Benzinárak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lteebee
Hát Budapestrõl nincs olyan közel Románia.
Meg mostmár nem is annyival olcsóbb arra, mint év elején.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

fifi
errõl beszélek...

milyen okból? emelnek, mert CSÖKKENT a világpiaci ár? Köszönöm, ha suliban vagyok 7végén tankolok Romániában...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Lteebee
Negyedóra múlva emelnek megint.

mrzed001
Dehogyis hallgat róla, ez is ok az emelésre :p

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

fifi
mind1 hová viszi, fel vagy le amíg ekkora pofátlan állami haszon van az üzemanyagárban...
visszasírom, hogy Kanári szigeteken fele ennyiért tankoltam a Clioba... 😞

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi

mrzed001
Igen, az arabok szeretnék lentebb vinni az olaj árát, csakhogy Bush meg fel szeretné vinni az olaj árát (biztos bezsákozott a cége egy jó nagy készletet, és most extra haszonnal tudja értékesíteni, sõt, még milyen jófiú is, hogy felszabadítja a készleteit 😊 )
Mindenesetre az alternatívák keresésének és fejlesztésének ez a mostani szerintem elég komoly lökést adott (és még mekkorát fog adni 😞 )

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

ffxi
Kibaszottul gazdagok!!!!!

idézet "Túszejtés" címûfilmbõl

Fákjúal!

Mike
és mivel ilyen szépen kibékültünk válaszolok is a Bush féle felvetésedre

épp a minap olvastam vhol, hogy azért az arabok arra vigyáznak, hogy annyira ne nõjön meg az olaj ára, hogy érdemes legyen az alternativ megoldásokkal iparszerüen foglalkozni

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Lteebee
Igen, de amint az már korábban le lett írva , nem csak a gépjármûvek fogyasztanak kõolajszármazékokat, hanem a mûanyaggyártók, gyógyszergyártók, stb.

mrzed001
Azért azt nem tartom valószínûnek, hogy hirtelen pl az elõzõ évvel megegyezõ mennyiségben foggynak a kocsik kínában 1 hónap alatt.
Ez okozhatna extrém fogyasztásnövekedést.

ffxi
"Csak adj egy szilárd pontot a világûrben, és elmozdítom neked a Földet"

Vmi ókori filozófus mondta 😊

Fákjúal!

Lteebee
Nem történnek hirtelen?

Tudod mekkora akkumulátor-, illetve ólomhiány alakult ki a világpiacon, amikor a nagysebességû kommunikációs gerincet kezdték építen i Kínában néhány éve?

Ott valami megmozdul, borulhat minden a világon.

mrzed001
Á, állami támogatást kapnak a kapitalista olajtársaságok kifosztásához 😊

mrzed001
Én csak azon mosolygok, hogy folyton azt hangoztatják a médiákban, hogy az elsõ árrobbanás többek között kína megnõtt fogyasztási igényeire vezethetõ vissza.
Ez átlátszó értelmetlen semmi kifogásnak tûnik nekem (nem történnek az ilyen dolgok ilyen hirtelen, pláne nem egy ekkora országban)

Mike
szegényeket ki fogják végezni 😞

ffxi
Legalább megtehetik!!😊

Fákjúal!

Punkerwork
"Mûanyag szatyrokban és zsákokban lopják a kõolajat parasztok a vezetékekbõl Kína középsõ vidékén. Egy-egy "olajtáskában" 10 kilónyi nyersolajat tudnak hazacipelni, és általában mindenki öt szatyorral visz naponta.
A szerzeményt azután kisebb finomítóknak adják el, és havonta az olajlopkodással akár 200 ezer forintnyi mellékesre tesznek szert, ami jókora vagyonnak számít, mivel a havi átlagkereset ötvenszerese - számolt be a gyakorlatról a China Daily címû angol nyelvû kínai napilap.
A kõolajon kívül földgázlopkodásról is vannak értesülések, de a gázt persze nem szatyrokban, hanem hatalmas fóliazsákokban hordják el. A parasztok nagyrészt azért kaptak rá a megélhetési kõolaj- és földgázlopásra, mert egyre kevesebb a termõföldjük."

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Mike
oksa

mrzed001
És te is 😊

Mike
de akkor inenntõl rendesen viselkedj ám 😊

mrzed001
megbeszéltük 😊

Mike
na jó, legyen, ok 😊

mrzed001
Jól teszed 😊)
Peace Mike 😊

Mike
nem felejtek 😊

Punker
most azt mondták megint emelik holnap.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

fifi
na a Híradóban elég érdekes dolgokat mondtak most...

még én csókoljak kezet a MOL-nak mert õk annyira rendesek, hogy 30Ft-al olcsóbban adják a benzint, mint kéne... Tehát õk értünk vannak, csak nehogy túl nagy legyen a deficit...

mrzed001
Lehet, bár én max 200-ra emlékszem
Az tuti, hogy 2000-ben lépte át a 200-as határt

Ezt találtam a neten:

Ami utoljára 2001 végén volt kellemes, amikor rövid idõre 200 forint alá süllyedt a benzin literenkénti ára. 2002-ben 233 forint volt az átlagár, ami 2003-ra 236 forintra nõtt. 2004-ben, a tavaszi olajárrobbanás után immár 250 forint fölé is bucskázott a benzin ára, év végére azonban – ahogy nyugvópontra jutottak a piacok – ismét 230 forint körül vásárolhattunk üzemanyagot. S aztán idén tavasztól jött az újabb robbanás: a benzin ára márciusban átlépte a 240, áprilisban a 250, júniusban a 260 forintos határt, s július közepén már 270 forinton állt. Megfelelõen a Mol nyár-eleji prognózisának, amelyik 270-275 forintos árat ígért az idegenforgalmi szezon végére. Csakhogy akkor azt gondolták, itt megáll az ár – most viszont Varró Dániel, a Mol vezetõ közgazdásza azt valószínûsíti: amenynyiben a kõolaj ára tovább nõ, vagy a forint gyengül az euróval, esetleg a dollárral szemben, a benzin ára könnyen felfuthat a 300 forintos szintig.

