Star Wars: The Old Republic (MMORPG)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

darth devil
Eveonline eléggé fizetõs, L2 2 hónapja lett free.

War, war never changes.

PiszkosFred
Vannak kozos kvesztek, az teny, de legtobbszor eg es fold az imp es a rep kuldetessorozata az adott bolygon. Sot, nem egy bolygora kozel 10-20 szint elteressel megy a ket oldal, es meg kozos teruletuk sem nagyon van. Erdemes nekifutni a masik oldalnak, foleg a szentlelku jedi utan lesz erdekes, egy jamesbond szeru IA, vagy egy morgos fejvadasz, esetleg a ket kegyetlen sith.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Mindkettõ free (egyikkel sem játszottam úgyhogy nem tudom véleményezni)
darth devil
Pl Eveonline, L2.

War, war never changes.

Melyik mmo is volt az amiben a kidolgozott pvp tartotta életben a játékot?
Tudomásom szerint nincs és jelen pillanatban nem is reagál semmire ( sem giftre sem questekre).egy teória szerint viszont azért nincs speciális tulajdonsága hogy a késõbbiek folyamán majd te tudod kiválasztani neki ahogy nõ majd a reputációja.
Asszem amit most látunk, azt hívják fejlõdésnek.

Anno Everquestben megvolt, hogy hány százalék esélye van, hogy valami essen a boss-ból. Voltak elég durva dolgok, pl Warrior epichez a fehér sárkányból (world boss) esõ drágakõnek volt 3% esélye, hogy esik, és az összes Warrior sorbaállt a licithez, hónapokig csak dkp-t gyûjtöttek, hátha...

Ott is teljesen random volt, hogy mi esik, és azért mentél le raidbe, hogy a guildnek segíts, és örültél ha valakinek jobb lett.
Nem azért, mert elvártad, hogy automatikusan essen neked is valami.

Egyébként szvsz én a sokszorozott pvp cuccokat (pl 5 offhand) nem dobnám ki, mert amint ki lehet szedni belõle a modot, lesz értelme, hogy megkaptad.
Omlás
Bétában meg most is 1-2 karakteremmel egyedül szinteztem az is szórakoztatott, de most haverokkal 3-an egyszerre húzzuk a karaktereket meg lassan beérnek minket még 2-en 😄 elég brutális mikor 3-5 ember megy és darál kategóriában abszolválja a küldetéseket, közben meg megy a baromkodás :]

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

a hajódroidnak is van sztorija?

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy elsõ raid idõszak volt, a játék nem támogatta a persistent instanceokat, azaz ha egyszer onnan kijöttél, akkor a lockout leteltéig semmiképpen nem tudtál visszamenni, állandóan szar setuppal mentünk (nem voltak util classaink). viszont jó volt a társaság. és az utolsó bosst sem tudtuk leölni nagyon-nagyon sokáig.

Nyilván míg egy companyonod van az elején csak azt viszed mivel nincs is más (csak a kiba.. robot).A történet elõrehaladtával kapsz újabb companyonokat amik mind másra jók, ha más palyerrel játszol (ez lenne a célja a játéknak)akkor teszem azt te elõszeded a melee tankolós compodat õ meg a healerjét és tádá akár a heroic négyes questek is letudhatók.

Amúgy nem hónapok kérdése a companyonok történetének megismerése.Egy hónapja jelent meg a játék kb és az ötbõl négynek 10k/10k.(dyplomacy+questek).Nekem tetszettek ezek a kis párbeszédek is a saját companyonjaimmal inqisitor/assassin).Khem Val ahogy eleinte a régi mestere miatt nyüglõdik utána meg zash miatt, a kiscsaj hogy õ most jedi vagy nem jedi stb.( Jedi check: you are Jedi? yes-no)

