60334
  • PiszkosFred
    Aki evekig fizetett havi 4-5ezret egy mmo-ert, az a D3/GW2 ingyenessege miatt tovabbra is fog fizetni valami mmo-t, nem fogja a csaladra/hobbira kolteni a penzt, mert eddig sem tette. Mindegyik melyik mmo, de a kezdeti lelkesedes utan ujra elo fog fizetni valami mmo-ra. ERRE ertettem, a kisse erosnek tuno parhuzamot. Nem a jatek osszetettsegere ertelemszeruen.
  • Boncmester
    Nem is tudtam, hogy nem színeződik a fejes, meg le is szarom.
    Csak arra reagáltam, hogy ti általában, ha valaki nem fizet már elő a játékra, arról kikiáltjátok, hogy azért nem teszi, mert "nem lehet invelni guild ablakból", amit meg ugyebár én hoztam fel itt anno, nem gamebreaking bugként, hanem tök más kontextusban (és már akkor is írtam, hogy egyébként küldtem róla feedbacket még béta alatt). Plusz egyébként később nem fizettem be a játékot. A kettőnek (közvetlenül) semmi köze nincs egymáshoz, max annyi, hogy a BW nem vágja, hogy kell egy mai szintnek megfelelő MMO-t csinálni (olyan embereknek, akiknek nem elég csak a story központú szintezés), és emiatt maradhatott ki ez is a fejlesztés közben. De mégegyszer mondom, nem emiatt cancel suboltam, tehát lehetőleg erre többet ne hivatkozzatok, megpróbálva hülyének állítani be azokat, akik többre vágynak egy játéktól, mint 3 (mostmár 4 WZ) meg ismételhető napi grind questek...
    Én sem fogom többet felhozni, ha ti sem.
  • Although
    Meglátjuk. Én mondjuk nem fogok váltani rá nem tetszik hogy pár gombot nyomogatok és szuper pont mint a Skyrim. De lehet neked lesz igazad. Én viszont úgy érzem nagyot lépet a másik irányba a funcom. Persze nagy kérdés milyen lesz a pve tartalom, nagy forradalmat igérnek. :) Tartok tőle ez olyan lesz mint a radiant modell a Skyrimba :D Ami nem rossz de hogy forradalmi :) A többit meglátjuk. Az ingyenességet és az itemshopot ne becsüld le! Nem teljesen értem a Conanál se miért ilyen népszerű de halára kereste magát vele a Funcom is. Tehát lehet tényleg ez lesz a jövő ha nem lesz minőségi különbség az ingyenes meg a fizetős között nyugaton ez nem kérdés mit választanak. Már 2.5év alat megismertem a gondolkodásukat a tőlünk nyugatra élőknek. Magyarország meg semmit nem számít ezen a térképen :)
  • picket
    "A lényeg az volt, hogy a BW nem tudja, hogy kell MMO-t fejleszteni, és ezt pl ilyenekrõl lehet leszûrni." - Az guild ablakból. Te ritka szórakoztató individuum vagy
  • Laroa
    Jobb 1.2-vel azért a pvp rendszer, bármit is sírdogál a sok vészmadár.
  • s0n1c
    "Ezert sem erdemes konkurenciakent emliteni a GW2+D3-at a tobbi mmoval kapcsolatban, kb angry birds kategoria (ingyen van es jo, de hosszu tavon kell melle mas jatek is)." - ezzel nem értek egyet, még dio3-at (már csak azért is jobbnak tartom ebből a szempontból, mert hasonló rendszerre kellett volna a bio-nak is építeni a tor-t) is simán konkurenciának tartom, nem hogy egy GW2-t.
  • darth devil
    Azért lol egy gw2t egy angry birdshez hasonlítani. Azért mert ingyenes.
  • PiszkosFred
    Pvp orientalt jatekosoknak az egesz SWTORnak semmi haszna, de valahogy megis e-sport szintet varnak el tole ezen jatekosok. Egyszer majd rajonnek erre, az okosabbja hamarabb, a butabbja kesobb.
  • PiszkosFred
    Secret World nem tema, hamar lecseng, kemeny magnak jo lesz, de az mmo jatekosok birkak, nekik az a rendszer ijeszto lesz, es nem fognak maradni.

