821
Tűrhetetlenül magasak!!!
-
#500 meg rengeteg helyen állami támogatás van a hibridüzemű autókra is... -
#499 Kanadában nem ok nélkül kezdik államilag preferálni az üzemanygacellát -
#498 finom - bár ez az "egyetlen új kőolaj mezőt sem fognak felfedezni" cseppet viccesen hangzik, ha van időgépük akkor mesélhetnének másról is :)
gyógyszeripar stimmt, a műanyagokat egyre inkább kezdik kőolajmentesen is előállítani, az nem lesz akkora probléma. -
Borg #497 Tegnap volt egy jókis dokumentumfilm valamelyik echte deutsche belföldi TV-ben, a világ kőolaj dolgairól.
Egykét érdekes adat:
-13 éven belül a világon egyetlen új kőolaj mezőt sem fognak felfedezni
-Már ma is mindössze NEGYED annyi új kőolajat találnak, mint amennyit elhasznál az emberiség
-5-6 éven belül az üzemanyag árak olyan magasságokba szöknek, amiről álmdni sem mert eddig senki. Ez menetrend szerűen átszámítva akár többezer forintos literárat is jelenthet a kutakon! (vezető világbankok kimutatásaira alapozva)
-Az emberek kb 95%-a még ma is azt hiszi, hogy a kőolaj készletek kimerülése csak az autókat, üzemanyagot érinti majd. Hatalmas tévedés. A világ műanyag, textil, GYÓGYSZER iparának is a kőolaj az alapja. Egyedül csak a gyógyszerkészítmények ezrei tűnnek el idővel a polcokról majd, de természetesen csak az üzemanyag válságot követően, mert ennek ugye prioritása van. Ráadásul a harmadik legnagyobb probléma a sorban a műanyag ipar. Minden műanyagunk alapja ugyanis kőolaj.
-Ha pl át akarnák állítani az autókat biodízelre (étolajra:D - megújuló erőforrás ugye), akkor Németország összes autójának ellátásához akkora napraforgó mező kellene, mint 2x Németország területe. És ez a minimum lenne a jelenlegi német autómennyiség folyamatos ellátásához. -
#496 néha rohadtul nem értelek, de ez van. -
#495 nagy, és ezzel együtt járhat azoknak is az áremelkedése. viszont verseny van a piacon, és ha valaki le tudja nyelni ezt a kis nyereségcsökkenést, az le is fogja nyelni, mert ezzel előnyhöz jut. aki nem tudja ez megtenni az emeli az árait, és esetleg gondba keveredik. -
#494 szerinted a fogyasztási cikkek hány százalékát szállítják közúton? -
#493 van aki nem tankol amikor kell vagy akkor is tankol amikor nem kell? -
#492 ennlk kicsit bonyolultabb a helyzet azért. -
#491 akinek kell az úgyis megfizeti maximum csendesen (vagy hangosan) káromkodik, akinek meg nem kell az leteszi (vagy már rég letette) a kocsit és megy másképpen... most komolyan nem mindegy már egy ideje hogy melyik héten emelnek vagy csökkentenek 5-10 forintot? ha tankolni kell akkor tankolni kell és kész. -
#490 Egekben az üzemanyagárak -
#489 bejött, hogy rohadjanak el
Családommal most voltam kocsival Spanyolországban, mindenütt olcsóbb volt a benzin (Horváto., Szlovénia, Olaszo., Franciao., Spanyolo.) Vajon ezt ott hogy csinálják? De a legolcsóbb Gibraltáron (UK) volt, 0,68 € = 170 Ft, ekkor mentem le hídba :) -
#488 Eleve mázlista vagy. -
#487 mázlista vagyok, melóba gyalog 10 perc, kocsival se lenne gyorsabb az egyirányú utcák miatt, esténként meg úgyis iszok szal akkor megint gyaloglok :) -
#486 De most mi legyen? -
#485 Hamarabb, ahogy hallom.... Szerdától 8 forintal drágul a benzin és 6 forintal a gázolaj... -
#484 Ja, hogy már aug-ra 275 Ft/l? Akkor rosszul olvastam el a cikket, azt hittem dec-re jósolják azt.
