821
Tűrhetetlenül magasak!!!
  • Dzsini
    meg rengeteg helyen állami támogatás van a hibridüzemű autókra is...
  • Mike
    Kanadában nem ok nélkül kezdik államilag preferálni az üzemanygacellát
  • Dzsini
    finom - bár ez az "egyetlen új kőolaj mezőt sem fognak felfedezni" cseppet viccesen hangzik, ha van időgépük akkor mesélhetnének másról is :)

gyógyszeripar stimmt, a műanyagokat egyre inkább kezdik kőolajmentesen is előállítani, az nem lesz akkora probléma.
  • Borg
    Tegnap volt egy jókis dokumentumfilm valamelyik echte deutsche belföldi TV-ben, a világ kőolaj dolgairól.

Egykét érdekes adat:

-13 éven belül a világon egyetlen új kőolaj mezőt sem fognak felfedezni

-Már ma is mindössze NEGYED annyi új kőolajat találnak, mint amennyit elhasznál az emberiség

-5-6 éven belül az üzemanyag árak olyan magasságokba szöknek, amiről álmdni sem mert eddig senki. Ez menetrend szerűen átszámítva akár többezer forintos literárat is jelenthet a kutakon! (vezető világbankok kimutatásaira alapozva)

-Az emberek kb 95%-a még ma is azt hiszi, hogy a kőolaj készletek kimerülése csak az autókat, üzemanyagot érinti majd. Hatalmas tévedés. A világ műanyag, textil, GYÓGYSZER iparának is a kőolaj az alapja. Egyedül csak a gyógyszerkészítmények ezrei tűnnek el idővel a polcokról majd, de természetesen csak az üzemanyag válságot követően, mert ennek ugye prioritása van. Ráadásul a harmadik legnagyobb probléma a sorban a műanyag ipar. Minden műanyagunk alapja ugyanis kőolaj.

-Ha pl át akarnák állítani az autókat biodízelre (étolajra:D - megújuló erőforrás ugye), akkor Németország összes autójának ellátásához akkora napraforgó mező kellene, mint 2x Németország területe. És ez a minimum lenne a jelenlegi német autómennyiség folyamatos ellátásához.
  • Punkerwork
    néha rohadtul nem értelek, de ez van.
  • Dzsini
    nagy, és ezzel együtt járhat azoknak is az áremelkedése. viszont verseny van a piacon, és ha valaki le tudja nyelni ezt a kis nyereségcsökkenést, az le is fogja nyelni, mert ezzel előnyhöz jut. aki nem tudja ez megtenni az emeli az árait, és esetleg gondba keveredik.
  • Punkerwork
    szerinted a fogyasztási cikkek hány százalékát szállítják közúton?
  • Dzsini
    van aki nem tankol amikor kell vagy akkor is tankol amikor nem kell?
  • Punkerwork
    ennlk kicsit bonyolultabb a helyzet azért.
  • Dzsini
    akinek kell az úgyis megfizeti maximum csendesen (vagy hangosan) káromkodik, akinek meg nem kell az leteszi (vagy már rég letette) a kocsit és megy másképpen... most komolyan nem mindegy már egy ideje hogy melyik héten emelnek vagy csökkentenek 5-10 forintot? ha tankolni kell akkor tankolni kell és kész.
  • Punkerwork
    Egekben az üzemanyagárak
  • DJ Bee18
    bejött, hogy rohadjanak el
    Családommal most voltam kocsival Spanyolországban, mindenütt olcsóbb volt a benzin (Horváto., Szlovénia, Olaszo., Franciao., Spanyolo.) Vajon ezt ott hogy csinálják? De a legolcsóbb Gibraltáron (UK) volt, 0,68 € = 170 Ft, ekkor mentem le hídba :)
  • Lteebee
    Eleve mázlista vagy.
  • Punkerwork
    mázlista vagyok, melóba gyalog 10 perc, kocsival se lenne gyorsabb az egyirányú utcák miatt, esténként meg úgyis iszok szal akkor megint gyaloglok :)
  • Lteebee
    De most mi legyen?
  • [NST]Cifu
    Hamarabb, ahogy hallom.... Szerdától 8 forintal drágul a benzin és 6 forintal a gázolaj...
  • mrzed001
    Ja, hogy már aug-ra 275 Ft/l? Akkor rosszul olvastam el a cikket, azt hittem dec-re jósolják azt.
    Mindenesetre az további 20 Ft-ot jelent
  • Lteebee
    275 Ft/EURO?
    Vagy 275Ft/l benzinár?
    Mert utóbbi már augusztusra várható.
  • Mike
    ok, igazad van
  • mrzed001
    Infláció. És hogy neked miért nem jó? Mert nagyobb mértékben nőlnek az árak, mint a bérek, így a béred fajlagos (fogyasztói) értéke csökken.
    Hogy most mennyivel: passz. De 275-őt saccolnak év végére
  • Punkerwork
    most akkor emelték? mennyivel? fizumat miért nem emelik? illetve emelték de valahogy mégis úgy érzem hogy nekem ez így nem jó.
  • mrzed001
    Lteebee:
    Elnézést, de talán nem vagyok elég jó keresztény: nem fordítom oda a másik orcám is (nem csak az alkatom Bud Spencer-es :) )