GW2 es D3 ingyenes, elso honapok utan lecseng es mivel nem visz el penzt mas havidijastol, igy lehet mellette masik jatekra is elofizetni, ld. panda vagy tor. Persze lesz olyan kocka, aki 24/7ben nyomja majd, es nem lesz mellette alternativ mmo megoldas, de ezek kevesen lesznek. Ezert sem erdemes konkurenciakent emliteni a GW2+D3-at a tobbi mmoval kapcsolatban, kb angry birds kategoria (ingyen van es jo, de hosszu tavon kell melle mas jatek is).
  • Nephin
    Tényleg ne nyissunk ezen új fejezetet, de szerintem az, hogy a fejes nem színeződik, nem mutat semmire, főleg nem arra, hogy nem értenek az MMO-fejlesztéshez. Ez egy szimpla, kikerülhető, minor bug, amit felnagyítotok és - önmagaddal ellentmondva - valami nagy gebasznak az origójává teszitek.
  • Fenrir
    Nigga? Rasszista vagy-e? :D Hívd légyszíves afroamerikainak :)
  • darth devil
    Pvp orientált emberek számára a buffot leszámítva, semmi haszna a legacynak.
  • PiszkosFred
    Legacy csaladfa csak egy kiragadt dolog a Legacy rendszerebol, ami egyebkent fun. Ismerek tucatnyi olyan "regi motoros" kollegat, akik 2 oraig generalnak karaktert egy szerepjatekban, es ebbol csak masfel ora a nev kitalalasa :D Na az ilyen tipusu elmebetegeknek (incl. myself) ez egy extra kis fun. Aki meg szarik erre, annak ott vannak a buffok, uj kaszt-faj kombinaciok, rewardok es ingyen 30 nap lvl6 utan. Mivel mar nem vagy elofizeto, erdemes par videot vagy cikket elolvasni a temaban, tobb a Legacy rendszer, mint egy csaladfa. Es meg boven fog fejlodni, ez csak a kezdet. Hogy hova fejlodik, igerem, ha igenyeled, ossze fogom foglalni a kovetkezo honapokban, semmibe se kerul.
  • darth devil
    Ha nyertek akkor a végén kapsz még egy adag medált. De amíg ennyire lehúzza a veszteseket a wz, vagy nem lesz deserter büntetés addig szenvedés a wz. Persze ezzel a játék egyetlen kis pvp lehetőségét ölték meg. :D
  • Although
    Nos igen amennyire kivettem ez talán a legnagyobb hiba és itt nagyon kijön az hogy a Bioware solo játék készítő. Anno nekem simán 1-1,5 másfél évig kitartott az alap Conanés ott már jött a Godslayer 4-5 lv80-as zónával. Tehát nagyjából 2011közepe volt mire már igazából kifutott nekem mint élmény. Nos a Bioware elkövetett egy aranyhibát gyors felfutást csinált és ez tényleg hiba mer pár hónap alatt nem lehet nagy mennyiségű új tartalmat fejleszteni.Persze hallottam hogy majd félévente új tartalom, de ezen már akkor is nevettem. Innen persze vannak lehetőségek még,meglátjátok. Viszont Júniusba jön a Secret World ami a pvpseket biztos hogy viszi. És látva a Funcom milyen primitív karaterfejlesztést és harcrendszert tett ,bele nekem nagy meglepetés tőlük, esetleg a tömegnek is be fog jönni. És még ott a GW2 is amit sokan várnak. Tehát ez tényleg hiba volt a Bioware részéről mert nem biztos hogy lesz ideje korrigálni. Mondjuk megértem őket nyilván el akarták kerülni a grind jelentette monotonítást. De ez jelen technológiai szinten lehetetlen. Persze a grindet is sokan utálják.
  • DummyBoy
    Nem is ez a legszarabb része a dolognak, hanem az, hogy ha pl: Alderaanon az elején befoglalok egy tornyot, és ottmaradok védeni, akkor ha nem jön enemy, talán meglesz 3-4 medálom, és mindegy, hogy győzünk vagy vesztünk, akkor is kevés commendation jön ... ergo mindenki megy harcolni, védeni meg alig maradnak az emberek ...
  • Boncmester
    Neked sem erősséged a szövegértés, szóval erről ennyit. Olvass vissza akkorra, és nézd meg, miről szólt az a beszélgetés meg flame.
    A lényeg az volt, hogy a BW nem tudja, hogy kell MMO-t fejleszteni, és ezt pl ilyenekről lehet leszűrni. Nem vágom, hogy kapcsolja ezt valaki a cancel subhoz, ráadásul több ember is, újra és újra...
  • PiszkosFred
    Engem, de be nem irom megegyszer :) Skyrim (Bethesda) kapcsan akartam irni reakciot #43433-ra, osszevetve es parhuzamot vonva a BW-vel, de ez a komment mar az enyeszete.
  • Boncmester
    Még mindig nem érted, miről van szó. Amikor ez volt a téma, vagy ezek a kis dolgok vannak felhozva, akkor sosem írta szerintem senki (legalábbis én tuti nem), hogy ezek eget rengető problémák, és ezért valaki ragequitel, hanem ezeket úgy hoztuk fel, mint sokkal messzebbre mutató problémák.
    Senki sem fogja azért szerintem abbahagyni a játékot, mert nincs guildablakból inv, és azért sem fogja újra elkezdeni senki, mert van legacy családfa. Ezek csak olyan dolgok, amik messzebbre mutatnak, de egyszerűen érzékeltetnek összetettebb dolgokat. Ha nem érted az összetett dolgokat, akkor nem tudok mit csinálni. De még egyszer mondom, nem ezek miatt szar vagy jó a játék.
  • DummyBoy
    "Szerintem 4 hónap után ekkora játékosállomány csökkenés egyetlen mmo-ban sem volt még."