Persze néha idegesítõk is tudnak lenni teszem azt a kiscsaj feltétlenül fontos dolgot akar közölni a hajón erre iylet mond hogy nem tud kártyázni megtanitanám e...
picket
Filmsorozatok sem tartanak örökké, kár, hogy neked a pilotnál van vége. Utolsó mondat meg nc, ha nem lennének guildtársak (mondjuk annyiból szerencse, hogy irl barátok) eddig egy heroic küldetést csináltam volna meg, mert oda hívtak random arcok, pedig ezek voltak talán a legjobb részei a játéknak, pedig csak "ölj meg x darab y típusú ellent" volt mindegyik. Egy single playerben erre sugárban hánynám a del gombokat, ide mégis elég, sõt élvezetes, mert közben dumáltunk, nevetgéltünk, a végén együtt hallgattuk a párbeszédet, azon is nevettünk... nem tudom leírni, de ha ez single player lenne, akkor a kezdõbolygó után töröltem volna.
Tudom, hogy nem szorulsz rá, és örülök, hogy te így is jól szórakoztál (szórakozol), de én sajnálom, hogy neked ezek a dolgok kimaradtak. És nem tudok mást, mint értetlenkedni, hogy nem is vágysz ilyenekre.

ಥ_ಥ

Omlás
Nem tudom akkor én lehet más játékkal játszok :] de itt a 8 különbözõ kaszt story szála elég egyedi és epik hangulatú. Ha mást nem is ez 8 "végigjátszást" jelent ha "single" módban tolja az ember.

Aztán, hogy ezen felül mit tud az ember "bele játszani" a játékba az más tészta.
Nekem nem kell revard azért hogy jól szórakozzak ingame a barátokkal/egyedül. Ergo nem izgat az sem, hogy mikor jön már az új kontent mert menni kell "försztkillelni". Ezt meghagyom azoknak akik erre vannak "kiéhezve" én meg szórakozok a magam módján és élvezem a játékot 😛

Persze minden játékos más (nem most nem buziztam le senkit!<#idiota>) szóval ezen vitázni tényleg nem fogok/akarok csak leírtam az én véleményemet ;].

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

darth devil
Minden mmoban hosszútávon csak a kidolgozott pvp az ami életben tartja a játékot.
Azért meg kár piszkálni valakit, hogy miért játszik ezzel a játékkal.

War, war never changes.

Sir Quno Jedi
ÉN szingli tartalmat várok. Aka új bolygók, új területek, új kvesztek, új klasszkvesztek, új ûrcsaták. Amíg az nincs, nem izgat. A multi tartalom számomra érdektelen kb.

ÉS igen BÜDÖSEK az emberek. Én többnyire barátaimmal/ismerõseimmel szoktam multi tolni, fõleg coop (teszem azt Borderlands, C&CG:ZH ilyenek). Sajnos az SWTOR-ra nem lehetett õket rávenni (többek közt azért nem mer MMO és murrrrrrrrrva sok idõ rámegy a grindre, nekik nincs ennyi idejük játszani), így itt egyedül vagyok, ami nem baj alapvetõen.

Idegenekkel nem játszom, ha nem muszáj. Ha megnézzük az ittenieket, talán nem is baj, hogy nem "magyar" szerón vagyok. Bár igyekeztem oda regelni, még tán meg is van a regem Hidden Beks-re, de anno nem lehetett feljutni, ma meg már nem érdekel. Meglehet sok vengerszkij véristvánt spóroltam ki az életembõl, tán hálás is vagyok ezért. 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Én pl a wow-ban 5-6 évet játszottam, ha ott meguntad már ezt a mechanikát: fejlõdés-hc insták- raidek- item gyüjtés akkor sajna ebben a játékban sincs több.

Egyszerûen nem tudnak ettõl a koncepciótól elszakadni egyenlõre a fejlesztõk.
Sir Quno Jedi
Jah, csak az engem nem vonz, hogy ismeretlen emberek által alkotott klánokat verjek le az én klánommal, csak mer fun, szervezzük meg stb. Ennél jobb dolgom is van. Archlordban voltak orbitális vár ostromok, ott volt értelme (egy ideig ott is term.). De ha kimaxoltad magadat, ott is unalomba fulladt, elõbb-utóbb pár fanatikust leszámítva mindenki kiszállt.

A filmsorozatok sem tartanak örökké, kifulladnak, lezárják õket. Jön másik.

