Benzinárak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gond az, hogy %-osan van az adótartalom megállapítva, tehát a 370 Ft/L-es benzin adótartalma kb 220 Ft/L lesz (literenként extra 70 Ft haszon állam bácsinak)
Én azt mondom, hogy ne szórakozzanak, legyen fix 150 Ft/L az adótartalom, és akkor a 370-es benzin hirtelen már sem fog csak 300 Ft-ba kerülni.
A képviselõknek üzenem, hogy keressenek máshol ellopnivaló milliárdokat
Bush-nak meg üzenem, hogy :
Boldog új évet <#violent>#violent> és kellemes karácsonyt, te m.cskos állat <#eplus2>#eplus2>
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
10, 20, 40 forinttal olcsóbban?
És csökkentik is az adót, ha jól tudom.
Fákjúal!
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
Nagyon érdekes cikk, mminden gondolkodó és a környezetével törõdõ embernek tudom ajánlani.
Volt egy rész ami a biodízellel foglalkozott. Egy fickó aki Volkswagenjét növényi olajokkal üzemelteti. Egészen konkrétan ingyan kapja a cuccost egy krumpli sütödétõl. Mi a véleményetek errõl? Van it valaki akinek dízeles a járgánya, nekem sajnos benzines. De szó van a cikben arról is hogy Brazíliában az üzemanyag felét a cukornádból elõállított etanol teszi ki.
Két dolog nehezíti a biodízel elterjedését, az egyik a buzi olaj lobby, a másik hogy baromi sok mezõgazdasági területre lenne szükség. De elvileg zajlnak kísérletek olyan organizmusokkal amelyek a fát is megtudják emészteni.
Még egy érdekesség hogy Németországban 1,7 milliárd liter biodízelt használnak fel évente, ami az éves gázolajfogyasztás 3%-a.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Párkányba meg érdemes amúgy is menni 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
tehát ez azért jó, mert akkor VAN értelme is Párkáényba menni, összekötendõ a kellemest a hasznossal, meg van mire fogni, stb 😊
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Amúgy biciklivel járok szinte mindenhova, szóval nem gazdagítom a köcsög molt, ha nem muszáj. A kútjait meg kerültem még Erdélyben is...
Viszont nagy mennyiségben a szélenergia kitermelése is ökológiai kockázatokkal járhat
A sóeltávolítás nem probléma, többek között azért sem, mert a jéghegyek olvadása miatt éppen hogy a tenger felhígulása okozhat gondokat (Hollywoodi teória: akár a hígulás miatt le is állhat a Golf áramlat ... )
O2 légnyomásnövelõ hatás: ettõl nem félnék. Legeslegeslegrosszabb esetben a felesleget átvisszük a marsra 😊) O2 felesleg, O2 túltermelés: jól hangzik 😊
Ami a H2 felhasználást illeti, szerintem tisztább és biztonságosabb, ha erõmûvekben égetik, és az autók az így megtermelt árammal mennek
Problémák persze lehetnek, sõt tuti, hogy lesznek is.
a többivel részben igazad van, részben nem értek egyet - itt valószínûleg sokkal nagyobb volumenrõl lenne szó, mint a meglevõ sólepárlókban, és ha ezek "termelnek", akkor azokra nem lenne szükség - gazdaságilag kérdéses, hogy hogy lehetne megoldani - és megintcsak környezetvédelmi kérdés, hogy mennyi sót + vizet lehet eltávolítani a tengerekbõl, hogy az ökoszisztéma ne legyen méginkább megborítva (jégolvasztás/sóvisszaforgatás/kitudja)
az O2 akkor lenne igazán jó, ha a CO2 helyett jutna a légkörbe (lásd erdõk), mert így tényleg légnyomásnövelõ hatása van, az pedig problémás... (felhõképzõdés, légkörzés, stb - teljesen más jellegû dolgok, mint a CO2-bõl adódóan)
természetesen mindez kipróbálható és tesztelésre érdemes lehet (energiaügyileg meg elõbbutóbb természetesen lépni kell), én csak a hirtelen bennem felmerülõ problémákat soroltam fel.
