60334
  • Laroa
    Semmi fontosat nem törtek el csak csomóan nem tudnak belogolni :D
  • Laroa
    Na új maintenance
    Elrontják szegény kölkök délutánját brühühü
  • darth devil
    Na akkor újraindulhat a rage. :D
  • z3d
    "The fanboi is strong with this one" :)

Ha mai szemmel és mai igényeiddel (tehát nincs meg a klasszikus SW életérzés, meg semmi előismeret, csak EP4 magában) megnéznél egy EP4-et, szerintem igen csak sírva fakadnál :)
    Nekem is jobban bejön az eredeti trilógia. Én csak megtaláltam az újban is, ami tetszeni tudott, és az is igaz, hogy míg a régi trilógiával csak azért kötözködöm, mert "akarok" kötözködni, az új trilógiába bele tudtam kötni úgy is, hogy "nem akartam" belekötni alapvetően :)

Ep4-6 FTW!
    SWTOR FTW!
    Na és persze GW2.

• DummyBoy
    Nekem is ott van a kedvencek között xD De megférnek egymás mellett, ugyanúgy mint Kirk kapitány :)
  • darth devil
    Látványban jó volt. De élményben nekem a Dune sokkal jobb.
  • DummyBoy
    Azért lássuk be hogy a SW olyan sci-fi látványvilágot is hozott, ami ma is teljesen elfogadható, tette mindezt egy olyan korban, amikor a repülő kávédarálóra gyűlt össze csodálkozni a falu apraja nagyja a községházán lévő egyetlen TV elé ...

Ezt ma gyakorlatilag lehetetlen űberelni.
  • Laroa
    servers are up and running
  • picket
    Nem szent és sérthetetlen. Csak éppen nem fröccsöntötten futószalagos mint az új fantom menéstől a szittya bosszúig. Ez egy vélemény.
  • Alienator
    a klasszikus trilógia teremtette meg az sw világot ezért szent és sérthetetlen. de nem kellenek a jar-jarok meg a sith trooperek meg a buckalakó jedik és nem kell hanszólónak se forsz csók :)
  • z3d
    :)
    Igen, a klasszikus trilógiába is sok helyen bele lehetne kötni :) De abba nem kötnek bele az emberek :P
    De nincs is baj ezzel.
  • havast
    Akkor már itt van ez:

http://www.youtube.com/watch?v=zdukWtJwlPU&feature=relmfu
  • z3d
    Ha ezt Chuck Norris meglátja :)
    (zseniális videó :) )
  • TDC Geronimo
    :DDD hát ez hatalmas
  • picket
    imdb top 250-ben ep4-6 fent van, ep1-3 nincs. Bár imdb kicsit "100 milliárd légy nem tévedhet", de azért valami alapja csak van. A baljós árnyak pl 6,4-es imdb-vel olyan átlagosan nézhető hollywoodi film mezőnyben van. Ha nem kedvenc genere, akkor 6.4-et már meg sem nézem.
  • Laroa
    Offolok egyet
  • z3d
    Most mondtam :) Tudnék, mert vannak plusz infóim :)

Mace Winduról tudtad, hogy kifejlesztette a wapaad fénykard formát, amit vmilyen ragadozóról mintázott, aki csapkod a csápjaival? Ő is úgy támad a kardjával. Harc közben iszonyatosan oda kell figyelnie, mert mindig kicsit elmerül a sötét oldalban, és ugye az nem túl szerencsés.
    Vmint kiderül róla, hogy ő sem az a tökéletes Jedi-lovag, mivel ő is ragaszkodik vmihez, ugyanúgy, mint Anakin: a Köztársasághoz.

