821
Tűrhetetlenül magasak!!!
-
#621 Hát Budapestről nincs olyan közel Románia.
Meg mostmár nem is annyival olcsóbb arra, mint év elején. -
#620 erről beszélek...
milyen okból? emelnek, mert CSÖKKENT a világpiaci ár? Köszönöm, ha suliban vagyok 7végén tankolok Romániában... -
#619 Negyedóra múlva emelnek megint. -
#618 Dehogyis hallgat róla, ez is ok az emelésre :p -
#617 mind1 hová viszi, fel vagy le amíg ekkora pofátlan állami haszon van az üzemanyagárban...
visszasírom, hogy Kanári szigeteken fele ennyiért tankoltam a Clioba... :( -
#616 erről_bezzeg_hallgat_a_MOL -
#615 Igen, az arabok szeretnék lentebb vinni az olaj árát, csakhogy Bush meg fel szeretné vinni az olaj árát (biztos bezsákozott a cége egy jó nagy készletet, és most extra haszonnal tudja értékesíteni, sőt, még milyen jófiú is, hogy felszabadítja a készleteit :) )
Mindenesetre az alternatívák keresésének és fejlesztésének ez a mostani szerintem elég komoly lökést adott (és még mekkorát fog adni :( ) -
#614 Kibaszottul gazdagok!!!!!
idézet "Túszejtés" címűfilmből
-
#613 és mivel ilyen szépen kibékültünk válaszolok is a Bush féle felvetésedre
épp a minap olvastam vhol, hogy azért az arabok arra vigyáznak, hogy annyira ne nőjön meg az olaj ára, hogy érdemes legyen az alternativ megoldásokkal iparszerüen foglalkozni -
#612 Igen, de amint az már korábban le lett írva , nem csak a gépjárművek fogyasztanak kőolajszármazékokat, hanem a műanyaggyártók, gyógyszergyártók, stb. -
#611 Azért azt nem tartom valószínűnek, hogy hirtelen pl az előző évvel megegyező mennyiségben foggynak a kocsik kínában 1 hónap alatt.
Ez okozhatna extrém fogyasztásnövekedést. -
#610 "Csak adj egy szilárd pontot a világűrben, és elmozdítom neked a Földet"
Vmi ókori filozófus mondta :)
-
#609 Nem történnek hirtelen?
Tudod mekkora akkumulátor-, illetve ólomhiány alakult ki a világpiacon, amikor a nagysebességű kommunikációs gerincet kezdték építen i Kínában néhány éve?
Ott valami megmozdul, borulhat minden a világon. -
#608 Á, állami támogatást kapnak a kapitalista olajtársaságok kifosztásához :) -
#607 Én csak azon mosolygok, hogy folyton azt hangoztatják a médiákban, hogy az első árrobbanás többek között kína megnőtt fogyasztási igényeire vezethető vissza.
Ez átlátszó értelmetlen semmi kifogásnak tűnik nekem (nem történnek az ilyen dolgok ilyen hirtelen, pláne nem egy ekkora országban) -
#606 szegényeket ki fogják végezni :( -
#605 Legalább megtehetik!!:)
-
#604 "Műanyag szatyrokban és zsákokban lopják a kőolajat parasztok a vezetékekből Kína középső vidékén. Egy-egy "olajtáskában" 10 kilónyi nyersolajat tudnak hazacipelni, és általában mindenki öt szatyorral visz naponta.
A szerzeményt azután kisebb finomítóknak adják el, és havonta az olajlopkodással akár 200 ezer forintnyi mellékesre tesznek szert, ami jókora vagyonnak számít, mivel a havi átlagkereset ötvenszerese - számolt be a gyakorlatról a China Daily című angol nyelvű kínai napilap.
A kőolajon kívül földgázlopkodásról is vannak értesülések, de a gázt persze nem szatyrokban, hanem hatalmas fóliazsákokban hordják el. A parasztok nagyrészt azért kaptak rá a megélhetési kőolaj- és földgázlopásra, mert egyre kevesebb a termőföldjük."
