60334
-
Boncmester #45437 Köszönjük Emese!
Mi lenne, ha nem negatívkodnál folyton? -
Krassius #45436 Ebben az a szomoru hogy ez tobbe kevesbe anno meg volt valositva SWG-ben, kis csiszolas kellett volna hozza hogy jo legyen. Ez a fo bajom az SWTOR-al hogy meg azt sem volt kepes produkalni megfelelo szinvonalon amit mas jatekban mar remekul megoldottak. Legjobb pelda erre az urharc, ami szanalom a kb 10 evvel ezelotti X-Wing alliancehoz kepest. -
#45435 Hú de tök jó ötletek! Nyilván van csomó ilyen már a bw-nél, ott porosodik valahol a kódsorok között, csak nem élesítik, mert úri kedvük úgy kívánja. Vagy nincs ilyenjük, és az itt elhangzott kisebb ötleteket dollár százezrekből lehetne kifejleszteni (az időről ne is beszéljünk, hiszen már ki kellett volna jönnie az ingyen hónap lejártával), a legújabb ötlet meg már egy sandbox pvp, ráadásul a hírhedten sok játékost bíró motorral. Merész. Értékelendő a lelkesedés, csak pont az a probléma vele, mint a korábbi trollkodással: egy képzeletbeli tökéletes játékkal szemben támaszt elvárásokat, ignorálva az embert, időt és a pénzt mint tényezőket. Tehát semmi köze a realitáshoz. Az viszont tény, hogy az anyázásnál meg a trollkodásnál jobb olvasmány, csak gondoltam felhívom a figyelmet a logikai buktákra. -
Mondom össze kell szedni csokorba angolosítani azt mehet a BW-nek.
Valamilyen szinten kicsit kreativitás hiányt érzek én is a játékból.
Jó persze vannak korlátom amik kötik a fejlesztőket de azért nem hiszem el, hogy ennyire ne lennének ott ötletelő emberek.
Amúgy én amit hiányolok ha már így is úgyis instance rendszer van a szervereken mi a fenéért nem lehetett az adott zónákat küldetés chain állapotától függően változóvá átalakulóvá tenni???? Sokkal "élőbbé" tenné a játékot szerintem. -
Alienator #45433 Egyáltalán nem biztos hogy a BW-nél kreatív emberek vannak. El kéne nekik mondani, miket hordunk mi itt össze, hátha beleteszik egyszer :) -
Alienator #45432 BTW az egyik nagy álmom hogy ilyen legyen benne egyszer:
World pvp-n alapuló dolog lenne, mégpedig a következő módon…
Mindkét frakciónak adottak lennének a feltételek egy ground base építésére. Ezekhez alapanyagokat lehetne venni, instából szerezni, gyártani stb. Lehetne egy új szakma / skill, a commander. Valakiknek felépül a bázisa, akkor a másik fél megtámadhatná. A commander feladata lenne hogy egy stratégiai térképen (mint a csillagmap pl) kiválaszt jópár ostromgépet / lépegetőt / tankot etc. Adott pontból gazdálkodhat, úgy állítja össze ahogy jónak látja (sok kisebb, vagy kevesebb de nagyobb stb). A stratégiai map-on ezeket lerakja kezdő pozícióba (ezek fegyvereit player kezelné, lövegtornyok formájában pl). Amint lerakta és aktiválta az offenzív erőket, aktiválódna egy ún „védelmi útvonal-szett”. Ez olyan sín együttes lenne mint az űrharcnál csak földközelben, mint a hósiklók a birodalom visszavágban. Több védelmi hajó is mozoghatna ezeken, minden hajónak külön útvonal. Azért kellenek előre leprogramozott útvonalak, mert ugye csak sínen mozognak a védelmi hajók is mint az űrben (playerek ofc), és a támadó commandernek is van 3-4-5 választása hogy milyen pozícióban rakja le a támadó gépeket és ehhez is tartozna előre látható útvonal. Tehát megvan a támadó útvonal, ez aktiválná a védelmi útvonal / sín szetteket. Ezeket a gépeket is lehetne fejleszteni, ahogy a védelmi hajókat is. Ezeket a player vagy klán bázison lehetne fejleszteni olyan pontokból, ami csak közös klán / raid / party tevékenységből jönne. Nekem nagyon tetszene, ez olyan AT-AT hadosztály vs. Echo bázis feeling lenne mint a Hoth-on volt :)
Természetesen lehetne gyalogosan is menni, akinek meg van kedve az „földi” hajóval vagy bepattan egy ionágyúba :)
-
#45431 Az itt trollkodó és csalódott emberek nagyrésze sok jó ötletet le írt is, és mind egyetértettünk abban, h hatalmas lehetőségek vannak a játékban, csak ki kellene használni őket. -
Alienator #45430 Őszintén?
