60926
  • gabor696
    Hallod az még semmi, beléptem tegnap ugye Atho City be eltelt kb 5perc és gondolkodtam hogy lépek is a kedves magyar honfitársak miatt, general chat en már minket anyáztak mert ugye a general on kell magyarul beszélni mint valami igazi tapló paraszt, plusz a kezdőn fogadott MAKIVEREM nevű kedves magyar honfitárs és elgondolkodtam, hogy kell ez nekem???!!!
  • ShaiHulud
    "UPDATE 2: last known invite date: 2nd October."

oktober 2-nel. aki oktober masodikan regelt es nem kerult be az pont beszopta tegnap:D ma viszont benne lesz az elso hullamban.

Mara amugy november utolso hetet irtak hogy kb addig jut el (hivatalos post), tehat holnap nagy valoszinuseggel meg azt is behivjak aki most regeli a keyt.
  • Omlás
    Pontosan, abból indul általában a "balhé", hogy "akkor is nekem van igazam ti meg hülyeséget beszéltek..." magyarul, hogy nem képes elfogadni pár ember azt, hogy másoknak más a véleménye.
    Mivel csak magyarokkal játszom így csak ezen a téren van tapasztalatom, de saját tapasztalat, hogy a politika, kisebbségi dolgok ilyen téren "jó táptalajnak" bizonyulnak különböző összetűzések megindítására.
    És pikk pakk arról megy a flame... Ilyenkor szoktuk kivágni az érintetteket TS ről másik szobába :] meg ment az ignore majd mikor lenyugodtak meg észre vették magukat minden ment tovább :D. Persze elnézve olyan embereknek volt ez nálunk is akikkel már 6-8 éve együtt játszottunk és ismerjük már eléggé a másikat. De amikor ez globál chanelen indul el az eléggé tud irritálni főleg, hogy igazán sok mindent nem tud tenni ellene az ember, maximum leave chanel... :/
  • Forolto
    szerintem a november is
  • a.carkey
    "Családos apukák,nagyapák akik már szinte azért jártak fel a tsre,hogy ami aznap történt velük,azt megbeszéljék.A játék maga nem okozott túlzott odafigyelést igy mehetett a kötetlen duma."

Köszönhetően az álca rendszernek és az artyknak ... :D
  • Bandras DaSilva #26088
    No, a név szűrőn még lehetne kicsit dolgozni:)...sikerült tegnap belefutnom egy Rambo nevezetű IA-ba és egy Lenin nevezetű jedibe. Viccesek voltak, de remélem nem fordul elő a Darkfallos Adolf Stalin név:)
  • Omlás
    Mint írtam ezzel nincs is gondom minden napos dolgokat mi is megbeszéltük nem csak a játék volt a téma. Sőt mielőtt abba abbahagytam a "pandást" az utolsó fél évben kb csak beszélgetni jártam fel :]

De ingame ne politizáljunk, meg kisebbségi helyzetezzünk. hallgatja azt az ember eleget napközben .. :S
  • Gundark1234
    Én írtam. Tegnap 17:58-kor kaptam a mailt hogy:Your Saga Begins.
    2011 október 1. reg-el. Nagyon valószínű hogy ma az október le lesz tudva.
  • Chris
    Szerintem nagyon nem ezek a problémák. Tizeniksz év mmo-zás, többtizen év irl-ezés, németekkel, amerikaiakkal, britekkel, hongkongiakkal, arabokkal, zsidókkal történő együtt dolgozás után én inkább azt mondanám, hogy a fene nagy önérzet, a kivételesség-tudat (vagy inkább hit), a "rajtam kívül mindenki más hülye" tévhit és ezek legvegyesebb elegyei és származékai okozzák a problémákat.
    Ha ez nem lenne, még a politikai vita is mehetne érzelemmentesen, európai keretek közt.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgyis a közösség a lényege ezen gammáknak (más értelmük nem sok van), így sokan csak csetelni járnak fel, jókat poénolni, dumálgatni, ismerkedni, haverkodni stb. AZ, hogy közben játszani is lehet, csak plusz feature-
  • Forolto
    figyi én a world of tanks játékban én olyan klánban voltam,ahol az átlagéletkor bőven 30 felett volt.Családos apukák,nagyapák akik már szinte azért jártak fel a tsre,hogy ami aznap történt velük,azt megbeszéljék.A játék maga nem okozott túlzott odafigyelést igy mehetett a kötetlen duma.Viszont mikor klanwar volt elég keményen odafigyeltek az emberek,tehát el kell vonatkoztatni egy kellemes időtöltést az odafigyelős klános játékbeli tevékenységre.Az összes többinél jöhet az unoka foga,vagy épp mit kellene vacsorázni.
  • DoctorStryker
  • a.carkey
    Ahto
  • Omlás
    Természetes, hogy el kell fogadni nem megváltoztatni. Én is ezen a nézőponton vagyok. Nálunk sem volt kizárva az "irl" téma játékon belül, pont amiket írtál elő fordultak sajnos több emberkével is nálunk, volt ami pont velem is megtörtént, jó olyankor elbeszélgetni azokkal akikkel már több éve együtt játszik az ember, plusz ugye személyesen is tartjuk a kapcsolatot a ami napig pedig relatíve több 100km van a társaság tagjai között.

