60334
-
#43539 Wow és komoly pvp? Ne röhögtesd már ki magad. :D -
Kryon #43538 Jöhetne már valamelyik csoda MMO, hogy a sok troll ne itt fikázza SWTOR-t unalmában. GW2..., pvp meg minden, beszélgettem róla néhány pvps ismerőssel akik elég komolyan tolják wow-ban, ők e-sport miatti jó balance miatt várják, és ők tudnak is pvpzni. Ha hozzájuk hasonlók sokan mennek oda, akkor mehetünk röhögni GW2 fórumra, mert lesz ám sírás a mármegintmegöltakötsögúgyhogysemmitsetudtamcsinálni témában :D Kaptok pvp-t ne aggódjatok :D
Tera..., náluknál 3x nagyobb fegyvert félkézben lóbáló páncélbikinis mangalányok, olyan effektekkel, hogy kiég a szemem, kössz nem... -
Boncmester #43537 Ebben semmi paranoia nem volt... -
t0xikus #43536 sikeres wz:D -
Boncmester #43535 Az egyetemistás az enyém volt, de én azt mondtam, hogy pl a guildablak invelést egy egyetemista betanítással doksiírással teszteléssel mindennel együtt megcsinálja 1 hét alatt 500 dolcsiért, ellenben itt általában úgy emlegetik, mintha én azt mondtam volna, hogy az 1.2-t egy egyetemista megcsinálja 1 hét alatt. Ilyen pedig nem történt, aki ilyet állít, az hazudik, aki pedig ennek az eltúlozásával próbálja meg a maga igazát bizonygatni, az simán rosszindulatú (vagy idióta). -
z3d #43534 Hmm....lehetőségek.
merc nem BG = pokol tüze
merc BG = pokol tüze
merc BG + SL + Toxi = cool
Van felvétel? ;)
-
#43533 http://img98.imageshack.us/img98/4061/swtor2012041613415613.jpg -
Még szeretnék ilyen jó pvp updatet, -
Nephin #43531 Te nem vagy magadnál, már bocs, mielőtt nekiálltál pattogni, hogy márpedig nem a festés miatt léptél ki, még halványan sem említett senki, Marfy mondott valamit és én reagáltam.
Semmilyen félrevezetés nincs és nem is volt, nem vagy kicsit paranoiás? Fuss két kört vagy mittudomén, de a képzelt szellemeidtől és sérelmeidtől kíméld mega topikot, köszi. -
t0xikus #43530 merc healerek a pokol tüzén égjenek. persze ha az én seggemet hílelik, akkor ne:D -
z3d #43529 Így a 8vs4ben lehet kapni medált a gyors kivégzésért? Igazság szerint nagy marhaság sztem is, meg ez a minimum 4 medálos limit is. Ha annyira brutál az ellenfél, akkor nem hogy nyerni, medálokat sem tudsz gyűjteni. -
z3d #43528 Az egyetemistás pl. a te elszólásod volt, be is másoltam egyik nap a hozzászólásod sorszámát.
Arról volt szó, hogy elfér e egymás mellett több game, majd hogy bezzegaTerra.
Ekkora projektban nem vettem még részt, ezt tény.
Ezért írtam a házépítős példát, az érthető talán a nem IT-s emberek számára is. Tehát ha nincs elég időd és/vagy pénzed, az nem azt jelenti, hogy az ács ne tudná megcsinálni a tetőt. Csupán azt, hogy nem fért bele az erőforrás kereteidbe.
Mindegy, igaza lesz Dummyboy-nak, semmire nem megyek a trollok etetésén kívül, vissza is térek ontopicra sztem. Kicsit fárasztó ugyanazt hajtogatni már hetek óta olyan embereknek, akik vagy nem tudják, vagy nem akarják megérteni, hogy nekünk jó a zsír.
szal ontopic :P
napokban meglesz mindkét BM fegyverem, kíváncsi vagyok, mennyit fog változni a recruithoz képest a dps outout. Most szinte csak recruit vagyok (kivéve offhand fegyver, ami már BM), de így is top 1/3ban vagyok általában DPSben, remélem, ez csak nőni fog :)
Egyik nap láttam két merc healert, cross-healeltek, hát, még mindig nem egyszerű kicsinálni egy healert sem, ha van egy kis esze, bár lehet, ez még felszerelés probléma.