Lteebee
Nézz vissza, tisztán emlékszem, hogy a mi Viktorunk idejében annyi volt, mint azután 3 évvel.

mrzed001
Négy évvel ez elõtt nem 150-180 körül lehetett? 250 soknak tûnik 😊
De lehet, hogy csak én öregszem 😊)

mrzed001
OFF:

voltak elõzmények
Hol van az már? Mikor volt az? Azóta vitatkoztunk? Akkor ????
Röviden: What the F.CK was that #579 <#conf>

másrészrõl sokan vagytok a fórumon, azoknak is szólt
Másfelõl te is itt vagy a fórumon, tehát neked is szól az, hogy:
Ne személyeskedj !
Ne sértegess senkit !
És ez a sok kisk.csögnek is szólt, nem csak neked <#awink>

😮FF

Lteebee
Vagy a 4 évvel ezelõtti 250-re?

Mike
voltak elõzmények
másrészrõl sokan vagytok a fórumon, azoknak is szólt

ffxi
Válságra gondoltam!!!

Fákjúal!

mrzed001
Vissza, de hova?
A mostani 280-ra, az év eleji 220-ra, vagy a tavaji 200 (talán?)
Már annak is örülhetünk, ha 280-ra, és ha belegondolsz, ezt ugyebár csak az olajtermelõ országok érhetik el a kitermelt mennyiségek növelésével.
Sztem ennyire nem hülyék 😊

ffxi
Tegnap hallottam híradóban, hogy semmi pánik, vissza fog állni a helyzet USA-ban. Úgyhogy nemtom itt milyen kifogás fognak kitalálni itthon.

Fákjúal!

vagy mikorvízcseppeket kéne a fasz molnak tennie a benyába, ahogy azt 1 magyar még II. vh alatt kitalálta, mert akkor megugrana az oktánszám!

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

na akkor fogjunk össze és finomítsunk biodízelt, krumplisütödéket meg nagy konyhákat mehetünk kifosztani a fáradt olajért. igaz h olyan büdöset pöfög majd ki a kocsi, h az utastérben is érezni, de mégiscsak biomassza! szóval nincs üvegházhatás, max 1 kis tüdõkárosodás..

MENYYI????

ez nem Te vagy.

Tudja valaki, mennyibe kerül ma egy liter benzin itthon? Amerikában kiseb katasztrófa volt, tehát a következõ 10 évben benne lesz az árban New Oleans felújítási költsége is! <#smile><#smile><#smile>

mrzed001
Sorry, Mike, de hozzád se szóltam <#nemtudom>
Most komolyan, hol <#conf> ??
Itt törlõdjön a regem, ha én a #578-ban "leugattalak", vagy akár csak szóltam egy szót is hozzád

Sztem valakivel keversz (vagy kötekedni akarsz)

Dzsini
nem hittem, hogy megérek tõled hasonló beírást 😊 régebben ugrottál minden vitalehetõségre... grats. de komolyan. (az utolsó két félmondat nem kell szerintem 😉 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mike at home
jolvan egyszeru vagy te is
nem baj, nemerdekel
belefaradtam mar az ilyen emberekbe mint te is
higgy amit akarsz, gondold azt, hogy milyen jol leugattal, te nyertel, en vagyok az idiota,. nem erdekel

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

mrzed001
Én csak egy dolgot találok viccesnek.
Egyértelmû, Bush azért csinálja az egészet, hogy barátaival hatalmas extra profitra tegyenek szert.
És itt jön a poén, ugyanis hatalmas igyekezetükben egyre jobban az alternatív energiaforrások felé terelik a világot, tehát hosszú távon még jót is tesznek 😊

Dzsini
lesz annyi is. hogy mikor, azt egyelõre nem tudhatja senki.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mike at home
400 forint lesz a benzinar, mondta Kisfaludy Geza a MOL alelnoke

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

mrzed001
Azt kellene, persze, csakhogy ott a nagy kérdés, hogy hogyan.
Kényszeríteni nem lehet õket, szóval max akkor lessz itt bármi is, ha az egyik manager tanácsadója a fülébe súgja, hogy nyögje ezt be, és 10 pontot fog emelkedni a nézettsége, meg esetleg elhívja Havas is beszélgetni egyet

Lteebee
Nem választási ígéretet kell kipréselni, hanem törvénymódosítást, vagy rendeletet.

mrzed001
Utoljára a HEL-be léptem be (nem a pokol ügynöke vagyok, Hadkötelezettség Ellenzõk Ligája. Végülis soká tartott, de nyertünk 😊) )

Szted van értelme felvonulni, aláírásokat gyûjteni, vagy akármit tenni?
Most választások jönnek, beígérnek fût-fát-kánoánt, aztán meg ahogy nyertek kapjuk a keserû pirulákat. De inkább ne politizáljuk, hogy mikor ki és mennyi ígéretét tartotta eddig be

Szóval, szted mit tehetünk?

Lteebee
Igen, de mit teszel azonkívül, hogy ezt elmondod itt az sg-n?

Érted mire gondolok?
Menj el és kezdd intézni a dolgot, vagy csatlakozz civil szervezetekhet, akik ezért próbálnak tenni!