60176
  • DummyBoy
    A medál limit egyetlen értelme, hogy megszüntessen a medálfarmolást, és arra ösztönözze a népet, hogy objective-re gyúrjon ... Ez is jön majd 1.2-vel.

Engem annyira nem izgatott a pvp, de most tetszik ... A győzelemre törekszem, nem a pontokra ... sajna ez manapság ritka.

A farmolást (És mindegy minek a farmolását ...) sosem lehet majd kiirtani az emberkékből, vannak akik az élmény miatt játszanak, ők valszeg kevesebbszer vagy egyáltalán nem fognak lepattanni, vagy megállni 4 medál után, vagy csítelni, vagy ilyesmi ... Viszont vannak akik itt élik ki az összes világfájdalmukat. Elnyomják őket, kicsi a fülük, stb ... Ők azt fogják szórakoztatónak találni hogy felülkerekedhetnek másokon ... És ezért mindent megtesznek, farmolnak csítelnek, leavelnek, stb ... Ez ellen semmit nem lehet tenni.

Healer kérdés: az első karakterem healer volt, imp oldalon. Volt rá példa (ritkán!) hogy nem a "megfelelő" embert healeltem, akkor azonnal kaptam a hisztit, ha viszont nekem ugrott pár enemy DPS akkor le sem szartak ...

Függetlenül attól, hogy szerettem healelni, mostanában én sem szoktam (Mostanában félóránként megszakad a netem, vicces healerként egy FP közepén eltűnni ...), de ha lehet WZ-ken próbálok a healer közelében ügyködni, hogy ha esetleg valaki nekiugrik, akkor megpróbáljam levakarni róla ...
  • a.carkey
    És szerintem attól gyorsabban véget ér valami? :)

Voidstar
    Leáll mondjuk két manó a 4 medál után. A többi 6 meg harcol tovább.
    A. itt a legnehezebb 4 medált gyorsan elérni, vagyis akár még győzelemre is állhatna a csapata amikor ő megszerzi a 4. medált. Ha győzelemre áll, én még embert nem láttam leállni.
    B. 6 harcol tovább, és feltartja a bandát, ill. behúzza az egyik ajtót. Következik az akár még győzhetsz is helyzet, vagyis nem áll le a jóember.
    C. védők, az ellen azonnal bemegy. Mivel azonnal bement, nincs meg a 4 medál, max. a 2. körben. Vagyis biztosan lepereg a második kör is mivel itt tényleg nehezebb medált szerezni különösen ha az ellen 3 ajtóval távolabb jár, mint ahol te bárkit ütsz.

Alderaan
    A. Vegyünk két leállót, de ahhoz szintén menni kell. 6 még mindig marad. Egy tornyot 6 meg tud védeni és talán még foglalni is tud újabbat, vagyis ha okosan csinálják kb. 1 percet nyer az ember ha nem 3, hanem csak kettő torony az ellenségé.
    B. A eset, és teszem nyerésre állnak. Ővéké két torony. Kérdem én: ilyenkor leáll valaki? Ritka, mégha megrögzött "én leállok 4 medál után azért is" figura.

Huttball
    A. Baromi 1xű 4 medált összeszedni. Le is lehet állni 4 után, de mindig lesz olyan, aki nyomja a feladatot is.
    B. 4 medál, senki sem megy tovább, mindenki leáll. Erre a 6. TDt csak nem viszik be, hanem elhúzzák a végéig.
    C. Mindeki leáll, és mennek a 6. td felé. Jelenleg ez nem éri meg, mert ált akkor a legkevesebb a valor (az új patch óta pont egy ilyenért volt 273 a negatív csúcsom).

De az esetek 90%-ában ritkább lett a 0-6.

Semmi értelme leállni, mert nem automatikusan rövidül le a meccs, hanem csak a helyzettől és csapattól függően. Én olyat még nem láttam, hogy kettőnél több emberke/állatka leállt volna.

