Benzinárak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
nem tudja valaki mi a legnygaobb ruszki tengeralattjáró osztály neve?
és az amcsié?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Dzsini
jó, akkor most már jussunk túl az 510-513 hozzászólásokon...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Mike
van
atommeghajtású jégtõrõ

Punkerwork
jóval lassabban hozzná vissza az árát valszeg, meg aszem sokkal rosszabb a helykihasználtság, nagyobb hajóka tmeg nem akarnak csinálni, mert akkor nem férnek át minden csatornán.

Dzsini
azt tudom, hogy vannak. az a kérdés, hogy lesz-e (vagy van-e) személyszállító luxushajó / szállítóhajó. (nem látszik jól a hangsúlyozás írásban, sorry)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mike
termmészetesen van atommeghajktású anyahajó és tengeralattjáró is
pl. a nimitz is már atommeghajtású

Dzsini
továbbra se igazán a közfelhasználás területe 😊 majd amikor egy Queen Mary II méretû cuccot meg a nagy teherszállítókat azzal szerelik... sajnálom hogy ilyen szintû félelem van iránta.

(állandóan a kedvenc utópiaregényeim jutnak eszembe.. Hozsánna néked Leibowitz és társai... meg a Fallout-ok, a Mad Max-ek... meg van egy rádiójátékom amiben a NERVA is majdnem elkészül (bár nem válik be 😛 ))

Punkerwork
a ruszki jégtörökben már most is az van tudtommal

Lteebee
Ja.
És a nagy önellátásban majd belehalnak az embereki egy influenzába, mert nem és oda a lovaskocsi a gyógyszerrel.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Dzsini
hát, vannak atomtengeralattjárók, van nukleáris meghajtású rep.anyahajó... lesz (vagy van?) nuke-os tengerjáró 😊

atomot minden otthonba 😊 (múlt évben kezdte az egyesült államok tárgyalni, hogy kellene pár atomerõmûvet építeni, hogy ne legyenek újabb blackoutok...)

Ez a mondóka csak ott sántít, hogy az olajválság nem azzal súlytja majd egyszeri munkásembert, hogy nem tud autózni, hanem a járulékos dolgokkal.
Az összes szállítóeszköz ezzel megy pl, repülés, hajók, kamionok. Na ezt hogy oldod meg? A vonat nem megy át a tengeren. Ja persze, vitorláshajó, igaz?😄
Nemsokára nem lesz ennyi autó, meg mûanyag. Baj? Megszoktuk a kényelmes életet, ez a baj. Majd bicajozunk, vasúton utazunk nagyobb távra, mint mondjuk 50-100 éve. Kicsit átértékeljük a dolgokat. Több atom(fúziós)erõmû lesz. Nem lehet az olyan rossz, csak a változás szar. Mi lesz ha nem autózol be a bevásárlóközpontba? Helyben veszed meg a cuccokat.(persze nem olyan sokmindent kapsz a sarki kisboltban, de éhen nem halsz) És a szállítás nem kifizetõdõ, így közelrõl veszik a nyersanyagot. A belfoldi vidéki mezõgazdaság, ipar újra fellendülhet, a nagy gyárakat kisebb üzemek váltahatják, a kereskedelem nem lesz igy egyben és nem lehet mindent
lefölözni. Könnyebben megy a vagyon(újra)felosztás. Hasonlóan mint a kommunizmusban, csak itt magától. Persze amíg el nem terjednek a hidrogénnel/vizzel hajtott kocsik!
Mekkora utópisztikus idealista marhaságokat tudok írni... 😊

Mike at home
hulye

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

chicco
ez már tényleg pofátlanság vagyis Gyurcsány féle számháború<#ejnye1><#mf2>

Dzsini
talán hosszabb ideig tudják szinten tartani / lassítják a drágulást egy kicsit

Pontosan. Ha nõnek az árak, érdemes lesz azokat is kitermelni.
De ez lényegtelen, mert mire ez bekövetkezik, már jelentéktelen változást hozhatnak csak ezek a mezõk.
Dzsini
volt valahol egy cikk, hogy jelenleg a megtalált/feltárt kõolaj kb 30%-t ítélték "kitermelésre méltó"-nak, vagyis ott érte meg lefúrni érte, mert akkora mennyiség volt és mert olcsón kinyerhetõ - na most ha fogytán lesznek a dolgok, akkor igenis érdemes lesz nekik mondjuk szibériában és alaszkában végigfúrni azt a pár méternyi jeget hogy az ottani mezõket is lehalásszák... (természetesen a greenpeace heves tiltakozásával kísérve)

mozesapo
Csak tudnám, hogy a benzin adótartalma után miért kell Áfát fizetni. Az EU-ban a 2x adóztatás nem megengedett. Hogy inkább ez irányba kéne lépni tovább. Azért nem mindegy a 170 FT áfája.