Mindenesetre az további 20 Ft-ot jelent -
#483 275 Ft/EURO?
Vagy 275Ft/l benzinár?
Mert utóbbi már augusztusra várható. -
#482 ok, igazad van -
#481 Infláció. És hogy neked miért nem jó? Mert nagyobb mértékben nőlnek az árak, mint a bérek, így a béred fajlagos (fogyasztói) értéke csökken.
Hogy most mennyivel: passz. De 275-őt saccolnak év végére -
#480 most akkor emelték? mennyivel? fizumat miért nem emelik? illetve emelték de valahogy mégis úgy érzem hogy nekem ez így nem jó. -
#479 Lteebee:
Elnézést, de talán nem vagyok elég jó keresztény: nem fordítom oda a másik orcám is (nem csak az alkatom Bud Spencer-es :) )
Részemről visszatérhetünk Mihail Benzinárak témájára. -
#478 Mike: ha valakit elmondásod szerint ignorálsz, akkor ne szólj hozzá!
mrzed001: te meg ne légy partner a flame-ben!
köszi -
Hú Mike at home, na ezt nevezem dühkitörésnek
Lazábban öreg, mert agyvérzés lesz belőle
Na akkor fogjuk OFF-ra a témát:
1) nem tudom mi a f.szért kötekedsz? Kifogyott a logika, az érvek, vagy az ész?
2) mike at home hozzászólást rég nem láttam ebben a topicban (Mike ?= Mike at home? Ha igen akkor #473-ért elnézést kérek, de se az avatarotok nem azonos, sem a leírásotokban nem szerepel, hogy egyazon személy lennétek).
3) Mike-nak volt jópár logikus, és témábaillő hozzászólása, bár eléggé lobbanékony, sokat személyeskedik (pl: lekomcsizott valami érthetetlen hülyeség miatt, és nem volt :), tehát nem humornak szánta), és gyakran nem érdeklik az észérvek
Na, OFF vége, és lazíts -
#476 ugyhogy ha valaki rontja itt a levegot, az nem en vagyok hanem te, ontod a hulyeseget itt is, mashol is
gondolod erdekelnek valakit a hagymazas fantazialasaid es a mindenhol megtalalt osszeeskuves elmeleteid -
#475 nem egy 2 honapos faszfejjoska fogja eldonteni melyik topikba irhatok, es melyikbe nem! -
#474 en ronton a levegot?
ki hivott ide te senkihazi ujreg? -
#473 Mike már itt is rontod a levegőt. Már az idejét se tudom, hogy mikor volt utoljára egy értelmes hozzászólásod, az OFF-ra meg köszönjük, nincs kereslet
Na PÁ -
#472 mrzed, rajottem, hogy bolond vagy, inenntol ignorallak, sry -
#471 Á, ez is olyan mint a tengerparton a hullám, mindenki meg akarja majd lovagolni. Ezzel persze remélem mi csak nyerhetünk -
#470 Akkor megint lesz hídlezárás, csakhogy néhány vérzőfejű hungaristával választást nyerjen valaki? -
#469 Hát, én is azt mondom :)
Bár annyit azért elérhetnek, hogy valakik ellen fordul a közvélemény
Főleg választás közeledtével nem nagyon tudják lesz.rni a politikusok -
#468 De csak azért, mert nem érnénk el semmit a skandálással. -
#467 Ja, próbálják elsunyizni. Mocskos húsevők -
#466 A Mol mostantól nem jelenti be ha árat emel! -
#465 A birkaság az, hogy ha már szorul a nyakunk körür a kötél sem megyünk ki "olcsóbb benzint" skandálni -
#464 Jól leplezted, asszittem magadnak szólsz be :pp -
#463 semmi, ez csak a saját kis faszságaim egyike
igazából beszóltam mrzednek -
#462 Ezt nem értem. -
#461 De csak hogy tisztázzuk:
Birkaság ugye az, hogy kimegyünk az utcára jó sokan és tömegben skandáljuk, hogy "munkátkenyerethorngyulárakötelet"?
Vagy birkaság elmenni szavazni?