Ráadásul a comm még mindig a teljesítménytől függően jár, nem a 4 medálért adják.
  • darth devil
    Remélem. :D Sokat várok tőle pvpben, és az eddigi infók alapján nem lesz rossz.
  • Boncmester
    Na majd a GW2-ben jó lesz a pvp :)
  • Droughert
    Ez a dolog ismerős. Hányszor nem fértünk be fortress ostromra, mert a legtávolabbi BO-t védtük az utolsó percig, aztán mire a zónához értünk, elérte a létszám limitet, mert a sok leecher beszambázott a lock előtt és várt a fortress bejárata előtt.
  • Boncmester
    Ha rendesen játszod a pvp-t, akkor pár hét alatt napi pár óra játékkal meg tudod szerezni a BM cuccot te is, sőt, magától meglesz. Erre kell törekedned. Aztán már te leszel az előnyben levő oldalon gear szempontjából, vagy legalábbis nem leszel hátrányban. A gear különbség csak időleges, tehát emiatt fölösleges olyan szabályokat bevezetni, amik igazából sokmindent használhatatlanná/értelmetlenné tesznek.
  • Boncmester
    Jah, és közben Zakkant üvölt a TS-en, hogy ezek a hülye lvl 10-esek miért nem foglalták még be rohadt Nordlandet, nem képesek semmit sem csinálni :D Ő meg persze meg nem moccant volna, hogy nekünk segítsen abban a tierben, ahol nekünk kellett harcolni :)
  • Boncmester
    Na ezaz, mi így vagyunk vele, de a playerek szerintem nagyobb része nem így van vele. Ezért volt faszság a 4 medál után no valor szabály.
  • Boncmester
    Én nem hiszem, hogy Ahto Cityn túl durva lenne az empire túlsúly az utóbbi hónap wz-i és ilumjai után. Szerintem közel kiegyenlített, és ha azt nézzük, hogy valszeg az empire kisebb része, a republic nagyobb része pvp orientált ezen a szerveren, akkor meg valszeg teljesen kiegyenlített.
    Ha viszont mindenkit összeeresztenél, akkor bizony kijönne az 57-43 arány...
  • Boncmester
    Inkább skill függő a pvp, mint gear.
  • Boncmester
    Azért szerintem viszonylag kevés embernek olyan a hozzáállása, hogy ha valamire rá van írva, hogy star wars, akkor az jó, ha pedig nincs, akkor nem jó. Max az agyatlan Apple hívőket tudom még ebbe a kategóriába sorolni, dehát őket inkább hagyjuk.
  • Boncmester
    Akkor úgy értem, hogy nem olyanoknak fejlesztik, akik a játékon belül is totál antiszociálisak. Egy MMO-ban alapesetben jobb, ha guildben vagy, mint ha nem vagy guildben.
  • Boncmester
    Vegyük azt, hogy egy WZ 15 perc. Ha végigtolod a 15 percet, és nyersz is, akkor kapsz mondjuk 3500 valort, ha nem nyersz, kevesebbet, közben pedig még ugyebár csinálni is kell valamit.
    Ha leállsz 4 medál után, ami kb 2-3 perc, főleg ha 1.2-vel bevezetnek még 15 féle medált, akkor 2-3 percen belül vesztesz, kapsz 2K valort, és mehetsz a következő wz-re. Így 12-14 perc warzone-ban töltött idő alatt kapsz 4K valort, függetlenül attól, hogy nyersz-e.

Ezért csinálja, aki leáll 4 medál után. Világos?
  • darth devil
    Ezt az álláspontot is megértem. De ma erre van szükség, hogy farmolhasd az instát, h legyen jobb cuccod. Amivel éppen nem is lenne gond, ha pvpt szülne az egész egy pvp szerveren. De nem. Jelenleg a pve/pvp szerverek különválasztásának sincs semmi értelme. Sőt így utólag nézve már a kezdetek kezdetén se volt, annyira kevésszer találkozott a két frakció.
  • a.carkey
    Igazad van, de mint már leírtam többször, ez az az MMO, ahol kevésbé számít a skill, mint a gear. Van olyan is ahol a skill számít.
  • Boncmester
    Fordítsd meg a logikát. Ha pistikének megvan a 4 medálja (=2K valor), akkor akármennyire is jó az ő csapata, ha leáll, a másik csapat ezzel előnyt szerez, tehát pistike csapatából még többen állnak le, majd végül 2-en harcolnak 8 ellen, így pár perc alatt vége a meccsnek, pistike pedig megint mehet warzone-ba 2K valorért.
    Persze utána, mikor meglesz a battlemaster cucca, indít egy újabb karit, dehát ez már más kérdés...
  • a.carkey
    "Így viszont, hogy a jobb gearesek mehetnek a rosszabb gearesek ellen (amúgy mennyi a különbség, 5% kb a 2 gear között?) megoldják, hogy az ilyen elbaszott farmerek is játsszanak."