Szóval nem azt akartam írni, hogy a minden napos dolgokat ki kell zárni a játékból mert mi sem zártuk ki teljes mértékben, de én special úgy gondolom, hogy az aktuális politikai és gazdasági történésekről, vagy épp a kisebbségi hovatartozásról... nem ingame kell eszmecserét (vitát, flamet) folytatni mert nem oda való egyszerűen.

De ez az én véleményem :)
  • DoctorStryker
    Elfelejtettem írni Atho City-n játszunk.
    Jelentkezni: itt privátba vagy swtor.com -n Capt.Stryker néven
    ingame: Stry'ker
  • DoctorStryker
    El kell fogadni a másik ember nézőpontját is, s nem meggyőzni a saját igazunkról, odafigyelni a másikra.
    Mert egy jó közösség, társaság nem csak a jó dolgokban osztozik. Ha valakinek meghal egy szerette, felbomlik a házassága 2003 óta jó pár ilyenbe volt részem amikor erről kellett beszélgetni.

Ha egy fiatal bekerül akkor lehetőleg tanítani is kell. Sajnos bevett szokás a szülőknél, hogy vesznek egy gépet és ezáltal már nem kell a gyerekkel foglalkozni, ilyen emberekből kerülnek ki a vérpistikék és a stone-hoz hasonló emberek.

• Sir Quno Jedi
    Most akkor végülis kb. mennyien vannak magyarok a Hidden Beks-en és mennyien másik PvE szerón? Megfogant az új szerver kiírása, vagy mindenki megy a saját feje után???
  • Tyrpak
    Juss el lvl 10-ig és jelentkezz warzone-ra. Jó sok ismerős nevet fogsz látni.

Bár én egy picit furának tartom, hogy nagyrész ugyanazok az emberek jelentkeztek, ugyanazokat az arcokat láttam (pl az egyhelybenálló dagadt IA-t minden alkalommal).
  • Omlás
  • genRob
    Az remek lenne. :-)
  • DoctorStryker
    Rendünk története
    A WatchInsideCircle életrehívását Satele Shan kezdeményezte a Jedi Főtanácsban, miután tudomást szerzett a titokban működő Látókból álló csoportról, akik különleges érzékenységgel képesek megérezni a Sith-ek jövőbeli lépéseit. Ők voltak az Első WatchCircle, a Jedi Covenant vezetői (A Jedi Tanács kérésére erről a két szervezetről további információt nem szolgáltathatunk /De megleshetitek a Wookieepedia-ban /).
    Shan tudta, hogy a Látóknak meg van a maga határai a Sith-ek elleni harcban, ezért személyesen szervezte meg a Jedi Tanácstól függő új rendet, hogy egy ütőképes elitalakulat álljon rendelkezésre az előre vizionált Nagy Háborúban. Az rend tagjai fiatal, de tehetséges Jedikből áll, nem is lehetne ez másképp, hiszen a Jedi Rend hatalmas veszteségeket szenvedett el az utóbbi néhány évben. Corusant-i Jedi Templom pusztulása és a Jedi Fő Tanács fele oda veszett a Sithek meglepetésszerű támadásában.
    Shan további újítása volt, hogy a rend nem csak Jedik számára nyitott, hiszen a Sithek ellen szerzett harci tapasztalata rávilágított, hogy a Jediek ereje nem elég az eredményes harchoz. Szükség van a Köztársaság többi különleges katonájának tudására és együttműködésére, hogy a rend el tudja végezni a neki szánt feladatot. Az pedig nem más, hogy felderítse és megelőzze a Sithek terveit, valamit likvidálja a vezetőit (A Jedi Tanács abban egyetértett, ha mód nyílik arra, hogy valamelyik Sith visszatéríthető az Erő Világos oldalára, akkor azt meg kell próbálni).