Ezt mutatja a tendencia. Ráadásul ugye évrõl évre komolyabb gépekkel kutatnak az olaj után, mégis egyre kevesebb új mezõt találnak.
Ráaádsul szerintük geológiailag már nem is lehetséges, hogy akkora kõolaj mezõt találjanak, ami változtatna a helyzeten. Csak kisebbeket.

+ a környzetvédõk szerint az emberiségnek módja sem lesz tizenx év múlva kimeríteni a kõolaj készleteket, mert a kõolaj elfogyása már ez elõtt világméretû ökológiai katasztrófához vezet majd. (mondjuk a környzetvédõk hadonászásait is legalább akkor fenntartással kezelem már, mint a kõolaj multik hazugságait)
Dzsini
meg rengeteg helyen állami támogatás van a hibridüzemû autókra is...

Mike
Kanadában nem ok nélkül kezdik államilag preferálni az üzemanygacellát

Dzsini
finom - bár ez az "egyetlen új kõolaj mezõt sem fognak felfedezni" cseppet viccesen hangzik, ha van idõgépük akkor mesélhetnének másról is 😊

gyógyszeripar stimmt, a mûanyagokat egyre inkább kezdik kõolajmentesen is elõállítani, az nem lesz akkora probléma.

Tegnap volt egy jókis dokumentumfilm valamelyik echte deutsche belföldi TV-ben, a világ kõolaj dolgairól.

Egykét érdekes adat:

-13 éven belül a világon egyetlen új kõolaj mezõt sem fognak felfedezni

-Már ma is mindössze NEGYED annyi új kõolajat találnak, mint amennyit elhasznál az emberiség

-5-6 éven belül az üzemanyag árak olyan magasságokba szöknek, amirõl álmdni sem mert eddig senki. Ez menetrend szerûen átszámítva akár többezer forintos literárat is jelenthet a kutakon! (vezetõ világbankok kimutatásaira alapozva)

-Az emberek kb 95%-a még ma is azt hiszi, hogy a kõolaj készletek kimerülése csak az autókat, üzemanyagot érinti majd. Hatalmas tévedés. A világ mûanyag, textil, GYÓGYSZER iparának is a kõolaj az alapja. Egyedül csak a gyógyszerkészítmények ezrei tûnnek el idõvel a polcokról majd, de természetesen csak az üzemanyag válságot követõen, mert ennek ugye prioritása van. Ráadásul a harmadik legnagyobb probléma a sorban a mûanyag ipar. Minden mûanyagunk alapja ugyanis kõolaj.

-Ha pl át akarnák állítani az autókat biodízelre (étolajra😄 - megújuló erõforrás ugye), akkor Németország összes autójának ellátásához akkora napraforgó mezõ kellene, mint 2x Németország területe. És ez a minimum lenne a jelenlegi német autómennyiség folyamatos ellátásához.
Punkerwork
néha rohadtul nem értelek, de ez van.

Dzsini
nagy, és ezzel együtt járhat azoknak is az áremelkedése. viszont verseny van a piacon, és ha valaki le tudja nyelni ezt a kis nyereségcsökkenést, az le is fogja nyelni, mert ezzel elõnyhöz jut. aki nem tudja ez megtenni az emeli az árait, és esetleg gondba keveredik.

Punkerwork
szerinted a fogyasztási cikkek hány százalékát szállítják közúton?

Dzsini
van aki nem tankol amikor kell vagy akkor is tankol amikor nem kell?

Punkerwork
ennlk kicsit bonyolultabb a helyzet azért.

