Benzinárak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
nem érdekes, mert addigra lesz alternativa

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

mrzed001
És a benzin ára csak emelkedni fog
Becslések szerint 2020-ra kimerülnek az amerikai, kínai, és 85%-osan az orosz olajkutak. Ekkor már tényleg csak irak és környékén lesz olaj
Na akkor mennyibe fog kerülni ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Mike
csak a JET

SHELL qrva drága

Cujo01
MOL-nál nem szabad tankolni... JET vagy SHELL a nyerõ!

A forint is lejjebb ment, ez ismét emelést jelent. Hurrá.

Mihail: ezen már nem lepõdöm meg, itt északon kétféle autós van: aki (azt gondolja magáról, hogy) tökéletesen vezet, és akit az elsõ leordít. Erre az SG-n külön topic van.

igen kb. 160 ft az adó. de én már azt gondolom, h meg is érdemlik a magyar autósok, mert ahogy itt pesten vezetnek egyesek. nem viccelek, ma 3x hallottam anyázást az úton. egy mcdrive kihajtójánál pöcsölt egy ford mondeo, mögötte álló türelmetlen fekete golfos köcsög, csak úgy üvöltött a düktõl. akkor amikor a kolossy felé autóztam, az elõttem levõ autós nem engedett be egy erõszakos kis fiatost, és a kis fiatos felháborodva dudált és anyázott. aztán szentendrén ültem egy kávézóban és a gyalogos lassan sétált át egy zebrán, a rohanó autós meg lehúzott ablak mellett halkan anyázott. szóval talán bennünk is van hiba, mert én is sokat szoktam káromkodni, és az erõszakos vezetõket én is ledudálom az útról és anyázok. de ilyenkot amikor az ember külsõ szemlélõdõ egy kicsit elgondolkodik, és belátja, h ez nem helyes. egyszerüen nem szabad így viselkedni,mert az csak mégnagyobb erõszakot szül.

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

upolom a témát.
Most akadt a kezembe egy Autó Piac, amelyben leírják szépen, hogy a benzin árából 95 Ft a benzin ára, 103 Ft a jövedéki adó, 50 Ftaz általános forgalmi adó, és van még vagy 10 Ft-nyi raktározási díj. Jól számolom, hgy a benzin árán 161 % adó van?

manoG
Fura az biztos,fõleg hogy sem elõtte sem utána soha nem fordult elõ ilyen. Apósom is detto így járt, neki is két éves duduja van. Azóta nála sem volt ilyen. Az viszont igaz, hogy az új autók érzékenyek az anyagra.
Volt egy Volga motoros UAZunk,az még üres palackkal is ment😊

azért vigyázz, ne hamarkodd el.
Ha egy kétéves autó nem indul a MOLbenzintõl, (egyáltalán MOL vagy OMV?) akkor még nem biztos, hogy a benzin szar. Fõleg, hogy mire szervizes odaért, beindult... nézesd meg az AC-det, mielõtt a többi kúttal si összevesznél.
Hadd dicsekedjek kicsit, a Ladámnak tökmindegy, mit adok, a fejemet rátenném, hogy pöccre indul. Ki tudja, talán még ásványvízzel is menne :-)

Tufa
MOL?

manoG
Gyerekek betankoltam a hárombetûs cégnél oszt a 2 éves kocsim szart elindulni.Fejem majd szét pattant.
Persze mire odaért a márkaszervízrs, elindult. Azóta ménik. Ja, azóta a kagylósnál tankolok😊 99-est😊

A lényeg: nem csak kurvadrága, hanem szar is. Meg sem merem számolni, egy tankolásnál hányszorosan basznak át.

A turbós kocsikban nagy a kompresszió (vagy sûrítési arány), ezért a hosszabb oktánlánc. A mazdámban 1:14,de mindig 95-öst kap és faca.

Mike
én azért hívom így õket, mert állandóan fúrkálnak

igen, a munkások egyvalamiben biztos, hogy emlékeztettek vakondra, vakok voltak... ilyen görbe csatornaárkot nem találsz mniden faluban!

Mike
cocializmusban is így volt
megcsinálták a járdát, aztán két hét múlva már fel is túrták
és persze nem eszfaltoztak újra mindent, csak azt a kis csíkot

Mike
munkát kell adni a vakondoknak is

Tufa
van amelyik autónak kell a 99es. Egykét átalakított autónak még nagyobb oktánszám is kell. Egy régebbi T&S-ben volt egy garret turbós ford focus, amire vagy 102 vagy 105ös benyó kellett...

igen. Nálunk (miért pont választások elõtt, nem is tudom) a fél falvat :-) lebetonozták, aztán jutott eszükbe, hogy alá kellene tenni a csatornát.

csak példaként mondtam... tönkre is tenné a motort.. ez még 85-össel is ment fénykorában :-)

Ez az egészbe a jó, hogy miután leaszfaltozzák a Nemtomilyen körutat, utána jönnek rá hogy megkéne nézni a h. milyen állapotba wan a csatornacs, wagy a vivezeték, wag nemtom, fogják azt feltörik az egészet,

Mike
99-est minek? az csak parasztvakítás

Mike
nálunk aszfalt van

ilyen vitába már belementem egyszer, elég nagy hülye voltam...
de szívesen fizetném a benzint, sõt, mindig 99-est tankolnék a Zsigába, ha látnám, hogy megy a törekvés.

haverom múlt héten kapott elég dúrva defektet, jobb oldali gumiknak annyi, az egyik alu felniét is kidobhatta. de egybõl lefotózta a kátyut, hívott zsarut meg minden, aztán állhat órákat sorba és várhat hónapokat, h talán esetleg a kárt megfizessék..