(OutGame)
    Szeretettel várunk minden kedves játékost, akik szeretnek és tudnak is csapatban játszani. Nem vagyunk HC klán és nincs is ilyen vágyunk, hiszen mindenkinek van privát élete, amit teljes mértékben tiszteletben tartunk. Az viszont biztos, hogy végsőkig kitartunk szövetségeseink mellet és bizony fogunk nem is kevés borsot törni ellenségeink orra alá
    Első és legfontosabb, hogy érezzük jól magunkat, játszunk együtt és szórakozzunk egy jót a Star Wars világában. Ezzel a nagyszerű játékkal, humoros társasággal azt hiszem nem is lesz lehetetlen egy jó kikapcsolódás… kezdő lépésként érdemes egy kicsit azon elmélkedni, miért is nem lettünk csak szimplán, WatchCircle.

A baráti társaságunk 2003 óta játszik együtt, sokan megfordultak köztünk; provokátorokat, prédikátorokat nem tűrünk meg magunk közt. Három hét próbaidő van és utána szavazással döntünk sorsod felett, ezalatt minél több időt tölts velünk, hogy jobban megismerjünk. Öregbítsed klánunk nevét.
  • Torzonborz
    remélhetőleg ma október-novembert le tudják zavarni :)
  • Omlás
    Általában akkor szokott borulni a "csapat, hanglat" (tapasztalat) amikor túlontúl sok szerepet kap a vallási, politikai és egyéb hovatartozás megvitatása... én special azért szeretek munka után játszani a baráti körrel mert kikapcsolódok, és legalább ott nem "kellene elvileg" hallgatni a politikai és vallási és egyéb vélemény nyilvánításokat. Sosem értem ingame miért kell "bevinni" a valós nézeteket és problémákat, és ezzel esetleg tönkre vágni "X" ember játékélményét :S...
  • Pluskast
    Tegnap valaki itt írta, hogy okóber 1-vel bekerült.
  • rholas
    Az Ahto City elég kihalt nem? kerek 10 ember volt a kezdő zónában.
    2 emberrel találkoztam másfél óra alatt.
  • Although
    Hát lehet. Akikel én voltam pl egy svéd, norvég, angol, cseh és sokmindenről elbeszéltünk. Úgy az európai helyzetről is mint minden másról. Amire nagyon emlékszem mikor még élt a kis r szerverünk időnként betévedtek hangoskodók káromkodók és nagyon él, csak csendben szóltak nekik hogy valószínű nem erre a szerverre akart jönni. És még sokmindenre. De alapvetően a széthúzás ige ami megkülönböztet minket tölűk, a gyűlölködés ha nem az van amit én akarok és mg folytathatnám: Tény a feketer sereg ellenpédla de egy rettenetesen nehéz pve tartalomba ahol az átlag játékos 2 hét után lelép nem is marad olyan aki nagyon idióta. De ez hosszú téma.
  • genRob
    Ok, köszi. Én okt. 27.-én reggeltem. Ráérek akkor még. :-)
  • Pacho
    Engem október 2-i pre orderrel még NEM hívtak be.
  • genRob
    Sziasztok! Lehet tudni, hogy október hanyadikánál tartunk? :-)
  • Bandras DaSilva #26064
    Hát azért ennél árnyaltabb a helyzet szerintem.

Én is sokat voltam különböző nemzetközi guildekben az mmos pályafutásom során és sok dologban egyetértek veled. Ugyanakkor megfordultam pár magyar guildben is és nekem velük is jó tapasztalataim vannak.

A legnagyobb különség sztem az, hogy egy nemzetközi guildben inkább csak a játékra koncentrálnak és nem nagyon jön be más téma, a hisztizőket hamar kivágják míg egy magyar guildben sokszor egyéb dolgokról megy a duma ami ellentéteket szülhet.

Az is fontos, hogy milyen alapon vesz fel egy guild tagot. Ha mindenkit felvesz aki szembejön, ott ugye nagyobb eséllyel futsz bele köcsögökbe. Ha van vmi kis próba időszak vagy ajánlani kell stb, ott azért már lehet jobban válogatni.

Véleményem szerint minden csapatban vannak köcsögök, akikkel nem nagyon tudsz mit csinálni. Ha kirakod őket akkor majd minden fórumon meg in game anyázik amikor csak meglát. Ez nem nemzetiség függő hanem talán csak neveltség kérdése. Többször volt így gondom külföldivel mint magyarral.

Azt is meg kéne értenie mindenkinek, hogy nem biztos, hogy valakivel xy csak azért akar együtt játszani mert magyar vagy német vagy ukrán stb. Azt is el kéne fogadni ha nem fér be egy adott emberke a képbe.

Sokszor ezt nem sikerül feldolgozni és jönnek a köcsög beszólások.

