130
kapcsolat a halottakkal
-
#50 A film egy nagy nulla! -
#49 Leírtuk lejjebb.
A fehér zaj, rózsaszín zaj, stb. mind-mind elektronikai fogalmak. Fogalmam sincs már a definíciókról, meg hogy melyik milyen frekvenciába tartozik, illetve miért hívják őket úgy, ahogy hívják, de létező dolgok az elektronikus hullámokkal kapcsolatosan. -
#48 úr ég... ezt beszívva nagyon nem ! :))) -
#47 Pont ezen az oldalon voltam.
Ql hangokat lehet letölteni, ilyen EVP-seket... -
#46 És mi ez a barna meg rózsaszínű zaj? Olyan is van vagy mese :) véletlenül nem a kijelző minősége+contrast függvénye a dolog? -
#45 A fehér zajt csak a filmben hívják fehér zajnak mert így hangzatosabb :) Nem ez a neve. Akit kicsit is érdekel a dolog és szeretne álláspontot kialakítani az baktasson el erre a weboldalra ahol további információkhoz juthat, a dologról már több mint 100 éve (1901 óta) tudnak persze az érzelmek vegyesek és a nézőpontok vegyesek. -
#44 Hogy parázni fogsz-e?
Egyenesen be fogsz xarni hawer!
Nézd meg a trailer-t!
Itt -
#43 erről jut eszembe... mit nézzek pénteken moziba beszívva ?
Parázni nem akarok... Ezen a fehér zajon azt tenném ? -
#42 Alapból elektronikai, és szonikai fogalom...még apámék is tanulták;
Van barna,fehér,rózsa..minden színű
A film is valószínű erre épül. -
#41 A fehér zaj tényleg egy elektronikai fogalom. Van rózsaszín zaj is.
Gondolom a filmben van valami kapcsolódás a fogalomhoz, meg kell nézni. -
BomBa #40 fehér zaj = "mégpedig ezt generálják, hangcuccok teszteléséhez" ezt írta nemcsakfeel ebben a topicban
mMst a fehér zaj télleg ez, vagy van köze a "halottakkal való kommunikálással" is? Biztos hülyén hangzik, de nekem az a cikk ezt mondja. -
#39 Én nem szívásról beszélek... -
#38 akko szivj! -
#37 ha nem szívok, nem hallok hangokat -
#36 De az az igazán félelmetes, ha ilyenek veld történnek meg.Velem már soxor...
És igen hátborzongatóak!Az tuti.Az amikor fingod sincs, hogy mi a franc folyik körülötted! -
#35 azé mondanak félelmetes dolgokat a túlvilágról pl hogy ne gyere ide meg ilyeneket
naon durva -
#34 ezjo -
#33 -
BomBa #32 http://www.mozinet.hu/display.php?tablename=mozifilm&film_id=2043
Itt azt írják, hogy már a tudományban is foglalkoznak ezzel, azért érdekelne a téma, hogy hallott-e már valaki valamit róla. -
#31 Nemigazán film, vagy tudományos, de azért EZ is mutatja, hogy milyen elterjedt fogalom is a fehér zaj:) -
#30 Atyám...Most néztem meg a trailer-jét.Enyhén szólva is parás.De asszem megyek megnézem valamikor a moziba!Komoly lehet.És mi van ha igaz az egész és valóságos...A hideg futkos a hátamon...de tényleg futkos...! -
BomBa #29 Nah én is valami ilyesmire gondoltam, csak hogy valaki hallott már róla valami konkrétat ez érdekelne. :D -
#28 és mi van ott? -
#27 Nem tudom a filmben hogy van, én jópár éve olvastam a jelenségről (attól most tekintsünk el, hogy létezik-e, avagy ki hisz bennem, vagy ki nem), a lényege, hogy nem a hangfrekvenciás tartományban kell keresgélni, hanem egy "icipicit" felette, nem emlékszem pontosan, de bőven a GigaHertz-es nagyságrendben... -
#26 Most ontopic leszek, és az #1-hez írok.
