Fehér zaj

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
A hogyan meg a miként ugyanaz......bakker, már látszik hogy fáradok 😄
Tegnap egy másik topikban fogadalmat tettem hogy 22 után nem bonyolódok eszmefuttatásokba......ezt most 21:30ra csökkentem, de szerintem fog ez még lejebb is menni 😄

Zsolo007
Ott a kulcsszó: "mér-he-tõ". Még nem tudták lemérni. Nincs mivel, biztosan feltalálnak majd valamit. Azzal hogy rögzíted csak tudod hogy létezik. De ez a tudománynak mindíg kevés.... A tudománynak tudni kell a honnant, a hogyant, és a mikéntet is. Én errõl beszéltem. Személy szerint nem tudom mit gondoljak errõla fehér zajról, érdekes dolog annyi szent. Tulajdnoképpen nem áll távol tõlem a dolog hiszen én a halált úgy képzelem el mint egy másik dimenzióba való átkerülést, dez ezt már leírtam az élet értelme topikban asszem. ÉS lévén hogy jó 100 éves multja van a dolognak nem sok értelme lenne tagadni se, egyszerûen csak nem nagyon tudom hogyan viszonyuljak hozzá 😄

Zsolo007
Ezt vártam tõled, pont ilyen választ 😊 Elismerem az elsõ részében igazad van.

De ez: "A zagyvaság ez: "mert nem lehet mérni azt az energiát "
Honnan a kibaszott faszból veszed, hogy energia hozza létre? nemáááá"

Minden energiából van, de ha nem így lenne két dimenzió között akkor is csak energia formájában közlekedhet az anyag (lsd.: féregjáratok).

Az energiát nem tudod mérni aminek a hatására megjelenik a kép a TVn satöbbi, nem tudod mi a forrása.....

Áh és ne mondd máér hogy ennek van értelme: "Még ha nincs is viszonyítási alap, akkor is tudni lehet, mekkora a hatása egy egyénre." Vazz ha nincs viszonyítási alap akkor honnan tudod hogy bármi is változott? Ha ülsz egy vonaton (tegyük fel hogy ez abszolút hangtalan, és nem érzeni a sínek keltette rezgéseket) és az elindul honnan tudod hogy mész ha nem nézel ki az ablakon és látod a tájat ami ugye statikus tehát csak te mozoghatsz. Ebben az esetben a föld, az oszlop ami elhúz a viszinyítási alap. Ha nincs viszonyítási alap akkor minden relatív, az egész modern tudomány pont a viszonyításra alapszik 😄

"Épp az a lényege, hatása van, másképp nem észlelnéd. Ha meg nem is észleled, akkor nincs hatása, nincs is mit mérni. Max hihetsz benne." Ezzel meg nem mondasz semmi lényegeset, sem újat...

Ezért írtam hogy zagyvaság, NEM azért mert nem fogtam fel mit írtál....

sz4bolcs
Egyébként épp a lényeg fölött siklottál el, ami a következõ:
Ha hatása van, akkor annak mértéke van, ami mér-he-tõ.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Azt tudom mérni, hogy be van-e kapcsolva 1, igen 2, nem
Ha látnék egy szellemet, akkor sem mondanám azt egybõl, hogy "Láttam egy szellemet, ezért létezik a mennyország."
Lehet zagyvaság, ha nem érted meg, mirõl írtam, de tudnillik azt is mérésnek nevezik, ha csak 1 és 0, igen és nem közt választhatod ki a megfelelõt. Ezért már a rögzítés is egyfajta mérés.
A zagyvaság ez: "mert nem lehet mérni azt az energiát "
Honnan a fenébõl veszed, hogy energia hozza létre? nemáááá

Zsolo007
Ez milyen zagyvaság???? Attól hogy megy a monitorod, tudod hogy van áram, de méred is???? nemá!

Rafaelo
😮

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

sz4bolcs
Ha rögzíted, máris méred. Még ha nincs is viszonyítási alap, akkor is tudni lehet, mekkora a hatása egy egyénre. Épp az a lényege, hatása van, másképp nem észlelnéd. Ha meg nem is észleled, akkor nincs hatása, nincs is mit mérni. Max hihetsz benne.

alph4
Itt le van írva hogy kell fellvenni!
Aki esetleg kicsit jobban tud angolul, az lefordíthatná!

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

TommyC
kösz a felvilágosítást...😉)

dixitque deus fiat lux

Dj Faustus
Talán azért mert a fehér zaj a teljes hallható (20 Hz-20 kHz) frekvenciatartományban egyforma hangerõvel zajong, a barna zaj hangereje pedig 6 dB-t (negyedére) esik oktávonként (azaz ha 20 Hz-tõl számítjuk, 40 Hz-nél 6 dB-el, 80 Hz-nél 12 dB-el csökken a hangerõ), ami már nem annyira zavaró.

