Star Wars: The Old Republic (MMORPG)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az jó buli lehet 😄

[GreenHun] member of HUN4CE - A eye for an eye ends up making the whole world blind. - WON the battle, but NOT the war!

Ez amíg volt az Aquilonia addig ott is a végére vadásztak a gankerekre de ez nem a játékos dolga lenne. Normál pvp szerveren be kell nyelni de egy rp szerveren amikor az eventet gankelik szét akkor lépni kell...

Sir Quno Jedi
Mondom pl. Archlordban vannak direkt rendfentartó vadász klánok, akiknek bejelented, hogy kik és hol geciznek a kicsikkel, azok meg szépen napokig vadásznak azokra és halálra szopatják õket mindenhol és mindenkor. Abból tanul az ilyen (vagy abból sem).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Normális játékban az rp szervereket védik azért.de ahhoz kell egy rp pvp szerver ami úgy láttom nincs még. Persze a funcomhoz hasonló cégeknek mindegy ez a kérdés mert így is úgy is leszarják. De szerintem ha lesz rp-pvp szerver a Bioware biztos védeni fogja a gankerektõl. Szerintem.

Sir Quno Jedi
Eleve, aki alacsonyabb szintûeket csesztet, vagy azokon éli ki magát, azt simán ki kéne kúrni a játékból VÉGLEG. Esetleg az is megoldás, hogy onnantól csak a nála 10-20 szinttel erõsebbek között játszhat, akik ugyanolyan gecik, mint õ volt a kicsikkel és mostantól õt k@rják seggbe minden nap... 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jó, jó értem én, így érzem néha én is, nem kell egybõl keresztbe lenyelni, és ki tudja, hogy a közeljövõben az üres pusztán mik lesznek még. Take it easy. <#vigyor3>

[GreenHun] member of HUN4CE - A eye for an eye ends up making the whole world blind. - WON the battle, but NOT the war!

Bigblind
Erre igazából az lenne a megoldás ha a launcher számolná a tényleges játékidõt, szóval beloggolástól kiloggolásig a játékban ténylegesen eltöltött idõt! És az egy hónap az tényleg egy hónap lenne! Mert pl. nekem is jó ha egy héten kb. 4 órám van játszani, ami ugye 16 óra egy héten! Más egy nap alatt játszik ennyit lol! Akkor az egyhavi gamecard valakinek másfél hónapig lenne elég ( addict-ok ), van akinek akár fél évig is!

[HUN]Crassus
nah ez úgy néz ki,hogy a geciségben mindenki megy "tunkolni" viszont a csapatmunkáért pl. jelen esetben könyörögni kell....és mire sikerül is valami minimális teamwork már majdnem nyertek a kecsegek😛
mindegy az vígasztal,hogy tapasztalatbókl mondom,hogy minél gecibb valaki egy ilyen helyzetben az annál bénább meg nyomorékabb egy rendes összecsapásban....ahogy a haverom mondaná ezeket "megújjazom"simán😄

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Szerinted sietek vhova ha még arra is szánok idõt, hogy ide leírjam?
Egyszerûen csak beleraktak olyan területeket, amiknek semmi funkciójuk és kongnak az ürességtõl. Nem attól lesz star-wars érzete a játéknak, hogy üresen kongó space portokon meg dokkokon kell ide-oda gyalogolni.

darth devil
Egy kis csapatmunkával simán kivédhetõ a dolog.

War, war never changes.

[HUN]Crassus
kár,hogy itt egyesek még egy hetet se bírtak ki....

[HUN]Crassus
mi a probléma azzal? átugrik egy másik instance-ba a delikvens?

[HUN]Crassus
😄

[HUN]Crassus
"ez is a játék része" ó édes Istenem.....sebaj....én kb 10 éve játszom valami online gamet SOHA nemvoltam geci a játékostársaimmal! még ha a játék része is lett volna.....

Tán Sietsz valahova ?😄

Sir Quno Jedi
Általában az MMO-kban túl sokat kell totál kihalt tereken kutyagolni értelmetlenül. Ezzel húzzák a játékidõt. Én is agyfaszt kapok minden ilyen megoldástól.

Ilyen idióta dolgot, mint ez a spaceportosdi meg Dromund Kaas taxi-hálózata...
Nar Shada után vissza kellett mennem oda, majd utazás máshova, majd megint vissza. Hajóból ki, át a baszom nagy üres és felesleges hangáron, le a lifttel, át a nagy és üres spaceporton, taxira fel, amivel nem lehet a térkép másik felére menni, csak a városig, ott átgyalogolni a városon, másik taxira fel, séta, 5 mp beszélgetés, mindez mégegyszer vissza, Huttán is hasonlóan csak orbital stationön átgyaloglás beiktatásával és taxi nélkül (bónuszként ráadásul itt a quest instanceában abból a mobból, amibõl 17-et kellett volna megölni, csak 16 volt). Természetesen innen megint vissza Dromund Kaasra, hogy leadjam a questet, tehát mégegyszer oda-vissza az elõzõ szenvedés.
Pépesre verném azt aki ezt így kitalálta, meg azt aki jóváhagyta, mondván micsoda élmény lesz.

