Benzinárak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha bizonyos kutakhoz nem mennénk tankolni (pl. mol) akkor annak lenne hatása?
de a legjobb lenne, ha nem késleltetnék már a hidrogén töltõállomásokat, és a hidrogéncellás motorokat, megintcsak kúrva olaj lobby! <#violent>#violent><#violent>#violent><#violent>#violent>
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
Az élet eleme a lét!
tudom volt már idén ilyen próbálkozás, de tudtok jobbat?
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Állam bácsi akár 5%-ot is engedne a benzin adótartalmából
A MOL még nem tudja, ez okoz-e benzinárcsökkenést (magyarán nem) <#action>#action>
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
„Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. ”
10 éve még fele volt a diesel ára a benzinének, mostmeg drágább lesz ?!?
Szóval ....... az õ annyukat
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
hmm...
aki érdekel azokat olvasom többi /ignore
Gyártassz 300 darabot, amibõl tudod, hogy max 100 fog elkelni, a többi szavatossági idõ/sérülés/selejt miatt visszajön. Persze, hogy 3szoros áron adod azt a százat, és akkor még nem értél el extra hasznot
nyithatnánk annak is egy topicot, h a gyóügyszer lobby mekkorákat nyer! van, h egy vagonnyi fejfájás csillapító elõállítási költsége fillérek és jó drágán eladják
A komcsik olyanok, mint a mumusok, mindenért õk a felelõsek.
Valaki pedig nagyon szeret mumust kiáltani, mert jól esik neki.
Ez van, nyugodjék békében, majd néha megsimogatjuk a buciját 😊
Azannyukat <#mf3>#mf3>
A német autóiparnak változtatnia kell politikáján a magas nyersolajár miatt. Az Opelt tulajdonló General Motors fõnöke, Carl-Peter Forster a Bild címû német lapnak felvetette, hogy sürgõs "benzin-csúcsértekezletet" kellene tartania a németországi autós szakmának, mert az üzemanyagok jelenlegi magas szintje az ágazat konjunktúráját veszélyezteti. németországi Ford elsõ számú embere, Bernd Mattes szerint pedig túl nagyok már az autósok terhei, minden módját meg kellene vizsgálni a költségcsökkentésnek.
Történelmi csúcson zárt pénteken a kõolaj ára Londonban és New Yorkban. A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó amerikai könnyûolajfajta júliusi jegyzésének hordónkénti ára 58,45 dollárig ment fel, a Brent augusztusi jegyzése pedig 57,89 dollárra erõsödött a londoni Nemzetközi Olajtõzsdén (IPE), ahol eddigi csúcsát április 4-én állította be 57,65 dollárral.
A fõ olajpiacok pénteken elsõsorban attól drágultak, hogy az Egyesült Államok, Németország és Nagy-Britannia bezáratta külképviseleteit az OPEC tag Nigériában arra a hírszerzési információra, miszerint támadás készül a helyi amerikai nagykövetség ellen. A befektetõk félnek, hogy fennakadások lesznek Nigéria olajexportjában, ami komoly hatással lehet a globális kínálatra. Nigéria a világ nyolcadik legnagyobb olajexportálója, napi olajtermelése meghaladja a 2 millió hordót.
Amúgy nemcsak az OPEC, meg Bush miatt ilyen az árfolyam, hanem az történt, hogy a mandulaszemû kínaik felismerték a kocsikázás rejtelemit, és egyre többen használnak autót, hatalmas fogyasztókká növik ki magukat, érdemes ezt szerintem megfigyelni.
szõkítésnek hívják
Õk biztos mindíg "nedvesek" lesznek😊
De én azt látom olyan az államkassza mint egy lyukas hordó az eresz alatt.
Ha esik az esõ folyik bele a víz rendesen, de a kis lyukakon ki is jut, így a vízszint nem lesz magas sose... A legnagyobb baj hogy nem célzottan, irányítva veszítjük a vizet, hanem szinte káosz alapon.
egy kisember szemével (most loptam) csak annyit látok, hogy a benzin drága, mert magasak az út fenntatrási költségei. Az utak meg olyanok, mintha kevés pénz jutna rájuk, ezek szerint a benzin még mindig olcsó.
De sok jót nem eredményezett ha azt tankoltad, mert volt benne egy adalék ami kinyírta a motort. Azért õk sem voltak hülyék szerintem😊
Ha a benzinbõl befolyó jövedelmeket az úthálózatra fordítanák, már régen a legjobb hálózattal rendelkeznénk.
Csakhát vannak olyan területek, ahol nincs bevétel, vagy legalábbis nem szignifikáns, de azért kellenek.
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
Gépjármûben használata törvénybe-ütközõ volt.
Tehát a konstrukció az volt, hogy az államkasszából ki lett fizetve az árkülönbség a hto és a gázolaj ára között, majd a gazdag zöldséges ezt tankolta a mercijébe.
Belegondoltatok hogy mennyi is az a rengeteg?
Veszek x mennyiség benzint (abból a fizetésbõl aminek 50%-át már elvette az állam), 262/l, abbol 150 adó közvetlen az államnak, a mol nyeresége legyen 30ft, azután meg fizet õ is legalább 4 adónemet, kb 10 ft. A benya behozatalára is kivetnek gondolom ilyen-olyan vámot (mégha csövön jön is), a finomítók, a szállítók is fizetnek adót, (meghát a szállításhoz is kell üzemagyag 😊.
Persze az autóm után is fizetek adót közvetlenül az államnak, és biztosítást, persze megvan abban is a részük, zöldkártya, mûszaki, áfa, béfa, szerelõnek kifizetett öszzeg egyrésze mind-mind Õket vastagítja!! És ez csak az üzemanyaggal kapcsolatos hierarchia. Végén 1000 Ft-omból kb 700 az övék.
Ezekután meg sem említem hogy milyen sz*rok errefelé az utak...
Sokkal olcsóbb a finomítása mint a benziné, ez 100 éve így van!! A diesel motorok bonyolultabbak és drágábbak voltak mint a benzinesek mindig is, annak érte meg aki sokat használta (fuvarozás, munkagépek) mert megtérült az üzemanyagon. (Nagyanyámnál pl. olajkályhával fûtöttünk!!!! Kb. 12-18l 1 napra!!! filléres volt!!! A benzin árát már akkor megkérték!)
A lényeg hogy mostanában olyan nagyon sokat fejlesztettek a dieselmotorokon (jobb hatásfok, kis szennyezés, kis fogyasztás, egyszerûbbek lettek és sokkal olcsóbbak stb.) hogy sokkal szélesebb körben terjednek. A benzin és gázolaj árak kb. 10 éve közelítenek de 5 éve nagyon, ami azt jelenti jól tudták hogy megváltozik a b.-d. kocsik aránya, éshát a nyereség nem csökkenhet!!!! Ebben megvan az összhang a kormány-mol-kitermelõk-finomítók közt! Mindenki kussban van!
Ezt lehet esetleg "összeesküvésnek" nevezni?
Vagy inkább szívatásnak?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
most magam lol 😊
(nálam legalábbis)
0 meg persze, hogy miattuk áll.
Mind pénzt akar.
M4, na így se láttam még, hogy nevezték volna 😊)
Nem M4 lesz, csak 4-es autóút (90 helyett 110 😊) M4 nincs, nem volt, és nem lesz, mert arrafelé "nincs akkora forgalom, amely indololná autópálya építését" (hivatalos szervek)
az M4 meg koncepciójában alapvetõen rossz
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray