60334
-
#45195 PCG: Is the group finder available for Hard Mode Operations, or just Story Mode?
DE: Just Story. Pick-up groups for Hard Mode would be more frustration than anything else.
Ez is érdekes lehet a játszani akaróknak. -
Kryon #45194 WoW-ban is... -
#45193 SWG-s pecázás. Lehet nem olyan csilivili mint Rift de közelebb áll a valós pecához , na meg persze amit kifogsz azt akár a házikódba is kipakolhatod a falra dísznek. ding SWG WIN :P -
#45192 Csak annyit tudsz a szerverek kapacitásáról amennyit tapasztaltál. És ez alapján rohadt alacsony. Ehhez hozzájött még az elbaszott instanceolás is. Még a játék elején, tök mind1 merre mentem, alig lehetett playert látni. -
eurom #45191 és a képen ott az elsö magyar jedi is :D -
Nephin #45190 Nem hiszem, hogy bárki tudná rajtuk kívül, mekkora a cap, többször emelték megjelenés után is, az biztos. -
#45189 Lesz mivel megmagyarázni, hogy miért van negyed annyi szerver mint előtte :D
Ezek a "so called" szuperszerverek gondolom olyan kapacitással bírnak majd, mint az átlag mmo szerver, mert hogy jelenlegi cap brutál alacsony az tuti. -
gumci #45188 Üdv!
valaki tudna küldeni egy meghívót a free trialra?
[email protected]
előre is köszönöm -
#45187 Talán mert van köztük 8 év? :D (Ez 2003 júliusában készült. Valami borzasztó régi 4-5 éves gépem volt akkor.) :D -
Nephin #45186 Jönnek a szuperszerverek? -
Nephin #45185 A Lotroban is van. :) Az a sok lyukas bakancs meg hínár... :D -
Tyrpak #45184 Horgászás Rift-ben
Szerintem egy picivel jobban néz ki, mint az SWG-s. -
:D -
#45182 PECÁZÁS EMBER !!! Pecázás kimaradt ! :D
Azért mmoban még nem láttam csak hasonlót sem :D na jó a bio enginer is elég durva . -
#45181 de akkor se nem fog :D rengeteg olyan kis "indie" mmo van ami csak így tud megélni s a közössége ebből el is tartja s még fejleszteni is tudják. -
#45180 persze , nyilván nem lett volna milliós előfizetői bázisa még akkor sem ha minden tökéletes mert ez már tényleg a durvább sandbox kategóriába tartozik ami a többségnek nem jön be. de egy szolidabb jól átgondolt egyedi sandbox , álá felújított/modern köntösbe bújtatott SWG lehet hogy szép sikereket tudna elérni. nekem már ennyi is elég lenne. :) -
Bandras DaSilva #45179 Hát szép dolgok voltak ezek az biztos.
Nálam mindig *os 5ös lesz az swg...lehet azért mert az volt az első mmom, de mondjuk úgy minden időt egybevéve olyan 7 évem benne volt.
Azt a szabadságot nem éreztem egyik mésik játékban sem. Valszeg én azt keresem minden másban is...csak sajnos nem nagyon találom.
Azért a skill rendszer (az eredeti), a nyitott, nem instenszelt világ, a housing, a városok iszonyú jó ötketek voltak. -
#45178 Bandrasnak ment ... -
#45177 A bétába sem lehetett bekerülni egykönnyen, a megvásárlása is csak külföldről volt lehetséges. :) Régi szép idők ... :D
Az első transzport (elindult, hurrá!) akkor ment el, amikor 2003 november környékén is gond volt a balanceal az egyes classok terén, és ezt az állapotot megunták. Nem volt észrevehető, de jöttek újak is az EU szerverekkel.