QuippeR
#26755-re akart menni

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

QuippeR
látom te még nem ismered Crassus-t. 😊

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

s0n1c
Ha pvpzni akarsz várd meg a guild wars 2-t 😊 Instance-olt pvp-ben csak agyfaszt fogsz kapni megint, mint wow bg-ken 😊
darth devil
Ez is a játék része. Megengedett? Igen, akkor ne sírjunk miatta.

War, war never changes.

[HUN]Crassus
Nah 4 nap kellett míg megérkeztek BG-re az IGAZIBUZIK is......lekempelik a kezdõt az Alderaan-on.....hatalmas gratuláció!:S😞(
nem hiszem el,hogy minden játékban elõbb-utóbb megjelennek....
én naív kicsit azthittem itt komolyabb/normálisabb emberek lesznek majd...

nekem van hogy a napi 2 óra sem jön össze. mert a családommal vagyok, esetleg túlórázok vagy éppen a barátokkal megiszok 1 sört...stb és mégis megvettem a játékot.
hibásan döntöttem és egy peches ember vagyok<#zavart2>

PiszkosFred
Ne keverd ossze az addikciot a jatekkal. Aki tudja, hogy csak napi 2 orat tud jatszani havi 3500 Ft-ert cserebe, az dontson: megeri vagy sem. Feltetelezve, hogy a jelenlevok nem anyuci debil vizfeju gyerekei, el tudjak donteni az elobbi kerdest. Ha pedig hibasan dontenek, akkor lassak be hogy hibaztak, ne a fejlesztoket hibaztassak.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Másba még a szálkát is, magába meg a gerendát se...
Don't feed the troll. <#idiota>

"Hogy te ebbol naponta alszol 8 orat, 8 orat melozol, 4 orat csaladdal foglalkozol majd 2 oraig esetleg tevezel, es marad 2 orad jatszani, azt ugy hivjak: pech"
Nem. Ezt inkább úgy hívják, hogy normális élet. Az, hogy Te egész nap ezzel játszol, na azt hívják úgy, hogy pech 😊) Amúgy biztos jó a játék, dehát mint tudjuk a WoW-ból kiindulva, valaki vagy éli az életét vagy mmo-zik. A kettõ nem jön össze 😊

PiszkosFred
Pontosan. Mindenki tudja, hogy mire van ideje es penze. Aki ennek ellenere hibasan dont, az ne masba keresse a hibat.

Leírtam már neki ugyanezt ezt általánosabban, nem értette.
Szerintem ne etessük a trollt.

jarlaxxe
" Hogy te ebbol naponta alszol 8 orat, 8 orat melozol, 4 orat csaladdal foglalkozol majd 2 oraig esetleg tevezel, es marad 2 orad jatszani, azt ugy hivjak: pech es hibas dontes, ha ezek mellett megvetted/elofizetted a jatekot." - magyarul ha van életed és nem zombi vagy nem neked való a mmo-zás...<#vigyor3>

Aham, azt már látom, hogy itt az értelmesnek tûnõ burkolat mögött nagy fogalmi zûrzavar van. Az elsõ nekem címzett bekezdéssel nem is szeretnék foglalkozni, mivel totális hülyeség, ami abból adódott, hogy egy szót sem értettél meg abból, amit írtam.

A második felébõl meg kb. az jön le, hogy torrentezni szeretnéd a játékot és kikéred magadnak, hogy egy single játékkal ellentétben, havi díjat kérnek egy mmo-ért, aminek fejében biztosítják a szervert, szolgáltatják a folyamatos tartalmat, hogy a többezer játékos együtt vagy egymás ellen küzdhessen, kereskedhessen, szocializálódhasson, stb. Tényleg, mocskos kapitalizmus, hogy fizetni kell egy szolgáltatásért...

Torzonborz
nem értem milyen pénzéhségrõl beszélsz , az mmo-k havidíja ~10 éve változatlan.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

PiszkosFred
Gepre van penz? Netre van penz? Cigire van penz? Chips/kola/sutire van penz? Kabeltevere 60 csatornaval van penz? Felevente uj "okos" telefonra van penz? Idiota magazinokat venni van penz? Persze. Bezzeg 3500 Ft sok havonta.

