Fehér zaj

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TommyC
Atyám...Most néztem meg a trailer-jét.Enyhén szólva is parás.De asszem megyek megnézem valamikor a moziba!Komoly lehet.És mi van ha igaz az egész és valóságos...A hideg futkos a hátamon...de tényleg futkos...!

dixitque deus fiat lux

Nah én is valami ilyesmire gondoltam, csak hogy valaki hallott már róla valami konkrétat ez érdekelne. :D

BomBa

sz4bolcs
és mi van ott?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Loál János
Nem tudom a filmben hogy van, én jópár éve olvastam a jelenségrõl (attól most tekintsünk el, hogy létezik-e, avagy ki hisz bennem, vagy ki nem), a lényege, hogy nem a hangfrekvenciás tartományban kell keresgélni, hanem egy "icipicit" felette, nem emlékszem pontosan, de bõven a GigaHertz-es nagyságrendben...

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

sz4bolcs
Most ontopic leszek, és az #1-hez írok.
Én nem láttam a filmet, de hallottam egy dalt:

Én még sohasem utaztam a szellemvasúton
A szomszéd gyerekek elmondták
Hogy a fejük fölött egy síri folyosón
A halál lengette a kaszáját

Így volt!

Én még sohasem utaztam a szellemvasúton
Míg meg nem szállt a bátorság
Ittam egy kortyot és vettem egy nagy levegõt
Meglesem mi is ott az igazság

Csak egyszer utaztam a szellemvasúton
De nem is tagadom le a csalódást
Csúf mese volt csak minden a falakon
Mást vártam, mint a mi a valóság

Nem utazom többé a szellemvasúton
Biztos, hogy sosem válik hobbimmá
A szellemeket látni én ingyen sem akarom
Fõleg nem, hogy jegyet is én vegyek rá

Rafaelo
nekem a webkamerám szokot furcsa dolgokat mutatni elmegy aa képe meg valami elötte
sajna még nemtudtam fölvenni :O

Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!

sz4bolcs
Persze, hogy van egy rakás hang, amit csak magnóról hallunk. Gondolj csak a playbackre! :)

Van magnód?
1. Vegyél egy mikrofont
2. kösd rá a magnóra
3. indítsd el a felvételt
4. hallgasd vissza

Ha hallasz olyat, amit addig nem hallottál, akkor van.

Pl. Én ezt meg szoktam játszani, ha van valami jó film a TVben és nem vagyok itthon. Megkérek valakit, hogy vegye fel, és amikor hazaérek hallom, sõt! látom is, amit fölvett.

A "tudomány" azért foglalkozik vele(?), mert látta a filmet! ...meg tengeralattjárókra akarnak olyan új hangradarokat, amikkel a szellemeket is be tudják fogni. Uncsi már a bálnabúgás.

sz4bolcs
Egyébként meg nem iszom JD-t és nem fogok meghalni. De ha valaki mégis ellenkezne, akkor halálom után kezeljétek jósként!

sz4bolcs
Tán nem látod az idézõjelet, vagy látsz kérdõjelet azon kívül?

Csak még egy gondolat fölvetõdött bennem a hozzászólásodat olvasva.

:DDD
Na visszatérve ez eredeti kérdéshez. Télleg léteznek olyan hangok, amiket nem hallunk, de ha magnón felveszünk, akkor igen? Mert a cikk szerint a tudományban is foglalkoznak már ezzel. Mert ha kitaláció lenne, akkor miért foglalkoznának vele a tudományban? Esetleg tud errõl valaki valamit? Mert ahogy látom nagyon eltértünk a topictól. (#1!)

nemcsakfeel: akkor most ez mesterséges?

BomBa

Taranov
Meg fogsz. De hogy jön ez ahhoz, amit én mondtam?
Tán nem értetted?

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Rafaelo
bezzeg amikor én nyitottam ugyanezt a témáju topikot akkor büntipontott kaptam és bezárták ha meg más nyitja akkor lehet mi???? rohattak!

Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!

tigeroo
érdekesnek tûnik:)
a barna hanggal nem fognak foglalkozni cartman után?<#wilting><#wilting>
Takimate
látta valaki már a filmet ?

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

sz4bolcs
De ezt miért tudományos topicba?
Ekkora tudomány az élet, és a halál?

sz4bolcs
"Minden nap megiszok egy Jack Daniel's-t. Meg fogok halni?"...

sz4bolcs
Inkább az valószínû, hogy a pápa megérezte az SG fórumot...

Sephi
Mk a foszereplo!!! MK A FOSZEREPLO!!!!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

ezt nem értem :o
nemcsakfeel
/ off
a statisztikai várható értéktõl függ a hangmagasság, ez inkább magasabb fajta 1 Khz es zörej.
pink noise, brown noise is van, azok más tónosúak, de ugyanúgy statisztikai alapon generálják :)ö

*hihi ** *

mi eccerûen zörejnek halljuk, nem? :) pl puskamikrofonok ellen is használják, asszem..
nemcsakfeel
tudományoskodóan hangzik ez a filmcím, mivel tényleg létezik ez a Fehér Zaj, mégpedig ezt generálják, hangcuccok teszteléséhez.
a fehér zaj (statisztikailag egyformán elosztott, szigorúan aperiódikus rezgés )

*hihi ** *

hüleség, gõzük sincs, hogy van-e lélek,a kkor hogy foglalkozhatnának a kommunikációval a tudósok? <#hehe>
TommyC
Csak azért, hogy vidámabbak legyünk azt mondom, hogy a már akkor lehetett tudni, hogy a pápa meg fog halni, mikor megszületett, csak senki sem azzal foglalkozott akkor ;)
Dehát ez van minden vég egy új kezdet...

dixitque deus fiat lux

Taranov
Hát sajnos már februárban lehetett sejteni, hogy meg fog halni a pápa :(

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Hát ezt a filmet már elkezdték a pápa halála elõtt készíteni.

Tufa
Ápr elsején, valaki a meghalt Gyurcsányi topicba, poénból azt irta:

"fasság ilyenekel viccelõdni, ez olyan mintha azt mondanánk, meghalt a pápa"

Rá pár nap és...

TommyC
Ha viszont valóban tudományos alapú a téma és tudósok foglalkoznak a kérdéssel, akkor kezd érdekes lenni a téma...Ugyanis mi az amivel beszélni tudnánk? A halott "lelkével"? hmmm...ez érdekes, mert akkor a tudomány már izgalmas és felfedezetlen területekre tévedhet!Valahova oda ahol a fizika talán nem érvényesül, vagy csak másképp...

dixitque deus fiat lux

TommyC
Érdekes, hogy manapság,mikor felnézek a netre mindig, mindenki a halálról beszél (pl. topic:Halál után)...
Én nem vagyok vallásos, de lehst, hogy megéreztük a pápa halálát?...

Na mind1; Még nem hallottam errõl de érdekelne...ha vki tud vmit...

dixitque deus fiat lux

http://www.mozinet.hu/display.php?tablename=mozifilm&film_id=2043
Most láttam ennek a filmnek a hirdetését és megtetszett máris az alapötlet, úgyhogy rögtön utánajártam a filmnek a neten. ;)
Azért nem a filmek közé raktam a topicot, mert igazából érdekel a film, de a filmnél jobban érdekel egy téma, amire mindjárt rájöttök mi az, hogyha ezt elolvassátok:
"A film érdekes alapötletét egy valóságban is kutatott technikára, az elektronikus hangjelenségre építi, mely elméletben lehetõvé teszi, hogy kommunikáljunk a halottakkal."
Na most errõl hallott már valaki valamit? Lehet rõla valahol magyarul cikket olvasni? Vagy valaki tud róla mondani valamit? Ha tudtok valamit pls írjátok le. Ellenben jöhetnek ide a filmrõl vélemények is! ;)

BomBa

← ElőzőOldal 3 / 3