A második transzport akkor hagyta el, amikor eltelt fél év, és bár némi javítás volt, a dot rész katasztrófa maradt, és kivették a battlefieldeket is (amelyek bár nem voltak rosszak, totál bugosak maradtak). (Akkor sírták ki a rebek, hogy az AT-STket nerfeljék, de nem kaptak hozzá hasonló companiont -> hehe :). Viszont az ATk simán megdöglöttek, és holohunton kívül az ember max. menőzésre vette elő a hármat. :D
A harmadik transzport akkor ment el, amikor alig jött tartalom, és bár minden nap volt pvp, a reb és imp tparkot bővítették, pedig jó kis armorok, cuccok, fegyverek kerültek be, sok egyéb látható változás nem volt, sőt, a kezdetek óta bentlévő bugokat is alig javították.
Aztán ugrásszerűen nőtt az előfizetők száma ahogy bejött a jedivé válás, a hátasok, a járművek, a player cityk és az űr. Sajnos ez nem tartott ki sokáig (mert már előtte is szálingóztak el az emberek a WoW bétába, majd qurva sokan dobbantottak a WoWba), de akkor kialakult egy standart előfizu réteg, sokan több accal is, és egészen az NGEig ez talán meg is maradt. De legalább a CUig, mert közben jött pár bolygó, aztán a "mustárgáz" (akkor mutatták be a EP3at???), de amennyi új jött, annyi régi ment a magáért a CU miatt (ami inkább szokatlan volt -> színes ikonok a sok semmilyen helyett -> lsd. pl. az SWG EMUban!) a negyedik transzporttal. (Akkor még kétezer dollárért simán el tudtam volna eladni az accom, ugyanis 1x annyit kínáltak érte ...)
Aztán az ötödik transzport úgy elvitte a játékosok 75%-át, mint a huzat. Ekkor jött ki ugyanis az NGE. Na ott nem elég, hogy WoW klónná alakult a játék, úgy leegyszerűsítették, mint egy pacmant, de alapból választható lett a jedi, tönkretéve sok faluval és szakmával kigrindelt jedi addigi munkáját. Na itt a hülye Smedleyék bevették az LA pöcsét a szájukba és azt szopták egészen a szerverösszevonásokig. (Utána - sikertelenül - a maradékot próbálták életben tartani, és felmerült a nem fizetős rendszer valamilyen formája is, de végül bezárták a TOR miatt ...)
Némi plusz arc jött a kitartóak mellé a Trading Card Game megjelenésével, majd pár újabb a Hoth betevésével és a Roris mókával, de igazából a szerverösszevonások voltak az utolsó szög a koporsóban.
Ami életben tartotta a játékot, az a player housing és a craft rendszer és bolygóközi bányászat, a community élni akarása, ill. a szinte tökéletes űr és űr pvp, ill. olyan fícsörök, mint az űrbányászat, de igazából az SW franci nyomott még nagyon sokat.
Ami baromi jó volt benne:
-az open bejárható világ
-a szabadság tökéletes érzete
-a kezdetben nem level alapú fejlődés
-a battlefieldek
-az open pvp
-a jedivé válás, a jedik levadászása, a jedik kezdeti fejlődése
-a quality craft
-a bányászat bolygón és űrben
-a hátasok és járművek
-az űr és űr pvp
-playerek által működtetett economy
-különböző dungeonok
-a berendezhető, többszintes player űrhajók és házak
-az, hogy találkozhattál a filmekben szereplő figurákkal
-amikor először beültem egy X-Wingbe, egy kezdetleges Tie-Fighterbe, majd a Firespaybe és a Falconba
-a Krayt vadászatok
-az egész korai fejlődés, amikor még alig volt valami amiből egyáltalán házat vagy fegyvert lehetett készíteni és többezer player kezemunkája nyomán városok nőttek ki a bolygókból
-az első találkozás az Endorral és az első ewokokkal
-az első Dathomiri leszállás és az Imp Prisonbe jutás jármű nélkül, buffok sem voltak
-a Yavin IVen először belépni a kiürített reb irányítóterembe és ott képeket készíteni
-első alkalom a császárnál és Vadernél :D
-az első gunganek megölése :)
-amikor letettem az első házam
-amikor architect-pistoller-smugglerként csak úgy tudtam bányákat üríteni egyedül, hogy az aggro popnak dobtam egy látszathalált és lekoptak rólam :)
-a Farstar beindulásának napján amikor elkiáltottam magam: guild hall eladó
-amikor a haverokkal ad-hoc jelleggel vadászgattunk, campeztük, és nem ventrin és tsen, hanem bubblesben csetelgettünk mindenről
-a bio eng system eszméletlen lehetőségei
-a szakmák és a wound system kintűnősége (iszonyat ötlet volt, hogy a táncos gyógyítja a woundot, más meg keveri a buffot és a gyógyszert)
és végül amikor a Dantoon terveztük a player city helyét.
