821
Tűrhetetlenül magasak!!!
  • Mihail
    de a napi bevétel számít nekik, akkor mondok jobbat:
    ha bizonyos kutakhoz nem mennénk tankolni (pl. mol) akkor annak lenne hatása?
    de a legjobb lenne, ha nem késleltetnék már a hidrogén töltőállomásokat, és a hidrogéncellás motorokat, megintcsak kúrva olaj lobby!
  • kircso13
    Igaz magas a benzin ára, elismerem, de lehet hogy a fizetésün kevés? Mert aki hozza ezeket a döntéseket az nem 60.000Ft keres 1 hónapban, hanem 10x vagy 100x-át!! Nekik nem drága! És ha MI is annyit keresnénk (de nem találunk) akkor Nekünk sem lenne drága!
  • Tufa
    de másnap belekell tankolni úgyhogy ez nem nyerő
  • Mihail
    ha csak 1 napig nem tankolna a személyautók tulajdonosainak egy jó nagy része!
    tudom volt már idén ilyen próbálkozás, de tudtok jobbat?
  • Tufa
    Azért ha az állam tényleg ennyit csökkent de a mol nem enged, biztos vagyok benne hogy lesz valami
  • mrzed001
    Bizony, én is már írtam, hogy a Taxis eset után úgy meghúzták magukat, mint a kiangyal, aztán felnyílt a csipájuk. Vagy megint lesz valami ellenük, vagy szopunk
  • Mihail
    persze h nem tudja, mivel amíg az emberek nem tiltakoznak addig addig addig mennek el, amíg tudnak
  • Tufa
    majd 8 forintal csökkene a -5%al a benzin(ha jól számolom), ennek ellenére a mol nem tudja hogy változik-e az ár? Ez gusztustalan
  • JackDaniels #412
    A MOL ott baxa szájba az édesanyukáját, ahol van!
  • mrzed001
    Na, ki hallotta ma a híreket:
    Állam bácsi akár 5%-ot is engedne a benzin adótartalmából
    A MOL még nem tudja, ez okoz-e benzinárcsökkenést (magyarán nem)
  • Jhon Balu
    lassan már mindeggy millen autód van benzin vagy dizel mert az üzemanyag lassan egy árba lessz!
  • mrzed001
    Dehogy jó, há avvan :))
    10 éve még fele volt a diesel ára a benzinének, mostmeg drágább lesz ?!?
    Szóval ....... az ő annyukat
  • Sir Quno Jedi
    Lassan nem érdemes dízel autót venni és ez JÓ ! :DDD
  • Mars
    A piacon monopoliznak
  • franco
    mi az a "monopilisztikus piac"?
  • franco
    szted rá akarják venni az embereket a biciklizésre?
    hmm...
  • mrzed001
    Hát, mert megveszik. És itt jön a fogyasztói társadalom nagy buktatója (ez az a rész, ami a benzinre nem igaz)
    Gyártassz 300 darabot, amiből tudod, hogy max 100 fog elkelni, a többi szavatossági idő/sérülés/selejt miatt visszajön. Persze, hogy 3szoros áron adod azt a százat, és akkor még nem értél el extra hasznot
  • Mihail
    jah a fejfájáscsillapítók se rosszak :)
    nyithatnánk annak is egy topicot, h a gyóügyszer lobby mekkorákat nyer! van, h egy vagonnyi fejfájás csillapító előállítási költsége fillérek és jó drágán eladják
  • mrzed001
    Tudom, nem szedem, csak poénkodok. A legerősebb méreg amit beveszek az Algopirin :)
  • Mihail
    óvatosan azzal a cuccal, az idegrendszert ölik a nyugtatók
  • mrzed001
    Köszönöm, sok válium, aztán még a MTV1-et is kibírom 2-3 órán át :)))
  • Mihail
    jó hozzáállás, teccik
  • mrzed001
    Hagyad, valakinek így jobb a májának.
    A komcsik olyanok, mint a mumusok, mindenért ők a felelősek.
    Valaki pedig nagyon szeret mumust kiáltani, mert jól esik neki.
    Ez van, nyugodjék békében, majd néha megsimogatjuk a buciját :)
  • Mihail
    miért komcsizol le mindenkit? de tényleg nem értem?
  • mrzed001
    Nem, magyar vagyok :))
  • Mike
    a szemetek!

te is komcsi vagy?
  • mrzed001
    Mesterségesen verik fel az olaj árát, aztán csúcstermeléssel csúcshasznot fölöznek
    Azannyukat
  • Cat #393
    Válságstábot hív össze a német autóipar

A német autóiparnak változtatnia kell politikáján a magas nyersolajár miatt. Az Opelt tulajdonló General Motors főnöke, Carl-Peter Forster a Bild című német lapnak felvetette, hogy sürgős "benzin-csúcsértekezletet" kellene tartania a németországi autós szakmának, mert az üzemanyagok jelenlegi magas szintje az ágazat konjunktúráját veszélyezteti. németországi Ford első számú embere, Bernd Mattes szerint pedig túl nagyok már az autósok terhei, minden módját meg kellene vizsgálni a költségcsökkentésnek.

Történelmi csúcson zárt pénteken a kőolaj ára Londonban és New Yorkban. A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó amerikai könnyűolajfajta júliusi jegyzésének hordónkénti ára 58,45 dollárig ment fel, a Brent augusztusi jegyzése pedig 57,89 dollárra erősödött a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE), ahol eddigi csúcsát április 4-én állította be 57,65 dollárral.

A fő olajpiacok pénteken elsősorban attól drágultak, hogy az Egyesült Államok, Németország és Nagy-Britannia bezáratta külképviseleteit az OPEC tag Nigériában arra a hírszerzési információra, miszerint támadás készül a helyi amerikai nagykövetség ellen. A befektetők félnek, hogy fennakadások lesznek Nigéria olajexportjában, ami komoly hatással lehet a globális kínálatra. Nigéria a világ nyolcadik legnagyobb olajexportálója, napi olajtermelése meghaladja a 2 millió hordót.
  • Eugen2
    A benzin-ár emelésenk megvannak a pozitív következményei is: egészséges életmód előtérbe helyezése, így akarják rávenni az embereket a bicikli-használás élményeire, kevesebb kocsi az utakon, kisebb dugót eredményez, de ez akkor is felháborító szerintem, hogy ilyen nyíltan adóztatják meg az embereket. És az a durva, hogy ezután is fognak tankolni az emberek, mivel mindenkinek el kell jutnia vhogy, ahová akar. ÉS valóban ez nem csak egy kormány hibája, ez mindegyiké. Valahogy pótolni akarják az államkassza hiányait.
    Amúgy nemcsak az OPEC, meg Bush miatt ilyen az árfolyam, hanem az történt, hogy a mandulaszemű kínaik felismerték a kocsikázás rejtelemit, és egyre többen használnak autót, hatalmas fogyasztókká növik ki magukat, érdemes ezt szerintem megfigyelni.
  • Cat #391
    sokat dotáltak