Ez természetes dolog. Nekem az, hogy MMO a játék, csak hátrány.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

picket
Nem kapsz több xp-t, akkor cancel account. Nem lehet benne több tartalom, párbeszéd, küldetés, fp, operation, felfedezhetõ terület, közös pvp ismerõsökkel... oh wait, tök üres szerveren kerülöd az ismerkedést, a csapatot! Bocs Smith ügynök, nem én tehetek róla, hogy büdösek az emberek <#idiota>

&#3237;_&#3237;

Omlás
<#eljen>Csak is egyetérteni tudok a "színesmacitársulattal" <#idiota><#hehe>

picket
Azt hívják bukott játéknak, mert amivel foglalkoznak, oda majd jön az új content. Persze nem akarom azt sugallni, hogy farmolni kell mindent mint az õrültek, hogy amint kijön a legújabb megölhetõ boss-halmaz rohanhass, hogy aztán azt farmold hasonló célból... Ha nem tud ezzel szakítani ez a játék, akkor amúgy sem lesz hosszú életû. De az, hogy "ding lvl50, kkhtxbai, cancel account, cd swtor del *.*" annál azért talán több lehet benne még a jelenlegi állapotában is...

&#3237;_&#3237;

Sir Quno Jedi
Jah csak egy hónapot kell szenvedni ahhoz hogy egy kompányiont maxra húzzál, mert fõleg õt visezd. Ezt nem fogod még többször végigszenvedni, mert "kívváncsi" vagy. Amúgy sem sok sztorijuk van, a nagy részét giftekkel is ki lehet belõlük sajtolni (persze csak diplomáciával érdemes gifteket szerezni).

Omlás
Csak annyit nyújt egy játék amennyit "kijátszol" belõle. Ez már a játékos kreativitására van bízva részben...

Dropp téma most komolyan azon pörögtök, hogy egy mmoban "X" alkalom után sem esett ki az adott cucc? :]

Sir Quno Jedi
"közösen kitûzött célokat érhetsz el" ezt definiálnád, hogy MÉGIS MI A HALÁLT lehet elérni ebben a játékban 50 után?!?!? 😄DD

A class történet melett ott vannak a companyon történetek is.Azok eléréséhez pedíg questelni kell, a companion izlése szerint.A napi questek egyhangúságát is érdekesebbé teszi hogy x companyon a segítõkész választ díjazza y meg ha jól beszólogatsz.
QuippeR
azért azzal nehéz vitatkozni, hogy az elsõ két hónap után minden mmorpg már csak egy derekasan túldimenzionált chat-kliens szerepét tölti be.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

picket
ÉS a kép 😄

&#3237;_&#3237;

Sir Quno Jedi
Naja, de sok a közös quest (a sima bolygó questek), így uuyganannála frakcónál jó idegek kellenek ha fel akarsz húzni PvE-ben egy másik karit. Így végülis a két frakció marad. SÕT mivel gyakran látom azért mostanában quest-elni az impeket ott ahol én is questelek, így gondolom a terület sem annyira változik mindehol imp oldalról (sõt a quest hely és célpontok sem, mert ugyanazt csinálják, mint én), még ez sem teljesen igaz.

Szóval ez igazándiból KÉT sztori, rep és imp. Az osztályok ezeken belül csak a saját osztálykvesztjeikben térnek el, az meg igen karcsú 50-ig fejlõdni... 😄

picket
Semmiképpen ne szocializálódj egy mmorpg-ben! Más emberekkel együtt játszhatsz, kommunikálhatsz, közösen kitûzött célokat érhetsz el... de mindez nem ér semmit! Inkább hagyd lejárni parlagon a két hónapot, esetleg egy hónap kihagyás után húzz fel egy másik kasztot, de persze azt már nem fogod tudni befejezni, mert unalmas lesz második "végigjátszásra". Tudom, hogy tudod, hogy szóltak már mások is, de

&#3237;_&#3237;

A loot rendszer normál operationban tényleg szánalmas.Van aki a 3. chestjét kapja meg az 5. offhandjét akinek meg kéne abból a fokozatból loot az summázhatja hogy tán a jövõ héten vagy talán hard módból.Ezt a gépi kisorsolósdit mihamarabb megszüntethetné a bioware mert ez a pugos raidek kialakulását erõsen gátolja.
Omlás
És ha azt nézed van 8 külön story ha csak KOTOR-nak is veszed azokkal is el lehet szórakozni ;]