-
#603 oksa -
#602 És te is :) -
#601 de akkor inenntől rendesen viselkedj ám :) -
#600 megbeszéltük :) -
#599 na jó, legyen, ok :) -
#598 Jól teszed :))
Peace Mike :) -
#597 nem felejtek :) -
#596 most azt mondták megint emelik holnap. -
#595 na a Híradóban elég érdekes dolgokat mondtak most...
még én csókoljak kezet a MOL-nak mert ők annyira rendesek, hogy 30Ft-al olcsóbban adják a benzint, mint kéne... Tehát ők értünk vannak, csak nehogy túl nagy legyen a deficit... -
#594 Lehet, bár én max 200-ra emlékszem
Az tuti, hogy 2000-ben lépte át a 200-as határt
Ezt találtam a neten:
Ami utoljára 2001 végén volt kellemes, amikor rövid időre 200 forint alá süllyedt a benzin literenkénti ára. 2002-ben 233 forint volt az átlagár, ami 2003-ra 236 forintra nőtt. 2004-ben, a tavaszi olajárrobbanás után immár 250 forint fölé is bucskázott a benzin ára, év végére azonban – ahogy nyugvópontra jutottak a piacok – ismét 230 forint körül vásárolhattunk üzemanyagot. S aztán idén tavasztól jött az újabb robbanás: a benzin ára márciusban átlépte a 240, áprilisban a 250, júniusban a 260 forintos határt, s július közepén már 270 forinton állt. Megfelelően a Mol nyár-eleji prognózisának, amelyik 270-275 forintos árat ígért az idegenforgalmi szezon végére. Csakhogy akkor azt gondolták, itt megáll az ár – most viszont Varró Dániel, a Mol vezető közgazdásza azt valószínűsíti: amenynyiben a kőolaj ára tovább nő, vagy a forint gyengül az euróval, esetleg a dollárral szemben, a benzin ára könnyen felfuthat a 300 forintos szintig.
-
#593 Nézz vissza, tisztán emlékszem, hogy a mi Viktorunk idejében annyi volt, mint azután 3 évvel. -
#592 Négy évvel ez előtt nem 150-180 körül lehetett? 250 soknak tűnik :)
De lehet, hogy csak én öregszem :))
-
#591 OFF:
voltak előzmények
Hol van az már? Mikor volt az? Azóta vitatkoztunk? Akkor ????
Röviden: What the F.CK was that #579
másrészről sokan vagytok a fórumon, azoknak is szólt
Másfelől te is itt vagy a fórumon, tehát neked is szól az, hogy:
Ne személyeskedj !
Ne sértegess senkit !
És ez a sok kisk.csögnek is szólt, nem csak neked
:OFF -
#590 Vagy a 4 évvel ezelőtti 250-re? -
#589 voltak előzmények
másrészről sokan vagytok a fórumon, azoknak is szólt -
#588 Válságra gondoltam!!!
-
#587 Vissza, de hova?
A mostani 280-ra, az év eleji 220-ra, vagy a tavaji 200 (talán?)
Már annak is örülhetünk, ha 280-ra, és ha belegondolsz, ezt ugyebár csak az olajtermelő országok érhetik el a kitermelt mennyiségek növelésével.
Sztem ennyire nem hülyék :) -
#586 Tegnap hallottam híradóban, hogy semmi pánik, vissza fog állni a helyzet USA-ban. Úgyhogy nemtom itt milyen kifogás fognak kitalálni itthon.
-
Mihail #585 vagy mikorvízcseppeket kéne a fasz molnak tennie a benyába, ahogy azt 1 magyar még II. vh alatt kitalálta, mert akkor megugrana az oktánszám! -
Mihail #584 na akkor fogjunk össze és finomítsunk biodízelt, krumplisütödéket meg nagy konyhákat mehetünk kifosztani a fáradt olajért. igaz h olyan büdöset pöfög majd ki a kocsi, h az utastérben is érezni, de mégiscsak biomassza! szóval nincs üvegházhatás, max 1 kis tüdőkárosodás.. -
Mihail #583 MENYYI???? -
Vlala #582 ez nem Te vagy.
Tudja valaki, mennyibe kerül ma egy liter benzin itthon? Amerikában kiseb katasztrófa volt, tehát a következő 10 évben benne lesz az árban New Oleans felújítási költsége is!