A "Szerintem" részen van a hangsúly. Megmondanád pontosan mekkora is volt ez a játékosállomány csökkenés az elmúlt 4 hónapban?

SW részt ignorálom ... Már kiveséztük régebben, néhány kiválasztottban a midikloriánok indikálnak egy természetellenes változást, így a delikvenseknek lesz egy új különleges képességük, az úgynevezett "fantázia".

Az alfa verzió, az amatőr fejlesztés és hasonló dolgokat ismét csak nyugodtan lehet ignorálni, hiszen volt már pár vita itt a topikban hasonló dolgokról, amiknél kiderült, hogy az adott téma legnagyobb hangadói nem biztosan a legfényesebb körték a csillárban ...

A sapkaszinezős bugra van egy megoldás a kezdetektől - Hide head slot.
    Igazság szerint kicsit nagy divat lett mostanában felnagyítani a dolgokat, de én lennék a világ legboldogabb embere (no meg pár BW fejlesztő) ha ez lenne a legnagyobb bug a játékban.

Az Armorok kinézete meg szubjektív. (BTW, szerintem is rondák ...) de át lehet belőlük pakolni a modokat a rabszolgacuccba, és lehet Leiakét szátcsapni mindenkit. A lehetőség adott.

Rengeteg bug van, de SW megléte óta eddig 1 db olyan bugot tudok mondani ami jelentősen rontotta a játékálményt, mégpedig az, hogy nem lehetett beloggolni ... Másnapra megoldották. Szóval szerintem neked keresni kellene valami mást ...

Próbáld ki a SWG Emut.
  • QuippeR
    valakit kiütöttem, bocs.
  • QuippeR
    a magus egy sima dnd klón, ha ilyesminek lett volna valaha is esélye világsikerre, akkor most mindenki das schwarze auge-t játszana.
  • darth devil
    Csak kinézetre azok. Átpakolták a bm modokat.
  • Pacho
    Hát az új wz rendszer sztem eléggé bünteti a vesztes csapatot, én nem tartom magamat sem überpro pvpsnek, sem faszlámának, de hétvégén 5 olyan wz-ben voltam (a szokásos pre-50 wz, ahol a mi oldalunkon 5 lvl 11-es, meg 3 lvl20+ náluk lét lvl 49 guildes premade), ahol a 3 medált nem sikerült összehozni - hát ezt dobta a gép, sith happens. Ha nincs 3 medál nem kapsz semmit ugyebár. Miután erre sokan rájöttek az elmúlt 4 napban ez odáig fajult, hogy pl. voidstaron az első ajtót ha elveszítjük azonnal lelép a csapat fele, alderranon, ha két torony az ellenfélé akkor is stb.)
    Amúgy király, hogy az 50-es wz-kben pedig már az esetek 50%-ban full war hero setes premadekkel találkozok;)
  • picket
    Látod, hogy nincs tartalom, mert állnak 50-esen és nem tudnak mit kezdeni magukkal :P
  • Nephin
    Nem tudok szerkeszteni brühü. Naszóval. Picket, jó a kép. :D