De naplementéket, napfelkeltéket, az esőket és a hozzá tartozó zenéket se fogom soha elfelejteni.
Amikor a TORral játszottam tök jó volt hallani a nagy kedvencet, a Corellia zenéjét. -
#45176 OFF
Én special össze gyúrnám a GW2-t és a TSW-t és egy elég jó poszt apokaliptikus stuffot lehetne összecsipegetni a jó ötletekből mechanikákból :].
ON -
Nephin #45175 A GW2 nagyon jól néz ki előzetesen, szerintem sokan fognak vele játszani hosszú távon (én is a TOR mellett), de mérget vennék rá, hogy a nagy lelkendezők egy része itt is átfordul majd akár fröcsögő haterbe is, amint szembesül azzal, hogy nem minden úgy van, ahogy azt ő - sokadszorra - felépítette a buksijában. :) -
#45174 Nagy hiba a mai forumozasban, hogy az emberek inkabb kinyilatkoztatnak dolgokat a szemelyes velemenyformalas helyett. Mert az elso pitianer blodseg, a masodik tiszteletben tartando dolog. Pedig csak egy-ket szavacskan mulik az egesz, mint a "szerintem", "nekem", "szamomra", stb. :) -
#45173 Igaz, kinek mi :) -
#45172 "Mostanában megjelent MMOk közül számomraegyik se érdemli meg a 4k-s havidíjat."
no offonse -
#45171 Fizetős MMOnál évente ráköltök ~40k-t. GW2nél, ha nem veszek magamnak peteket meg kizárólag fashion cuccokat storeba és jön egy kieg évente, akkor ráköltök 10-12-őt. Melyikkel is járok jobban?
Az már más kérdés, hogy biztos be fog csúszni néha 1-1 jól kinéző ruha/pet vétel (amit mondjuk akár ingame goldért is vehetek tehát továbbra se költök rá egy fillért se) , de továbbra se vagyok rákényszerítve arra, hogy fizessek. Mostanában megjelent MMOk közül egyik se érdemli meg a 4k-s havidíjat. -
#45170 Sose zavarjon, hogy az alapjáték meg a kiegészítők árával megfizeted pontosan az összeget mint egy havidíjasnál vagy "f2p"-nél (így idézőjelekkel). -
eurom #45169 door wars
de végül is lehet endgame nek nevezni a vártol várig rohangálást
már ha látsz valamit az effektektöl
-
#45168 Azért csak rövidtávon lett tesztelve az "endgame" pvp. Hosszútávon más kérdés, h lekötie majd az embereket. -
#45167 Felesleges. Eleve, ha már most ver köröket a sok moslékra, amit havonta okádnak ki fizetős mmoként, akkor később se lesz rosszabb. GW2es endgameről meg már volt szó, az megtapasztalható már most is a betaba. -
#45166 Erre szerintem térjünk majd vissza a GW2 megjelenése után pár hónappal ... -
#45165 Pont ezért fog eltűnni, mert amikor kijön egy olyan minőségű játék, mint a gw2 havidíj nélkül, akkor ezek után pofátlanság bármiért is pénzt kérni. -
#45164 Félre ne értsetek fognak jönni a cuccok az swtorhoz, csak kevesebb silányabb. Nem lesz egetrengető fejlesztés. A fő vonzereje a voice act is szépen el fog maradni, mert nem elsz rá pénz. -
Nephin #45163 Biztosan ez is benen van, te jobban tudod, nem próbáltam.