éppen ideje, hogy valami közérdekûre is költsenek a pénzbõl.

Tufa
Képzeljétek!
Ujrabetonozzák az egész utcán nálunk ha minden igaz. Most elöször tünik úgy hogy csinálnak valamit(bár hajnali 6 óta 😄). Kiváncsi vagyok hogy a város többi részén lesznek-e hasonló felujítások

Nem fogadták el a fuvarozók a MOL ajánlatát! Trallala, még olcsóbb lesz... a gázolajm nert a benzinre b@sznak a fuvarozók, mind dízellel megy...

aludj 😊

Mike at home
nem
mert helyhatarozo

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

A röhejt nem pontos j-vel kell írni?
írjál kiritkát csak ne skatulyázzál be, mert ha egyszerüen totál félreértelmezed amit mondok, akkor annak nem örül az ember, nemde?

Mike
jo ok 😊 félreérthetõ volt 😊)

jaj... lakott területen kívüli vasúti átjáróra gondoltam. Mazsola vagyok, nem csiga :-)

Mike
és komolyan csak 40-nel mész a városon kivül? akkor gondolom autópályára ki sem merészkedsz

Nálunk nincsenek bárányok az úton, csak tehenek. Azoktól sem lehet haladni, ráadásul a marjhák nem néznek hátra, mielõtt pottyantanak... nem egyszer láttam már élõ adásban tehénlepény-készítést.
(ui.: tudom, hogy nem így értetted! :-) )

Mike
off!

és ha megkérhetlek, több gyökér szintü privit ne küldj, nem vagyok rá kiváncsi

Mike
tessék ezt már el sem olvasom, nehogy rosszul legyél

röhely, hogy már ellenvéleménye sem lehet az embernek, mert akkor az már személye elleni támadás
(na jó erre sem mondok semmit)

Alapvetõen az érdekeket kéne jobban kíválasztani, h ne legyen egyre inkább az a lobbizás ami az usaban van. hogy megyek kampányolok aztán ha szép nagy cégek támogatnak, akkor hozok olyan törvényeket(ha hatalomra kerülök), h az ilyen nagy vállalatoknak jó legyen, de a kis halakat megölöm vele. vagy engedélyezem a gyárak jó nagy károsanyagkibocsájtását, és akkor nem kell drága szûrõ berendezéseket(v mittom én mit) venni. szóval ez ne mejen má.
A politikusnak olyan ember lenne jó(ennek kritériumnak kellene lennie), aki nem érdekelt ennyire az üzleti életben(pl. no nagyvállalat, stb.)
Olyan emberekre lenne szükség akik érdekeltek abban, h javuljon a helyzet.
Most már elindultam a fikció felé, úgyhogy fel vetem:
Mi lenne ha olyan politikusaink lennének akik a rájuk bízott feladatokat át tudják érezni? Pl. a szociális helyzetek javításáért felelõs gárda csupa olyan emberekbõl lenne összeválogatva, akik maguk is nehéz családi körülményekkel rendelkeznek. Vagy a pénzügyminiszter, vagy a más gazdasági folyamatokért felelõs miniszterek, maguk is kisvállalkozók, vagy olyan vállalatok lennének, akiknek rosszul megy a soruk. Lehet h hülye 5let, de érdekes elgondolkodni rajta..

torrente
Tudod mit fejleszthetnénk mi abból a kevéske politikusi fizetésbõl? Eltaláltad! Semmire sem elég! Nem azt mondom hogy kommunista a dumád (az milyen?), hanem hogy túlontúl leegyszerûsíted. Ha jól tudom az egész Parlamentben Gyurcsány az egyetlen, aki nem veszi fel a fizetését és havonta más-más arra rászoruló szervezetnek adja. Lehetne követni a példáját, ha nem is a teljes fizetés leadásával, de mondjuk a 20-30%-ával.