Nem hagysz dolgozni! :P :D

- armorok: valóban nem túl csinosak, de ezt már láttuk akkor is, mikor megvoltak a képek és kiveséztük, másrészt ízlés dolga, lehet, hogy van, akinek tetszik :D. Egyébként mondták többször, hogy más irányt keresnek a dologban, mert sokaknak nem jött be az új szett.

- sapkaszín: na erről beszéltem reggel :D

- bugok: toxi mondata kb., folyamatosan javítják, legfeljebb a neked fájó még nem került bele a csomagba... Az 1.2-ben komolyabb bugot (mert a színezés akkor sem az, ha fejreállsz :P ) csak néhányat láttam: nem lehet kilogolni néhány esetben whisper után (kerülőúttal megy), raiden a trash másfél óra alatt visszaspawnol (írtunk ticketet, de nem biztos, hogy bug, lehet hogy így van tervezve), a wz kick elvileg nem működik (sok a kilépő) és a legnagyobb bug valóban a hangok, össze-vissza elmennek-visszajönnek, elhalkulnak stb, szerencsére játékmenetet ez nem befolyásol. Kb ennyi.

- rakhgoul: ez tényleg nem a filmek SW-je, jóval korábban vagyunk, fanként gondolom zavaró, nekem kifejezetten tetszett

- játékosállomány: tegnap este legalább 10 heavy szerver volt + a fullos Tomb, direkt megnéztem Nigga kommentjekor. A legtöbb standard (Ahto is) és 8-9 light volt...
  • Although
    Szerintem ha elfogadod azt hogy az mmo mint műfaj gyerekcipőben jár, akkor nem leszel ideges minden apróság miatt. :) Persze erre nagyon sok embernek kellene rájönnie. :) Mondjuk a Skyrim fejlesztőitől lenne mint tanulnia ezen a téren a legtöbb mmo gyártónak, bár persze teljesen nem összevethető. Viszont tartalomban meg a Bioware szokott jobb lenni. Szóval ez egy jó kérdés mire kell jobban rámenni a tartalom mennyiségre vagy a bugmentességre. :) A Bethesda ebben dönt jól ők rájöttek az emberek 90%-a a bugmentességre szavaz. :)A mai fejlesztési időkbe mindkét szempont nem fér már bele. Én persze a tartalomra szavazok ezért sose izgatott ha valami bugos mert azt lehet javítani. A tartalomszegény játékot viszont nem. Így voltam a Conannal is :)
  • picket
  • PiszkosFred
    Ket konkret teny van a kommentedben, a bugos klassz kveszt es a szinezos bug. A tobbi csak talalgatas es spekulacio, illetve par szubjektiv velemenyre alapozott altalanositas. (meg par duhbol megeresztett gyenge es lepattant "rugas")

Komolyan olyan ez mar, mint az egyszeri vadasz es a medve esete a barlang elott... "vadasz, vadasz, mondd csak, te sz*pni jarsz ide?". :)

A BW igy csinalja 4 honapja, igy is fogja folytatni. Akinek ez nem tetszik, mondjon bucsut az SW vilaganak, es menjen GW2/D3/Panda/AION/ME3, stb multizni, hatha ott boldogabban telnek a napjai majd, es nem kap agyverzest a TOR miatt. Bele kell torodni vegre, hogy jelenleg a dolgok igy mukodnek, a jatek el es virul, anyagilag boven jol hoz a konyhara, es bar nem fogja megvaltani a vilagot, de szorakozni kivaloan alkalmas jopar ember szamara.

