Star Wars: The Old Republic (MMORPG)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Omlás
Game Booster 3, illetve a Smart Defrag 2.2 már free :]

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Az alig egy éves 320 gigás winchesterem 2 nappal azután halt meg, hogy kétszeresére emelték a winchesterek árát.
A másik, 3 éves 200 gigás vinyóm is haldoklik, van hogy bootnál kidobálja a fejet.
Szóval katasztrófálisak az élettartamaik.
Köszi!

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

JethroHUN
OFF:
Smart Defarg, az Advanced System Care része (de asszem külön is telepíthetõ) boot elõtt is tud töredezettség mentesíteni, vmi merezlemez optimalizáló funkciója is van, passz h az mit csinál.[/spiler]

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Omlás

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Valaki mondjon már egy jó merevlemez defrag progit légyszi, még kezdés elõtt (már alig 12 óra <#taps>) át akarom nyomatni egyszer a hdd-ket.

Omlás
SSD-n filóztam már egy ideje, de az az igazság én special kicsit tartok tõlük mint megbízhatóság és élettartam, fõleg mivel nálam folyamatossan megy a gép max ha áram szünet van akkor van akkor nem <#idiota>. 4-5 évente így is elhasználódnak a winyók a gépben ssd szerintem eddig se bírná...
Most ha minden igaz olcsón hozzá tudok jutni egy WD VelociRaptor-hoz valószínû inkább azt választom mint az ssd-t 😊

Hát nekem a 100ezres gépembõl most az swtor miatt lett 150ezres (videokártya, SSD).

Viszont csak reklámozni tudom, az SSD nagyon sokat dob a játékélményen (párbeszédek betöltése, pálya váltás)
Omlás
Tapasztaltam 😄 Torzival is AOC fórumon futottam össze elõször 😄

Omlás
Kapcsold ki a vizet 😄....

off
Nem is tudom melyik játék volt az anno aminél lehetett így trükközni, hogy elinduljon sm 1.0-ás vga-val 😄 mert sm 2.0 kellet hozzá alapból ....
<#idiota>
on

JethroHUN
AoC kb megjelenéskor csak grafika volt meg buggok XD

Omlás
OFF
Hát az én gépem se egy mai darab, egyedül a processzort újítottam most. Amikor jelentkezik a swappelés akkor zavaró csak a dolog amúgy töklesesésen fut a játék.

Szóval egy jól össze rakott 100-150E-s géppel bõven optimális körülmények között tud játszani az ember.
ON

Nem tudom, nekem kifejezetten tetszik a grafika :] az meg egyértelmû, hogy mmoban nem fognak CrySis2 szintû textúrákkal dolgozni.. sok értelme nem lenne 😄

Torzonborz
jahm tényleg a víz az oka ! 😄

na emiatt vehetek melóhelyi gépbe sm3-as karit . 😊

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

JethroHUN
Ez azért nagyon unfair... fizeti az emberél a kilókat közbe meg 6 órát várni? na pont elért nem is fogom meg venni pedig nagyon kíváncsi vagyok a gammára <#kuss>

Nekem egy 2009-ben vett 100 ezer forintos gépem van. c2d 2.8 GHz, 4GB ram, ati hd 4850 512 mb. Eddig MINDEN játék ment vele,a Skyrim full highon 50 fps, még a Battlefield 3 is 30-40 fps-el fut (igaz lowon, de kit érdekel)! Nem hinném hogy az SWTORnak akkora gépigénye lenne, hogy fél milliós gép kelljen hozzá.

Persze én 1280x1024-es monitorral játszom nem full hádéban meg mittudomén, de nekem ez tökéletesen elég. Majd ha ezt a gépet eladom és pótolok bele kb 100 ezer forintot, abból már tudok olyan gépet venni, amivel normálisan lehet nyomni nagy felbontással is. Nem kell azért rémeket látni.

Szerintem mivel nemrég jött ki az sw blue ray verziója így akarják az embereket rávenni, hogy mindenki vegye meg és amíg tart a queue addig nézzen meg mindenki egy részt. <#vigyor2>

Tomb of Freedon Nadd

Omlás
Köszi átolvasom hátha találok benne valami "újat" 😄

Hát pedig van benne a SM3-as kód, persze a szar kõmosott ultra gagyi "HIRES" textúrákon semmi sem segít.
Az SM3-at egy helyen láttam, ahol biztos az van, mégpedig a víznél ahol a tükrözõdés biztos SM3.