Szóval ha akarja az ember, akkor nem két dimenziósak a karakterek. Te csak az ep4-6 karaktereket akartad kibontani magadnak, én az ep1-3ból is párat, akik szimpatikusak :) Egyikkel sincs gond :)
  • picket
    Tehát egy dimenziósak. De pont ezt mondom, semmi mélységük. Nem tudsz egy összetett mondatot írni róluk, mert egy szóban el lehet intézni egy karakter belső tulajdonságait, érzését, motivációját :p
  • PiszkosFred
    Az ep4 nem mas, mint minden nemzet mesevilagaban megtalalhato alapmese, a "szegenylegeny legyozi a gonosz elnyomot" tortenet, csak Lucas altal egy scifi-s kornyezetbe ultetve. (nem hiaba tamadjak mai napig, hogy az osszes motivumot osszelopkodta a nemzetek meseibol, mondakbol, tortenelembol, legendakbol, stb.) Teljesen mindegy, hogy Luke-nak hivjak e, vagy Jozsikanak, esetleg Jamesnek vagy Miyaginak a fohost, a lenyeg, hogy azt a mese tipust kaptad, amelyen az akkori generacio felnott. Csak volt benne fenykard es urhajo. Meg szep, hogy az elozo generacioban siker volt, es az egesz vilag raharapott. Mai napig nem lehet megmagyarazni, mi volt az, ami miatt az SW ekkora franchise lett, egyszeruen megorulnek erte az emberek, kozel 35 eve mar.

Az ep1-2-3 mar egy masik korban szuletett meg, sose lesz akkora nyoma a tortenelemben, mint az ep4-5-6nak. Mire kijott az ep1-3, mar mas volt a vilag.
  • z3d
    Túl fontos volt nekem az SW, hogy ennyiben hagyjam.
    Mellesleg ajándékba kaptam a könyvet annó :)
  • z3d
    Na jó, mégis (ennyire nincs kedvem dolgozni, sry :P)

Darth Maul - a tökéletes gonosz harcos
    Mace Windu - a tökéletes jó harcos
    Jar Jar Binks - a zidióta
    Qui Gon Jinn - bölcs mester
    Anakin Skywalker - a kiválasztott :)
  • Laroa
    Maul
  • picket
    Hát én meg ha megnézek egy filmet ami szar, akkor ennyi volt, nem pedig előveszem a könyvet (amit utána adtak ki), hogy majd az kimossa a filmet a több szintű epik failből. Máshogy működünk.
  • z3d
    Nem jó, mert olvastam pár könyvet is, és van pár háttérinfóm, amik a filmben nem voltak kifejtve.
    Egyébként igazatok van, Maul nem volt kidolgozva a filmben.
    Nekem ennek ellenére az egyik kedvencem. :)
  • z3d
    Jóvanna :)
    Bevallom, 12 éves troll vagyok :P
    Nem tudom, sztem ez a harcművészes beütés adta a karakter különlegességét nekem, mivel olyanokat csinált, amit addig sem jedi sem sith nem csinált a filmekben. Nézd meg Count Dookut, aki az egyik valaha élt legjobb fénykard párbajozó, nekem egy szakállas pocakos vén fószer volt, wannabeSith. Van, akinek biztosan jobban bejött, én az Emperor helyében maradtam volna Maulnál :)
  • picket
    Oké, mondtál róluk egy mondatot a film alapján. Most a következő ep 1-3 szereplőkről mondj valamit a filmek alapján (alap tulajdonság, motiváció):

Darth Maul
    Mace Windu
    Jar Jar Binks
    Qui Gon Jinn
    Anakin Skywalker
  • Boncmester
    Azért Vadernek ennél kicsit kidolgozottabb volt a személyisége, meg Luke-nak is, miután kiderültek a családi kötelékek... Egyik sem volt egy Hamlet, az tény, de Darth Mault azért mérföldekkel verték csuklóból :)
  • z3d
    Ez nekem sem tetszett annó, hogy nem érzik meg előre a vészt, ill. nem vágják le a katonákat a nagy nagy mesterek :) Vagy a végén, amikor Obi-van levágja Anakin lábát, mert fél méterrel magasabban van. (MAGUSB harc magasabbról csak +5TÉ :P).

A nem érzik meg jelenség azzal volt magyarázva, hogy a sötét oldal elvakította az érzékszerveiket az erőben. Egyébként is Yoda megérezte, hogy baj van.

