821
Tűrhetetlenül magasak!!!
  • mrzed001
    Sorry, Mike, de hozzád se szóltam
    Most komolyan, hol ??
    Itt törlődjön a regem, ha én a #578-ban "leugattalak", vagy akár csak szóltam egy szót is hozzád

Sztem valakivel keversz (vagy kötekedni akarsz)
  • Dzsini
    nem hittem, hogy megérek tőled hasonló beírást :) régebben ugrottál minden vitalehetőségre... grats. de komolyan. (az utolsó két félmondat nem kell szerintem ;) )
  • Mike at home
    jolvan egyszeru vagy te is
    nem baj, nemerdekel
    belefaradtam mar az ilyen emberekbe mint te is
    higgy amit akarsz, gondold azt, hogy milyen jol leugattal, te nyertel, en vagyok az idiota,. nem erdekel
  • mrzed001
    Én csak egy dolgot találok viccesnek.
    Egyértelmű, Bush azért csinálja az egészet, hogy barátaival hatalmas extra profitra tegyenek szert.
    És itt jön a poén, ugyanis hatalmas igyekezetükben egyre jobban az alternatív energiaforrások felé terelik a világot, tehát hosszú távon még jót is tesznek :)
  • Dzsini
    lesz annyi is. hogy mikor, azt egyelőre nem tudhatja senki.
  • Mike at home
    400 forint lesz a benzinar, mondta Kisfaludy Geza a MOL alelnoke
  • mrzed001
    Azt kellene, persze, csakhogy ott a nagy kérdés, hogy hogyan.
    Kényszeríteni nem lehet őket, szóval max akkor lessz itt bármi is, ha az egyik manager tanácsadója a fülébe súgja, hogy nyögje ezt be, és 10 pontot fog emelkedni a nézettsége, meg esetleg elhívja Havas is beszélgetni egyet
  • Lteebee
    Nem választási ígéretet kell kipréselni, hanem törvénymódosítást, vagy rendeletet.
  • mrzed001
    Utoljára a HEL-be léptem be (nem a pokol ügynöke vagyok, Hadkötelezettség Ellenzők Ligája. Végülis soká tartott, de nyertünk :)) )

Szted van értelme felvonulni, aláírásokat gyűjteni, vagy akármit tenni?
    Most választások jönnek, beígérnek fűt-fát-kánoánt, aztán meg ahogy nyertek kapjuk a keserű pirulákat. De inkább ne politizáljuk, hogy mikor ki és mennyi ígéretét tartotta eddig be

Szóval, szted mit tehetünk?
  • Lteebee
    Igen, de mit teszel azonkívül, hogy ezt elmondod itt az sg-n?

Érted mire gondolok?
    Menj el és kezdd intézni a dolgot, vagy csatlakozz civil szervezetekhet, akik ezért próbálnak tenni!
  • mrzed001
    Mennyi is volt eddig a (250 Ft-os) benzin adótartalma, 150 Ft/L?
    A gond az, hogy %-osan van az adótartalom megállapítva, tehát a 370 Ft/L-es benzin adótartalma kb 220 Ft/L lesz (literenként extra 70 Ft haszon állam bácsinak)
    Én azt mondom, hogy ne szórakozzanak, legyen fix 150 Ft/L az adótartalom, és akkor a 370-es benzin hirtelen már sem fog csak 300 Ft-ba kerülni.
    A képviselőknek üzenem, hogy keressenek máshol ellopnivaló milliárdokat

Bush-nak meg üzenem, hogy :
    Boldog új évet és kellemes karácsonyt, te m.cskos állat
  • Punkerwork
    a nem olcsó és a gusztustalanul drága nem egy kategória.
  • Lteebee
    Én azt gondolom, hogy sehogy sem lenne elég olcsó.
  • ffxi
    Mondjuk! De mehetne lejjebb is!

• ffxi
    Erről beszélek!!!

• Punkerwork
    engem az se zavar ha felnyomják a holland árszintre, de akkor adjanak annyi fizut is :)
  • Lteebee
    Mikor lenne elfogadható?
    10, 20, 40 forinttal olcsóbban?
  • ffxi
    Mind1! De még mindig nem elfogadható az ára!!

• Lteebee
    Mert nem azt az adót csökkentik.
  • ffxi

Akkor miért mindig ilyen drága??
  • Lteebee
    Sokminden más is ugyanannyi, mint az EU más országaiban.