Omlás
Azért elhiheted nem azért nem került bele mert nem tudják bele tenni...
Gondolom Luccas bácsi is beleszólt, hogy ácsi márpedig itt nem lesznek pinkbe öltöztetett Jedik/Sithek... És igazuk is van. Ha meg azt a színt hagynák ki és lenne elhiheted azért menne a rinya, hogy az a szín miért nincs... :]

Aki a külsõre megy annak van azért elég szép nagy választék amibe öltöztetheti a karakterét.

Sir Quno Jedi
Nagyjából. Megcsinálgatom a flash-eket ilyesmi, ha akad jó csapat (de nem szokott). Még elPvP-zegtek funból talán, de értelem nuku, hiszen nincs több PvE sztori, ahova kéne a gear, vagy bármi. Hívtak nagy klánba, de nem álltam még be, lehet nem is fogok, MINEK? Mit tud csinálni egy klán, ami engem érdekelhet még? Kb. semmit.

Majd ha lesz türelmem, indítok másik karit másik oldalon és újra sztorimód.

Egyelõre március 20-ig bé vagyok fizetve, bár ezt a plusz két hónapot kidobott pénznek érzem, mert ez innentõl egy rakás szar, ha a végére érsz és nem vagy PvP orintált (meg ha az vagy, akkor is). Mind1, jól szórakoztam 50-ig és ez a volt a cél. Én szingli KOTORnak vettem.

picket
Gondolták nem egybõl a babaházassal kezded, hanem elõbb játszol a játékkal :p

&#3237;_&#3237;

Igen a color matching benne volt (de nem mûködött - mi lehet ebben a bonyolult).
Csalódtam a bioware-ben hogy más noname fejlesztõk által lazán megoldott dolgok a bionak gondot okoznak.
Nem hiszem, hogy gond lenne ha magyarul toboroz ha nem másodpercenként 5 ször írja be generalra. Az én szerveremen (Ludo Kressh) bevett dolog, hogy ilyen-olyan nyelveken megy egy toborzó szöveg. Nem viszik túlzásba és még senki nem szólt.
Omlás
Benne volt tudtommal csak ki lett véve. Gondolom okkal és vissza fog majd kerülni, de most nem ezt tartják a leglényegesebbnek. 😊

Akkor barna, mindegy. Egy kurva wardrobe-ot beletehetnének, ha a Rift-ben megoldotta egy tök ismeretlen fejlesztõcsapat, nem hiszem hogy a bioware nem tudja.
Nem is az a legfontosabb hogy mekkora a dps (úgysem mérhetõ), de hogy bohócruha van a karakteren... na azt nem szeretõs dolog. Se item színezés se semmi. Ez a color matching se jó ötlet, mert ha szar színû a chest, akkor a többi is olyan lesz. Legalább tegyenek bele normális dye rendszert. Minden mmo-ban benne van, nem lehet akkora bonyolult dolog.
Omlás
narancssárga=/barna/ <#idiota><#nezze><#email><#hehe>

Djuree
te ezt nem értheted😄 én is farmolok ha kell item. persze nem viszem túlzásba, ha nagyon uncsi meg szenvedés akkor hagyom, de kicsit hajlandó vagyok érte szenvedni ha utána meg többet szórakozok. a diablo2-ben volt hogy 10 letoltam az egész dzsungeles részt vmi itemért, persze h nem esett...

Waaaaaagh!

Egyetértek. Nekem fõleg a kinézete miatt kell(ett). Van egy narancssárga (itemszín), de kellene mert a chest, gatya, cipõ, kezes totál más színû, és elég béna egy trooper bohócruhában. Ez a lilából minden mod kiszedhetõ dolog pedig még szerintem hónapok...

Az sem utolsó szempont hogy szeretnék hard raidre menni, de kék cuccokban nem annyira vagyok a csapat hasznára.