Ha olvastad az EP3 könyvet, ott sokkal jobban ki van bontva az egész: Anakin "bukása", az Emperor tervei, mi miért és hogyan, meg is magyarázva elég jól. Igazság szerint a filmet láttam először, és hatalmas csalódás volt. A könyvet elolvasva tettem helyre a dolgokat.
  • darth devil
    110 megás patch.
  • Boncmester
    Ez igaz, az EP4 magában nem azért volt jó, mert sohanemlátott története volt, hanem a megvalósítás miatt, meg amiatt, hogy letette a világ alapjait. Én az EP4-EP6-ot egy egybefüggő filmnek nézem inkább, mint külön külön...
  • z3d
    Ugyan már.
    Nézhetjük ezzel a szemmel az Ep4-6ot is.
    Miről is szól? Vannak az elnyomók, akik ellen harcolnak az esélytelen lázadók, akiket megment egy parasztfiú. A parasztfiú kiáll pár próbát.
    A jók győznek a gonoszok elbuknak, mindenki ünnepel.

Luke személyisége? Nagyravágyó forrófejű parasztfiú, aki sipákol a faterja után.
    Vader? Húúdebadassmindenkitmegfojt, persze szigorúan fekete páncéllal, és tüdőbajjal.
    Emperor? Húdeméggonoszabb, és még csúnya is, ráadásul akkora hatalma van, hogy fél kézzel lesöpri a főhőst. De aztán persze az megmenekül.
    Leia? Volt személyisége? :)) Jól nézett ki slave outfitben :P

Ha ilyen szemmel nézem, az egyetlen értékelhető karakter Han Solo volt.

Szóval mindenki minden karakterbe azt képzel/gondol bele, amit akar, ha szerepjáték/stílus/akármilyen meg nem nevezett coolság szerint nézi az ember.
    Nekem szimpi volt, neked SW temetés :)
  • Boncmester
    És ha megnézed, kb a Stormtrooperekről is ennyit tudunk, mint karakterről, annyi különbséggel, hogy nekik nincs duplapengés fénykardjuk, meg fél mp alatt kinyírja őket egy jedi. De ugyanannyira vannak kidolgozva a filmekben, mint Darth Maul. Vagy talán kicsit jobban, mert nekik ismerjük az eredetüket, és hogy miért olyan személytelenek, ellentétben Darth Maullal, akiről eléggé nehéz elképzelni, hogy egy sith valaha is a tanítványául fogadná, max valami csicskásává tenné.
  • t0xikus
    még a történet is kb ugyanazon a szinten mozog:D
  • Laroa
    Ez nem változtat a tényeken, hogy egész nap faszságokat beszéltél
  • darth devil
    A filmben ennyire volt esély. De könyvekben lehet sokkal jobban ki van dolgozva.
  • t0xikus
    azért tegyük hozzá,h ep4ben lévő karaktereknél még egy magyar népmesében is kidolgozottabbak vannak:D
  • Boncmester
    Amit itt leírtál, azt Steven Segal is el tudta volna játszani. Ez nem karakter, ez csak egy Chuck Norris fénykarddal, aki azt csinálja, amit a császár mond. Ennyi, kész, ki van dolgozva a "karakter".
    Nézd meg a Trónok harcát (vagy olvasd el), na abban vannak karakterek. de az SW világában is azért vannak, pl Han Solo, a Császár, Darth Vader, Yoda, stb... Ők ki vannak rendesen dolgozva, nem csak ilyen 2 mondattal leírható szereplők...
  • picket
    Mintapéldája a történet erőltetettségének: ha egy gülüszemű, nyúlfejű gyökér nyelvvel nyalja be az almát, akkor előre látja a jedi, ha hátba lövik és kiirtják az egész jedi rendet, az láthatatlan számukra. Ha egy bolygó felrobban, akkor zavar az erőben, ha kiirtják a jedi rendet, akkor semmi. Logikai bukta az egész. Fekete fénykard :p
  • picket
    Darth ki? Felszínes karakter az egész. Ugyanaz a jellemző rá, mit az egész 1-3 részekre: csillogás, villogás, semmi háttér. Nincsenek érzései, nincsen személyisége, semmije nincs, csak dupla fénykardja meg vörös-fekete tetkója. Gyász.
  • picket
    Ez mind rendben van, bár ugye ha finom a palacsinta, akkor eszem még egyet, hacsak nem vagyok nagyon tele. Ezek szerinte neked egy palacsinta elég volt :)