És csökkentik is az adót, ha jól tudom.
  • ffxi
    Rendben van, hogy máshol is annyi, mármint EU-s országokban, de ott legalább van normális fizu, de itthon? Ezt senki sem fog megemészteni, sztem a kormánynak kéne vmit tennie. Mondjuk csökkenti az adót, amelyiket a fuelre vonatkozik.

• chungey
    Tegnap mondták hogy 370Ft-ot jósolnak hamarosan. Vennem kell egy jó bicajt...
  • Mihail
    Vérom a véleményeket és kíváncsi vagyok van-e itt kísérletező kedvű autós :)
  • Mihail
    Az új National Geographicban jelent meg egy cikk Kiút az olajkorból címmel.
    Nagyon érdekes cikk, mminden gondolkodó és a környezetével törődő embernek tudom ajánlani.
    Volt egy rész ami a biodízellel foglalkozott. Egy fickó aki Volkswagenjét növényi olajokkal üzemelteti. Egészen konkrétan ingyan kapja a cuccost egy krumpli sütödétől. Mi a véleményetek erről? Van it valaki akinek dízeles a járgánya, nekem sajnos benzines. De szó van a cikben arról is hogy Brazíliában az üzemanyag felét a cukornádból előállított etanol teszi ki.
    Két dolog nehezíti a biodízel elterjedését, az egyik a buzi olaj lobby, a másik hogy baromi sok mezőgazdasági területre lenne szükség. De elvileg zajlnak kísérletek olyan organizmusokkal amelyek a fát is megtudják emészteni.
    Még egy érdekesség hogy Németországban 1,7 milliárd liter biodízelt használnak fel évente, ami az éves gázolajfogyasztás 3%-a.
  • mrzed001
    Eeezzz nagyot ütött :))
  • Punkerwork
    lol mit találtam :)

• Dzsini
    ők is emelgetnek ám, kb ugyanabban a tempóban - vagyis a spórolás mértéke nem igazán növekszik... sőt, van hogy csökken is.

Párkányba meg érdemes amúgy is menni :)
  • Mike
    igazából lényegileg nem, mert azt hiszem, nem látod az attitüdöt mögötte
    tehát ez azért jó, mert akkor VAN értelme is Párkáényba menni, összekötendő a kellemest a hasznossal, meg van mire fogni, stb :)
  • Dzsini
    ezért csak majdnem
  • Mike
    nem ez inkább igy hangzana, legyen minél drágább ITTHON a plazmatv, úgyis akarok menni Hamburgba
  • Dzsini
    ez már majdnem "legyen csak drága a plazmatévé, akkor többet spórolok azzal, hogy úgyse veszek" esete :))
  • Mike
    úgyis akarok menni Párkányba, szal legyen itthon minél drágább a benzin :)))
  • Lteebee
    Pedig a kinti teherautósok azt mondták, hogy molnál tankoljak, mert érezhető a különbség.
  • abonyitomz
    hagy emeljék ha nekik úgy jó....
  • Butthead
    Emberek, nem gyűjtöget senki 30 liter tankolás felett adott sorsjegyeket a Shell-nél? Most az utazgatások miatt összegyűlt néhány darab, de egyiknek sincs párja, pedig úgy nyernék már egy félliteres ásványvizet vagy egy jégkrémet. :)
    Amúgy biciklivel járok szinte mindenhova, szóval nem gazdagítom a köcsög molt, ha nem muszáj. A kútjait meg kerültem még Erdélyben is...
  • mrzed001
    Kis mennyiségben jó.
    Viszont nagy mennyiségben a szélenergia kitermelése is ökológiai kockázatokkal járhat
  • Punkerwork
    ez jó :)
  • Davidus
    hajrá bringa:P
  • mrzed001
    A sólepárlók jelenleg is van, hogy elég nagy volumenűek, ezek a telepek egyszerűen upgare-elhetők H2 gyárak beszállítóivá.
    A sóeltávolítás nem probléma, többek között azért sem, mert a jéghegyek olvadása miatt éppen hogy a tenger felhígulása okozhat gondokat (Hollywoodi teória: akár a hígulás miatt le is állhat a Golf áramlat ... )
    O2 légnyomásnövelő hatás: ettől nem félnék. Legeslegeslegrosszabb esetben a felesleget átvisszük a marsra :)) O2 felesleg, O2 túltermelés: jól hangzik :)
    Ami a H2 felhasználást illeti, szerintem tisztább és biztonságosabb, ha erőművekben égetik, és az autók az így megtermelt árammal mennek
    Problémák persze lehetnek, sőt tuti, hogy lesznek is.