Negy honap alatt tobbet dolgoztak rajta a BW emberei, mint barmely mas mmo kapcsan a tobbi fejleszto. Sok a hiba, de dolgoznak rajtuk. A jo hir, hogy a pincejuk hamarosan tele lesz magyar egyetemista programozokkal, akik ket nap alatt kiirtjak a bugokat, es rendbeteszik a jatekot. Addig birjatok ki.
  • t0xikus
    hanggal nálam is van néha probléma
  • MarkBlade
    A régi sw rendszer a 6 oldalú kocka volt. És lassú volt nagyon, ez volt a baj. Màgus is azért nem lett világsiker.
  • Rhilen
    Rakghoul fertőzés:
    1. nem játszottál KOTOR-ral
    2. nem figyeltél a sztorira Tarison, mert elszpészelsz mindent

Ha a fenti 2-ből valamelyik hamis lenne, nem írnál marhaságokat.
  • Pacho
    Valaki játszik <40 jedi knight-al, vagy sw-vel? Van egy 40+-os skill a "majd megtanulható" kategóriában, ami egy full üres rubrika a trainernél. A troopernél is találkoztam hasonló "skillel". Valakinek hasonló hiba előjött?

Meg nálam a patch óta a hang kicsit megzakkant, egyszer üvölt a játék, máskor meg olyan halk, mintha rátenyereltem volna a mute gombra, pedig nincs is.
  • darth devil
    Legjobb. :D
  • t0xikus
    "alfa fázisban" - legalább olyan szakkifejezést ne használj, amiről nincs fogalmad:) abban igazad van,h érdekes elképzelésik vannak a bugok fixálásáról, bár ez inkább azok hibája lehet, akik a severity-t állítgatják a bejövő ticketeknél:)
  • darth devil
    Pár dologban igazad van. De a játéknak semmi köze a filmhez. Pár ezer évvel előtte játszódik. Rádásul a filmben a világ egy apró részét mutatták be. De jó h mindig felhozod a filmes témát. :D
  • Alienator
    Én a BW helyében nem így csináltam volna az 1.2-t.
    Természetesen megint tele van bugokkal, és őszintén szólva már unalmas hogy még mindig olyan a game mintha alfa fázisban lenne. Beharangozzák az új fícsöröket és kiadják bugosan. Ha már ennyire amatőrök, azt kellett volna tenni, hogy kijavítják az összes ismert bugot és utána tesznek bele tartalmat. Bár nem hiszem hogy komolyan akarnak ezzel a játékkal számolni akár a fejlesztők akár a játékosok nagy része, ennél azért többet érdemelne. Lehetne két csapat akik közül az egyik a tartalommal, másik a bugokkal foglalkozna. Megígérték hogy a trooper bugos sztoriküldit kijavítják, annyit tudtak tenni hogy most nem ír tooltimet hogy mi a küldi csak ott van szürkén megcsinálhahatlanul, kidobhatatlanul. Értem én hogy a nagyobb bukokat javítják, és ez nem gamebreaker bug, de annyi ilyen van hogy nagyon rontja az összképet. Az új armor set-ek bűnrondák. Komolyan olyan érzésem van hogy viccnek szánják az egész játékot. Ilyen ronda armort még szándékosan is nehéz csinálni.
    Nephin igenis baj hogy a sapkát nem lehet átszinezni (a zöld színű itemeknél se működik), mert beharangoiztak valamit és megint, szokásukhoz híven elbaszták. Amatőrök. Hiába raknak bele új dolgokat, a fele bugos lesz. A másik dolog, az event. Rakghoul fertőzés… OMG… Kifolyt volna a szemük ha eseteg megnéznek egy star wars filmet? Mi lett volna ha olyan eventet csinálnak aminek legalább egy hangyafasznyi köze van a sw-hoz? Ez egy resident evil játékban jó lenne, de itt…
    Szóval lehet hogy látják hogy a game bukásra van ítélve és már nem veszik komolyan? Tényleg nem értem mi történik. Szerintem 4 hónap után ekkora játékosállomány csökkenés egyetlen mmo-ban sem volt még. És ez nem a játékosok hibája, hanem hogy telebaszták baromságokkal meg bugokkal. Nem hinném hogy bárki is úgy vette volna meg hogy „húúú megveszem és majd jól abbahagyom mert remélem bukás lesz”.
    A jelenlegi helyzetért a BW amatőr fejlesztői és gondolom az EA a felelős. Senki más.
  • DoctorStryker

:)
  • t0xikus
    öröm látni,h ahogy a wz party fele kb az első perc után kilép wzből:)
  • Laroa