Vkinek tapasztalat? -
Boncmester #43527 Azt hittem, szándékos félrevezetés volt, ezek szerint véletlen félrevezetés, nem gond, csak máskor ne legyen ilyen, legalábbis az én mondataimmal ne! Köszi! -
#43526 Szerintetek miért keleltt kivenni a wz megszakítást kevés játékos esetén? Miért jó hosszú perceken keresztül szopni 8 vs 4ben? -
Boncmester #43525 Ezzel tökre egyetértek, én nagyon sajnálom, hogy az "SW MMO" nem olyan lett, mint amilyet én szerettem volna, pedig nagyon sok potenciál van a világban. Pontosabban annak nem örülök, hogy a játék PvP része nem olyan lett. A többi szerintem vagy jó, vagy nem érdekel benne. -
z3d #43524 Elnézést, ha agresszívabb voltam a kelleténél, az viszont, hogy nem vagyok semmivel jobb azoknál, akiket "osztok".
Egyrészt nem osztok senkit, elmondom a véleményem, mint bárki más. Mivel ez egy nyílt topic, még azzal sincs gond, ha vki szerint az SWTOR epic fail, azzal se legyen gond, ha szerintem meg epicwin.
DE. Igen ez ismétlés lesz. Mi innen nem járunk át másik topicokba, hogy
- hol van full voiceover (nincs)
- hol van ilyen jó szintezés (nincs)
- hol van ilyen szintű szerepjáték (nincs)
- hol vannak fénykardok :) (nincs :P)
Majd ha ezt fogom csinálni (ugyanezt csinálja itt xyz ember, ebben megegyezhetünk), akkor mondd rám kérlek, hogy nem vagyok jobb azoknál, mint akiket "osztok". Ráadásul egyes emberekkel ellentétben igyekszem a mondandóm civilizáltabb formában előadni - ezek szerint nem mindig sikerül, ezért elnézést, nem volt szándékom senkit megbántani. Visszafogom magam, kösz hogy szóltál.
A véleményedre kíváncsi vagyok, még ha a "BWnemértazMMOhoz" résszel nem is értek egyet, leírtam lentebb, miért. -
Nephin #43523 Szóval a tudatalattim keresztbe tett a felettes énemnek, ráadásul kommunikál veled és közli, hogy én valójában mire gondoltam.
:D
Nem lehet - ha már pszichózunk - hogy csak te látsz benne ilyesmit, mert titokban, a tudatalattidban mégis mocorognak ilyen okok is, hmm? :P ;)
/sarcasm off - ez vicc volt, csak hogy tudat alatt is értsd, nem azt mondtam, hogy emiatt hagytad abba :D
Nem szállunk le a témáról? :)
-
#43522 mindegy, ne menjünk bele, off is, meg egyébként sincs kedvem a mágusról vitázni. mindenesetre a SW d6 sokak számára még mindig menő rendszer, és ebben semmivel nem játszik nagyobb szerepet a nosztalgia, mint az átlag magyar rpg-s mágus-bűvöletében. -
Boncmester #43521 Most még csak nem is erről van szó. Nektek bejön az egész játék, nekem meg csak egy része (más nevében beszélni nem fogok). Elmondtam már, és nem is szóltam volna hozzá a dologhoz, ha nem azt látom, hogy a mondataimat összemosva, elferdítve és más kontextusba helyezve nem használnák egyesek eszközként a vitáikban vagy az elferdített tényközlésükben.
