821
Tűrhetetlenül magasak!!!
  • Mike
    a feltételes mód: kimennének
  • Mike
    mondhatnám nem vagyunk mi itteniek, erdélyiek, hogy mindent agressziven oldjunk meg. elhiszem, hogy ez az erőszakosoknak birkaság
    a csendes forradalmunk is az volt
  • Mike
    szerintem meg a magyar nép nem birka
    ezt max a magukat a nép fölé helyező, magukat mindenkinél okosabbnak tartó okoskák hiszik
  • mrzed001
    Nem hiszem. Itt soha. Ignorantiztikus Hungarikus
    De ha valami csoda folytán mégis kimennének (v. ingyen sör), a politikusok akkor is tojnának az egészre
  • Lteebee
    A 2 milliót félreértettem, bocsesz.

A nekem 8 pedig lehet limonádé, szórakoztató, de én azért néztem, hogy szórakozzak.

Komolyan hiszed, hogy 2millió ember kimenne az utcára?
  • mrzed001
    Igen a Nekem 8 vidám, szórakoztató, de semmiféleképpen sem elgondolkodtató, vagy mély, vagy társadalomkritika a jellemző irányvonala :p
    Tökéletes példa a VV hatásra: limonádé
    HBO meg pláne csak ezeket a limonádé sz.rokat nyomja, a jelszó: csak tartalmas ne legyen

szerintem
  • mrzed001
    ööööö
    én nem aszontam, hogy kimentek, hanem kimennek (jelen idő, vagy feltételes mód itt). Arra kartam célozni, hogy ha az adófizető "NÉP" áll eléjük is szarnak a fejükre egy jó nagyot
  • Lteebee
    Egyébként szvsz HBO jó.
    Viasatot is csípem.
    Az rtl-en tegnap a nekem8 ment, amit akárhányszor meg tudok nézni a parádés színészi alakítás miatt.
    Ha van hbo, akkor valszeg van national geographic és discovery is, amik szerintem elég igényesek.
    Zeneiben pedig a vh1 és a mezzo adja.

De hamár kétmillió ember, akkor nézd a hírtv-t!
  • Lteebee
    2millió?

Ébredj már fel!
    A legdurvább elképzelhető állítás szerint is csak 400 000-en mentek ki.
    Filip meg örült, hogy járhatatlan volt az alagút.

Halkan jegyzem meg, hogy néhány millióan azért otthon maradtak.

Néhányan pedig szerettek volna közlekedni az úthálózaton, amit az adójukból tartanak fenn.
  • mrzed001
    Az a baj, hogy nincs más. HBO = Nulla, viasat jó lenne, de csak CSI + Star Trek nézhető (meg persze néhetetlen időpontban X-Files, Angel), AXN meg a nagy "elérhetetlen". Szóval jobb híjján + TV2-RTLKlub földi sugárzású, tehát mindenki azt lesi.
    És aki még élt a régi rendszerben, az örül, hogy hétfőnként van egyáltalán adás, van mit nézni (mindegy mit)
    Aki pedig még túl fiatal, annak meg trendi ez a sok eszetlen agyleszívóshó, aztán csak butul.
    Ami a híradóikat illeti piszok erős a cenzúrázás, illetve a tények elferdítése. Máshol legalább a komoly híreket bemutatják, elemzik, itt meg elbagatelizálják.

A másik az elérdektelenedés. Ahhoz azért elég okos a magyar nép, hogy megértse, hogy ha a feje tetejére áll sem fog tudni beleszólni a politikába. Kimennek 2 millióan tüntetni (dolgozó magyarok száma 2,3 millió ha jól tudom), a politikusok meg jót röhögnek rajta. Persze, hogy nincs értelme ...

• Lteebee
    Én nem a kereskedelmi televíziózást hibáztatom.
    A te logikád szerint azok nem mennek az utcára tüntetni, akik vv-t néznek.