Viszont arra mérget vennék, hogy induláskor, mikor ez nem volt köztudott és csak annyi volt az infó, hogy sandbox, nem álltak sorban a tömegek és milliók, hogy játszhassanak vele. Nincs rá tömegigány,ergo nem éri meg az átlag, tömegekre fókuszáló cégeknek. Majdnem mindenki egy WoW2-t akar és sandboxból sosem lesz olyan. Másból sem, de majd rájönnek... -
#45162 Az swtornak nincs ideje arra, hogy x idő múlva nagyon fasza játék legyen. -
#45161 Ott van az eve, sokan játszanak vele. Az swtor szépen tetszhalott állapotba fog kerülni, egyre kevesebb játékos, egyre kevesebb fejlesztő...
5 nap után beléptem a játékba, oké ahto city halott szerver, de bementem pvpre, sírva léptem ki 2 perc után. -
Bandras DaSilva #45160 Azért a Darkfallal több gond volt már induláskor. Mondjuk pl az, hogy nem nagyon lehetett megvenni...
Aztán sokat változott az is és tele volt exploitokkal/cheatekkel...meg egy grindfest volt. Aztán ezért szépen el mentek az emberek onnan.
Ráadásul full loot van benne, ami azért igencsak réteg dolog. Ha meghalsz vhol, mindent ami rajtad és nálad volt el lehet venni tőled.
Egy jól összerakott dolog nem lenne ilyen bukta. Plusz én csak azért emlegetem a sandboxot ilyen nagyon emrt ott adott az, hogy a játékos maga készít questet/történetet/tartalmat. Csak az eszközöket kell megadni hozzá.
Ilyen dolog volt anno az swgben is. Szépen csinálhattál questeket, ráadásul eventeket is lehetett rendelni (amíg volt egy arc, aki ezeket ott szépen leszervezte és végigvitte). Voltak itt olyanok, hogy Vader meg a császár meglátogatta a guildedet és lehet velük dumálni, akkor olyan is, hogy Bobba fett keresett meg, hogy segítetek neki levadászni vmi jedit meg ilyenek.
A beszélgetések nem előre voltak scriptelve, hanem kvázi azokat a karikat is irányította egy csapat. Vicces volt mert pl ha szarakodtál Vader kicsinált pikk-pakk...meg ilyenek.
A gyors és egyszerű szórakozásban ez is benne van, de pl az is, hogy elmész vadászni a haverokkal...nem kell hozzá semmi, csak fegyver meg kis felszerelés és mehetsz is. Ez lehet izgalmas is. És nem nagyon kell ugyanazt az inmstát 800szor megcsinálni.
Az, hogy sandbox még nem zárné ki akár azt sem, hogy vannak benne questek. Csak nagyobb teret engedne a fantáziának.
Ezek az instenszelt zónák, cuccok amúgy sem az igaziak.
No, mindegy messze tértem az eredeti témától. -
#45159 DF-el nem ezért nem játszanak sokan . Bár a sok itt relatív.
Ott voltam a startnál , 3 hónapig játszottam vele. Iszonyat mennyiségű csíter/makrós emberrel volt tele mert meg lehetett benne ezt tenni ( külön hackelt kliens volt hozzá ).
Pont azért hagytam abba mert tele lett vele a tököm és a többségnek is mert a cég nem tudta ezt időben lereagálni. DE maga a játék bejött és ha nem lett volna ez a gikszer akkor a stílust kedvelők bőven ellettek volna vele. -
Nephin #45158 Hmm... ott a Darkfall, MMO, sandbox, nehéz, olyan szinten, hogy még a hulládat is lootolják PvP-ben, ha jól tudom... hányan is játszanak vele?
