Benzinárak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzed001
Nagyon poénos és nagyon szórakoztató film, és azért írtam, hogy scifi ( 😊 ), mert elég komoly társadalomkritikát rejtettek ebbe az abszolút komédiának szánt filmbe (fsz: Kevin Kline, Sigourney Weaver) http://imdb.com/title/tt0106673/

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Lteebee
Nem láttam, de filmen könnyû lehet...

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

mrzed001
Nekem a Dave címû film piszkosul tetszett.
Az USA elnök agyvérzést kapott, ezért hasonmása lépett fel helyette, és pl a kormány céljává tûzte ki a 100%-os munkáltatást
Nagyon jó kis film, igazi scifi 😊)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Lteebee
A baj az, hogy senki nem szól nekik, hogy: hé! ti érdekképviselet vagytok, méghozzá az enyém!

Mert minden riporter csak azt kérdezi, hogy mi ennek, meg annak a pártnak az álláspontja.

mrzed001
Ezzel teljesen egyet kell értenem
Nállam a politikus már azonosult a piócával 😞

Lteebee
Én úgy érzem, hogy a negatívum állandó akkor is, ha ez vezet, vagy ha az vezet.
Adottság... sajnos...

mrzed001
Persze vannak poztívumok is, de ha pénzrõl van szó, akkor az embernek akkor is a szeme elõtt lebegnek az Orbánszõlõk Bt, Orbánbánya Rt, Medgyesibank Rt, egy polgármester benzinkútjai .... és még nagyon nagyon sokáig sorolhatnám (csak amik kiderültek csúnyaságok)

Abban igazad van, hogy csak pár tized százalék van értünk, és abban is, hogy a fej levágásával még nem szûnne meg test rohadása

A negatívumokat viszont látni kell, a struccpolitika nem megoldás (max végeredmény 😊))

Lteebee
Miután néhány, vagy néhánytized százaléknál kisebb az értünk dolgozó politikus aránya(mióta világ a világ és nem csak nálunk), adottságnak tekintem a lassítómechanizmusukat.

Szerintem nem haladnánk gyorsabban, ha más kerülne is oda.

Viszont nem tudok egyetérteni a csak a negatívumokat kiemelõ hozzáálásal.

mrzed001
Hál isten van eredmény is, de ha elképzeled egy pillanatra, hogy mennyi lenne az eredmény, ha tényleg csak azért dolgoznának .... 😉))

Lteebee
Én tescoba járok, mert éjjel is lehet.

Én is "régen" születtem és kijártam az iskolát, de ha azt látom, hogy fél százalékpontos kamatcsökkentés és hogy kilátásba helyezik az újabb csökkentést, akkor azt mondom, hogy van itt eredmény is.

ffxi
Kinek így, kinek úgy....

Fákjúal!

mrzed001
Nekem meg: a határ "túl messze van addig elunom magam ... " lálálááá 😊)

mrzed001
Az egyik Auchannál járok néha, akkortájt nincs sor.

mrzed001
Lehet, hogy én születtem még eléggé a régi rendszerbe, és szívtam a régi dolgokat, de nem bízok a vezetõinkben. Miért bíznék, mutass nekem egyet, aki szívvel lélekkel a fejlõdésünkért politizál (Árpi bácsin kívül 😊)
Most pl olyan szépen elfelejtette a kormánybácsi, hogy mennyi extra zséje is lett a benzin emelésekbõl, az utak meg sz.rok

ffxi
Jó lesz a határon túli fuel is! Minek tescoba, az nekem messze van 😊

Fákjúal!

Lteebee
És félórát, vagy többet kell gyakran sorbaállni.

Lteebee
Ha ebbõl indulsz ki, akkor itt soha semmi változás nem lesz pozitív irányba a te felfogásod szerint.
Én igyekszem észrevenni a javulásokat is.
Lehet, hogy kissé naiv vagyok, de reménykedek.

mrzed001
Tesco, Auchan nyit saját benzinkutat, ahol olcsóbban adják a szuflét (üzemanyagot pl osztrákoktól hozzák)

ffxi
Naív és paraszt vagyok! Mi az a tescos kút?

Fákjúal!

sokak szerint is, ezért mennek tescos kuthoz tankolni

mrzed001
Azokat a többletforintokat ugyanis ránk, vagyis az országra költik
Nemááá, ennyire elharapózott a naivitás. Miva, ez kóros? (bocsi) 😊)
Van mibõ lopni, na há az a büdös nagy helyzet 😊)

ffxi
Sok kicsi sokra megy!!!!!!!!!!!!!!

Fákjúal!

Lteebee
Szerintem 400Ft már összeg.

sz4bolcs
"Sokat autózol se sokat nyersz ezen az 5%-on. (7 L/100Km-el számolva 100 Km-en 70 Ft-ot; teletank 40 L-en 400 Ft-ot)"

1 doboz cigi. Égve bele a tankba.. ;]

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

ffxi
Nagyon nem úgy néz ki sajnos

Fákjúal!