De akkor én miért nem megyek?
    Én nem nézem ezeket a szarokat.
    Egyébként meg ha az emberek nem elégednének meg a kereskedelmi adók színvonalával, nem néznék.
    A baj az, hogy jó ez nekik.
  • mrzed001
    Semmilyen nagy baj nem lesz. A magyar teljesen birka nemzet lett.
    Hát ide vezetett a sok VV + BB, tohonya tahókkal van tele az ország
  • mrzed001
    Biztos rosszul emlékszem, de te mire emlékszel számszakilag ?
  • Lteebee
    Jó-jó.
    De mennyiről mennyire?
  • Lteebee
    De mondd már meg, milyen nagy baj lesz?
  • 2Bálint
    rosszul emléxel....

akkor ugyanis megduplázódott az ára....
  • Braveheart
    Haverom mondta hogy úgy tudja a MOL 275 Ft-ra akar drágítani. Ha tényleg megteszik akkor nagy baj lesz...
  • mrzed001
    Akkoriban úgy 100 Ft körül volt, és 10 Ft emelésre emlékszem ~10-15%
  • mrzed001
    Á, azt tesznek, amit akarnak. "Az üzleti folyamatok szabályozzák egymást" ja persze, kivéve, ha egy kézben vannak, vagy monopolhelyzet áll fent. Vagy az is elég, hogy egyik emel, a másik megy utána (bár nem kellene), mert így több extra profitra tehet szert (és indokolhatja azzal, hogy mint a többi társaságnak neki is emelnie kellett)
  • Tufa
    Nem emléxek rá, nem rég követem csak ezt a részt.
    De azért mégiscsak nyugodtabbak lennének az autósok egy kicsivel ha 8-10ft-vel lenne olcsóbb az üzemanyag. nem?
  • Lteebee
    Emlékszel még mekkora emelésről volt szó a taxisblokádnál?

Mert ilyen 8-10Ft (4-5%) esetén esetleg néhány hosszúhajú srác elállja az Erzsébet hídat és aztán estig hangoskodik a városban.
  • Lteebee
    Ez így gáz.
    Azt hittem, igazodnunk kell valamiféle sávhoz.
  • Tufa
    Mivel hogy ekkora adó van a benzinen, nem igazán a mol-t baszogatják. Viszont ha az állam csökkent az adón, a mol meg megtartja az árat, valamilyen formájú tüntentést csak csinálnak.
    Más, ha már kostolgatsz, nézd meg mire reagáltam. mrzed001 hozzászólásában szó volt a taxisokról, igy puszta paraszti logikával kikövetkezthetted volna hogy mire gondolok...
  • mrzed001
    Nincs szabott EU-s üzemanyagár, mindenki annyiért adja, amennyiért tudja. (magyarán amennyiért még nem lázadoznak az emberek)
    Mondjuk durva, hogy az osztrákoknál (ahonnan átjártak tankolni) is olcsóbb a benzin (most mi járunk át)
  • Lteebee
    Azt írtad, lesz valami.
    Mi?

Az emberek lezárják az országot, hogy 10-15 ft-tal olcsóbb legyen a benzin, ahogy a többi EU országban?
    Mert az EU árszínvonal alá úgysem mehetünk.
    Már ha van szabott eu-s üzemanyagár.
    Tényleg, van? És hogy van meghatározva?
  • Tufa
    ?
  • Lteebee
    Mi lesz?
    Beesik az eső?
  • mrzed001
    A külső szervezet magáncég lenne, az pedig erősen profitorientált, magyarán még többet lopnának tőlünk. Akkor már inkább az állam, abból talán még viszontlátunk valamit.
  • Mihail
    de az állami kontroll szart sem ér, mivel ők lopják a legnagyobbakat lásd benzin adó(többszörösen u.azon a jogcímen), ezért egy külső hetelmi szervnek kellene szétcsapnia a témában
  • mrzed001
    Az arabok tényleg az olajból élnek. Turizmus, az alig valami, ipar meg konvergál a nullához. Szóval az olaj elfogyása után nagy szarban lesznek. Márpedig 20 év múlva az araboknál is elfogy (5-10 év múlva amerikában és oroszországban)
    Na akkor mi lesz, dzsihad ?