GW2: Dragonknight.5302

JethroHUN
Én gameboostet használok, abban is belehet állítani h melyik folyamatot/szolgáltatást kapcsolja ki/be gombnyomásra. Pláne win7 alatt az aero felület azért használ némi vgat még akkor is ha játék fut.
De ez a tény hogy a windowsnak mindig futottak olyan szolgáltatásai amik fölöslegesen mennek.

Az elég nevelõ hatású dolog. Annyi idõ alatt lehet vizsgára tanulni, gyerekkel foglalkozni, kitakarítani a lakást, disznót vágni stb stb stb. ÉS még azt mondják hogy minden idejét az ember játékra költi 😄

Torzonborz
Én mondjuk az nem értem továbbra sem hogy ilyen kinézet mellett minek ehhez SM3-as kártya. 😞

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Tomb-on szombat délután 3kor 3200-as queue, 6 és fél órás sorbanállás.....😉

Tomb of Freedon Nadd

Benne van a topicban hogy mit értek alatta... Azt ami a Win7 minimum konfigjához van közel vagyis:

Min requirements for Win 7
1GHz processor (32- or 64-bit)
1GB of main memory
16GB of available disk space
Support for DX9 graphics with 128MB of memory (for the Aero interface)
A DVD – R/W drive

Ez a guide azért van hogy esetleg Low vagy kicsit jobb mint Low beállításokkal ezeken a gépeken is fusson a game. DE ha valakinek félmillás gépe van akkor is olvashat itt olyan dolgokat ami még az õ gépét is gyorsíthatja.

JethroHUN
Szerényebb? úgy érted nem fél millás...

Itt egy jó kis guide hogy lehet a Win7-et hozzáreszelni a játékhoz.

Akiknek szerényebb gépük azok mindenképpen fogadják meg a tanácsokat

Win7 guide

Hivatalos álláspont

Memory leak

Hidden Beks - Adreania - Commando

Minden alkalommal automatikusan levonják a pénzt olyan idõközönként (1,3,6 hónap ) elõre amit válaszottál, ha nem akarod ezt akkor még idõben cancelolni kell az accountot.

okés. köszi a segítséget. mastercard-os vagyok és nem fogadta el mert nincs rajta lóvé. megyek teszek rá.

Igen le kell mondani.
Lehet úgy csinálni hogy befizeted deaktiválod és mielõtt lejárna újra aktiválod

FONTOS<#felkialtas>

Tarison jelenleg hibásak a questek, szerencsére a class questek utániak.
Aki akadást tapasztal az nem a saját gépe hibája. Memóriakezelési gondok vannak.
Szóval a Bonus questeket csak akkor érdemes meggcsinálni ha nagyon akarja az ember, én a patch utáni befejezést javaslom.

Swtor fórum
Memory Leak

Tegyük fel, h megadok egy kártyaszámot, h bírjak játszani. Akkor az azt jelenti, h minden 30. napban levonják a havidíjat, ameddig nem deaktiválom ezt a fizetési módszert, vagy csak akkor vonják le ha arra megyek, h venni akarok 30 napot?
Az elõfizetéshez most nem fognak pénzt venni róla le. Egy dollár/euro max elég ahoz hogy egy próba foglalást tegyenek amit azonnal visszakapsz.
De több kártya esetében még ez se kell ha a kibocsátó egybõl visszaigazolja hogy ok a kártya.
Sajna akiknek VISA-juk van azok most egy kicsit biztos szopnak, mivel volt egy kellemetlen adat lopás, több tízezer kártyát letiltottak a bankok hogy nehogy gond legyen, (két kollégám is így járt ünnepek elõtt, hogy hirtelen nem tud hozzáférni a pénzéhez pedig most van a nagy bevásárlási láz) ezért elképzelhetõ hogy ott tovább tart az autorizáció.

Kiegészítés

Paypal fizetésre is lesz lehetõség, preorder alatt nem müködött, de ahogy látom mostanában már aktív.
Jelenleg az ûrhajó csak mint taxi üzemel, állítólag fejleszteni fogják az ûr ráész, elképzelhetõ hogy real time lehet majd vándorolni az ûrben.

értem. és elég hogy 1 euró legyen rajta ha jól tudom.

A grace period csak arra vonatkozik hogy megadd a végleges kódot. Ha már megadtad DE nem adtad meg az elõfizetést ara nem fog vonatkozni.

Az éles kezdéshez az account oldalon mind az 5 checkmarknak ki kell lennie pipálva. Vagyis egy elõfizetést is kell választanod, ami vagy bankkártya, vagy PayPal( nekem és még soknak nem sikerül a PayPal-t megadni mert a BIO ezt is elbaszta) vagy pedig egy gamecard szám megadása.