Dzsini
akinek kell az úgyis megfizeti maximum csendesen (vagy hangosan) káromkodik, akinek meg nem kell az leteszi (vagy már rég letette) a kocsit és megy másképpen... most komolyan nem mindegy már egy ideje hogy melyik héten emelnek vagy csökkentenek 5-10 forintot? ha tankolni kell akkor tankolni kell és kész.

Punkerwork

DJ Bee18
bejött, hogy rohadjanak el <#levele><#levele>
Családommal most voltam kocsival Spanyolországban, mindenütt olcsóbb volt a benzin (Horváto., Szlovénia, Olaszo., Franciao., Spanyolo.) Vajon ezt ott hogy csinálják? De a legolcsóbb Gibraltáron (UK) volt, 0,68 € = 170 Ft, ekkor mentem le hídba 😊

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Lteebee
Eleve mázlista vagy.

Punkerwork
mázlista vagyok, melóba gyalog 10 perc, kocsival se lenne gyorsabb az egyirányú utcák miatt, esténként meg úgyis iszok szal akkor megint gyaloglok 😊

Lteebee
De most mi legyen?

[NST]Cifu
Hamarabb, ahogy hallom.... Szerdától 8 forintal drágul a benzin és 6 forintal a gázolaj...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mrzed001
Ja, hogy már aug-ra 275 Ft/l? Akkor rosszul olvastam el a cikket, azt hittem dec-re jósolják azt.
Mindenesetre az további 20 Ft-ot jelent

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Lteebee
275 Ft/EURO?
Vagy 275Ft/l benzinár?
Mert utóbbi már augusztusra várható.

Mike
ok, igazad van

mrzed001
Infláció. És hogy neked miért nem jó? Mert nagyobb mértékben nõlnek az árak, mint a bérek, így a béred fajlagos (fogyasztói) értéke csökken.
Hogy most mennyivel: passz. De 275-õt saccolnak év végére

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Punkerwork
most akkor emelték? mennyivel? fizumat miért nem emelik? illetve emelték de valahogy mégis úgy érzem hogy nekem ez így nem jó.

mrzed001
Lteebee:
Elnézést, de talán nem vagyok elég jó keresztény: nem fordítom oda a másik orcám is (nem csak az alkatom Bud Spencer-es 😊 )

Részemrõl visszatérhetünk Mihail Benzinárak témájára.

Lteebee
Mike: ha valakit elmondásod szerint ignorálsz, akkor ne szólj hozzá!
mrzed001: te meg ne légy partner a flame-ben!

köszi

mrzed001

Hú Mike at home, na ezt nevezem dühkitörésnek
Lazábban öreg, mert agyvérzés lesz belõle

Na akkor fogjuk OFF-ra a témát:
1) nem tudom mi a f.szért kötekedsz? Kifogyott a logika, az érvek, vagy az ész?
2) mike at home hozzászólást rég nem láttam ebben a topicban (Mike ?= Mike at home? Ha igen akkor #473-ért elnézést kérek, de se az avatarotok nem azonos, sem a leírásotokban nem szerepel, hogy egyazon személy lennétek).
3) Mike-nak volt jópár logikus, és témábaillõ hozzászólása, bár eléggé lobbanékony, sokat személyeskedik (pl: lekomcsizott valami érthetetlen hülyeség miatt, és nem volt 😊, tehát nem humornak szánta), és gyakran nem érdeklik az észérvek
Na, OFF vége, és lazíts

Mike at home
ugyhogy ha valaki rontja itt a levegot, az nem en vagyok hanem te, ontod a hulyeseget itt is, mashol is
gondolod erdekelnek valakit a hagymazas fantazialasaid es a mindenhol megtalalt osszeeskuves elmeleteid

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
nem egy 2 honapos faszfejjoska fogja eldonteni melyik topikba irhatok, es melyikbe nem!

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
en ronton a levegot?
ki hivott ide te senkihazi ujreg?

mrzed001
Mike már itt is rontod a levegõt. Már az idejét se tudom, hogy mikor volt utoljára egy értelmes hozzászólásod, az OFF-ra meg köszönjük, nincs kereslet
Na PÁ

Mike at home
mrzed, rajottem, hogy bolond vagy, inenntol ignorallak, sry

mrzed001
Á, ez is olyan mint a tengerparton a hullám, mindenki meg akarja majd lovagolni. Ezzel persze remélem mi csak nyerhetünk