Hagyjuk mar! Aki csoro es nincs ekkora havidijra penze, az ne jatsszon fizetos MMO-val, ennyi. Duzzogni lehet, lazadni ellene lehet, sot, mehetsz az ombudsmanhoz is, hogy teged mint csoro embert hatranyos megkulonboztetes ert, mert nem ingyenes az egesz es igy lemaradtal. Meg ehsegszrajkolhatsz is, manapsag divat.

Ennek a szolgaltatasnak, amit SWTOR-nak hivnak, havi fix osszeg a dija. Ezert kapsz 30 napnyi elerest. Hogy te ebbol naponta alszol 8 orat, 8 orat melozol, 4 orat csaladdal foglalkozol majd 2 oraig esetleg tevezel, es marad 2 orad jatszani, azt ugy hivjak: pech es hibas dontes, ha ezek mellett megvetted/elofizetted a jatekot.

A megoldas pedig, amit irtal. Vegyetek meg kozosen, harman, negyen. Bar ebbol csak hiszti lesz, de remelem ezzel tisztaban vagytok, es nem varjatok ezt is a fejlesztok nyakaba.

Igen, igazad van. Ha ilyen árazás/terelés járul a játékhoz egy harmadik kéz bevételével, akkor inkább azon gondolkodok, hogy többen vegyünk egy 1 "hozzáférést" és beosztjuk egymás közt az idõt - kár, hogy öcsémnek még ennyi ideje sincs rá, pedig nem utálja a SW-t. 😊)

...

Chris:
Örülök, hogy abban a helyzetben vagy, hogy fenntartások nélkül el tudod fogadni és magadévá tenni azt, amit mások eléd dobnak - ez is egy nézõpont, olyan objektív, mint a tied, csak máshogy látja ugyanazt a világot, amit leírtál.

Ha némi idõt szántál volna a gondolatmenetem megértésére, akkor figyelembe vehetted volna azt az 500 embert is, akik a kiadók pénzéhsége miatt nem "akarnak" (most már - mert régen õk is tudtak...) játszani, mert van 100 másik, akik 600 helyett is tudnak - bárminemû fenntartások nélkül - fizetni nekik. (KotOR 1-2 <-> tOR, ill. a MMO-val nem "avul" el a játék, 6 év múlva is ua-ba kerül, ráadásul 2 havonta, újra meg újra...)

Annyiban tudok csak igazat adni neked, hogy ez az én és a másik 499 magánügye, amíg elfogadják azt annak.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

low levelen bh egyertelmuen, elso companion healer. powertechel gond nelkul soloztam level 11en BT-t bar kozben 12 re lupoltam.

Csupán csak az a probléma, hogy a saját szempontodból megideologizálod ezt az egész dolgot, abszolút nem vagy objektív. Elõsször is sokan sokszor eltévesztik, hogy egy mmo-t játszani nem szükséges a létfenntartáshoz, ergo luxuscikk, amit nem mindenki engedhet meg magának, így azért reklamálni, hogy miért ilyen drága, egyszerûen butaság.

Másrészt az hogy drága, vagy hogy a fizetési rendszere drága, teljesen relatív. Ha 100 emberbõl mondjuk van 50, aki napi 8-10 órákat játszik, meg még 50, aki két naponta 2-2 órát, akkor szerinted az óra alapú vagy a havi átalány számlázásban melyik csoportnak lesz igaza, ha azt mondja, hogy "drága" a játék?

TVelvet
Jelenleg melyik a legjobb solo class? (Pet+Player)
Kotomicuki:
Nekem erre az volt az ötletem hogy a klienssel ne 30 nap játékidõ járjon hanem egy karakter amit fel lehet szintezni lvl50-ig. Ez egy csapásra megoldaná a kazuál családos emberek (én is az vagyok) gondját, de a power level no liferek is kissé visszább fognák magukat. Persze mikor ezt elérték , akkor azután már lehet elõfizetéssel játszani.

De hogy visszatérjünk az eredeti ötletedre. Vegyük a WoW-ot mert találtam meg az árát.
Korea: 9990 won / hónap (kb 8 dollár) vagy 2000 won (1.65 dollár)/ nap.
Ez az ár akkor igaz ha otthon játszol. Ha internet kávézóban akkor arra spec árak vannak (gyakorlatilag a kávézó veszi meg az accountot helyetted, és neked óradíjat számol fel). De az óradíj nem kevesebb mint fél dollár / óra.
Szerintem te is könnyen ki tudod számolni hogy mi éri meg.

GW2: Dragonknight.5302

Gondoltam, így csomagolom az általános allelujázással szembemenõ véleményemet, hogy ne keltsen - fölöslegesen - általános riadalmat a ... , hhmm, "játékosok" körében. De ha úgy nem szabad, akkor majd a hagyományos úton...