Lteebee
Én remélem, építenek, újítanak.

ffxi
Más tészta, hogy ilyen magaska az árak. Legalább jó utak legyenek, és nem pedig fizetõs autópályát építeni.

Fákjúal!

Lteebee
Igen, de amikor azt mondja, hogy a kormány ezen ennyit, meg annyit kaszál, az nem tetszik.
Azokat a többletforintokat ugyanis ránk, vagyis az országra költik.

fifi
rögtön a fõcím is...
vagy pl.:
": a hazai adó terhelés a legmagasabb a régióban, de több régi uniós tagországot is lekörözünk"

ez tény, nem pedig hatásvadászat

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Lteebee
Ilyen szemétségek?
Szépen összefoglaltad.

Én azt láttam, hogy a benzinárnál heti százmilliókat említ az író, a gázolajnál százmilliárdokat.
Az index az utóbbi idõben meglehetõsen hatásvadász lett amúgyis.

fifi
az_ilyen_szemétségek_miatt_nem_fogok_szavazni_menni

sry, nem akarok polfórumba átmenni, de ez kikívánkozott...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Lteebee
Globálisan nyilván rosszabbul járok, hiszen áremelkedés várható és alapvetõen kevesebbet tankolok, mint egyéb árut fogyasztok.
Viszont az áfa csökkentése nekem átlagosan 100l benzinfogyasztásnál több, mint ezer forint havonta.

Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy 2000-ben a 248 Ft-os csúcs benzinárnál semmiféle korrekció nem volt állambácsi részérõl.

mrzed001
Igen, neked csökken, de a kérdés az, hogy a te csökkenésed nagyobb lesz-e, mint amennyivel többe kerülnek majd a dolgok a fuvarozók növelése miatt ?
Globálisan, akkor is rosszabbul fogsz járni

Lteebee
De ha azt veszem, hogy 300Ft a benzin nekem is, meg a fuvarozónak is, akkor a fuvarozó miatt a kenyér ára emelkedik.

Ha nekem csökken a benzin 285-re, a fuvarozónak marad 300, ugyanannyit emelkedik a kenyér ára, de nekem a benzinktg-em csökken.

mrzed001
Nem biztos.
Sokat autózol se sokat nyersz ezen az 5%-on. (7 L/100Km-el számolva 100 Km-en 70 Ft-ot; teletank 40 L-en 400 Ft-ot)
Én mostanság nem sokat autózok, így nekem csak a drágulása marad a "szállított" termékeknek (magyarán mindennek)

Lteebee
A 25%-os ÁFA-kulcshoz képest kedvezõ a hatás így is.

Hát gyerekek mostmár az Ukrán benzint is 235 -ért adják leszállítva

Miért legyek én tiszteséges ? Kiterítenek, úgy is! Ha én Józsai ......lehetnék!?

mrzed001
Nekünk kedveznek, viszont indirekt nekünk ártanak is.
A fuvarosok töbszörösen le fogják verni a magas árakat rajtunk 😞

Lteebee
Igaz, a fuvarozók nem nyernek ezzel semmit, alapvetõen itt most a végfelhasználóknak kedveznek, vagyis nekem, mint autósnak.

mrzed001
Abban teljesen igaza van, hogy a fuvarozóknak ez az áfacsökkentés semmit sem jelent, úgyis visszaigényelték volna, tehát a tökmindegy kategória
Amire gondolt sztem, hogy bár csökken 5%-al normál felhasználóknak, de nem csökken a fuvarozóknak, tehát a fuvarozók emelései miatt mennyivel kell majd ténylegesen többet fizetnünk (pl kenyérért)

Az én tippem meghaladja az 5%-ot 😞

Azt értem, hogy kisebb lesz az ÁFA, de ennek hol fogjuk meginni a levét?
Az augusztusi "nem emelés" is bejött nekik...

Lteebee
A kérdést nem értem.

10 Ft-tal csökken(het) a benzin ára, illetve az ÁFA mértéke. A fuvarozókkal jól kiszabtak, kevesebbe kerül a gázolaj, de a visszaigényelhetõ ÁFA mértéke is kevesebb. Egyébként kíváncsi vagyok, hány %-kal fizetünk (bocs, fizettek, én szlovák benyán élek 😊 ) többet ezért a tíz %-ért.

mrzed001
jaja, én meg valami gagyi bulvár utalást találtam csak arról az idõrõl

Lteebee
😄D

Nem tudom, kinek szólt.
Csak arra emlékszem, hogy amikor említettem, nem tudtam alátámasztani.

mrzed001
Ha nekem szólt, akkor jogos, öregszem (és ezért elhiszek mindenféle félrevezetõ bulvárcikkeket) 😊)

Lteebee
És mi is volt a kormányszintû döntés 2000-ben a 248 Ft-os 95-öst benzinár miatt?
És hogy is nézett ki az EURO/Ft?

Lteebee
Khmmm...

mrzed001
Ha még diagrammba is foglaltad volna, most raknék ide egy tapsot 😉