Én mindig kreatív voltam szerintem. A trollkodás azért volt mert becsapottnak és dühösnek éreztem magam hogy a kedvenc világom nem úgy sikerült ahogy én azt elvártam tőle. Ki lehet hozni nagyon sok jó dolgot, a világ adott hozzá. Hogy a BW hosszútávon mit kezd ezzel a lehetőséggel, majd kiderül. De eventek, döntéseken alapuló világ kell. Ezért írtam ezeket a döntésen alapuló dolgokat.
"Mert a döntéskényszer változó világot eredményez" :) -
Amúgy őszintén most honnét ez a kreativitás és anno mi a rákért ment az értelmetlen trollkodás ? :D
Vagy netán skizo vagy és most a másik éned került előtérbe ? Vaaaagy témánál maradva most át álltál a "lájszájdra" ? No offense :P -
Alienator #45428 Hát most már belelendültem, van még1 ötlet, leírom (aki unja már elnézést érte :)).
Volna mód arra hogy a kinőtt cuccokat és instákat újra hasznossá tenni:
Hajtasz ugye az exkluzív mountra pl. De ha megvan az összes alkatrész hozzá, azt el kell szállítani egy speciális összeszerelő üzembe. Mégse zsebben viszed ugye :)
Ezeket egy konvoy szállítaná amit npc-k támadnak. A te feladatod a konvoy-t felszerelni pl telepített lövegekkel, esetleg kísérő npc-ket bérelni hogy oda is érjen. Ezeket a védelmi dolgokat pl XY pontokból fizeted. Az XY pontokat lehet gyűjteni napi küldikből, régi gear leadásából spec npc-nél, átváltani raid/insta tokent vagy WZ tokent. Ezek a védelmek drágák lennének, dönteni kell hogy vagy jól felszereled a konvoyodat és elfogy a pont ami nagyon jól jöhet egy új eventhez, vagy bevállalod hogy majd te a hős jól megvéded és megmaradnak a pontjaid. De így esélyes hogy 1-2 konvoy modult kilőnek. Ilyenkor két eset lehet. 1, amint megsemmisül a konténer véded a cuccot amig az ellen elfogy, de a konvoy többi része halad magányosan. rizikós. vagy hagyod elveszni, véded a többit és majd az elveszettet újra összeszeded. -
#45427 Ezeket össze kellene szedni csokorba szépen angolosítani és elküldeni a BW-nek hátha kattanna a fejük, hogy nézd már ezek nem is rossz ötletek . -
Alienator #45426 Köszi, persze tudom egy ilyen dolog is unalmassá válhat. De lehetne úgy hogy ez az event pl csak 1-2 hónapig van és nehezítve van olyannal hogy pl a kalózhajó jele pl 2 óráig él. és csak úgy találod meg ha szondákat lősz ki. ha megtalálod mert oda lőtted jó vagy, ha nem akkor buktad. és a rakományban lehet pl ilyen szonda mert ugye az fogyóeszköz :)
1-2 hónap múlva mehet más event. kéne pár egyetemista hogy leprogramozzák és beletegyék :) -
#45425 Alienator nem csak trollkodni tud wtf ?
Az ötlet pedig
Amúgy jön a trial is ne felejtsük el, nem mindenki próbálta ki a játékot a megjelenés óta. Simán jöhet még pár + előfizető. -
Alienator #45424 Ami még eyzembe jutott, hogy pl 1 éves előfizura kapna a delikvens egy detektort a csikl... izé csuklójára. Ez néha (1-2-3 naponta) megszólalna, hív a hajódroid, hogy ismeretlen hajó közeledik. hajóba be, kiscannelni (ez a scanner szintén csak 1 éves előfizetőknek van). Rányomulsz, harcolsz vele és a kíséretével. Amelyik bolygónál bedarálod, oda lezuhan. Te utánamész és látod hogy kalóz kereskedő hajó tele droidokkal/kalózokkal. Küzdés ösmét, reward a rakomány amiben ritka receptek pl amikkel szintén exkluzív cuccokat lehet csinálni, de zeket el is adhatnád AH-ban. Nekem egy ilyen pl bejönne. A rakomány randomszerűen változna spawn alkalmanként. na ilyenekért tuti befizetnék és leszarnám a béna árnyékokat :) -
Tomy Lee #45423 De jó lenne,tudnám értékelni:) -
soundsonic #45422 Sőt még nekem is tetszik :) -
Laroa #45421 Ez valóban nem hangzik rosszul. -
Alienator #45420 Figyelj csak milyen egyszerű, kb 10 percet agyaltam rajta:
Continous fight for the galaxy pl.
