Star Wars: The Old Republic (MMORPG)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[GreenHun] member of HUN4CE - A eye for an eye ends up making the whole world blind. - WON the battle, but NOT the war!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
[GreenHun] member of HUN4CE - A eye for an eye ends up making the whole world blind. - WON the battle, but NOT the war!
mindegy az vígasztal,hogy tapasztalatbókl mondom,hogy minél gecibb valaki egy ilyen helyzetben az annál bénább meg nyomorékabb egy rendes összecsapásban....ahogy a haverom mondaná ezeket "megújjazom"simán😄
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
Egyszerûen csak beleraktak olyan területeket, amiknek semmi funkciójuk és kongnak az ürességtõl. Nem attól lesz star-wars érzete a játéknak, hogy üresen kongó space portokon meg dokkokon kell ide-oda gyalogolni.
Nar Shada után vissza kellett mennem oda, majd utazás máshova, majd megint vissza. Hajóból ki, át a baszom nagy üres és felesleges hangáron, le a lifttel, át a nagy és üres spaceporton, taxira fel, amivel nem lehet a térkép másik felére menni, csak a városig, ott átgyalogolni a városon, másik taxira fel, séta, 5 mp beszélgetés, mindez mégegyszer vissza, Huttán is hasonlóan csak orbital stationön átgyaloglás beiktatásával és taxi nélkül (bónuszként ráadásul itt a quest instanceában abból a mobból, amibõl 17-et kellett volna megölni, csak 16 volt). Természetesen innen megint vissza Dromund Kaasra, hogy leadjam a questet, tehát mégegyszer oda-vissza az elõzõ szenvedés.
Pépesre verném azt aki ezt így kitalálta, meg azt aki jóváhagyta, mondván micsoda élmény lesz.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
nem hiszem el,hogy minden játékban elõbb-utóbb megjelennek....
én naív kicsit azthittem itt komolyabb/normálisabb emberek lesznek majd...
hibásan döntöttem és egy peches ember vagyok<#zavart2>#zavart2>
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Don't feed the troll. <#idiota>#idiota>
Nem. Ezt inkább úgy hívják, hogy normális élet. Az, hogy Te egész nap ezzel játszol, na azt hívják úgy, hogy pech 😊) Amúgy biztos jó a játék, dehát mint tudjuk a WoW-ból kiindulva, valaki vagy éli az életét vagy mmo-zik. A kettõ nem jön össze 😊
Szerintem ne etessük a trollt.
A második felébõl meg kb. az jön le, hogy torrentezni szeretnéd a játékot és kikéred magadnak, hogy egy single játékkal ellentétben, havi díjat kérnek egy mmo-ért, aminek fejében biztosítják a szervert, szolgáltatják a folyamatos tartalmat, hogy a többezer játékos együtt vagy egymás ellen küzdhessen, kereskedhessen, szocializálódhasson, stb. Tényleg, mocskos kapitalizmus, hogy fizetni kell egy szolgáltatásért...
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Hagyjuk mar! Aki csoro es nincs ekkora havidijra penze, az ne jatsszon fizetos MMO-val, ennyi. Duzzogni lehet, lazadni ellene lehet, sot, mehetsz az ombudsmanhoz is, hogy teged mint csoro embert hatranyos megkulonboztetes ert, mert nem ingyenes az egesz es igy lemaradtal. Meg ehsegszrajkolhatsz is, manapsag divat.
Ennek a szolgaltatasnak, amit SWTOR-nak hivnak, havi fix osszeg a dija. Ezert kapsz 30 napnyi elerest. Hogy te ebbol naponta alszol 8 orat, 8 orat melozol, 4 orat csaladdal foglalkozol majd 2 oraig esetleg tevezel, es marad 2 orad jatszani, azt ugy hivjak: pech es hibas dontes, ha ezek mellett megvetted/elofizetted a jatekot.
A megoldas pedig, amit irtal. Vegyetek meg kozosen, harman, negyen. Bar ebbol csak hiszti lesz, de remelem ezzel tisztaban vagytok, es nem varjatok ezt is a fejlesztok nyakaba.
...
Chris:
Örülök, hogy abban a helyzetben vagy, hogy fenntartások nélkül el tudod fogadni és magadévá tenni azt, amit mások eléd dobnak - ez is egy nézõpont, olyan objektív, mint a tied, csak máshogy látja ugyanazt a világot, amit leírtál.