Zsolo007
Az hogy látod és rögzíted nem jelenti azt hogy mérni is tudod...a kettõ nem ugyanaz...nem tudják mi a forrása (jó lehet tippelni hogy a halottak de lehet más is)....azt sem tudják hogy megy az egész dolog, mert nem lehet mérni azt az energiát amivel létrejön a kép-hang amit te rögzítesz.

TommyC
Eza fehér és rózs zaj egy kicsit fájt a fülemenek...😉
A barna elmegy..

dixitque deus fiat lux

Rafaelo
egy kép :

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

sz4bolcs
Egész eddig arról volt szó, hogy empirikus megfigyelésekkel megismerhetõ, és hogy a tudomány vizsgálja...
Akkor miért ne lehetne mérni "3Dimenziós" mûszerekkel, ha még a magnó is fölveszi, és van róla tudomásod?

Ha van valamirõl megfigyelésed, már akkor is mérhetõ, és hatással van a világra.
Döntsük el! Vagy kitaláció, vagy létezõ valami aminek hatása van a vele érintkezõ dolgokra, és mérhetõ.

Dj Faustus
Bocs, az egyik linket elírtam 😉
Barna
zaj

Dj Faustus
Hogy milyen sokféle (sokszínû) zaj is van a világon errõl olvashattok a Colors of noise címû Wikipedia bejegyzésben.

Aki pedig hallani is akarja a "zajokat":
Fehér zaj
Rózsaszín zaj
url=http://science.widener.edu/~svanbram/chem366/wav/brown_noise.wav]Barna zaj

Zsolo007
Hát ja ezért szarok az ilyen témák mert mindenki azt fantáziál ami a szívéhez legközelebb áll, viszont soha egyiket sem tudjuk tényekkel alátámasztani.... 😞

TommyC
hát elég sokmindenbõl indulhatunk,ki azzal bõven el vagyunk látva.de kérdés hogy bármelyik feltételezés is helyes-e...

dixitque deus fiat lux

Zsolo007
Soha nem is lesz tudományos bizonyték lévén földi 3Dimenziós mûszerekkel nem mérhetõk ezek a dolgok (abból indulok ki hogy feltételezzük hogy a "mennyország" egy másik dimenzóban van, tehát a halálnál látott alagút egy dimenziós átjáró...(egyfajta féregjárat))

TommyC
Ja mindenki mást gondol, és feltételeze a dologról, de nem nagyon vannak tudományos bizonyítékok a hangok mivoltáról...

dixitque deus fiat lux

Rafaelo
az a baj hogy mindenki mást gondol a dologról :I

Zsolo007
Szóval ti azt gondoljtáok hogy itt tudat alatt befolyásolják ezekt hogy vegyék fel amit hallani akarnak? Hmmm

Amúgy attól hogy 30-40 évvel korábban dumcsiztak az nem jelenti azt hogy a múltból vette fel. Tudjuk hogy a halál után nem jut minden lélek a "túlvilágra" azonnal gyakran évek telnek el mert valami miatt ittreked. Szerintem inkább arról lehet szó hogy az ittrekedt szellemek hangját veszik föl (akik nem akarják elhinni hogy meghaltak és mintegy folytatják az életüket). Szerintem. A másik oldala a dolognak hogy a gondolatoknak nincs hangja, szal én hiába szeretnék hallani valamit az akkor nem az xy hangján jelenik meg hanem a sajátomon nem? Hiszen a saját gondolatom. Namost lévén a dolog már jó 100 éve megy, elvileg hihetõ lenne hogy ennyi idõ alatt folytatott kutatások nem hamisítások.

Érdekes dolog ez, vitatkozni vitatkozhatunk róla, de nemhiszem hogy megtudjuk mi az igazság...

Tetsuo
Fehér zaj? Aszittem vmi ambient 1üttes.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

TommyC
Sztem. is valószínûbb lenne,hogy az élõ emberek gondolatai;s ezeket a gondolatokat csak szeretnél a halottakévá nyílvánítani.Ezért inkább nem is gondolnak bele hogy pl. egy olyan kérdésre a "halottól", hogy mi a neved és elhangzik az hogy pl. Ron, nem is gondolják, hogy talán nem is halott hangja az, hanem a saját gondolata hogy ezt fogja a halott mondani...szal értitek...?