Éles kezdés után 2 napod van, 22.-ig adtak idõt, hogy beírd a játék kódját ÉS megadj vagy bankkártyát, vagy game time cardot.
Hivatalos info dev trackerrõl:
After you redeem a pre-order code, we will invite you as soon as possible. We'll be sending invites continuously from now until the end of Early Game Access.

Szerintem ha beírtátok a pre-order kódot, amint elindul náluk is a munkanap beengedi a testvéred is.
Ma hajnal egykor lelövik a szerveret 5 órára minimum, hogy utána hivatalból induljon a játék. Ha most bereggeled a preorder kódodat akkor az volt az ígéret hogy rövid idõ után (1-2-néhány óra) behívnak. Hát kb. ezek a lehetõségeid.

az éles kezdéshez kell megadni számlaszámot?
kód elfogadva, azt írja hogy 20.án kezdhetek.

PiszkosFred
Sanszos, hogy mar csak a holnapi premieren tud csatlakozni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Jabar
és a pre orderrel már nem jut be ma?

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Omlás
Megjelenésig hátralévõ idõ: 0 nap, 13:32:01

😉

JethroHUN
De a RAM alapból azért van h ideiglenesen tárja a gép az adatokat, feldolgozáshoz, mivel miden a processzoron keresztül megy, grafikai adatok is pl, az a ramba kerül mielõtt eljutna a vga-hoz. Az pedig a játék hibája ha nem tudja kezelei rendesen és benne maradt a már használt adat. De még ott a lapozó fájl is, nem kell az egész programnak a memóriában lenni.

Omlás
<#eljen> Egyetértek, teljes mértékben.

Jabar
Ma megvettük bratyesznek is originen, pre-orderrel de nem engedi be "no subscription" felirattal.
Tudtok valami infót errõl?

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Így ok!

Viszont a 4GB ram nem szokott elég lenni a swap mentes élethez ha valami megesz 1.5GB-t. Nekem a két swtor.exe egyike 1.5GB a másik olyan 100MB-t evett. EZ elég ahoz hogy a win7 elkezdje magát kellemetlenül érezni, 4GB ram mellett.
Persze ekkor jönnek még a súlyosbító tényezõk.... Tûzfal, virusírtó, browser!! MSN messenger, TS3!!!.... Fõleg a browser több nyitott oldalnál tud brutális memóriat enni. Persze orvosolható a dolog azzal a ha mindent kiírtunk a a rendszerbõl, de ezt sokan elfelejtik.

Nekem a 16GB ram szépen eltartja a dolgot, pedig a játékon kívül a az alábbi nem konvencionális dolgok futnak 😄

1 VMWare kliens rajta egy Win Server 2008
1 SQLServer instance
1 FirebirdSQL server instance

Meg rengeteg nyitott chrome oldal ,msn, ts3, online armor, virtuális asztal stb stb.
8 óra játék után a max ram felhasználásom megütötte a 10GB-t de azért van benne 16 hogy ne legyen gond.

Omlás
Tisztában vagyok vele mit jelent mint jelenség a memory leak...

Feltételes módban írtam, hogy igencsak nagy gond lenne, ha a 16GB ram elfogyna játék alatt.. :]

Ahogy Torzi is írja 4GB ram egyszerûen elfogy kb 4 óra játék után, és swappeléssel iszonyat belassulások és akadások jelentkeznek. Talán max akkor nem venné ezt észre az ember ha SSD lenne a gépben, vagy egy WD VelociRaptor <#idiota>

Nálad egyszerûen nem fogy el a 16Gb-t még 8 óra játék alatt sem ezért nem veszed észre 😉

Hát Dromundon nem volt semmi akadás, röcögés. Mikor neki szaladtunk annak a nagy bogárpattintó fenevadnak akkor is flottul bírta a kliens pedig az már egy mini raid volt.
Utána mikor meg bevettem magam a Dark Temple-be elõjött ez a router halál. De két újra indítás megoldotta a dolgot. Akkor féltem hogy órát fogok sorba állni de még akkor is (valamikor este 9 tájékán azt hiszem) 10 perc volt a sor, szóval jó szervert választottunk. De majd kiderül hogy mi lesz itt holnap és a hétvégén....

A memory leak az van vagy vagy nincs, a viszont van elég ramod ÉS a memory leak nem éri el a azt a szintet (32 bites alkalmazásnál a 2GB-t) , mikor a procesznek elfogy a virtuális címtere, akkor azt te mint felhasználó nem fogod észre venni.