7613
  • bardocz
    oké köszi,megnézem:) talán még ma megcsinálom úgy,ahogy a faqban le van írva
  • rolikacsa
    Ezt a magyar honlapot ajánlom figyelmedbe illetve itt ha kérdezel szívesen segítenek és magyaráznak.Innen jutott ki a Wéber Gabi is a nemzetközi mezőnybe és ott lett kétszeres bajnok még 2000 tájékán.
    Hungarian GPL Masters keresgélj a linken sok mindent megtudsz és letölést is megtalálsz.Azért a GPL se makulátlan csak tényleg a korához mérten szörnyen jó fizikát kapott amihez a mai ISI motorok még nem nőttek fel.
  • bardocz
    köszi megpróbálom beüzemelni,igaz demo már megy,de legkisebb flbontáson is csak a képernyő egy kis részén,bár amit mentem vele,nem tünt olyan durvának,igaz még meg se próbáltam semmit sem kikapcsolni(segítségeket),ha egyáltaln vannak,de ahoz képest hogy 10 éves nagyon duvra:)
  • RedRiot
    Huh, mivel ez egy 10(!) éves játék, alapból 3dfx-re van írva! :D Baromi sok peccset fel kell majd pakolni, hogy miket már nem tudom, rég nem toltam. De peccsekkel és add-onokkal nagyon szépen néz majd ki, megéri a szívás.

Itt egy link, nemtom mennyire töröd az angolt, talán segít elindulni:
    GPL FAQ

Többet sajnos nem tudok segíteni mert évek óta nem GPLtem.

SuperCharger: nemrég lett vége az Altbier Abarth versenynek, elég jó volt. Nagyon passzolt ez a pálya (Road Atlanta Short) az Abarth-hoz. Kicsit Cadwell Park fílingje volt.
  • bardocz
    felraktam a játékot(ami gyanúsan kevés helyet foglal,pár száz mega),de valamiért nem megy:(
  • bardocz
    Na akkor beszerzem :)
    Legszabb al amivel en talalkoztam az lfs-ben van
  • RedRiot
    A GPL-ben nekem az AI tetszett a legjobban. Offline is olyan izgalmas csatákat is lehetett nyomni hogy ihaj. Néha olyan fílingje volt mintha nem is a CPU irányította volna a többi autót.

Ha volt lehetősége előzésre, akkor kihasználta, és a veszélyes szitukban sem ment neki az embernek. Nem ment neki hátulról az embernek "előzés" címén. Ha karambolokat is jól kikerülte. Kár hogy manapság már nem fektetnek ennyi energiát az AI programozásra. (Negatív példa a GT4 ps2n - legszarabb AI, mintha üres lenne a pálya -> keresztül akar menni a játékos autóján, képtelen a legegyszerűbb előzési manőverre is.)
  • Prézli
    A GPL (GrandPrixLegends) véleményem szerint a világ legvalóságosabb szimulátora. Ám, annyira nehéz játékkal még nem talákoztam, tényleg mintha egy 50 éves dögnek küldenéd. Manapság van az ISI motor (GTR,GTL,GTR2,Race,BMW-Challenge,Race07,rFactor) ami jó kis motor, de rengeteg hibája van, és ha az ember már nem a megszokott úton meggy akkor szörnyű dolgokat produkál. Ott van még az LFS aminek szerintem a legösszetettebb, legsokoldalúbb, és leghibamentesebb motorja van. Valamint régen volt a GPL és Nascar2003 alatt futó motor ami nem bonyolította el a fizikát, szimplán mindent számolt és ezzel sokak elismerését vívta ki.
    Nyilván nem mindenki gondolja így, ez csak az én véleményem.