Nem az a baj, hogy van bm, hanem ha pvp van, jön egy full bm banda egyik oldalon, majd hozzájuk pár champion, míg a másik oldalon egy champ kettes, és a többi cent vagy pedig friss 50es. Bm nincs. Ezeket viszont meg kellene szüntetni. Nem azt mondom, hogy nem viselem el, de baszott zavaró és illúziókeltő vagy romboló, attól függően, hogy melyik oldalról jön be az ember. De még így is lehet nyerni, ha értelemes a csapat. De sajnos ehhez a pvphez egy tényleg jó gép kell, még ha le is butítja vki a játékot akkor is, és egy jó gear. Champ gearrel már egyszerűbb az élet, de közel sem egyelő az esély ha neked esik egy jól szervezett csapat. Huttballon még csak-csak van esély, de Alderaanon nincs. A Voidstar meg attól függ, hogy átmennek-e a védelmeden vagy sem. Mert megölni nem fogod tudni őket, így csak mákkal tudsz majd átmenni, de egy 0-0 legalább 50% esélyt ad egy győzelemre.
  • Boncmester
    Ha PUG-al mész, és szerencséd van, akkor PUG jön ellened, szal van egy izgalmas harc, ahol vagy nyersz, vagy vesztesz. Ha premade jön ellened, akkor általában szopsz. Tehát nagyobb eséllyel szopsz, mint nyersz.
    Ha premade-el mész, akkor ha PUG jön ellened, általában nyersz, ezért jobban érzed magad, ha pedig premade jön ellened, akkor kialakul egy jó kis harc, és vagy nyersz, vagy vesztesz. Tehát nagyobb eséllyel érzed magad jobban.
  • Boncmester
    Persze, mert az eredményességed ha úgy nézzük PvP-ben, hogy SKILL x STAT, akkor nyilván minél nagyobb STAT-ra gyúrsz rá, mert akkor jobb leszel, a SKILL-t meg nehezebb fejleszteni. De a Champ cuccok és a BM cuccok statja között amúgy nincs olyan nagyon nagy különbség, amit amúgy SKILL-el ne lehetne kompenzálni. De attól még mindkettő szorzóból minél nagyobb, annál jobb.
  • Pacho
    Húúú emlékszem: "Hoppá, hoppá, Nordland lockol!!" És megjelent 68 lvl 40 player zászlókkal aegis-ekkel Nordlandon.
  • a.carkey
    "Engem pl az sem érdekel, mennyi valort kapok egy WZ-n, csak szeretek mások ellen játszani, gyilkolászni, stb"

Én is így vagyok vele.
  • a.carkey
    A guildben 9 vagy talán annál is több healere van azoknak, akik játszanak is, de nem logolnak be a healerjeikkel. Szóval lenne itt healer, de sokan nem szeretik. :)
  • Boncmester
    Pont ez a baj, hogy sokan farmolásnak tekintik az egészet. Pedig ez játék.
    Aki farmolni akar, menjen a facebookra, ott a Farmville.

Így viszont, hogy a jobb gearesek mehetnek a rosszabb gearesek ellen (amúgy mennyi a különbség, 5% kb a 2 gear között?) megoldják, hogy az ilyen elbaszott farmerek is játsszanak.
  • Boncmester
    Neked nem tűnt föl, hogy az átlagos MMO játékos nem így gondolkozik?
    Engem pl az sem érdekel, mennyi valort kapok egy WZ-n, csak szeretek mások ellen játszani, gyilkolászni, stb, de a legtöbben ezt le se szarják, csak pontokra mennek, valorra, commendationre, és mindezt a lehető legrövidebb idő alatt.
    Anno WAR-ban pl amikor behozták a crest vagy milyen rendszert, az embereknek egy jó része rászokott arra, hogy csak és kizárólag az egyik fajta scenarioba (Reikland Factory) jelentettek, amelyik a leggyorsabban végetért, oda bementek, elbújtak, és 2 perc múlva kijöttek, és megkapták a pontjukat.
    Mások meg, ahelyett, hogy pvp-ztek volna, inkább visszamentek afkolni fél órát a kis playerek zónáiba, mert ott ha lockolt a zóna, annyi renownt (valort) kaptak érte, mintha pvp-ztek volna 1 órát. Az emberek ilyenek, mármint az MMO-sok, nem pedig normálisak.
  • Tyrpak
    Valaki elkezdte összeszedni hivatalos fórumon, hogy hogyan áll a balance, és meglepő módon USÁban már vannak republic túlsúlyú szerverek.

