821
Tűrhetetlenül magasak!!!
  • Lteebee
    Azért Frank99, mert átértékelődtek a dolgok és szvsz nem az a lényeg, hogy egy havi fizetésedből hány akármit tudsz megvenni.

Több porszívót és sebváltógombot tudsz ugyanis ma venni, mint akkor egy havi fizetésedből.

És?

Szerintem nem ez a lényeg.

A lényeg, hogy drága a benzin.
    Én személy szerint érzem ugyan, de úgy gondolom, hogy valamennyire igazodni kell az eu-s árakhoz és mivel szar az automatizmus a dologban, valamivel drágább lehet az ár a környező eu tagok áránál.

De mennyivel?
    Komolyan kérdezem, mert nem tudom.
    Mik a szomszédos árak?
  • Frank99
    annak is +van az oka.

ha mindent bevallasz, 100 FT-ból talán 10-15 Ft marad meg. ez rengeteg pénz, ugye?

azért csal mindenki.
  • Frank99
    persze, a jöv. adóval+egyéb terhekkel terhelt árat adóztatják 25%-al.

jobb helyeken a jöv. adó maximalizálva van, hogy ha elér mondjuk 170 Ft-ot literenként, nem megy tovább felfelé.

igy van pl. Németországban.
  • Frank99
    korom az a "por"
  • Frank99
    miért is Lteebee???

akinek fontos a benzin jogosan kérdezi nem?

USA-ben a benzin és az öltöny volt a legolcsóbb.
    miért is???

• mrzed001
    De azért ugye nem kell kezetfognunk is
  • Lteebee
    Csúnyán félreértetted, ahogy ő is téged.

Legyetek szívesek ezt befejezni!

Köszi előre is.
  • mrzed001
    persze, el kell őket tartani, de ők azért tesznek is valamit értünk, és MEGDOLGOZNAK a pénzükért "(persze dolgozhatnának jobban is, de akkor is dolgoznak)" idézek magamtól :))
    Tanárok, orvosok, bürokraták ... valamilyen szinten akkor is értünk vannak, és nagyrészt teszik a dolgukat. TŐLÜK nem sajnálom a pénzt.
    Azoktól viszont, akik nem dolgoznak, nem tesznek értünk semmit, ellenünk vannak, SŐT utána ki is rabolnak minket, na tőlük sajnálom a pénzt
  • Mike
    nem suggalt senki ilyet
    de el kell őket tartani
  • mrzed001
    Azt sugaltad, hogy a közalkalmazottak lopják a pénzünk és ezért fizetünk sokat a benzinért.
    Nos a közalkalmazottak nagy része magyar (cáfoljon meg egy KSH-s :)), cigány alig fellelhető, tehát a dolgozó közalkalmazott magyarok lopják a pénzünk (persze dolgozhatnának jobban is, de akkor is dolgoznak)
    Ezzel nem tudok egyetérteni

• Mike
    csak én tudom miért mondtam, de te meg nem
    mert neked ebből is a amagyargyűlölet jön le
    szerinted mindenkinek gyűlölni kell vmit, mert te ebben élsz
    meg szidod a cigányokat, mert most ez a divat
  • Mihail
    nem is állítottam hogy a benzinárak az ok, olvasni kéne
  • mrzed001
    Bizony, Mike dobta fel, hogy a közalkalmazotti szféra miatt ilyen magas a benzin ára. Hát szerintem nem, illetve csak részben
  • Mike
    magyargyülölő szöveg: igen, minden bizonnyal ez olvasható ki belőle, főleg ha valaki elmeháborodott

de csak azért olvastam el mit irál mert Ltibi szonta mossam ki a szám
  • Lteebee
    Ámen.
  • Lteebee
    Nem a benzinárakról jutott eszébe.