szőkítésnek hívják
  • chungey
    Mondjuk akik a hordóban vannak azok egy kissé más helyzetben vannak...
    Ők biztos mindíg "nedvesek" lesznek:)
  • chungey
    Kissé sarkítva írtam biztos (nem a hatás kedvéért).
    De én azt látom olyan az államkassza mint egy lyukas hordó az eresz alatt.
    Ha esik az eső folyik bele a víz rendesen, de a kis lyukakon ki is jut, így a vízszint nem lesz magas sose... A legnagyobb baj hogy nem célzottan, irányítva veszítjük a vizet, hanem szinte káosz alapon.
  • Vlala #388
    hű, de nagyon elszaladt a paci...
    egy kisember szemével (most loptam) csak annyit látok, hogy a benzin drága, mert magasak az út fenntatrási költségei. Az utak meg olyanok, mintha kevés pénz jutna rájuk, ezek szerint a benzin még mindig olcsó.
  • chungey
    Hogy mennyit dotáltak (vagy inkább a nyereségből/adóból engedtek) nem tudom.
    De sok jót nem eredményezett ha azt tankoltad, mert volt benne egy adalék ami kinyírta a motort. Azért ők sem voltak hülyék szerintem:)
  • Lteebee
    De az a 700Ft, ha jól működne a dolog, akkor a redisztribúció során célzottan oda kerülne, ahova mi, a választópolgárok szeretnénk.
    Ha a benzinből befolyó jövedelmeket az úthálózatra fordítanák, már régen a legjobb hálózattal rendelkeznénk.
    Csakhát vannak olyan területek, ahol nincs bevétel, vagy legalábbis nem szignifikáns, de azért kellenek.
  • Lteebee
    Lécci, ne keverd bele a háztartási tüzelőolajat, ami állami dotációt élvezett.
    Gépjárműben használata törvénybe-ütköző volt.

Tehát a konstrukció az volt, hogy az államkasszából ki lett fizetve az árkülönbség a hto és a gázolaj ára között, majd a gazdag zöldséges ezt tankolta a mercijébe.
  • chungey
    A másik kérdés hogy hova megy a rengeteg pénz?
    Belegondoltatok hogy mennyi is az a rengeteg?
    Veszek x mennyiség benzint (abból a fizetésből aminek 50%-át már elvette az állam), 262/l, abbol 150 adó közvetlen az államnak, a mol nyeresége legyen 30ft, azután meg fizet ő is legalább 4 adónemet, kb 10 ft. A benya behozatalára is kivetnek gondolom ilyen-olyan vámot (mégha csövön jön is), a finomítók, a szállítók is fizetnek adót, (meghát a szállításhoz is kell üzemagyag :).
    Persze az autóm után is fizetek adót közvetlenül az államnak, és biztosítást, persze megvan abban is a részük, zöldkártya, műszaki, áfa, béfa, szerelőnek kifizetett öszzeg egyrésze mind-mind Őket vastagítja!! És ez csak az üzemanyaggal kapcsolatos hierarchia. Végén 1000 Ft-omból kb 700 az övék.

Ezekután meg sem említem hogy milyen sz*rok errefelé az utak...
  • Vlala #383
    hülye ötlet: legalább bevezethetnék a benzinbérletet, ammellyel egy hónapifg annyit tankolsz, amennyi beléd fér...
  • chungey
    És persze már a gázolaj is annyiba kerül mint a benya! Lesz legalább drágább is?? Hát teljesen hülyének néznek minket? (természetesen)
    Sokkal olcsóbb a finomítása mint a benziné, ez 100 éve így van!! A diesel motorok bonyolultabbak és drágábbak voltak mint a benzinesek mindig is, annak érte meg aki sokat használta (fuvarozás, munkagépek) mert megtérült az üzemanyagon. (Nagyanyámnál pl. olajkályhával fűtöttünk!!!! Kb. 12-18l 1 napra!!! filléres volt!!! A benzin árát már akkor megkérték!)
    A lényeg hogy mostanában olyan nagyon sokat fejlesztettek a dieselmotorokon (jobb hatásfok, kis szennyezés, kis fogyasztás, egyszerűbbek lettek és sokkal olcsóbbak stb.) hogy sokkal szélesebb körben terjednek. A benzin és gázolaj árak kb. 10 éve közelítenek de 5 éve nagyon, ami azt jelenti jól tudták hogy megváltozik a b.-d. kocsik aránya, éshát a nyereség nem csökkenhet!!!! Ebben megvan az összhang a kormány-mol-kitermelők-finomítók közt! Mindenki kussban van!
    Ezt lehet esetleg "összeesküvésnek" nevezni?
    Vagy inkább szívatásnak?
  • mrzed001
    Ha megépítenék M4+4-es, akkor én kérnék elnézést, hogy "ránk" ennyit költött az ország