Nem akarok senkit sem meggyőzni arról, hogy jó-e az swtor, vagy szar. A GW2-ről sem. Ha netán ez lenne a téma, annyit tudok róla mondani, hogy amit láttam, az alapján tetszik, de amikor az SWTOR bétát meg az első 2 hónapját csináltam, az is tetszett nagyon. Viszont mostmár jobban tudom, mire kell figyelni majd ha bétázom (mert eddig ezeket alapnak vettem egy MMO-nál a tapasztalatlanságomból fakadóan) és a GW2 ezek a dolgok úgy látszódnak, hogy megvannak.
A fejlesztésről meg teljesen felesleges okoskodni, a topic látogatóinak szerintem a 95%-a azt sem tudja, mi fán terem, bár állítólag itt mindenki baromi nagy programozó, stb... -
Boncmester #43520 Lehet, hogy véletlenül, öntudatlanul értél a retorikának ezzel az eszközével (biztos van neve is, de nem tudom, nem vagyok bölcsész, ellenben újságírók és politikusok rendszeresen használják), de akkor szólok, ne csináld, mert ez a mondanivalója annak, amit írtál. Ha nem lett volna ott az utolsó mondat arról, hogy téged nem érdekel a sisakfestés vagy a guildablak inv, akkor teljesen mást jelentett volna az egész. -
#43519 Keep calm, általánosítasz, aggresszív vagy, bocs, de semmivel nem vagy jobb, mint akiket most osztasz. Mutass kérlek, tőlem egy olyan postot, ahol meg akarlak győzni, hogy ez a játék szar.
De, ha kíváncsi vagy a véleményemre, nem szar, csak ez így mmo-nak az én, szigorúan privát, véleményem szerint kevés. Tökéletesen látszik, hogy a bioware kezdő ezen a területen (amivel nincs is semmi gond), szerettek volna belépni az mmo piacra, a következő játékuk biztos vagyok benne, hogy jobb lesz. Én max azért sajnálom, mert egy star-wars környezetből sokkal többet/jobbat ki lehetett volna hozni. Ez egy wow klón silányabb minőségben, a story alapú quest nagyon jó, csak mellette nem nagyon van más, a raid ebben a formában engem nem igazán érdekel, mondjuk időm sincs rá nagyon. Ettől függetlenül tőlem aztán az játszik vele, aki akar, távol álljon tőlem, hogy bárkit is meggyőzzek, csak szomorú vagyok, mert sw fan lévén nekem ez így (főleg egy star wars galaxies után) kevés. -
Boncmester #43518 /off
Tera amúgy megy már 1 éve koreában, ha jól tudom, most az "európai" verzió tesztelése folyik, így érthető, ha kevesebb benne a bug.
/on -
#43517 "Grafikában jobb mint az swtor." - Már pentium 2 szint? -
#43516 Ne erőlködj ... sose lesz ... Kijöhetne már valamelyik csodaszar, mert akkor talán nyugodtan telnének a napjaink, hetente beesne egy - két kutyánmajom trollkodni, még talán kikapcsolódásnak jó is lenne ...
De nem ... mindig lesznek megmondóemberek, akik meg fogják mondani, hogy hülyék vagyunk, a zsíros kenyér hagymával az szar, különben is büdös tőle a pofád, és nem fognak a dizsiben beszélni veled a bulák. A nutellás kenyér az isten.
Az nem számít, hogy esetleg te allergiás vagy a mogyoróra, vagy nem kell dizsiben játszani a nagyfiút, mert vár otthon az asszony, ráadásul Te magad sütötted a kacsát - kolbászt, aminek a zsírjával kennéd a kenyeret. Ez mér bizony magasfokú fanbojság ...
De ha véletlenül sima bolti zsírból kened azt a kenyeret, akkor is hülye vagy, mert az is szar. Nem érdekes, hogy azt kívánod, azt ennél, SZAR.
Nutella. Pont. -
Boncmester #43515 Nekem reagáltál, tehát a magam nevében tudok beszélni.
Nem mondtam az swtor-ról, hogy fos (amúgy nem tudom, ezt hányszor kell még leírni, hogy mindenki megértse), hanem hogy szar az endgame része, a szintezése meg jó, és nincs benne rendes pvp.
A Warhammerben sem volt e-sport szintű PvP, mégis rohadt jól elvoltam vele 2-2,5 évig, szóval ilyet sem állítottam soha, hogy nekem csúcsszuper HC pvp content kell.
Azt sem mondtam, hogy a GW2 tökéletes (egyébként nem is szoktam róla itt beszélni, kb 1x említettem csak meg még pár hónapja a játékot, és mondtam róla, hogy na ott olyan pvp lesz előreláthatóan, amit ebből hiányolok), mert nem is hiszem, hogy egy játék lehetne tökéletes akár csak az én szemszögemből nézve is (vagy akkor sokféle módon lehetne az).
És én nem mondtam azt sem, hogy egy ember egyszerre csak egy játékkal játszhat, sosem vetemednék ilyesmire, hogy ezt leírjam. Te írtad le, hogy aki MMO-zik, az mindenképp elkölt havonta 4-5 ezer forintot játékra, mert azt nem tudja másra elkölteni. Na emiatt pont a te gondolkodásod fekete-fehér.
Tehát simán elhiszem, hogy lesz olyan ember, aki GW2, D3, stb mellett még fizet egy vagy több másik MMO-t is, te viszont azt állítod, hogy mindenki fizetni fog másik MMO-t, aki az említett játékokkal játszik, és "MMO fan", ez pedig egy oltári nagy faszság. -
Bhalage #43514 najo tegnap meglattam uj reliceket a daily vendornal akkro lettem rosszul, mert egy olyan is need. -
z3d #43513 Oki, világos.
9dragonsban volt vmi olyasmi, hogy egy spell cast kb .001%ot vitt fel a skill tudáson, és 100% volt a max. Lehet nem pontos a szám itt sem, de én elrettentem, és elmenekültem :P
Nem is rád gondoltam, mint megjegyezgető emberre. Sry, ha félreérthető volt. -
#43512 Ne offolj kérlek -
Bhalage #43511 jezusom mar megint mi a fasz megy itt?!
inkabb arra valaszoljon vki, hogy a Rakghoulos event vajon meddig fog tartani, kene crystal is meg a kis raksi is ^^ -
Boncmester #43510 Amikor quest van, az nem igazi grindelés. Az a grindelés, ami pl az Aionban volt (nem jutottam el idáig, csak olvastam róla, és inkább cancel suboltam), hogy pl lvl 40 és 42 között kellett mittomén, 1 millió XP, és csak 2 quest volt ezekre a szintekre belőve, amik hoztak összesen 50K XP-t, a maradékot meg úgy kellett összeszedni, hogy mobokat öltél quest nélkül, darabonként 1000 XP-ért. A számok biztos rosszak, amiket hoztam a példában, csak hogy értsd, a koreiakban a grind azt jelenti, még quest sincs mellé. Ezért szarok szerintem.
Amúgy én nem szoktam másokat nevesítve emlegetni ebből a topicból a GW2 topicban, bár volt már, hogy reagáltam ilyen megjegyzésre...
-
z3d #43509 Rofl.
Olvass akár itt vissza, akár a hivatalos swtor fórumon, akár az itteni GW2es fórumban vissza. Ki van kiáltva megjelenés előtt(!) a világ legjobb MMOjának.
Én (mi) nem generálok semminek hype-ot. Engem nem érdekel a GW2, nem a játék miatt, hanem a közönsége miatt. Engem ez a játék érdekelne, csak kicsit nehéz úgy, hogy mindig van valaki nagyon okos, aki jobban tudja, mint ÉN, hogy mi a jó MMO, meg mi a jó játék, meg mi a jó időtöltés.
Eljutottam odáig, hogy azt mondjam: majd amikor valamelyik nagyon okos fizeti a havidíjam, megmondhatja, mivel szeretnék játszani, meg mit élvezzek. Addig sztem adjanak tanácsot másnak, aki esetleg kíváncsi rá.
És tényleg: mi a pékre jó az, hogy itt megy az SWTOR doomsday? Kit akartok meggyőzni? -
z3d #43508 Tévedsz (megint).
Nem vagyunk fanboiok.
Nekünk bejön egy termék, nektek nem. Ezt szajkózod te is, meg Boncmester is, ilyen-olyan módon.
Ti nem értitek meg, hogy mi ezt már DECEMBER óta tudjuk, hogy NEKTEK nem tetszik. Azt is megértettük, hogy CSALÓDTATOK.
De a topiclátogatók egy része még nem csalódott, és szeretnénk értelmesebb dolgokról beszélni, mint arról, hogy fogja a D2/Terra/GW2/panda/Angry Birds f2p-é tenni a játékot.
Az MMO csinálásról (anyám, ez még mindig téma? lol).
Elismétlem harmadjára. Van egy IT (vagy akármilyen) projekt. Van X feladat, Y erőforrás. Ha az Y idő nem elegendő az X feladatra, akkor nem fog elkészülni az X feladat.
Nincsenek csodaegyetemisták, meg csodaerőforrások, főleg nem egy ekkora projektnél, itt hozzáértés van, amit egy új ember (akár egyetemista, akár prO) nem fog tudni hozzárakni, sry. Vagy nem akartak új erőforrást bevonni.
Aki melózott valaha nagyobb projekten (akár IT, akár pl. házépítés), az ezt tudja. Aki nem, az nem tudja, és fölösleges magyarázni is. Meg persze ott a harmadik kategória, aki nem akarja megérteni - erre meg inkább no comment.
"Na van-e fény?"
-
#43507 Ez akkor az összes szerepjátékra igaz. Tök más nézd meg inkább. -
Nephin #43506 Szóval megmagyarázod nekem, mit írtam. Oké. :D -
#43505 Egyébként ezt a GW2 hype-ot ti generáljátok a legjobban :DD -
Alienator #43504 Kimaradt hogy nem az apróságok döntik el egy mmo sorsát, de ami eldönti abban az swtor nem jó.
A gw2-t nem ismerem, a tera-t is csak béta szinten (nem láttam bugot), de lenyűgöző amit beletettek bugmentesen. Igen, lehet így is mmo-t készíteni. A BW alap dolgot se tudott beletenni bugok nélkül.
És hogy tud-e a BW mmo-t csinálni? Nem tud. Aki tud, az olyat csinál mint a tera pl. -
#43503 Akkor félre értettem, sorry. -
Alienator #43502 Ti fanboi-ok (ha már mi haterek vagyunk) tényleg nem értitek Boncmester mit akar mondani? Segítek:
Van Józsika, akinek hétköznap van 2 órája, hétvégén 6 órája MMO-t tolni. Most swtor-ozik mert nincs más neki. De jön a d3, gw2 és ezt az ADOTT időt arra fordítja, ergo nem fog swtor-ozni.
Mellesleh tera bétát tolom, annak ellenére hogy erős előítéletekkel kezdtem. És azt kell mondjam, iszonyta jó. Grafikában jobb mint az swtor. Dinamikusabb, jobb a harcrendszer, gear customizálhatóság (de szép szó), politikai rendszer, ezer féle pvp lehetőség. Az apró részletek is lehetnek lenyűgözőek. Pl van egy hosszú hajú karakter, felvesz egy robe-ot és a haja átlóg a ruhán. A tera-ban ilyenkor copf-be teszi a hajat hogy ne lógjon át természetellenesen. A mobok nem csak vannak hanem "élnek is". Reagálnak akkor is ha csak közel mész, néha egymásnak esnek stb. Nem kell grindelni, rengeteg a küldetés. A szori is jó nagyon. Amiben az swtor jobb, az nem a sztori hanem a mesélés módja. De ez nem fog kitartani sokáig ilyen ellenfelekkel mint a felsoroltan, amihez UGYANAZ au idő kell mint az swtor-hoz.
Na van-e fény? -
Boncmester #43501 Hát ennek pont ez az értelme, ugyanis a játszást állítod szembe a nemjátszással, az FP-t pedig a guildablak invvel. Ha nem vágod, hogy ez azt jelenti, akkor nem tudok veled mit tenni... -
Laroa #43500