Át tudom érezni a fórumtárs tépelõdését, mert magam is osztottam-szoroztam, hasonló okból kifolyólag: nem érek rá 24/7-ben játszani, és úgy már valóban AAA+++ osztályú az ára, eme gyöngyszemnek. Igazad van! Tényleg nem kell venni ezen játék mellé már semmit, mert ha letelt a 30 nap, akkor megint venni kell, ha játszani akarsz vele...
Sajnálom, ha fikázásnak fogtad fel a gondolatébresztõnek szánt hozzászólásomat! <#law>

...

DragonKnight:
Azért jó volna egy emberközpontúbb, idõalapú játéklehetõség itt is, mert ezek szerint van néhány érdeklõdõ, akit riaszt ez a túlzott kötöttség (azaz, ebben a formájában lehúzás) és ha már van story az RPG-ben, akkor azt önállóan is tudnák játszani (havi pár szintlépéses sebességgel, pl.), és nem feltétlenül kéne a napi 4-8 óra játékidõt megkövetelõ egyesületekhez csatlakozniuk, ha duhajkodni támadna kedvük egy kis pvp erejéig. 😊

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

omfg hova tûnt xD na talán most : >ITT<

Csókolom!<#idiota><#nezze>

3 nap 10 óra és meg van a lvl50. Gratulálok szegény kölyöknek...

http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=41103

Ha csak Kínában lenne így akkor lehet hogy igazad lenne.
De gondolom Dél Korea, Tájföld és társai igen magasan tesznek Mao elvtárs törvényeire.

picket
Az idõ alapú számlázás azt hiszem a (sérült) kínai törvények miatt van.

&#3237;_&#3237;

picket
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez nem arra való, hogy az átlagos, mindennapi mondanivalódat belerakd! Amúgy meg fikázz valahol máshol, frissen megjelent mmo-t sosem lehet ingyen kipróbálni, mert ilyen ez a popszakma. És nem kell venned semmit pluszban, harminc nap benne van az árban.

&#3237;_&#3237;

Egy MMO-ból demó vagy trial akkor van ha kellene még játékos mert nem leég jó a pop a szervereken. Ez amolyan reklám fogás... Jelenleg nem kell ez mert a szerverek nem bírják el a népet. Tehát még igen jó sokáig ne számíts demóra vagy trial-ra. Az aki akarta kipróbálhatta a nyílt béta hétvégén mikor boldog-boldogtalan meg a szomszédja is kapott béta kulcsot.

Az idõ alapú elõfizetés pedig csak a távol keleten szokás, ott pl a kliensért nem is fizetnek a játékosok hanem óradijat fizetnek a játékért.
Persze az is különbség hogy a többségük "játéktermekben" órási internet kávézóhoz hasonló helyeken játszik és ott fizeti ki ezt a pénzt.
Viszont ha valaki naponta egy két órát eltölt akkor már gyakorlatilag a havi elõfizetési modell az olcsóbb.

Lehet persze szegény kiadót köpködni, de azt hiszem hogy ez egy pillanatig sem érdekli õket....

Már megijedtem, hogy a "kiadó" ilyen kapitális hibát vét! Mert akkor hogy kaszálna azokon, akik "Ja, bocsi, ez nekem nem jön be!"-típusok és az "ingyenes" kipróbáláshoz is meg kell venni a 30 napos játékidõt, mert nincs "demó" a játékból...

Ja de azt kell mondjam hogy SOKKAL jobban jársz ha nem idõ alapú a számlázás.

Majd ha lesz koreai szerver akkor lesz olyan is. Ott ez a divat.

Most már felirkáltam mindenre a választ és beraktam a játék dobozába 😄 Kedvenc filmhez frappáns módon a star wars-t adtam meg <#idiota>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Hah! Még hogy ténylegesen lejátszott idõalapú játékidõ vásárlás egy MMO-ban... ott még nem tart a fogyasztóvédelem, ebben a társadalmi berendezkedésben!
Abban mi volna az üzlet a fejlesztõnek/"kiadónak"? Miért vállaljanak õk kockázatot, amikor Te "akarsz" játszani annyira...
Azt el lehet felejteni, hogy a lemezt beteszed és az egyszeri játékvásárlásod árából tart fenn neked évekig szerverhelyet a kiadó, ne adj Isten, úgy van megírva a játék, hogy saját magatok adjátok a (dedikált)szervert (pl. CS) az adott "pályához". Ennyire ódivatú ne legyél má'! Há' milyen rajság az, kilencezer, 8 napi (órai?) játékidõért (plusz beregg, kliens letõlt, átkozódás, stb.)...
Hah! Egyesek nagyon a múltban élnek! Azóta már kitaláltak sok szép lehúzósdit ám a "kiadók"! Nem ám úgy van, hogy magától halódik a PC-s játékipar, nem...