Ha némi idõt szántál volna a gondolatmenetem megértésére, akkor figyelembe vehetted volna azt az 500 embert is, akik a kiadók pénzéhsége miatt nem "akarnak" (most már - mert régen õk is tudtak...) játszani, mert van 100 másik, akik 600 helyett is tudnak - bárminemû fenntartások nélkül - fizetni nekik. (KotOR 1-2 <-> tOR, ill. a MMO-val nem "avul" el a játék, 6 év múlva is ua-ba kerül, ráadásul 2 havonta, újra meg újra...)
Annyiban tudok csak igazat adni neked, hogy ez az én és a másik 499 magánügye, amíg elfogadják azt annak.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Másrészt az hogy drága, vagy hogy a fizetési rendszere drága, teljesen relatív. Ha 100 emberbõl mondjuk van 50, aki napi 8-10 órákat játszik, meg még 50, aki két naponta 2-2 órát, akkor szerinted az óra alapú vagy a havi átalány számlázásban melyik csoportnak lesz igaza, ha azt mondja, hogy "drága" a játék?
Nekem erre az volt az ötletem hogy a klienssel ne 30 nap játékidõ járjon hanem egy karakter amit fel lehet szintezni lvl50-ig. Ez egy csapásra megoldaná a kazuál családos emberek (én is az vagyok) gondját, de a power level no liferek is kissé visszább fognák magukat. Persze mikor ezt elérték , akkor azután már lehet elõfizetéssel játszani.
De hogy visszatérjünk az eredeti ötletedre. Vegyük a WoW-ot mert találtam meg az árát.
Korea: 9990 won / hónap (kb 8 dollár) vagy 2000 won (1.65 dollár)/ nap.
Ez az ár akkor igaz ha otthon játszol. Ha internet kávézóban akkor arra spec árak vannak (gyakorlatilag a kávézó veszi meg az accountot helyetted, és neked óradíjat számol fel). De az óradíj nem kevesebb mint fél dollár / óra.
Szerintem te is könnyen ki tudod számolni hogy mi éri meg.
GW2: Dragonknight.5302
Át tudom érezni a fórumtárs tépelõdését, mert magam is osztottam-szoroztam, hasonló okból kifolyólag: nem érek rá 24/7-ben játszani, és úgy már valóban AAA+++ osztályú az ára, eme gyöngyszemnek. Igazad van! Tényleg nem kell venni ezen játék mellé már semmit, mert ha letelt a 30 nap, akkor megint venni kell, ha játszani akarsz vele...
Sajnálom, ha fikázásnak fogtad fel a gondolatébresztõnek szánt hozzászólásomat! <#law>#law>
...
DragonKnight:
Azért jó volna egy emberközpontúbb, idõalapú játéklehetõség itt is, mert ezek szerint van néhány érdeklõdõ, akit riaszt ez a túlzott kötöttség (azaz, ebben a formájában lehúzás) és ha már van story az RPG-ben, akkor azt önállóan is tudnák játszani (havi pár szintlépéses sebességgel, pl.), és nem feltétlenül kéne a napi 4-8 óra játékidõt megkövetelõ egyesületekhez csatlakozniuk, ha duhajkodni támadna kedvük egy kis pvp erejéig. 😊
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=41103
De gondolom Dél Korea, Tájföld és társai igen magasan tesznek Mao elvtárs törvényeire.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ಥ_ಥ
Az idõ alapú elõfizetés pedig csak a távol keleten szokás, ott pl a kliensért nem is fizetnek a játékosok hanem óradijat fizetnek a játékért.
Persze az is különbség hogy a többségük "játéktermekben" órási internet kávézóhoz hasonló helyeken játszik és ott fizeti ki ezt a pénzt.
Viszont ha valaki naponta egy két órát eltölt akkor már gyakorlatilag a havi elõfizetési modell az olcsóbb.
Lehet persze szegény kiadót köpködni, de azt hiszem hogy ez egy pillanatig sem érdekli õket....
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Abban mi volna az üzlet a fejlesztõnek/"kiadónak"? Miért vállaljanak õk kockázatot, amikor Te "akarsz" játszani annyira...
Azt el lehet felejteni, hogy a lemezt beteszed és az egyszeri játékvásárlásod árából tart fenn neked évekig szerverhelyet a kiadó, ne adj Isten, úgy van megírva a játék, hogy saját magatok adjátok a (dedikált)szervert (pl. CS) az adott "pályához". Ennyire ódivatú ne legyél má'! Há' milyen rajság az, kilencezer, 8 napi (órai?) játékidõért (plusz beregg, kliens letõlt, átkozódás, stb.)...
Hah! Egyesek nagyon a múltban élnek! Azóta már kitaláltak sok szép lehúzósdit ám a "kiadók"! Nem ám úgy van, hogy magától halódik a PC-s játékipar, nem...