821
Tűrhetetlenül magasak!!!
  • fifi
    hadd találjam ki: pl neked???
  • Mike
    akinek telik újra
  • mrzed001
    Olvastad a totalcar.hu-n az elektrotrabit?
    Nem is rossz :))

El kellene egy helyi cégnek kezdeni a teljesen elekrto kocsik gyártását, és mi lehetnénk az elekrtokocsik világnagyhatalma [zöldike elolt] :))
  • Mihail
    jók ezek az új elektromos és benzines hibridmotorok. csak azt nem értem h miért nem olyan nagyteljesítményű akksijuk van amit elegendő lenne otthon hálózatról feltölteni? a kw óra még mindig olcsóbb.. mert jelenlegi állapotában átverés, mivel a benzinmotor hajtja a plussz áttételeket amelyek az elektro mocit töltik.. és ha több áttétel van akkor elvész a teljesítmény, vagyis erősebb motor kell, vagyis megint csak a benzinnel fizeti meg az ember, csak nem a városban pöfög vele, hanem gyorsításkor és az autóutakon autópályákon..
  • Mihail
    már többször javasoltam, bár tudom h nem elég leírni. de jelentős előrelépés lenne, ha sok Mo.-i autószerelő összefogna, és otthoni átalakításokkal jelentős változtatásokat érne el. gondolok itt a biodízel használatára, akkor a hibrid motorkra, az üzemanyagcellás dolgok azok tudom bonyolultak meg drágák (ráadásul előállításuk az környezetszennyező), de ha tisztán elégetnék a hidrogént? persze nem úgy h felrobbanjunk..
  • mrzed001
    Jól tetted. Okos ember :))
    Még kis sem fizetnéd az újat (hitel), és már használni sem tudnád a kocsit a benzinárak miatt
    3-4 éven belül várok valami erős életképes új üzemanyag koncepciót (ha legalább marad a mostani árszint)
  • Mihail
    használtat. újat ki vesz manapság!? én nem fogok hitelekkel baszakodni, mert azon csak a bankok nyernek
  • mrzed001
    neeem, áááá, a nőkhöz pl nem értek (azt az asszonyra bízom :) )
  • Mike
    te mindenben ilyen okos és jólértesült vagy? :))
  • mrzed001
    Bushék, Bushák, legBushább :))
    Tudom, hogy vagy csak egy jólfizetett marionett, vagy a legfőbb kolomposok egyike (ez a valószínűbb)
  • fifi
    könnyen lehet hogy igazad van... Csak annyit hozzá hogy "Bushék" egy kicsit hülyén hangzik... Maradjunk annyiban, hogy "bizonyos érdekek"... :)
  • mrzed001
    Ha újat, akkor olvasd el ezt:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1108932295&order=reverse&index=4 #1545
    ha olcsó használtat, akkor jól döntöttél :)
  • mrzed001
    Újat vettél, vagy használtat ?
  • Mihail
    elég ezekből az emelésekből, pont most amikor 10lityós fogyasztású kocsira váltottam

• fifi
    méghozzá nagyon durván...
  • Mihail
    na hagyjuk h ők lapojanak, lopjuk meg mi őket
    a vastag geci állambácsikat
  • Mike
    +fa
    nálunk az adón is van fa
  • Mihail
    ÖSSZEOMLIK A VILÁGGAZDASÁG ÉS MEGYÜNK LOPNI! JÖTTÖK?
  • mrzed001
    Az még milyen egy kib.szás.
    EU tag vagyunk, nincs VÁM, erre bevezetik helyette a reg.adót.
    paraziták
  • Mike
    n jővőre emelik a regadót is
  • mrzed001
    Olajkartellel kekeckedni?
    Nem leszel hosszú életű :))
  • ffxi
    Követni kell példájukat!!!!

• Cat #639
    Ultimátum a brit kormánynak a benzinadó csökkentésére

Egy hetet adtak a brit kormánynak szerdán az üzemanyagokat terhelő adók csökkentésére az öt évvel ezelőtti, országos felfordulást okozó blokád szervezői, akik az intézkedés elmaradása esetére a 2000. őszi akció megismétlését helyezték kilátásba. Nagy-Britanniában egyre több benzinkútnál már 1 font feletti, eddig nem látott áron adják az üzemanyag literjét.

A Fuel Lobby nevű szervezet közölte: szeptember 14-én reggel6 órától az összes brit olajfinomító kijáratát eltorlaszolják, ha addig a kormány nem tesz árcsökkentő lépéseket. A közúti fuvarozók érdekképviseletére alakult csoport aktivistái éppen öt éve, a drága üzemanyag elleni tiltakozásul járműveikkel egy hétre eltorlaszolták a fő nagy-britanniai finomítók kiszállítási útvonalait, országos üzemanyag- és élelmiszer-hiányt, politikai válságot és pánikfelvásárlást idézve elő. Az akció becslések szerint 1-1,5 milliárd font kárt okozott a brit gazdaságnak.

A brit pénzügyminisztérium akkor azzal ígérettel szerelte le a tiltakozást, hogy leveszi a napirendről az adó tervezett emelését. Most a tárca az újabb blokádfenyegetésre azt közölte: az üzemanyagadók csökkentése nem kínál megoldást a meredek drágulást előidéző fő piaci okra, vagyis a magas olajárra. Ezt csak a kiesett amerikai termelői és finomítói kapacitások mielőbbi helyreállítása csökkentheti, valamint az, ha a Kőolajexportáló Országok Szervezete (OPEC) "stabilabb és fenntarthatóbb árszintnek megfelelő termelési mennyiségre áll be" - mondta szerdán a pénzügyminisztérium szóvivője.

A 2000. őszi blokád idején az üzemanyagárak 80 penny körül jártak Nagy-Britanniában; jelenleg számos kútnál már 1,03-1,05 fontért (csaknem 380 forint) adják a magasabb minőségű benzinfajták és a benzinnél jó ideje drágább dízel literjét. Az üzemanyagárak a hét elején lépték át a korábban szinte elképzelhetetlennek tartott 1 fontos határt; sok benzinkutat át kellett állítani, mert kijelzőik legfeljebb 99,99 pennys egységárat tudtak mutatni.
  • Lteebee
    Demagóg.
  • ffxi
    Fizuból nem jön ki jól!!!

Sztem a fuvarosoknak kell sztrájkolniuk.

• fifi
    globális tűréshatár not equal egyéni tűréshatár

neked miért nem tetszik? ;D
  • ffxi
    Ezek szerint még a tűrésihatáron belül vagyunk, akkor mi nem tetszik?

• mrzed001
    úgy, hogy sokat ad el belőle.
    marhasokat
    az össz mo-on eladott 80-90%-a Mol, csak OMV, meg pár kicsi nem
    (lehet több, mint 20 Ft, saccoltam, de erről nem találok pontos adatokat -ha vannak egyáltalán)
  • fifi
    és ki sztárjkolna ebben az országban...
    ha nem lenne itt annyi birka, régen nem itt állnánk ahol most.

anno makroökonómia tanárom/aki nem volt hülyegyerek a témához/ azt vázolta, hogy kb. 300-320 Ft a lélektani határ itthon. Ezen ár felett az ember tényleg elgondolkozik, hogy gyalog-biciklivel-busszal megy, és tényleg csak akkor használ autót, ha nagyon muszály.
  • kiserik
    Ha a MOL-nak 20 Ft lenne egy liter benzinen, akkor szted hogy csinálhat 100 milliárdos NETTÓ bevételt egy negyed év alatt?
  • ffxi
    1 sztrájkolás néha csodákra képes :)

• fifi
    kellENE

de úgysem fogják
  • ffxi
    Adót csökkenteni kell!!!!!!!

• fifi
    éppen erről beszélek...
    a MOL haszna engem nem izgat. monopolhelyzetből adódóan nem is várok tőlük sajnos mást...
  • mrzed001
    De meg is dolgoznak érte.
    Én nem sajnálom tőlük a pénzt, ha ki tudják a benzin literét 80 Ft-ból hozni, és van 20 Ft nyereségük rajta, akkor azt mondom, hogy megérdemelték
    Viszont a 150 Ft-tól állam bácsinak feláll a hátamon a szőr
  • fifi
    a MOL-nak annyi szerepe van ebben, hogy teljesen nélkülözve minden következetességet nyomja az árat az égbe... Ez a kisebbik gond. Ahogy mondod, állambácsi a legnagyobb gond ebben. Én sem sírnék, ha megkapnánk pl a jó utakat a pénzünkért/mert azt hangoztatják, hogy amiatt nagy az adótartalom/
  • mrzed001
    Ja, Bush meg pontosan tudja, ha letámad egy olajországot, felmegy az olaj ára. Megfenyeget egy másikat, mégtovább megy fel. Robbangat valami egy olajországban, usa látványosan kivonul, mégésmégtovább megy fel az olaj ára.
    Primitív és hatásos módszer
  • mrzed001
    Számolj: 100 Ft a Mol bevétele, 150 Ft az államé 1 L benzin után (persze ma már ennél is több)
    A Mol a 100 Ft-jáért odaviszi neked azt a benzint finomírva, kúttal, mindennel, míg a 150 Ft-jáért az állam bácsi sz.rt se tesz. Útdíj? Abból már a hortobágyot is le lehetett volna betonozni, e helyett kerülgetjük a lyukakat. Szóval az állambácsi nem érdemli meg azt a 150 Ft-ot, nem nyújtja érte a megfelelő szolgáltatást (és ebből épülnek a villáik, szőlőskertjeik...)
    A Mol legalább megdolgozik érte.
  • fifi
    de nekem közel van :DDDD

a MOLnak meg:nyasgem
  • kiserik
    Itt mindenki szapulja az Magyar kormányt, meg Bush-t, közbe meg nem ők tehetnek róla. Az egyetlen fő bűnös a MOL Rt. A kormánynak van egy fix %-os rendszerű adórendszere az üzemanyagra, mint minden más fogyasztási termékre, ez így van jól, mellesleg az a kormány jóakaratát mutatja, ha fix adót akarnak meghatározni egy bizonyos ár felett. Másrészről nem hiszem, hogy egy ember -jelen esetben Bush - azt mondja hogy: Figyejjé' má' Joe haverom, mostanó' legyen a benyó ennyi meg ennyi, hogy jól megszedjük magunkat és jól megszopassuk az egész világot."
    Arról speciel senki nem vesz tudomást, hogy a MOL Rt. ezekben az olajvállságos időkben olyan bevételeket csinál hogy az agyam eldobom, a környető országokban úgy veszi meg az olajtársaságokat, mint Józsika a cukorkát az iskolabüfében. Volt egy olyan hír is a köztudatba kicsit régebben (ebben nem tudom mi igaz és mi nem), hogy a MOL simán elszámlázza a legdrágább szállítási eszközön történő szállításnak a vezetéken érkező olajat, meg ilyesmi. Az viszont köztudott, hogy sokkal kevesebbe kerül a MOLnak az üzemanyag, mint ahogy ő azt árulja, ha adó nélkül nézzük is.

ui.: nem védem a kormányt, teljesen független a politikai hovatartozásom, ezért is kormányt írtam, nem vagyok USA buzi, és nem védem Busht...