Egy GTL-es csapatásban énis benne lennék, időm mint a tenger. Igaz, újra kell tanulni a fizikát.
  • Ombika
    Nincs es nem is lesz,mert LFS2ot vettem meg!!
  • bardocz
    én htévégén tuti nem lezsek,mert elutazok,és vasárnap jövök:S
  • sikura
    Hy!
    Én egy barátomtól kaptam meg a Netes CD kulcsot, de még mindig le kell húzni a dvd-t az indítás előtt.
    Ez nem is lenne gond, csak mostanában nem indul a gépem a telepítő dvd nélkül... valami boot hibája van.....
    De hamarosan rászánom magam az ujratelepítésre és jövök én is!
  • bardocz
    a gpl menyire valóságos szimulátor?
  • bardocz
    nekem megvan,akkor még 4000 volt:S csak ha nincs meg valakinek azért kell
  • Dietrich
    1.0.1.5 verzió a legjobb de maga a játék 1990Ft csak inkábba azt szerezd be.
  • SuperCharger
    Legegyszerűbb a legújabbat, mert az mindig elérhetõ. De én most már szeretném lassan elkerülni a hama használatát. Senki sincs már, akinek ne lenne meg eredetiben, így mehetne hivatalos netes lobbyn keresztül, és bye-bye hamachi-féle nemlátlakhamachin-nemlátomaszervert-nemengedbe-miaverziótok és hasonló vacakolás.
  • bardocz
    hamachiból amúgy melyik verziót érdemes ahsználni,mert már leszedtem a gépről,de lehet újrarakom és megint megpróbálom
  • SuperCharger
    Van mar eredeti DVD-d, meg online kodod, hogy ne kelljen hamachival vacakolni?
  • bardocz
    így hogy már tudom hogyan kell beállítani a kocsit hogy stabilab legyen,a pantera egy kezesbáráy ahoz képest ahogy videlkedik def setuppal:O persze azért így se egyszerü eset,de sokkal vezethetőbb
  • Ombika
    Mikor csapatunk mar ujra egyutt,mint regen?
  • bardocz
    na ebben benne van minden köszi,így már jobban fogom érteni az egészet:)
  • bardocz
    de azt még mindig nem tudom,hogy az öszetartás mit változtat,a kocsinak melyik tulajdonságát,illete a difi mit változtat
  • SuperCharger
    Ha az ember már ÉRT a beállításokhoz, ez biztos igaz. De én elkértem Redriot setupját, ami egy olyan setup, amilyet magamnak soha nem raktam volna össze, mert szörnyen izgágának, vezethetetlennek, és lassúnak éreztem. Ellenben miután hozzászoktam, fixen 2-3 mp-el jobb kört mentem, mint azzal, amit saját magam raktam össze, és a magam számára jónak ítéltem. Ami azt jelenti, hogy jópár, ha nem az összes dolgot illetően alapvető tévedésben vagyok. Ezekre hogy jönnék rá máshogy, mint hogy megkérdezek valaki mást, vagy megnézem valaki másét? (igen, akár mehetnék minden létező setupkombinációvál 350 kört, hogy megtaláljam a legjobban hozzám illőt, de az élet rövid)

Az alábbi jó olvasmány, mondott egy-két érdekes dolgot, amit én józan paraszti ésszel (ahogy eddig csináltam) máshogy gondoltam. Majd legközelebb alkalmazok párat.

Jön valaki vasárnap altbier-re az Abarth futamra?
  • moneytoo
    Teljesen egyetértek veled.
    Én pl. az öcsémnek adtam oda beállításokat, de számára használhatatlan volt. Minden beállítás az adott emberre vonatkozik. A GTL-ben ez nem egy bonyolult dolog. Csak pár dolgot lehet állítani, főleg a 65-s csoportban. Érdemes ezekkel kezdeni. Gyengébbek is, és a beállítások készítését is jól meglehet tanulni. Könnyebben vezethetőek ezáltal. hxxp://hungpl.hsw.hu/index.php?page=setup_guide ezt elolvasva sokat gyakorolva könnyen megtanulható.
  • rolikacsa
    Ne haragudjatok meg rám de nem szokásom setupt megosztani másokkal.
    Nem azért mert ez valami hadititok vagy ehhez hasonló nem ehhez semmi köze.
    Csupán csak azért mert csak akkor tanul az ember ha gyakorol utánajár és állitgat.De egyszerre csak egy valamit kell állitani majd menni 5-6 kört és kiderül hogy jobb lett e.Na persze ehhez okvetlenül ismerni kell a pályát teljesen.A másik az hogy hiába adom oda a setupomta nagy valószinűséggel kevés ember tudna menni vele.Hogy mért?Azért mert mint mondtam vezetési stílusra van hangolva a kocsi.Pl én 500 fokos kormányzási szöggel játszok meg 30 fokos zárással.Vagy előre van álltalában tolva a fék (kivéve farmotoros kocsiknál) és a fékerőm is érdekesen van beállitva.Legjobb amit tanácsolni tudok hogy állisd be a kocsit sorrendben:
    váltó difi fékek rugók majd kerékdőlés és aztán a többivel már csak finomítani lehet de az kimondottan a stabilitást hozza magával meg 2-3 tizedet ha már tényleg ki tod autózni a pályából.
    Tévhit az hogy a stabilizátorral túlkormányzottá lehet tenni a kocsit.Épp az hogy csak az alulkormányzottságot lehet vele szüntetni de azt is a lasabb kanyarokban van jelentősége gyorsakban már nincs jelentősége.De a szabilizátor nem tud annyit hozni amennyit remélne tőle az ember.Alapjába véve a legfontosabbakat leírtam a többi már csak vezetési finomitásra szolgál itt a GTL-ben.GTR2 már más tészta.
  • RedRiot
    Brakes: fékek
    Pressure: féknyomás
    Bias: fékerő-elosztás, elöl-hátul
  • bardocz
    toe-in öszetartás
    anti roll bar stabilizátor
    lock kormányzási szög
    caster utánfutás
    damper bump berugózás rebound meg kirugózás
    camber kerékdőlés
  • Trucker39
    Nagy segítség lenne számmra, ha először a beállítások panel részletei kerülnének tisztázásra. Szeretném, ha lefordításra, valamint magyarázatra kerülne sor, az alábbi képen található beállítási lehetőségkről:

• RedRiot
    "engem a difi,az öszetartás és stabilizátor érdekelne nagyon,ezekkel nem tudok mit kezdeni"

Stabilizátornál ha túlkormányzottabbá akarod tenni, akkor az elsőt állítsd puhábbra a hátsót keményebbre. Az összetartás és a diffi engem is érdekelne!

