821
Tűrhetetlenül magasak!!!
-
#260 Ha épülnének a benzinpénzekből hatalmas légtisztító gyárak, akkor azt mondom, hogy OK, szennyezőbb a diesel, ezért (bár előállítása 1/3 a benzinnek), jó kerüljön ugyanannyiba. No de ilyen nincs. Nem is lesz. Nem is tervezik, hogy legyen. Szóval ez csak egyszerű és mocskos nyerészkedés -
#259 ha csak érme mániátok van, akkor erre itt van az 1 euros
azért már kapsz fagyit, sőt, 50 eurócentért is
és kisebb mint a hajdani 2 forintos -
#258 a gázolaj tudomásom szerint környezetszennyezőbb, a finom por miatt -
#257 Ma kábé annyiért vontatják, mint amennyibe kerül az autó. -
Balu san #256 ...azzal a különbséggel, hogy ma drágábban vontatják, ha leragad. -
Balu san #255 ...de mióta azt is megdobta a jövedéki adó... :)
Emlékszem, a módszerváltás előtt találtam egy régi "bronzkettest" az utcán és mentem a sarki "közérthez" gépi fagylaltért.
Régi szép idők... :) -
#254 Viszont egy használt kispolski ma kb ugyanannyi, mint akkor volt. -
#253 A gombóc fagyi meg 50 fillér volt.
Érdekes analógia. -
#252 Volt ugyebár akinek bejött, és gazdag lett :)) -
Balu san #251 Van néhány tanker kenőolajam. Szőkítünk? -
#250 ahogy akarod:)
milyen szar benyat kuldjek??? 89 eset??? esetleg a legdragabb 93 asat??
-
#249 küldhetnél UPS-szel benyát :D Ráírod, hogy vámmentes kannás bor, aztán jöhet :D -
#248 Nem a mol hibája,,, hanem a szar államé, akik szarrá adóztatnak mindent, hogy a segélyekre elosztogatott pénzt visszanyerjék valahonnan. -
#247 FL ben most olyan $2.15 korul van per gallon
nemigazan tudom mennyibe kerul a dollar.. de most ha durvan 200 al szamolunk.. akkor is 100ft korul van literje.. -
Mihail #246 még jó hogy ősztöl lelépek ebből az országból egy időre.. -
#245 ezaz, sírd vissza a rendszerváltást.. -
#244 Bizony. És én még emlékszem, amikor a gázolaj fele annyi se volt, mint a benzin.
Most meg lassan drágább lesz.
Végülis értelmes, egy hordó olajból sokkal több gázolajat lehet előállítani, mint benzint, olcsóbb is az előállítása, könyebb a tárolása, szállítása, szóval tényleg megérdemli, hogy drágább legyen.
A gázolaj árának növelése azért durva, mert ettől függ az ipari szállítás (dízelmozdony, kamionok nagy része, IFÁ-k :) buszok, kisebb generátorok mind dízelesek) -
#243 Vazze szerdától a gázolja 250ft/Liter lesz. 6 forinttal emelik. -
#242 azért ez enyhe túlzás -
#241 azok közül egy része most is kocsi... -
#240 pont akkor kellene vminek olcsóbbnak lennie, ha többet adnak el belőle.
Pl. Németországban aki több villanyt fogyaszt, kedvezményt kap. (pl. szolárium vállalkozás)
Nálunk láttál te ilyet?
Aki vállalkozóként fizeti az áramot pl., még többet fizet!!!!
ez az ország egy vicc. -
#239 Nah beszólt egy vidéki :)
-
Cat #238 aha, csak akkor még senkinek nem volt autója, és ha igen, az is lada/wartburg/skoda/trabant -
#237 az, hogy ellentétes szavakat raksz egymás mellé, még nem vagy művelt
mindnig is tudtam, hogy a pestiek bugrisok :))) -
#236 Miért, most egy máv középvezető nem 1 milkát keres :)) -
#235 Nőm tdom fölétek hogy nyomják a vakert, pösten mi így lökjük a rizsát
Mond már, hogy sose hallottad még ezt a kifejezést?
Ez most neked szegénységi bizonyítvány, vagy én vagyok túl művelt :))
Azért mellre ne szívd, árt az egészségnek :) -
#234 bezony, most errefelé 8 Ft-al olcsóbb a JET-nél.
most már érdemes ott tankolni, korábban 1 Ft-ért alig.... -
#233 engem csak az zavar, hogy Mo-on olyan furcsan emelkedtek az arak,a fizeteshez kepest.
nemreg beszélgettem egy nyugdíjas fazonnal, 70-80 között a MÁV-nál folgozott, valami kisvezetőként.
azt mondta, hogy akkor 2 Ft volt a benzin literje, és úgy 8000 Ft-ot keresett.
ez 4000 liter benzin!
most a benzin 258 Ft, * 4000 = 1.032.000 Ft-ot qva kevesen keresnek még középvezetőként is, nemhogy kisemberként.
úgyhogy itt van a kutya elásva.
közben meg a MOL rekord nyereséget ért el első negyedévben.
Gratulálok! -
#232 tévedés
bár lehet, hogy mucsajpusztán ezt jelenti -
#231 Tévedni = hibázni
jól tévedni -> ráhibázni :))
Kötekedsz Mike :)) -
#230 jól tévedsz? magyarul akkor tévedsz?
inkább NEM tévedek
tanuljunk már meg magyarul, pls -
#229 Kanada -
Mihail #228 ja értem mire gondolsz. persze van egy csomó találmány. de hát nem örülne az olaj lobby ha pl. a föld és az élő szervezetek kibocsájott mágneses mezőjének energiáját alakítanánk át.. hamat elfogyna pénzük :)
de mindegyik ilyen cuccnak van előnye és hátránya, tökéletes materiális értelemben nem létezik.. -
#227 Igen, elég egyértelműen tüntettek el "csodamasinákat" gyártókat az olajlobbi képviselői -
Mihail #226 miért szted van csodafegyver? -
#225 Lehet, de ha ez lenne a nagy csodafegyver, akkor nem hagyták volna, hogy eljusson a megvalósítás fázisáig -
Mihail #224 a hidrogéncellás technológia szted xar? a hidrogénes kazánok(skandináviában már használják őket) égésének tökéletessége több mint 80% (ez szép magyaros volt), míg a gáz kazánoké 60% körül mozog -
#223 Az is csak félmegoldás. Nem tudom mit tartogatnak a tarsolyukban az olaj kifogyása utánra, de ha jól tévedek az üzemanyagcella játékszer hozzá képesz -
Mihail #222 akkor fogjukn össze és valósítsuk mi meg az új üzemanyagcellák bevezetését -
#221 alternatíva 30 éve van, és eddig mit láttál belőle ?
előbb kiszipolyozzák a vérünket is, aztán amikor már nincs mivel hiretelen feltalálják az 50 éves spanyol viaszt