Maradjunk ithon, lényeg, hogy a benzin árának többszöröse az adó. Már maga ez is kibaszás, pláne, hogy a MOL rekord nyereségre pályázik (persze a vezetők tetemes sikerdíjai ellenére). Szóval szerintem:
    1) adótartalom drasztikus csökkentése
    2) adózott termék újraadóztatásának megszüntetése
    3) MOL kemény állami kontroll alatt (jól a kezükre csapni, ha emelni akarnak)
  • Mihail
    nem szidom az arabokat, csak azt akartam demonstrálni, h majd ha kiesik a bezin akkor ciki lesz nekik, a turizmus meg nem mérhető a világ legerősebb iparágához. több magyar újság is 180 ft-ot írt(de sztem nem ilyeneken kellene vitázni), nem értem mit kötöszködsz, egyébként meg 70 ft-ot nem sokallnám, mivel nyílván van szállítási költség.
    a benzin árat nem az állanek kellene megszabnia, hanem egy külső szervezetnek, aminek nincsenek érdekeltségei.

egyébként meg a 10ftos benzinát az araboknál(meg a helyenkénti ingyenes üzemanyag) egy jó szar dolog abból aszempontból, h csak benzinfaló 30 litert zabáló kocsikat használnak. és még ragozhatnám az arabok pazarlását, arról a félsziget rendszerről nem is beszélve amit nemrég építettek(építenek), ami tönkreteszi a tenger élővilágát, stb.
    ha nincsen gazdaságod szart sem érsz a turizmussal, jön egy szept 11 aztán kicsit kevesebben kapnak kedvet utazáshoz :)
  • Tufa
    az arabok jópár éve már a turizmusból tartják fent magukat. Ebben sztem Mícs is alátudna támasztani engem, ő ugyanis kint él...
    Egyébként ha meg szted 180 forint(megmernék esküdni hogy többször is 160at olvastam/természetesen nem a 99esről van szó...) adó van a benzinen, miért az arabokat szídod? Ha nem lenne adó rajta 70-80 forint lenne. Vagy te még azt is sokkalod?
  • Mihail
    hányszor megbeszéltük már h 180 ft adó van rajta, kb. 100x leírtam már!
    szted az arabok mi a faszból tartják fenn magukat? kúrvára nincsen gazdaságuk, lehet szidni az amcsikat de egy dolgot mindig is jól a csínáltak, kúrva sok saját terméket gyártottak a hazai piacra, csak a mostani jólétben van az h a z eu-s terméket is megtalálod egy amcsi szupermarketban.
    pontosan ezért kéne egy bizottság, h ne lehessen ekkora adót rakni a benyára! szted az arab emirátusban egyáltalán kell adót fizetni? azt se tudják mi az az adó, van egy ismerősöm akinek el kellett magyarázni mert azt se tudta, h mi a lófasz az!
  • Tufa
    Az arabok már kurvára nem az olajból tartják fent magukat, kettő, elfelejtetted hogy 160FT adó van a benzinen(kb 90ft literje a benzinnek)
  • Mihail
    olyanok mint anno a suta spanyolok, felhalmoztak jó sok aranyat, aztán mindet elbaszták fényűzésre, amikor meg elvesztették a gyarmataikat, hoppá a pénz is leszállt. ha az eu nem karolta volna őket fel, nem lennének a mostani színvonaluk közelében sem
  • Mihail
    tulajdonképpen tartálykocsikat is lehet robbantgatni, de azzal csak többet árt az ember..
    az meber annyira kúrvára ragaszkodik a hatalmához, halmozza csak halmozza a pénzt, sok hülye arab sejk, ahelyett h felkészítették volna az országukat gazdaságilag minden pénzüket a luxusra meg a villogásra basszák el, nem is csoda h megvannak őrülve a szaros benzinükért. akkor miért nem szabályozza a benzin árát egy független külföldi bizottság, h ne lehessen az embereket így lehúzni..
  • kircso13
    Ez igaz!
  • Mihail
    igen de a mol gondolom több haszontól esne el, ha nem a saját kútjánál tankolnának
  • kircso13
    Tudtommal a Shell is a Mol-tól veszi az olajat, csak az adalék más!
  • Mihail
    az azért eléggé dúrva h a benzin ára legjobb ásványvizek árával vetekedik, nem gondolod?