És mosd ki a szádat, kérlek!
  • Mike
    nem érdekelsz, nyugodtan moderáljanak ki, nem számít, akkor is ez a véleményem rólad, és ennyi volt, én nem szólok többet hozzád, jó ideig
  • mrzed001
    Mike, Mike, megint kitört a kultúra :)
    Kár, hogy pont a KSH-tól nincs fent senki a fórumon, érdekes adat lenne, hogy mennyi segélyt kapnak cigány és fehér emberek. Pláne, ha belegondolsz, hogy cigány sok gyereket gyárt -> nagy családi pótlék és egyéb segélyek. Ráadásul a fehér inkább munkát keres, csak ha nincs kér segélyt (gyakran még akkor sem), míg vannak akik ugye lázadoznak, ha egy kicsit kevesebb a segély, ami "nekik jár".
    Te írtad, hogy : "valamiből kell etetni a közalkalmazotti-köztisztviselői réteget
    államháztartási reform meg itt akkor lesz, ha majd kihalt a mostani nomenklatura". Nos, ez is erősen fogalmazott, akár magyargyűlölő szövegnek is lehetne olvasni.
    Szóval sztem ennyi a cigányozásról, meg a jól megfizetett közalkalmazotti rétegről.
    Egy biztos, a felsoroltakat MIND mi tartjuk el
  • Mike
    na ne dumáljál
    nem csak a cigánykölyök nevelődik a pénzedből
    gondold már véig mit irsz?
    mi lenne ha szegényeknek nem adnál semmit?
    demagógia rullz ugye
    főleg ha valaki akkora beteg fasz, hogy a benzinárakról is a cigányok jutnak eszébe
  • Balu san
    Nos, azért "okkal" senki ne csaljon adót. Ezért tart itt ez az ország. Aki adót csal, az például az én pénzemet lopja (és még sok másik emberét) - akik vagy akik után speciel befizetik becsületesen.
  • mrzed001
    Okkal igen. Én is legszívesebben pofán köpném magam, amikor az én pénzemből felnevelt cigánykölykök fosztogatnak az utcán. De hát én ilyen becsületes paraszt vagyok
  • Lteebee
    Okkal.
  • Lteebee
    Nem is arra írta.
  • Balu san
    Ennek kiindulópontja nem feltétlenül a benzinárakban lelhető fel... :)
  • mrzed001
    Persze, az adócsalás itt már sportnak számít
  • Mihail
    ezzel csak azt érték el,h mindenki ott csal adót aholt tud
  • Mihail
    asszem több jogcímen se lehet levenni pénzt u.arra a dologra
  • Vlala #273
    Ezt tudják ők is, ezért nem kétszer, hanem háromszor veszik ki a zsebünkből a pénzt.
  • Lteebee
    Más a jogcím.

Olyan ez, mint amikor veszel valamit az adózott jövedelmedből, kifizeted az áfát és amikor eladod magasabb áron (csak nominálisan magasabb) újra adózhatsz.
  • Punkerwork
    mégis tűrik az emberek :(
  • Mihail
    2x ugyanazon a jogcímen pénzt levenni alkotmány ellenes!
  • Mike
    jól tudod
  • Balu san
    Forrás: index.hu

"Itthon magas

(...) Mint korábban hírt adtunk róla, a jövedéki adó a benzin esetében 103,5 forint, a gázolajnál 95 forint. A benzinnél 3,06 forintot kap a Kőolaj és Kőolajtermékeket Készletező Szövetség, a gázolaj esetében ez a díj 3,01 forint. A fix árakon kívül 25 százalékos áfa terheli az üzemanyagot. Magyarországon egyébként magas a benzin adótartalma. Az Európai Unió energetikai bizottságának adatai szerint Dánia és Svédország mellett itt a legmagasabb a benzin áfakulcsa. (...)"

Egyébként, ha jól tudom nálunk a jövedéki adót is megadóztatják.
  • Mike
    en azert hadd remenykedjek :)
  • Lteebee
    Nem hal ki, mert folyamatosan nevelik az utánpótlást.
    Mint a fociban.
  • Mike
    keress rá a neten

(ja és Budán lakom :)))
  • Mike
    legyen 400, hogy megérje mindig kimenni Szlovákiába
  • mrzed001
    A mol hány %-ban állami ? Privatizálták már?
  • Vlala #262
    újabb emelés, emberek, év végéig jön a 300 forintos benzin 180 Ft adótartammal.
    Köszönjük.
  • Mike
    valamiből kell etetni a közalkalmazotti-köztisztviselői réteget
    államháztartási reform meg itt akkor lesz, ha majd kihalt a mostani nomenklatura