Részemről visszatérhetünk Mihail Benzinárak témájára.
  • Lteebee
    Mike: ha valakit elmondásod szerint ignorálsz, akkor ne szólj hozzá!
    mrzed001: te meg ne légy partner a flame-ben!

köszi
  • mrzed001

Hú Mike at home, na ezt nevezem dühkitörésnek
    Lazábban öreg, mert agyvérzés lesz belőle

Na akkor fogjuk OFF-ra a témát:
    1) nem tudom mi a f.szért kötekedsz? Kifogyott a logika, az érvek, vagy az ész?
    2) mike at home hozzászólást rég nem láttam ebben a topicban (Mike ?= Mike at home? Ha igen akkor #473-ért elnézést kérek, de se az avatarotok nem azonos, sem a leírásotokban nem szerepel, hogy egyazon személy lennétek).
    3) Mike-nak volt jópár logikus, és témábaillő hozzászólása, bár eléggé lobbanékony, sokat személyeskedik (pl: lekomcsizott valami érthetetlen hülyeség miatt, és nem volt :), tehát nem humornak szánta), és gyakran nem érdeklik az észérvek
    Na, OFF vége, és lazíts
  • Mike at home
    ugyhogy ha valaki rontja itt a levegot, az nem en vagyok hanem te, ontod a hulyeseget itt is, mashol is
    gondolod erdekelnek valakit a hagymazas fantazialasaid es a mindenhol megtalalt osszeeskuves elmeleteid
  • Mike at home
    nem egy 2 honapos faszfejjoska fogja eldonteni melyik topikba irhatok, es melyikbe nem!
  • Mike at home
    en ronton a levegot?
    ki hivott ide te senkihazi ujreg?
  • mrzed001
    Mike már itt is rontod a levegőt. Már az idejét se tudom, hogy mikor volt utoljára egy értelmes hozzászólásod, az OFF-ra meg köszönjük, nincs kereslet
    Na PÁ
  • Mike at home
    mrzed, rajottem, hogy bolond vagy, inenntol ignorallak, sry
  • mrzed001
    Á, ez is olyan mint a tengerparton a hullám, mindenki meg akarja majd lovagolni. Ezzel persze remélem mi csak nyerhetünk
  • Lteebee
    Akkor megint lesz hídlezárás, csakhogy néhány vérzőfejű hungaristával választást nyerjen valaki?
  • mrzed001
    Hát, én is azt mondom :)
    Bár annyit azért elérhetnek, hogy valakik ellen fordul a közvélemény
    Főleg választás közeledtével nem nagyon tudják lesz.rni a politikusok
  • Lteebee
    De csak azért, mert nem érnénk el semmit a skandálással.
  • mrzed001
    Ja, próbálják elsunyizni. Mocskos húsevők
  • Punkerwork
    A Mol mostantól nem jelenti be ha árat emel!
  • mrzed001
    A birkaság az, hogy ha már szorul a nyakunk körür a kötél sem megyünk ki "olcsóbb benzint" skandálni
  • mrzed001
    Jól leplezted, asszittem magadnak szólsz be :pp
  • Mike
    semmi, ez csak a saját kis faszságaim egyike
    igazából beszóltam mrzednek
  • Lteebee
    Ezt nem értem.
  • Lteebee
    De csak hogy tisztázzuk:

Birkaság ugye az, hogy kimegyünk az utcára jó sokan és tömegben skandáljuk, hogy "munkátkenyerethorngyulárakötelet"?

Vagy birkaság elmenni szavazni?