Bármilyen jó lenne egy sandbox nagy név egy rétegnek, a tömegek és a casualek gyors és egyszerű szórakozásra vágynak többnyire, egyetértek pickettel. Ezt még abból is le lehet szűrni, ahogy szétnerfelik az amúgy rendesen indult játékokat is, hogy a végén szólózható izé legyen belőlük. Nem hiszem, hogy üzletileg bárki találna épkézláb befektetőt egy sandboxra, hacsak nem megszállott az illető pénzeszsák, vagy sok a felesleges, kockáztatható dollárja. -
#45157 Én szeretem mindkét stílust szóval nekem olyan mindegy sandboxot talán kicsit jobban de abból van kevesebb :] -
#45156 Az a baj, hogy leírjuk: a sandbox rendszer nem jön be a játékosoknak, bár te, meg ő, meg a Józsi, meg a Pisti, és a Robi, ja plusz a haverok, az asszony és én is faszán odavagyunk érte, de ugye azt mondják a sandbox nem jön be, tehát nem jön be. Érteeed! :D
Erre a Rockstar szarrá kereste magát velük, a Skyrimal végre kijött egy JÁTÉK, mindenki várja a GTA 5öt, a RDR újabb részét, a szimesek nyomják a Test Drive unlimitedeket, stb, stb. stb, de mégis, a sandbox sokaknak nem jön be.
Ki kellene egy nagy névvel próbálni, nem?
Kutya nem bánna egy SWG2t, vagy egy Skyrim Onlinet, vagy igen? :D
Az, hogy a WoW klónság a nyerő, mert mindenki őt akarja megverni, a helyébe lépni, nos, nem biztos, hogy ez lenne a megváltás. A WoWot nem más, mint a készítők újabb MMOja fogja megverni, erre van egy fogadásom már most.
Lehet, hogy "régtegjáték" a sandbox MMO, meg egyeseknek túl bonyolult, de ÉS? Mit és, NA ÉS? :D
Bele kéne vágni, valami jó kis névvel, és ha az bukik, nincs érdeklődés rá, akkor tényleg nem kell a jónépnek. Bár az is igaz, hogy a jónép nem csinál mást, mint várja az új üstököst, a megváltót, de amint kijön, már újabb üstököst hypeol, és várja az újabb megváltót, mert csalódott a korábbi üstökösnek hitt játékban. De attól még lehet sikeres vagy formaian új, mint anno az SWG volt.
Lehet, hogy mindez csak azért van, mert akik anno belekeveredtek az Everquest MMOval a MMOk világába azok megöregedtek, és sokat nosztalgiáznak, de idejük semmiképpen sincs annyi, mint tíz-tizenkét évvel ezelőtt. Ennek a rétegnek - ezzel egyet értek - nem érdemes MMOt fejleszteni, mert nem fogják megváltani a piacot, de ahogy náluk működött a recept tíz éve, úgy újaknál is működhet, olyanoknál, akik most huszonévesek, és újat keresnek.
Nincs megfelelő recept, de kell lennie akaratnak, hogy 1x nem WoW verő, agyonhypeolt egykaptafát csináljanak, hanem egy igazi sandbox mmot. Sokkal nagyobbat ezzel se fognak bukni, mint amit egy újabb WoW gyilkos, majd kifulladt MMOval buknának. Ebben biztos vagyok. Látva a TOR költségeit, nos, ennél olcsóbban is lehetne sandbox MMOt összehozni.
Pár dolgot, mint a szintezés el kellene feledni, és máris más lenne a fejlesztés.
Én ebből a háromból gyúrnék össze jó MMOt:
-a DAOC endgame része amelyek hosszú időre lefoglalták az embert,
-az SWG tökéletes egysége ami megtestesült egy kitalált világban, az abban lévő craft és az űr formájában, melyeket a fejlődés egyedisége tett feledhetetlenné,
-a PotBS PvPje.
Ezek mellé még a Roma Victor egyes részeiből pakolnék bele életképes dolgokat, hogy egy tökéletes MMO szülessen.