Az Ahto City az egyik legsúlyosabb imbalance empire oldalra.

Szóval a cross server valamennyire kiegyenlítené a dolgot, nagyobb kalapból jönne ki, hogy másfélszer annyi empire van mint republic. :)
  • darth devil
    Nem csak HC guild létezik.
  • Boncmester
    A cross server meg semmiféle pvp és automatikus összeválogatás nem megoldás arra, hogy jóval több empire játékos van, plusz hogy kevés a healer. Akkor egyszerűen az lenne, hogy néhány ember mindig jó csapattal tudna játszani, néhányan meg egyáltalán nem tudnának wz-be menni.

Ezért mondom, hogy mindenki menjen guildbe, és igyekezzen jó premade-el jelenteni, és az egész megoldódna magától, nem kéne mesterségesen befolyásolni.
  • a.carkey
    Mondom, a jelenlegi pvp PC és gear függő, tehát ahogy az idő halad ...
  • a.carkey
    Részemről ugyanazokkal kezdtem el ezt, akikkel az SWGt. Jópár emberkét ismerek más MMOkból, többen most rep oldalon harcolnak, de ezt csak ezzel a mostani guildemmel nyomom. Legalábbis amíg vagyunk nyolcan online (sajnos, egyre kevébe vagyunk nyolcan, mert sokan az 1.2 után döntenek a folytatásról), addig biztosan. Utána meg majd meglátjuk. Én két gyerek mellett igyekszem sokat fent lenni, vannak terveim a játékkal, de nem vagyok HC, hogy most ennyit adózzál le a guild bankba, meg most kötelező raid, mert ha nem jössz, akkor csaó stb. Ez egy játék.
  • Pacho
    "Lehet, hogy elég értelmes csapatok jönnének össze"

Ennek az esélye elhanyagolható.
  • a.carkey
    8 évig SWGztem. Közben volt jópár mmo, de nem léptem le. Ha ez nem SW, meg se veszem.
  • Tyrpak
    "Nem antiszociális embereknek fejlesztik az MMO-kat."

Dehogynem :)

Kis kivételtől eltekintve (aminek jórésze nőnemű), a legtöbb mmo játékosnak a játékon kívül nincs közösségi élete. SL guild sörözéseit még nem tudom hová soroljam, mint anomáliát.
  • z3d
    Jogos. Igazad van.
  • a.carkey
    Te nem érted:

4 medál és leállsz = 2000 valor. Se több, se kevesebb.
    4 medál és nem állsz le = akár +1500 valor

Ezért hülyeség a leállás. Biztos ők jól tudnak angolul, azért is csinálják ...
  • Boncmester
    Figyelj, ha valaki nem képes magának találni a szerveren levő kb 50-100 guild közül egyet sem, ami megfelel neki, akkor bizony az illetővel van a baj, nem pedig a játékkal. És nem az ilyen elvétve rohangáló emberekre kell építeni MMO-t, ugyanis a közösség is játékban tud tartani valakit, ezért az MMO-kat úgy csinálják, hogy jó közösségben jobban tudj játszani.
  • darth devil
    Igen, de ez ált nem azért van mert leálltak, hanem mert annyival jobb a másik csapat. És mivel ennyivel jobb a másik csapat, így szépen leállnak. De a WZ már csak ilyen marad, nem véletlen utálom annyira az ilyen mesterséges pvpt. Remélem h Ilumból minnél előbb valami jó objectives open pvphelyet csinálnak. Mert a random open pvp esélye gyakorlatilag 0.
  • z3d
    Sokmindenben egyetértek veled :-) Igazad van, nem fogok csodálkozni, ha puggal betörik az arcom :-P

Csak nekem nem sikerélmény végigtolni az egész meccset úgy, hogy szétvágunk mindenkit. Engem a kiegyenlített, szoros meccsek érdekelnek, az ottani győzelem sikerélmény :-)
  • a.carkey
    "olyan nagy különbség nincs a gearek között, hogy erre lehessen fogni"

Ennek ellenére mindenki a bmre hajt, ahelyett, hogy centurionban vagy questelt/craftolt cuccosban tenné.
  • a.carkey
    Vagy ne kössék valorhoz!
  • Boncmester
    Az is a lényege a premade-nek, hogy elvered a nem premade-et. Ha összedolgoztok, sikerélmény.