dixitque deus fiat lux

Rafaelo
ugy gondolom lehet hogy nemis a halottak hangjai hanem emberek gondolatai amiket fölvesznek , hallottam olyat hogy egy svéd pasi kiment az erdõbe magnóval madarak hangjait felvenni és rengeteg ember beszédét vette föl akik nem a jelenrõl diskuráltak hanem 30-40 ével korábban azé az is elég durva lehet hogy nem is halotak nem is gondolatok hanem a jövöbe vagy a multba lehet igy bekukkantani 😮

Zsolo007
Kb. olyasmi hogy a különbözõ hanghordozókon az eredeti fgelvétel mögött egyfajta háttérzajként hangok jelentek meg, és hosszas vizsgálódás után arra jutottak hogy ezek a már meghalt, túlvilágon lévõ lelkek hangjai akik így próbálnak kommunikálni velünk. Érdekes dolog, annyi szent, én spec nem tudom hogy mit gondoljak róla, de esetleg mondhat valamit az a találó könyvcím (egy vagy két éve adták ki USA-ban), hogy Nincs halál, nincsenek halottak (körülbelüli magyar fordítás).

Zsolo007
EVP=Electronic Voice Phenomena = Elektronikus Hang Jelenség tiszta fordításban

Ez nekem angol. <#idiota>
Akkor mi a valódi neve? Nem a filmnek, hanem ennek a cuccnak, amivel próbálnak kommunikálni?

BomBa

Rafaelo
kösz a hozzászólást!

Sephi
A film egy nagy nulla!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Jano
Leírtuk lejjebb.
A fehér zaj, rózsaszín zaj, stb. mind-mind elektronikai fogalmak. Fogalmam sincs már a definíciókról, meg hogy melyik milyen frekvenciába tartozik, illetve miért hívják õket úgy, ahogy hívják, de létezõ dolgok az elektronikus hullámokkal kapcsolatosan.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Takimate
úr ég... ezt beszívva nagyon nem ! 😊))

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

TommyC
Pont ezen az oldalon voltam.
Ql hangokat lehet letölteni, ilyen EVP-seket...

dixitque deus fiat lux

Zsolo007
És mi ez a barna meg rózsaszínû zaj? Olyan is van vagy mese 😊 véletlenül nem a kijelzõ minõsége+contrast függvénye a dolog? <#vigyor4>

Zsolo007
A fehér zajt csak a filmben hívják fehér zajnak mert így hangzatosabb 😊 Nem ez a neve. Akit kicsit is érdekel a dolog és szeretne álláspontot kialakítani az baktasson el erre a weboldalra ahol további információkhoz juthat, a dologról már több mint 100 éve (1901 óta) tudnak persze az érzelmek vegyesek és a nézõpontok vegyesek.

TommyC
Hogy parázni fogsz-e?
Egyenesen be fogsz xarni hawer!
Nézd meg a trailer-t!
Itt

dixitque deus fiat lux

Takimate
errõl jut eszembe... mit nézzek pénteken moziba beszívva ?
Parázni nem akarok... Ezen a fehér zajon azt tenném ?

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

TommyC
Alapból elektronikai, és szonikai fogalom...még apámék is tanulták;
Van barna,fehér,rózsa..minden színû
A film is valószínû erre épül.

dixitque deus fiat lux

Jano
A fehér zaj tényleg egy elektronikai fogalom. Van rózsaszín zaj is.
Gondolom a filmben van valami kapcsolódás a fogalomhoz, meg kell nézni.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

fehér zaj = "mégpedig ezt generálják, hangcuccok teszteléséhez" ezt írta nemcsakfeel ebben a topicban
mMst a fehér zaj télleg ez, vagy van köze a "halottakkal való kommunikálással" is? Biztos hülyén hangzik, de nekem az a cikk ezt mondja.

BomBa

TommyC
Én nem szívásról beszélek...

dixitque deus fiat lux

Rafaelo
akko szivj!

nemcsakfeel
ha nem szívok, nem hallok hangokat<#wilting><#szomoru2>

*hihi ** *

TommyC
De az az igazán félelmetes, ha ilyenek veld történnek meg.Velem már soxor...
És igen hátborzongatóak!Az tuti.Az amikor fingod sincs, hogy mi a franc folyik körülötted!

dixitque deus fiat lux

Rafaelo
azé mondanak félelmetes dolgokat a túlvilágról pl hogy ne gyere ide meg ilyeneket
naon durva

Rafaelo

Rafaelo

http://www.mozinet.hu/display.php?tablename=mozifilm&film_id=2043
Itt azt írják, hogy már a tudományban is foglalkoznak ezzel, azért érdekelne a téma, hogy hallott-e már valaki valamit róla.

BomBa

TommyC
Nemigazán film, vagy tudományos, de azért EZ is mutatja, hogy milyen elterjedt fogalom is a fehér zaj😊

dixitque deus fiat lux