Neked vége is a játéknak ha végigtolod a sztorit?
Me0w
Mondjuk valamit csinalhatnanak a loot drop chance-el, mert az, hogy a 20-40 kozotti instakban ahol voltam, 80% heavy fos esik, az remek am. Nem tudom, miert nem lehet a drop chancet a party osszeallitastol fuggove tenni. 4 clothie -> nem dobunk heavy blastert meg commando chestet. Foleg ilyen felgearelos hamar elfelejtos instakban.

Together we'll fly someday...

Sir Quno Jedi
No offense, de sosenem értettem ebben mi a "játék"?! EZ még melónak is unalmas és szörnyû lenne. Aki gear-ekért farmolgat, hogy abban majd újabb gearekért farmolhasson, amikben majd újabb gearekért farmolhat, amikben majd... Az minimum furi az én szememben. Én ha egy sztorit láttam már, onnantól érdektelen számomra, nem esek neki egy bossnak sem többször, ha megvolt (max. ha nem láttam mindent ami érdekelt, mert valami nem klappolt).

volt, mert legalább tudnak róla, hogy van egy ilyen hibás mûködés.

btw én anno fél évig farmoltam egy 24fõs zónát ezért:

vagy ezért:

aztán egyik hétvégén raid helyett elmentem moziba. szerintem ki fogod találni, mi esett.
de utána alig két hónap alatt sikerült kifarmolni a zónából mindkettõt.

Az swtor tegnap nálam is kibaszta a biztosítékot. Eddig nagyon személyesen nem érintett bug egészen tegnapig. Az hogy pvp gyakorlatilag nem létezik még elviselhetõ. A villogó textúrák, a lagok, ATI inkompatibilitás stb is valamennyire elviselhetõ, de...

2 hete minden nap lejárok false emperorba (HC) ami a baromi hosszú és ennyi után unalmas nem kicsit. A chestet akartam kiszedni végre, 2 hete szinte minden nap mentem és nem esett. Ok tegnap is go le. Utolsó boss dobja ugye. A bossnak maradt kb 5% HP-ja, knockback, lelökött a platformról. De a boss pár mp múlva megdöglött mialatt halott voltam, kirakott az insta elé. Mondom bemegyek. Aha persze… NEM ENGED BE egy bug miatt. És mi esett 2 hét óta elõször? A trooper chest.

Írtam egy ticketet hogy adják már ide az itemet ha már nem az én hibámból nem lett meg. Volt értelme írni? Szerintem nem fogják ideadni. Kezd elegem lenni a bugokból.
hja kérem, aki nem a "magyar" szerverekre ment, az ilyenen ne csodálkozzon.

Sir Quno Jedi
Ha senki sincs hungarian csenelen (mint nálunk egy hónapig rajtam kívül senki sem volt), akkor nyugodtan toborozhatsz rajta... 😄DD Sokan nem is tudnak róla, hogy van ilyen, vagy csak nem használják.

Omlás
Mondjuk a Hungarian channeles dolog jogos egyet értek vele 😄.

Szerintem ez amolyan "pandás" beidegzõdés még pár embernél :] mármint a hírdetés.

Általában csak zónaváltásnál látom 1 pillanatra a general chatet, amíg át nem váltok arra a tabra, ahol az nincs rajta, szóval nem tudom, mennyire volt flood vagy nem flood...
De szerintem azért is hülyeség generalon recruitolni magyarul, mert egyrészt csak azon a részen látszik, ahol éppen vagy, szóval nem sok emberhez jut el, ellenben a hungarian channel tudomásom szerint területek között is mûködik, szóval sokkal több emberhez eljut az üzenet, aki tényleg érintett is lehet a témában. Pl tamponreklámot sem küld a google pasiknak, ez is ugyanolyan.
Másrészt meg mondom, úgy még kb elfogadható nekem, hogy elé volt írva angolul, hogy hungarian recruit, de ez az éppen hogy kategória.

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

Omlás
Szerintem értelmes körülmények között nem floodolva semmi gond nincs a magyar nyelvû toborzóval. Elvégre ha magyar játékosokat toboroz a guild, akkor még se "oroszul" hirdet nem ? :]

Legújabb noob comic: