60334
  • Alienator
    Az ismerősöm klánja kollektíven abbahagyta, mert 50-en semmi értelmes tartalom nincs. Biztos ők is hülyék, meg az több százezer ember is hülye akik szintén cancelleztek.
    És a visszacsalogató dolgok is azért vannak mert minden rendben van. "Hápersze"...

Valami csodának jönnie kell, az EA nem hagyhatja ennyiben. A game nagy szarban van, ezt mindenki tisztán látja aki nem elvakult. Az EA elég pénzéhes cég ahhoz, hogy nem hagyja hogy a game megbukjon. Ezért kell csodának jönnie mert csoda nélkül hamarosan kuka. Na én éppen ezért bízom a csodában. Ezen kívül a BW-t egy jó fejlesztőcsapatnak ismerte meg a nép. Ők sem hagyhatják hogy így maradjon. A BW név eddig garancia volt, most már nem így van. Valahogy vissza kell magát tornásznia azokba a magasságokba amik eddig jellemezték. Nem? De.
  • N1ggA
    Sorry, az nem fog jönni.
  • DummyBoy
    Feleslegesen erőlködsz ... ha képes lenne megérteni amit mondani akarsz, akkor már rájött volna hogy feleslegesen töri magát ... de nem ...

@alienator: Mi is ...
  • Alienator
    Várom a csodát.
  • Evoluti0N
    Lehet, h én vok a hülye, de ha ennyire nem tetszik a játék, akkor miért nem hagyod az egészet a francba ahelyett, h itt trollkodsz.
  • Alienator
    1000-szer elmondtam hogy nem érdekel a GW2. Biztos jó játék lesz, az swtor-nál mindenképp jobb (bár ennél nem nehéz jobbnak lenni), de engem az nem érdekel. Az érdekel hogy:
    - Mikor cserélik le totál a graf engine-t valami használhatóra
    - Mikor lesz benne olyan raid ami érdekes, és a hc és normál módok közt
    nem csak HP különbség van
    - Ha ennyire vágyik a nép egy normális pvp-re akkor miért szarják le?
    - A jelenlegi gameplay egyetlen élvezhető(bb) dolga az űrharc, mikor
    bővítik.

ennyi.
  • Nephin
    Elég rég volt, hogy egész nap ment a TOR, jó ideje gyakorlatilag raidre lépek be, mert munka van. De ha nem és többet vagyok bent, akkor insta, napik, van balmorrás és ilumos hátralékom is, Codex-entryk felfedezése, néhány datacron sincs még meg, craft, wz, ilyesmik. Az event alatt például azt csináltam.
  • DummyBoy
    Sajnos azt nem tudjuk elmagyarázni, ahhoz komoly szakképesítés kellene, ami ritka is mint a fehér zorró ...

Bocs.
  • Boncmester
    Ezt nem értem teljesen...
    Fent vagy nekem xFire-ön, és látom, hogy mennyit SWTOR-ozol, gyakorlatilag folyamatosan, amikor én a gép előtt ülök. Ezek után totál nem vágom, mit csinálsz, ami miatt még csak lvl 53-as a valorod, meg altod sincs, csak 1?
    Az instákat-raideket mindenféle módon 1 hónap alatt végig lehet tolni, ha azt akarja az ember, pvpzéssel meg ennyi idő alatt valor 100-asnak is lehetne lenni. Azt is írtad kb 1-2 hónapja, hogy a Corellia questeket csak akkor fejezted be.
    Áruld már el, hogy akkor mivel töltöd az időt ingame? Csak mászkálsz és a TS-en beszélgetsz, vagy mit csinálsz? :)
  • Nephin
    Nyomj egy frissítést, már a GW2-topikban kell trollkodni, ott van a hype. Pápá.
  • PiszkosFred
    Erdemes lenne gugliznod picit, mert kevered a szezont a fazonnal.
  • Alienator
    Olyan érdekes amikor a tor iszonyat jó pve tartalmáról beszéltek. Van benne 3 dögunalmas, 1 nap alatt letolható raid. meg altozás. Mi van még benne ami olyan jó pve tartalom?

• DummyBoy
    Norn thief ...

Viszont mákom van :) Elkezdtem nézegetni a Beta fórumot, és nem kis meglepetésre külön topikja is van a kvesztnek :) Mint kiderült, az NPC-k is bugosak, valamint a kveszt is túl erős volt - ki is javították, csak az nem került bele a Beta Weekend-es kliensbe :)

(Őszintén bevallom, bennem volta félsz, hogy valójában csak nagyon béna voltam ... De akkor kicsit megnyugszom :) )
  • Nephin
    Egy altom van, lvl 4, crafra kell amjd. :)

Még a mainemre sincs elég időm, raidre járok, megrekedtem 53-as valoron, annyi dolog lenne vele, hogy ihaj. Hogy fejlődjön és jobb legyen és mert fejlődik és jobb lesz.
  • a.carkey
    Milyen karival voltál?
  • a.carkey
    Ugyanerről szól a TOR is, csak ad egy illúziót, hogy neked milyen jó kis altjaid lehetnek. Más tészta, hogy ha erre építesz, igazából egyik karid sem játszod ki, mert arra IRL munka mellett a világ összes ideje nem lenne elég. Ha mégis megpróbálod, akkor azt is a csúnya és hülye gearek miatt, esetleg a pillanatnyi kraft előnyök miatt, melyeket amint megszereztél, és tele vagy pénzzel, kb. vsz hanyagolod is, hisz a többi altnak is kell a legjobb cucc és a sok felesleges tárgy. Aztán nyomod az altokat.

Szép az SWTOR, jó a storyvonala, de a 3. karimnál a Coruscant útvesztőiből (ill. Nar Shaddaa nevü klónjából), az Alderaan lyukaiból, stb. tele volt a hócipőm.
  • Nephin
    Nyilván nem kell magyarázni egy insta és egy raid között a különbséget, bár tudtommal a GW2-ben is lesznek 8-10 fős insták elvileg, ez pedig már majdnem raid... A másfajta stat akkor jó, ha más a builded, tudom, mindig ezt mondom, de ha megvan a maxos cuccom, jól is néz ki, akkor engem nem motivál semmi arra, hogy tovább PvE-zzek , mert nem fog fejlődni a karakterem, az instákat pedig többször láttam valószínűleg szintezés vagy a megfelelő cuccok összeszedése közben.

Ezért mondtam, hogy ha nem lenne olyan a PvP, amilyen, nem érdekelne a játék, mert a PvE része nekem kevés hosszú távra és nem is köt le annyira, mint a Lotro vagy a TOR.

Vicces módon - bár a wz-kkel alapvetően semmi bajom a TORban - ebben a két játékban együtt nincs olyan jó PvP, mint a GW2-ben lesz. Tényleg szerencse, hogy nem lesz havidíjas, így adja nekem a már többször említett tökéletes kombót: PvE: jelenleg TOR és Lotro (bár ez már csak ritkán, más okokból), fenttartva, hogy a TORba bármi bekerülhet, szabad PvP-re, achizásra, gyönyörűen kidolgozott fantasy környezetre GW2 (és Lotro lenne, de lásd mint PvE).

Hangsúlyozom, ez az én ízlésemnek felel meg így, másnak biztosan más szempontok a fontosak, de - kedves Vicodine, a te mondataiddal ellentétben - nagyjából objektívnek érzem.
  • Boncmester
    Ez alapján annyi különbség a 2 között PvE szempontból, hogy az SWTOR-ban mehettek 8-an illetve 16-an is instázni, a GW2-ben pedig nem. Ja, meg hogy a geareknek nem lesz nagyobb statja, csak másfajta statja. Legalábbis én így látom.
  • DummyBoy
    +1
  • Tyrpak
    A GW2 kifizetve, bármikor játszható.

Abban a pillanatban, hogy SWTOR-ban lesz egy bolygó, ahol erődöket foglalhatok a republictól, vagy egy űrcsata játékosok között, vagy egy lfg tool, hogy azokba az instákba is lejussak, amiket még csak nem is láttam, mert nem volt csapat, csak folyamatos solozás, na akkor újra előfizetek SWTOR-ra.

Kizártnak tartom, hogy lesz még olyan játék, amivel évekig játszanék.
    GW2 is valószínűleg csak 3-6 hónapra lesz elég.
  • DummyBoy
    Jaja, tudom, nem is volt gondom a játékban sehol. (Kivéve, mikor utolsó nap próbaképpen csatlakoztam lvl 10-esként egy 16-os eventhez xD)

Viszont (GW2 topikban írtam ...) engem meglepett, hogy lvl 6-os story küldinél leszintezett 8-ról 6-ra, a mobok meg 8-asok voltak bent o.O .

Aztán meg jött belőlük egy csomó, gyakorlatilag fél perc alatt bedarálták az összes kísérőmet, ami után csak halni tudtam ...

Nem igazán értettem, mert addig semmi gond nem volt, de a 2 utolsó küldi amit csináltam az ilyen volt sajna ... respawnfest ... túl sok és túl erős mobok ... Egyedül vagy 2-esével nem lett volna gond, de 6-osával sok volt ... Több nekifutásra sikerült megcsinálni, de arra nehéz taktikát kiagyalni, hogy beérsz egy területre ahol vár rád 8-10 mob, és elkezdenek egyszerre lőni ... sokat dodge-olni nem tudsz ...

Mindegy, reportoltam, maguk a küldik tetszettek (Vicces mert az a kettő volt addig a legjobb xD) csak szerintem a segítőim túl gyengére sikeredtek ... ha nem haltak volna fél perc alatt, akkor nem hiszem hogy gond lett volna bármivel ...

@eventek: Akkor ezért volt mind ugyanaz :)

@SWTOR: Nekem aránylag kevés időm van játszani, ezért csak 1 friss 50-es karim van ... annyi mindent tudok vele kezdeni, hogy csak ihaj ... Valószínűleg nekem ezért nem veszik el a varázs ... Van egy rakás altom, minddel mást csinálok, PVP, PVE, FP-k, zűrhajózás, stb ... Attól függően logolok be, hogy mihez van hangulatom :) Mindegyik karimmal hagytam ki bolygónként mellékkveszteket, ezért mindegyikkel van olyan bolgyó, ahol csak a "bolgyókveszt" ismerős ... Szóval verikasuálként nekem elég :)
  • PiszkosFred
    Nagyon sok ember, jatekos nem kepes mar orulni semminek sem. Se az eletben, se a jatekokban, se a munkahelyen, se csaladi korben, egyszeruen kioltek beloluk ezt a kepesseget. Van ra magyarazat, nem egyszeru az elet semerre se, ilyen lett a vilag sajnos. DE. HA rajon arra az ember, hogy a felig teli pohar eseteben jobb orulni annak a mennyisegnek, amit kap az ember, mint sem amiatt ragni a kefet, hogy a fele hianyzik a mennyisegnek. Mindenben meg lehet talalni az oromot, a szorakoztast, a kikapcsolodast, csak arra kellene torekedni, hogy az ember erre fokuszaljon, es ne a hibak es hianyossagok keresesere. Mert utobbi is mukodik, de akkor ne csodalkozzon az egyszeri ember, hogy idovel kioli magabol az oromot, es amig paran jol szorakoznak, addig az illeto agyverzest kap vagy gyomorfekelyt a kukacoskodasa miatt. (tulzassal)
  • Tyrpak
    2. eddigi legrosszabb tapasztalat, hogy nem, amit a bétában látsz, az legtöbbször ugyanilyen lesz az élesben is. Védtem már több játékot azzal, hogy ez csak béta, és majd megjelenésre javítják. És sajnos kicsúsztak az időből.
    Tehát elfogadtam, hogy GW2-ben sem lesz balance a kezdő zónák között (röhejesen nagy a droprate eltérés, és a bossok sebzésében a különbség).

3. SWTOR-ban 10-től 49-ig élveztem a pvp-t. 50-en több próbálkozás után is halott a dolog. GW2-ben egyelőre nem látok nagy gondot a balance-szal 80-on (boost), kérdés, hogy milyen lesz valódi 80-asokkal, endgame gearben. WvW-ben iszonyatos eltérés van alacsony szintű classok között.

4. SWTORt azok várták iszonyatosan, akiknek már nagyon hiányzott egy normálisan megírt játék, ami nem WoW. Erre megvolt a pénz, megvolt a fejlesztő, megvolt az ígéret. A 0 MMO rész szerintem nem volt előre látható.
  • Nephin
    Szerintem már most kijött a dinamikus eventek rákfenéje: először szuper, aztán jójó, harmadszorra inkább nem, köszi. Már a két nap alatt sem volt semmi motivációm arra, hogy visszamenjek egy olyan részre, ahol már megcsináltam az eventet, sőt, bosszantott, ha kerülgetni kellett a mobokat satöbbi. Ugyanaz a folyamat, mint a Riftben és a WARban a rifteknél és a PQ-knál: hamar unalmasak, sőt, idegesítőek tudnak lenni és ezen nem változtat a többféle lehetőség, mert mindegyiket hamar meglátod.

Lvl 80 után pedig mi marad a GW2-ben PvE téren(ha valamiről nem tudok, javítsatok ki): insták többféle nehézségi fokban, a korábbi területekre ugyebár miért mennék vissza, zehát DE-k kilőve... Se jobb gear, se raid, se semmi, marad a PvP, ami - megint mondom - baromi jó. Erről szól a GW2, ezek a tények, Vicodine.

A TOR pedig elég messze áll a nullától, PvE-ben magasan ver mindent, talán a Lotro van nagyjából szintben, ha a PvP részét rendesen megcsinálták volna, a fél GW2 topik még mindig itt aktívkodna (gyk. a pvp-orientált torosok).
  • PiszkosFred
    "h egy abszolut 0 mmo lesz, és ugy is lett."

Eddig a pontig hittem, hogy erdemes figyelni az irasaidat, de iylen foku eloitelettel - ahogy az elet barmely teruleten - nem erdemes vitatkozni.
  • darth devil
    Hiába mész akár merre, felszintezni nem fog a játék a nagyobb mobokhoz, ergo megint csak látszat szabadság van. Ha nem lennének szintek a játékban, a skil tanulás real timeban menne, na akkor mehetnél arra amerre akarsz. Így csak illúzió.
  • Boncmester
    Ja, a personal questben nekem sosem volt semmi gondom, általában halál nélkül meg tudtam csinálni mindet, persze néha megleptek, de helyes taktikával második nekifutásra azokat is meg tudtam csinálni.
    Viszont amikor bemész az egyes instance-okba, kiírja, hányas szintűnek kell lennie, attól nem nagyon kell eltérni, max 1 szinttel legyél alacsonyabb! A többi meg már csak L2P, legalábbis amikkel én találkoztam a 3 kasztnál, amiket próbáltam.
  • Boncmester
    /OFF
    Az eventek akkor változnak benne, ha pl nem úgy fejezitek be az egyik stage-ét, mint előtte. Ha jönnek pl a banditák, és mindig legyőzitek őket, akkor mindig ugyanaz fog történni, de ha nem, akkor mondjuk elfoglalják a falut, és jön a következő event, aminek megintcsak lehet kétféle vége.
  • Tyrpak
    Problem az, hogy SWTOR-ra hiába van még az ingyen napokból, nincs semmi kedvem visszanézni. Nagyon hiányzik a karakterek story-ja, kiváncsi lettem volna hogyan alakul az inquisitorom, vagy a smuggler... de valahogy a játékmenet, és az, hogy a végén ugyanaz vár, hogy megcsináltam, jöhet a következő alt, az valahogy előre kiábrándító.

GW2 karakter story egy... hmm... mellékszál erősségű az SWTOR-hoz képest, a karakter generálásnál kiválasztottad a három közül, hogy milyen válaszokat fog adni a karaktered, és kész, na ez a része cső....

Viszont az, hogy ott állsz a kezdő pálya után az első nagyobb zónában, és mehetsz, jobbra, balra, előre, aztán amerre csak gondolod, és közben teljesen véletlenszerűen belefutsz eventekbe...
    Először csodálatos érzés, csak ne csinálj ugyanoda még egy altot :)))
    (mert ugyanazokba a véletlenszerű eventekbe botlik bele)
  • Vicodine
    1: nem a hájpra, hanem a konkrét tényekre alapozok 2: amit béták alatt lehetett látni, egy kezdetleges vmi, nyilván nem ez lesz élesben, ezért is kellenek a béták... 3: mint mondtam pvp fan vagyok, de rengeteget olvastam pves emberkék beszámoloját, és még a legnagyobb wow rajongok is teljesen megvoltak elégedve, ami cry volt az max a nehézség miatt volt legtöbb esetben meg bugok miatt, de hát béta... 4: SWTORt csak azok várták ugy mint a messiást, akik csak a hájpra alapoztak, én meg sokan mások akik utánnajártak dolgoknak alapbol látni lehetett h egy abszolut 0 mmo lesz, és ugy is lett. Nem a hájpra, hanem a tényekre kell támaszkodni
  • DummyBoy
    Sajnos az SWTOR megjelenésekor is sokan úgy várták a játékot mint a messiást, és ebből elég sok probléma adódott ... Ugyanez van most GW2 esetén is ...

Eddig akárhányszor vártam a messiást, mindig csalódnom kellett. (A lottón sem nyertem még sosem ... )

Emiatt mindig megpróbálok úgy hozzáálni az új dolgokhoz - játékokhoz, hogy kizárom a Hájp tényezőt és megnézem a saját szemszögemből ... Meg kell próbálni kizárni a mások által sugárzott gondolatokat, mert olyan mint a tömegpszihózis és rossz irányba is terelheti az embert ...

Az SW-nél is így volt, nekem majdnem mindent hozott amit vártam (Jó, epic pvp csatákat és űrcsatákat még várom :) ) de ettől függetlenül nekem mai napig a kedvenc. Hétvégén kevés időm volt de kipróbáltam a GW2-t és barátaim miatt az Aiont is ...

Majd tegnap este szépen visszalogoltam SW-be, űrhajózgattam kicsit, kvesztelgettem kicsit és élveztem ugyanúgy mint előtte :) Erről kell hogy szóljon egy játék, nem pedig a hájpról és az utána következő hisztiről.
  • Nephin
    Igen, erről van szó szerintem is.

Ha a PvP nem olyan lenne, amilyen, márpedig fantasztikus a WvW, akkor eszemben sem lenne fent hagyni a gépemen és várni a megjelenését. Így viszont az egyik kipótolja azt a részt, ahol a másik hiányos az ízlésemnek és kettő együtt lefed mindent, ami kell a kikapcsolódáshoz.
  • darth devil
    Ez így van.
    Story balance még javítva lesz. De egy ügyes mix a játék, semmi több.
  • DummyBoy
    Az valszeg a hájp miatt van ... A "GW2 lesz a világmegváltó űberwowvverő űbermmo ... " típusú posztokat ignorálni kell.

Ezeket olvastuk itt is megjelenés előtt.

Ugyan én nem jutottam messzire a hétvégi bétában, de pl: dinamikus eventek nagyon tetszettek ... viszont rendre ugyanaz történt ... csak random időközönként ... (Olvastam, hogy voltak olyanok akiknek változtak az eventek, szóval erre a részre kiváncsi leszek a következő béta hétvégén ...)

A personal storyline nem fogott meg, főleg mivel a kvesztjei rendre kiborítottak, volt ott némi balance gond ... remélhetőleg javítják ...

Kvesztek és sztori szempontjából ha megnézzük az első pár lvl-t akkor bizony a GW2 elmarad a SWTOR mellett ... Cserébe kárpótolja az embert a PVP rész ahogy hallottam.
  • DoctorStryker
    Haly
    Jedi Guardian - Vigilance buildre kérnék pár tippet
    most ez van
  • Vicodine
    Akkor nemártana neked is kicsit jobban utánnanézni, illetve a pve fogalmat kicsit átdolgozni.Az h mi van most benne h nemtudod nem gaz, de h azt is tudod mi nem lesz benne, az azert mar kicsit gaz mert azt senki sem tudja, nyilvan mentalista vagy
  • Kryon
    Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Mert odáig rendben van, hogy a fejlődést és az instákat jól megcsinálták, ha ezt tekintjük pve-nek, akkor mondhatnánk, hogy pve játék is. A pve-sek többsége viszont szigorúan véve az endgame raidelést (nem 5 fővel, hanem 8-10, 16-25 fővel, és folyamatosan frissülő tartalommal) érti pve alatt, ilyen pedig az alapján amit eddig megtudtam GW2-ben nincs, és nem is lesz.
  • Nephin
    Mint mondtam, szerintem.
  • Vicodine
    Ez egyéni érzés, tulnyomo többségben ellenkezöleg nyilatkoznak e témárol
  • Laroa
    Kúl