• RedRiot
    eh, az előzőt persze nem így akartam megformázni :/
  • RedRiot
    "Elárulok egy titkot.Gt Legendsben nagyon kevés múlik a setupoláson."

Annyiban fontos szerintem a setup, hogy minden kocsihoz legyen egyetlen jó, kiszámítható, könnyen vezethető beállítás. Pályáról pályára pedig valóban elég csak a váltót esetleg a kormányáttételt állítani.

Apropó kormány: nemcsak az autó, hanem a kormány beállítással is érdemes kísérletezni. Én tettem rá egy kis holtjátékot: így ha az AUTÓ kormányát direktre állítom, akkor nagy sebességnél sem lesz annyira ideges az autó -> nyugodtabban fékezhetek, nem fog kitörni a legkisebb mozdulatra.

Rolikacsa: vmi jó Alfa setupod nincs esetleg? Kb. ezer éve nem mentem vele, és nehezen tudok visszaszokni. Korábban nem volt gond szépen kanyarodni vele, volt egy olyan beállításom ahol gázelvéttel szépen rá lehetett segíteni az ívre. Azt a setupot nem találom, és nem tudom hozni a régi köridőimet. Előre is kösz ha megosztanál egy beállítást, lehet hogy abból már tovább tudnék lépni!

Igazából én egy setupot használok a BMW-nél, és csak a váltót esetleg a kormányáttételt alakítom az aktuális pályához.
  • Trucker39
    Én mindenképp örülnék neki. Egyenlőre minden AI lehagy. Sajna nem nagyon éreztem még rá a beállításokra.
  • bardocz
    engem a difi,az öszetartás és stabilizátor érdekelne nagyon,ezekkel nem tudok mit kezdeni
  • rolikacsa
    Látom itt visszaolvasgatva a írásokat stb a setupokkal kapcsolatban.
    Elárulok egy titkot.Gt Legendsben nagyon kevés múlik a setupoláson.
    Talán ami a legfontosabb a váltó és a difi.Ez a két legegyénibb bár a legendsben kevés kocsinak lehet állitani a váltját csak végátételeket lehet állitani.De a difi az mindenképp fontos és egyén függő és lábfüggő ezért van az hogy általában két ember nem tud menni egymás setupjával.
    Van még azonban a összetartás és a stabilizátor ami kulcsfontosságú de az már csak a jobb vezethetőséget eredményezi ezeknél az autoknál.Rugokkal nem sokat tudszjavitani mivel eleve 2-3 klikk az állitási lehetőség.Egy szónak is száz a vége a játék úgy van megalkotva hogy a kocsik stílusa kijöjjön és érezhető legyen a kocsik közti külömbség.Pl egy orrmotoros kocsiból nem lesz túlkormányzott kocsi mert mindig tolni fogja az orrát.Mindegyiknek sajátos vonása van és ezt ha megtanulja valaki akkor lesz gyors nem a setuptól.Egy bölcs ember azt mondta nekem egyszer 70% vezetés 30% setup ez persze igazából már nem így van de a szimulátoroknál nagyon igaz.De persze lehet olyan setupot is összedobni ami vezethetelen.
    De ha valaki setup gondokkal küzd szívesen segítek vagy elmagyarázom ha kell akár egy két setet is feldobhatok ha kell.
  • RedRiot
    Ezt még muszáj belinkelnem:

F3000 street run

Ilyen nincs, először azt hittem hogy gyorsított felvétel, de másodjára nézve már hihetőnek tűnik.
  • bardocz
    jaja,rohadékja mit futkos az úton,de az milyen durva,hogy kocsinak nem lett semmi abja:d őz nem mondhatja el ezt magáról:D
  • RedRiot
    Egyébként szerintem hátsókerekes: a hajtűkben azért lelassít, a gyors kanyarokban meg már működik a leszorítóerő.
  • RedRiot
    Buzi őz, tuti 2 tizeddel szarabb lett az ideje :((((
  • bardocz
    lol:D
  • bardocz
    hát ez nagyon durva:O
    amúgy ez négykerekes,mert úgy gyorsul,meg taapd hogy olyat hátsókerekessel képtelenség:D
  • RedRiot
    Kicsit OFF:

Nem tudom hogy ki ez és mivel megy, de beszarnék mellette az tuti:

kalapos nagypapa Marutival