10
  • smv
    Mi van a DOS emulátorokkal?
  • Rosco
    Saját tapasztalat szerint az ügyfeleink 95%-a használ Windowst, 4%-a Linuxot.
    Szerinted mi lenne, ha az arány fordított lenne? Mindenki a Linuxot fikázná és ugyanolyan gyakorisággal jönnének ki hozzá a peccsek, mint most a Windowshoz. A Windows használható rendszer, csak jól kell vele bánni, ennyi. Ez a "Linux king, WinXp sucks" már nem divat.
  • Pheel
    Ki hogy hívja. Dönteni az utókor fog.
  • comet
    Realitás, nem elvakultság. Elvakultság a "Get the facts".
  • Pheel
    Szerintem meg visszább kellene venni azokat az agarakat, mert elég nevetségesnek érzem, hogy ilyen szintű okító dumát nyomsz itt nekem a többszázéves tapasztalattal a hátad mögött. .NET van rajta, bár elég kezdetleges. A jobbság-rosszabbság témát hanyagolnám, mert óriási flame-et indít, és ahhoz nincs sok kedvem. Az elvakultságodat meg nem minősíteném. :-P
  • comet
    Sztem nyisd ki a szemed, mondtam neked sokszor hogy előre nézz, a jövőbe ne a jelenbe. Most még sikk lenézni a linuxot, hogy nem fut rajta a .NET, vagy akármilyen hülyeség miatt ami nem is igaz. De sok olyan előnye van a rendszernek ami többet nyom a latba, mint elterjedtség vagy speciális alkalmazások. Nyílt forráskód, jobb szerkezeti felépítés, országfüggetlen fejlesztés, non-profit (fejlesztési alapon) szerkezet. Nyilván ezért használ linuxot majd minden második kormány már. Magyarországon persze erre is várni kell. Krampusszal szívunk. A windows xp egy vírus, ki kell irtani. Vírus mert nem a tulajdonosa érdekeit képviseli, hanem a microsoftét. Vírus mert rossz felépítésű, lyukas rendszer. Az nem jó dolog ha a linuxos gépeimet, servereimet windowsos zombik támadják. Ezt pont tudhatnád, diplomás lévén. :)
  • pemga
    Már nem azért, de nagyon sok rendszer ma is Cobolban van írva. Egész egyszerűen azért, mert még senki nem vette a bátorságot, hogy egy pár évtizede folyamatosan működő rendszert megpróbáljon lecserélni... Arról nem is szólva, hogy ez teljes újraírást, átgondolást is kell, hogy jelentsen, baromi nagy a kockázata.
  • AL7
    A probléma ismerős, én is ilyen cégnél dolgozom... A cégnél 2 éve cserélték le az egyszemély által írt könyvelési rendszert egy másik dBase alapúra... beleszólásom a döntésbe természetesen 0 volt, így DOS-os rendszerről DOS-osra váltottak... de ahol P II-es a szerver... mást nagyon nem is lehet várni. Én meg csak szívok vele, mint a torkosborz. Így a linuxos, vagy akármilyen más szerver kiépítése lehetetlen! A kliensek között 5 éves P II a legfiatalabb (persze a főnök gépe kivétel)
  • Pheel
    Szerintem költözz ki az USA-ba. Olyan szinten vagy, mint azok :-P
  • comet
    "Mivel a DOS-os szoftverek sok esetben nehezen vagy egyáltalán nem használhatók együtt más alkalmazásokkal és gátolják a fejlettebb operációs rendszerekre történő átállást, így sok esetben a 10 évvel ezelőtti informatikai színvonalon tartják a cégek működését."

Fejlettebb operációs rendszerek mint pl a linux elterjedését a Windows XP is gátolja, például. Pereljük be a Microsoftot ezért, hiszen hátráltatja az informatika fejlődését.