    #13
    Persze. A kínai piac egy gyémántbánya. Aki ezt kihagyja annak vége, az lehúzhatja a rolót. Még a Microsoft is kulloghat mások után, ha nem kell Kínának. Sőt a Mercedes is a Siemens is stb..
  • Frank99
    #12
    mi mégis oda akarunk irányítani pénzt stb.
    lsd néhány nappal ezelőtti cikk.
  • DOT
    #11
    Nem nagyon hiszem, hogy az 50%-át ők írták, sőt, ha ellenkezőleg nézem a dolgot akkor még ha így is van, a másik felét ellopták az imperialistáktól akik ingyér adták GPL alatt..
  • strogg
    #10
    Pontosan azért számíthatunk az m$ erős meggyengülésére az ázsiai régióban, mert kínát nem feszéjezik az EU által ismert demokratikus elvek. A parancs, az parancs elvén múködnek. A lobby nem annyira érvényesül. Bár lefizetni lehet ott is sokakat:)

    Szerintm nagyon sok fog múlni a kínaiakon, mert náluk nagyon sok hardvert gyártanak, és nagy piac. tehát ha ott alul marad az m$ bármiben is, az az össz termelésükre komoly hatással lehet.
    Én kíváncsi vagyok.

    A nyílt forrás pedig előretörhet a RedFlag tömeges elterjedésével.
  • smv
    #9
    igaz.
  • Yv@n
    #8
    Azért próbaképp pár hónapra átállni nem olyan simán, hipp-hopp kivitelezhető feladat.
  • pemga
    #7
    Csinálják, pl. MS-t először trösztellenes (több éven keresztül húzódó) perrel szórakoztatták, most pedig a Windows Lite (media player ide v. oda) miatt piszkálják (nem jó a neve, nyomd újra a dobozokat; nem elég jól mutatod meg a kódot). Ezen kívül kiemelt támogatásokat különítettek el az IT-kutatásokra/fejlesztésekre, amikre lehet pályázni. Több önkormányzatot áttérítettek próbaképp linuxra. Pl. az SAP-t is támogatásukról biztosították.

    Szóval csinálják, csak EU-ban nem lehet olyan egyértelműen, mint Kínában. Ennek több oka van, pl. EU azt vallja magáról, hogy demokratikus (Kínát az ilyesmi nem feszkózza), ráadásuk nagyon keményen nem tehetnek be, mert az európai MS termékek EU-ból származnak, nevezetesen Írországból, tehát rájuk is tekintettel kell lenniük. (Ezért volt nagy húzás az, hogy nem tetszik a Reduced Win név, írjátok át, mert ez a meló végül az íreknél csapódott le :)).
  • smv
    #6
    Érdekes döntés. Európa is csinálhatna valami hasonlót. Az USA-ból csak játékszoftvereket hajlandóak behozni, szabad szoftvereket, és az M$ -t kerülik nagyban. Próbaképp elég lenne pár hónapra megnézni, hogy akkor mi történne.
  • pemga
    #5
    A RedFlag linux az kínai fejlesztés. Egyébként nemcsak szoftverben csinálják ezt, hanem minden termékben.

    Bush-al, cask egy gondolat. Jelenleg Taiwan függetlenségét ki ismeri el? [dobperges] Az USA. Ebből elvileg még lehet valami, bár szerintem még az eddiginél is kevesebben támogatnák, meg azért nem hinném, hogy US nekimenne Kínának :). De persze, ha ÉKorea lőni ki a rakétáit Peking irányába, arról ugye US nem tehetne, igaz?...
  • dondore
    #4
    bus sztem sziivessen megtamadna oket (is). csak tudja, h a rovidebbet huzna:)
  • strogg
    #3
    bocsi. Írni már elfelejttem azóta:( Iszom még egy kávét :(
    Még 1x bocsi.
  • strogg
    #2
    A döntés érdekes, bár logikus.
    Votl hír arról, hogy a több ázsiai ország (köztük kína) egy közös linux rendszert akar fejleszteni.
    Az SGI, és az IBM évek óta ott is fejelszt, tehát beleférnek a szórásba. Farnicaország pedig aláírt egy szerződést ezekkel az ázsiai országokkal a linux fejlesztésére. A RedFlag linux pedig már kész va negy ideje, sőt asszem a 2 v. 3 verziónál tart.
    A döntés egyértelműen az microsoft helyzetének a nehezítését célozza, semmi más. A többi csak duma:))) Tudod, meg kell filozofálni mindent:))))
  • DOT
    #1
    Ezek szerint soha többé nem használnak sem Windowst, sem Linuxot, sem semmilyen más imperialista szoftvert az új beszerzésekben? Nem hinném, hogy ezek bármelyike megfelelne a fenti kritériumoknak.