A légkörbe kerülõ O2 ugyebár amint a h2-t elégetik eltûnik a légkörbõl 😊) Inkább örülni kellene az O2-nek, esõerdõk fogynak, és hamarosan fuldokolni fog a bolygó. Ezt a problémát egyetlen más megoldás sem orvosolja (és a Kiotói egyezményt ki lehet egészíteni, hogy aki O2-t ereget az jófiú)
Naptelep drága, gyenge, tisztítandó. Ja, ez persze az elekrokohókra is igaz 😊) És? Meghozza a hasznát.
Hidrogénnem sok baj van: tudom, mindenki tudja. De ha már alig lesz kõolaj, csak ez marad olcsónak
Klímaprobléma: a CO2-höz képest? Elhanyagolható.
Geotermikus mégdrágább, az atomerõmû veszélyes, a fúziós erõmûre meg még legalább 20 évet várnunk kell (már ha az elsõ nem hordoz elõre nem látható kockázatokat)
a légkörbe kerülõ O2 (nagy mennyiségben) légnyomásnövelõ, plusz elõsegíti bárhol az égést -> erdõtüzek
a naptelepek hatásfoka szintén rettentõ rossz, és nagyon drága a kiépítésük, sivatagos környéken a tisztántartással/fenntartással is kell számolni
a hidrogén így önmagában nagyon nehezen tárolható és szállítható, robbanásveszélyes meg sok egyéb baj van vele...
a sivatag jelentõs hõháztartási feladatokat lát el, ha jelentõs területeket alakítanak át másfajta fényvisszaverõ/elnyelõ területekre, azzal további klíma-problémákat indíthatnak be
én a megoldást továbbra is a geotermikus és a nukleáris (fissziós vagy fúziós) energiában látom
Annakidelyén szakközépbe ez egy feladat volt ha jól emlékszem, hogy ki kellett számolnunk, hogy mennyi energia kell a víz bontásához, és égetéssel mennyi energiát termel a H2. Már nem igazán emlékszem, de elég alacsony volt a hatásfok, piszok sok energia kell a bontáshoz.
A szimpla égetés helyett robbanómotorral számolva már egy fokkal jobb volt a helyzet (durranógáz), de 100%-nak természetesen így se került még csak a közelébe se (nemhogy 10->1000W = 10000% ??)
És itt jön a viszont:
Viszont annakidelyén a Deltába volt egy érdekes riport: a kõolaj fogyásával ismét az egyenlítõi és arab államok vállhatnak elsõszámú energiaforrásunk szállítóivá
A megoldás H2 alapú, primitív és környezetbarát (persze drága):
Tengerparti vidéken sivatagba hatalmas naptelepek (ez adja az egyenáramot), tengerbõl víz, és már kész is a hidrogéngyártó üzem. Nap ingyen süt, víz van bõven a tengerben, a végtermék tiszta H2 és melléktermég O2 amit akár a légkörbe is eregethetnek (micsoda környezetszennyezés 😊 )
Senki sincs itt hogy meg lehetne ünnepelni?😞
Mekkora többletbevétel az államnak ez! Hova teccik tenni a +milliárdokat Feribá?
Hát ha betáplálsz a renszerbe mondjuk 10W-ot és ezért kapsz vissza 1000W-ot, amibõl kivonod a 10W-ot és a rendszer önfentartó lesz, ha a vizet nem számolnánk akkor nincs is külsõ betáplálás, tehát a hatásfok végtelen(?)illetve nem mérhetõ.
De kell víz is így nem ez a perpitto mobile.
Persze az egész rendszerre értettem a hatásfokot.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
elég sokat olvastam a hidrogéncellás dolgokról egy német oldalon érdekel a dolog
próbáld meg újra belinkelni v vmi!
Egyébként ezt a kísérletet én is láttam már 17 éve kémia órán.
vízbontót. Be is mutatta, egy sima mûhelyben az asztalon. Egy akksit rákapcsolt és egybõl bugyogott a h+o2, meggyujtotta a tetején a gázt, és égett.
Azt is mondta hogy megvették a licenszet tõle, de nem adtak el egy darabot se, így õ pénz nélkül maradt.
erre "aha, de minnyá emelünk megin'..."
[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."