Nagy a bizonytalanság az olajpiacon: délután drágulás után olcsóbbodás, majd ismét drágulás

Csütörtökön a nap nagy részében drágult a kõolaj a szabadpiacon, hordónként 40-50 centtel, mert a szerdai közlés nyomán, hogy az amerikai stratégiai tartalékok ismét és méghozzá a vártnál sokkal jobban növekedtek a múlt héten, aggodalmak keletkeztek a tároló kapacitások szûkössége iránt. Hatnak újabb keletû aggodalmak is az iraki olajtermelés csökkenése és az orosz olajtermelés növekedésének lassulása miatt. Délután, röviddel öt óra elõtt azonban kiigazítás kezdõdött, az árak 15-20 centtel elmaradtak a szerdai zárótól, majd a növekvõ bizonytalanság jeleként, ismét fölfelé tartottak.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyûolajfajta a legközelebbi, júniusi határidõre közép-európai idõ szerint csütörtök délután öt órakor hordónként (159 liter) 50,20 dollár volt a New York-i árutõzsdén (NYMEX), 7 centtel drágább a szerdai New York-i zárónál. Szerdán hordónként 63 centtel 50,13 dollárra drágult, kedden hordónként 1,42 dollárral 49,50 dollárra olcsóbbodott, hétfõn 1,20 dollárral drágult, múlt pénteken 2,05 dollárral olcsóbbodott, elõtte csütörtökön 16 centtel drágult New Yorkban.

A West Texas Intermediate legközelebbi határidejének tavalyi utolsó ára, 43,45 dollár, 33,61 százalékkal volt magasabb a 2003-at záró 32,52 dollárnál. A legközelebbi határidõk 2004-es átlagára, 42,48 dollár, a legmagasabb volt a jegyzés történetében, és 33,89 százalékkal magasabb a 2003-as, 30,98 dolláros átlagnál. A West Texas Intermediate a legközelebbi határidõre az eddigi csúcsát április 4-én napközben érte el, hordónként 58,28 dolláron. Március 17-e óta dõltek a rekordok egymás után. Addig a legközelebbi határidõ csúcsa hordónként 55,67 dollár volt, ezt tavaly október 25-én érte el, szintén napközben.

Az északi-tengeri Brent könnyûolaj referenciafajta csütörtök délután öt órakor hordónként 51,27 dollár volt a londoni Nemzetközi Olajtõzsdén (IPE) a legközelebbi, júniusi határidõre, 30 centtel drágább a szerdai zárónál. Szerdán hordónként 45 centtel 50,97 dollárra drágult, kedden 57 centtel olcsóbbodott, hétfõn az IPE zárva volt, országos munkaszüneti nap miatt, a Brent múlt pénteken hordónként 1,39 dollárral olcsóbbodott, elõtte csütörtökön 19 centtel drágult.

Ugyanakkor a Brent júliusra hordónként 51,71 dollár volt az IPE-n, 13 centtel drágább a szerdai zárónál. Szerdán hordónként 49 centtel 51,58 dollárra drágult, kedden 52 centtel olcsóbbodott.

A Brent legközelebbi határidejének 2004-es záróára, 40,46 dollár, 34,11 százalékkal volt magasabb a 2003-as, 30,17 dolláros zárónál. A Brent 2003 végén 14 százalékkal volt drágább, mint 2002 végén. A legközelebbi határidõk tavalyi, azaz 2004-es átlagára hordónként 38,19 dollár volt - minden idõk rekordja -, 34,09 százalékkal több a 2003-as, 28,48 dolláros átlagárnál. 2002-ben 25,03 dollár volt az átlag. A Brent legközelebbi határideje az eddigi csúcsát április 4-én napközben érte el, hordónként 57,65 dolláron az akkor legközelebbi, májusi határidõre. Rekordjai március eleje óta egymás után dõltek meg, miután a tavaly október 27-i, 51,95 dolláros rekordja a legközelebbi határidõre március elejéig megdöntetlen maradt. Az 1998. júniusban kezdett jegyzés történetében a legalacsonyabb ár hordónként 9,55 dollár volt, 1999. decemberben.

ha módomba állna tennék az ügyért. de a baj az h mindig lenne egy réteg, aki forradalmárnak, vagy kommunistának, vagy tudom is én milyen elvakult hülyének nevezi az embert, szóval az igazság talán az, h nem a politikusoktól nem tudunk haldni hanem a bárányoktól.

vki leszedné már rólam ezt a Mikit? kezdem unni

fizetést kaphatnak, csak ne lopják szét az országot

Gut. Besser. Presser.

ha ezt kivitelezed, egy ország borítja fejét lábaid elé.

Mike
na ez mekkora kommunista duma

ennyivel letudták az egészet? ez pofátlanság! ne legyen politikusi fizetés(úgyis csak lopnak), inkább abból a pénzbõl támugassuk a benzinárcsökkentést, fejlesszük az infrastruktúrát, meg mittomén. de mi a f*sznak pazaroljuk naplopókra?????

Tudja valaki, hogy Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Franciaországban és Svájcban mennyi a benzin ára?
A fuvarozók kamionjai gázolajjal mennek, nekik talán befoghatják a szájukast ezzel. Mi, benzinfalók, meg le vagyunk sz..va, úgysem tehetünk az ár ellen semmit.
Ez van.
a nemzetközi piacok jegyzésáraival... most miért nem a jól csengõ világpiaci árakat emlegetik? Az már lerágott csont?
Szlovákiában átszámítva kb. 225-230 Ft a 95-ös!

Pluskast
No comment... A MOL elmehet a jóbüdös ku*****............

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”