Más: minden guilden belül vannak konfliktusok. Kisebbek vagy nagyobbak, de vannak. Itt sok múlik a leaderen meg a tagokon, hogy sikerül-e kompromisszumos megoldást találni vagy pedig szakad a guild. Van ebből is baráti válás meg olyan igazi kurvanyázós. SWGben pl az utolsó guildem egy amcsi guild volt akik 3 évig tolták együtt majd a leader személye miatt szakadt a guild és azóta esküdt ellenségek. Szidják egymást mint a bokrot ahol csak érik.

Azt sem kéne magára vennie mindenkinek ha egy adott hazánk fia köcsögösködik. Ettől nem lesz jobb vagy rosszabb véleménye az adott szerver játékosállományának rólunk. Ahogy említettem korábban van köcsög mindenhol.

Aki szájkaratézni akar az előbb-utóbb úgyis talál ellenfelet aki majd elküldi melegebb égtájakra úgy, hogy köpni-nyelni sem tud. Ha meg nem beszél idegen nyelvet az adott köcsög, akkor meg csak szépen magára kell hagyni. Eltűnik idővel mert nem nagyon fog menni neki semmi egyedül.

A legnagyobb problémáját a magyar közösségeknek én abban látom, hogy egy idilli helyzetet képzel el mindenki. Van ez a minden magyar menjen egy helyre hozzáállás meg, hogy segíts nekem, kacsintsunk össze csak azért mert mentalitás. Ezzel még nem is lenne gond, sőt, akár pozitív dolog is lehetne, de meg kell érteni, hogy nehéz ilyen sok embert egy irányba terelni. Lásd a szerver választós mizéria itt a fórumon is.

Akik jóban vannak, ismerik egymást, ilyenek, azok meg tudják beszélni. Nekik nem kéne a többivel foglalkozni. A kisebbek úgyis mennek a nagyok után és akkor nincs gond. Ez az egyik fele...a másik meg az, hogy idővel magától is kialakul, hogy ki, merre tolja.

• PiszkosFred
    Report, indoklasnak meg "harassment" vagy valami hasonlo. Majd megtanulja. Szep szoval semmire sem megy ilyen primitiv letforma eseteben. Ha egyszerre befut 5-6 report, akkor talan lep valamelyik GM es kap egy kis idot lenyugodni.
  • Tyrpak
    Nagyobb kérdés: tudtok valami megoldást arra, hogy a /guild csatira könnyebb legyen írni? A legtöbb magyar megszólalás véletlen, és amiatt van, hogy a /g az a generalra ír.

pl. /guild-et beállítani /3 v /4-nek?
  • Tyrpak
    Tegnap este már végre hívott be 1-szer Alderaanra és 1-szer Voidstarra is, a sok empire elleni huttball mellé.

Én még reménykedem, hogy csak késve, de lesznek jedi oldalon is, vagy most a tömeget látva páran csinálnak jedit is.
  • Tababo
    még örülne is neki, felbátorodna a rohadék.
    nem értem miért jó az ha csak magyarok vannak...
  • Although
    Miért vagy meglepődve rajta? Ha eltöltesz majd egy kis időt egy jobb külföldi guildbe akkor rájössz mennyire egy szakadék Magyarország? Ahol szinte forum sincs ahol ne anyáznának. Miközben egy kis rp guildba ahol 1.5 évet voltam még káromkodás se volt. Igazság szerint azon lennék meglepődve ha nem történne ilyen.
    Szóval jópáran vagyunk az mmo játékok világában akik még véletlenül se lépünk be magyar guildbe. :)
    Igazából az elmúlt 2 évben egyedül a Cromon lévő Fekete seregről tudom egyedül hogy nagyon rég együtt vannak. Ami nekem egyébként teljesen meglepő mert általában pár hónap után elöjönnek a szokásos magyar betegségek.
  • Omlás
    Lehet, hogy mégis csak jó lenne egy szégyenfal az ilyen egyedek számára... :S
    Bár az ilyen idiótákat úgy sem különösebben zavarná a dolog... :S
  • Omlás
    Azért lehet érdemes lenne kivárni a 25-ét kb addigra elvileg rendeződnek az erőviszonyok talán :/
  • DoctorStryker
    Sziasztok!

Köszönetet szeretnék mondani Atho City szerveren játszó Stone nevű egyednek aki a generál chaten Minden nem magyar emberbe belekötött és hangoztatta, hogy húzzanank el mert ez csak magyarok számára fenntartott... Miért kell ezt csinálni?!

Javaslom a guild vezetőjánek, hogy vágja ki...
  • Omlás
    Hmm pedig az ex wow-os klántársakkal mi is "sötétek" leszünk :S
    Mondjuk nekem béta alatt annyira nem jött be a "világos" oldal.
  • Boncmester
    Bennem is felmerült... :S