Én nem láttam a filmet, de hallottam egy dalt:
Én még sohasem utaztam a szellemvasúton
A szomszéd gyerekek elmondták
Hogy a fejük fölött egy síri folyosón
A halál lengette a kaszáját
Így volt!
Én még sohasem utaztam a szellemvasúton
Míg meg nem szállt a bátorság
Ittam egy kortyot és vettem egy nagy levegőt
Meglesem mi is ott az igazság
Csak egyszer utaztam a szellemvasúton
De nem is tagadom le a csalódást
Csúf mese volt csak minden a falakon
Mást vártam, mint a mi a valóság
Nem utazom többé a szellemvasúton
Biztos, hogy sosem válik hobbimmá
A szellemeket látni én ingyen sem akarom
Főleg nem, hogy jegyet is én vegyek rá -
#25 nekem a webkamerám szokot furcsa dolgokat mutatni elmegy aa képe meg valami elötte
sajna még nemtudtam fölvenni :O -
#24 Persze, hogy van egy rakás hang, amit csak magnóról hallunk. Gondolj csak a playbackre! :)
Van magnód?
1. Vegyél egy mikrofont
2. kösd rá a magnóra
3. indítsd el a felvételt
4. hallgasd vissza
Ha hallasz olyat, amit addig nem hallottál, akkor van.
Pl. Én ezt meg szoktam játszani, ha van valami jó film a TVben és nem vagyok itthon. Megkérek valakit, hogy vegye fel, és amikor hazaérek hallom, sőt! látom is, amit fölvett.
A "tudomány" azért foglalkozik vele(?), mert látta a filmet! ...meg tengeralattjárókra akarnak olyan új hangradarokat, amikkel a szellemeket is be tudják fogni. Uncsi már a bálnabúgás. -
#23 Egyébként meg nem iszom JD-t és nem fogok meghalni. De ha valaki mégis ellenkezne, akkor halálom után kezeljétek jósként! -
#22 Tán nem látod az idézőjelet, vagy látsz kérdőjelet azon kívül?
Csak még egy gondolat fölvetődött bennem a hozzászólásodat olvasva. -
BomBa #21 :DDD
Na visszatérve ez eredeti kérdéshez. Télleg léteznek olyan hangok, amiket nem hallunk, de ha magnón felveszünk, akkor igen? Mert a cikk szerint a tudományban is foglalkoznak már ezzel. Mert ha kitaláció lenne, akkor miért foglalkoznának vele a tudományban? Esetleg tud erről valaki valamit? Mert ahogy látom nagyon eltértünk a topictól. (#1!)
nemcsakfeel: akkor most ez mesterséges? -
#20 Meg fogsz. De hogy jön ez ahhoz, amit én mondtam?
Tán nem értetted? -
#19 bezzeg amikor én nyitottam ugyanezt a témáju topikot akkor büntipontott kaptam és bezárták ha meg más nyitja akkor lehet mi???? rohattak! -
#18 érdekesnek tűnik:)
a barna hanggal nem fognak foglalkozni cartman után? -
#17 látta valaki már a filmet ? -
#16 De ezt miért tudományos topicba?
Ekkora tudomány az élet, és a halál? -
#15 "Minden nap megiszok egy Jack Daniel's-t. Meg fogok halni?"... -
#14 Inkább az valószínű, hogy a pápa megérezte az SG fórumot... -
#13 Mk a foszereplo!!! MK A FOSZEREPLO!!!! -
Takezó #12 ezt nem értem :o -
#11 / off
a statisztikai várható értéktől függ a hangmagasság, ez inkább magasabb fajta 1 Khz es zörej.
pink noise, brown noise is van, azok más tónosúak, de ugyanúgy statisztikai alapon generálják :)ö