- 3 hónap előfizetés (exkluzív color kristály + armor skin, amit máshonnak nem lehet megszerezni)
- 6 hónap előfizetés (exkluzív űrhajó skin, amit máshonnak nem lehet megszerezni)
- 9 hónap előfizetés (Egy quest pack. Keress meg egy elveszett adatkristályt. Ha megvan – és nem egyszerű megtalálni- kapsz egy quest chain-t, amiben egy exkluzív, nagyon jól kinéző mount alkatrészeit kell összeszedni a legkülönfélébb módon. Ha megvannak, spawnol egy kurva nagy boss, amit le kell vágni, és ez random helyen spawnol, fel kell kutatni melyik bolygón és hol)
És ezeket a training dummy, ah vagy vendor a hajón dolgokat nem pénzért kellett volna adni hanem ilyen folyamatos előfizetés rewadjaként.
De ez csak egy 10 perces ötlet volt, 1000 más dolog is lehetne benne.
-
Laroa #45419 Én inkább újrakezdtem már régebben tombon minthogy transferre várjak. Főleg úgy hogy az ahtoról biztos nem oda lehet majd transferelni. -
Pacho #45418 A hezitálóknak most bedobták a transzfert;) -
Alienator #45417 Nem is az a célközönség ilyenkor akik szerint szar az egész. Inkább a hezitálókra lett volna hatással, és esetleg az előfizetés felé hajlottak volna. Igen tudom hogy a cancel sub-osok túlnyomó részének nem lett volna elég mert azt látják hogy szar a game, de azért jópár player befizette volna. Akik hezitálnak, azok egy része a BW-t balfasznak tartrja hogy így elcseszték az egészet. De egy ilyen gesztus a többre hatna talán. Ofc nem játékmechanikát érintő dolog, hanem pl új űrhajó skin vagy ilyesmi. Semmi komoly, csak mégis jó és ér is valamit amellett hogy nem okoz előnyt másokkal szemben. -
Pacho #45416 Dehogyisnem...úgyis belogolnál legalább egyszer, hogy "még egyszer utoljára" meggyőződj, hogy "szar a játék." És akkor a statisztikát máris javítod.
Bár komolyan kellene ilyen akciókat csinálniuk mert összesen 5 európai szerver van ami (átlagban) felülről veri a light statust. -
Laroa #45415 Ha unsuboltam volna, mert szerintem szar a játék, akkor egy ingyen biszbasszal vissza nem hoztak volna. -
Alienator #45414 Az várható volt hogy drasztikusan csökken az aktív accountok száma ha lejár az ingyen hónap, hiszen a játékosok nem elhanyagolható része csak emiatt játszott még. A tapasztalat azt mutatja, hogy sajna a BW nem csak az MMO-khoz nem ért, hanem a tálaláshoz és az időzítéshez sem. Én a helyükben az ingyen hónap vége előtt azért bedobtam volna valami visszacsalogató dolgot, biztos sokan ugrottak volna a bankkártyájuk után valami ütős kis meglepetés miatt. Az 1.4 nem hoz annyi új és jó dolgot hogy újból befizesse a sok cancel sub player, ezért kellett volna valami jó ötlet még most. Anno az aion-ban volt ilyen ajándék mifene dolog. Nem volt akkora nagy dolog, de elég jó és érdekes volt ahhoz, hogy jópáran befizessenek még egy hónapot. És ahogy látom, ez a fajta szerver összevonás sem aratott osztatlan sikert. Egyébként nem hinném hogy technikai akadálya lenne, ilyet már kisebb cég is simáán megcsinált gond nélkül. Szerintem inkább megint egy rossz döntés, ami nem kedvez az előfizetőknek. -
Pacho #45413 Ja, hát látszik, hogy véget ért az ingyen hónap:
http://www.torstatus.net/shards/eu/stats -
Laroa #45412 Engem ugyan nem zavarna :) -
Pacho #45411 Hát ha még sokáig szarakodnak a végén még valaki kisírja -
#45410 Még mindig nem szuperszerverekről beszélek. Hanem a jelenleg megadott szerver párokat kellett volna simán összevonni elsőlépésben. -
#45409 Valoszinuleg nem a "szandekkal" van a gond itt sem, hanem pusztan technikai akadalya van ennek, es egyelore nem tudjak megoldani, hogy akar 20-30 000 embert/elofizetot elbirjon az adott (super)server. Annak sincs sok ertelme, hogy osszevonjak ennek ellenere oket, aztan jojjon a hibakod, mint a D3 elso hetenek slagerre valt 37-es kodja :) -
#45408 Nem is olyan rég L2ben mergelték a szervereket. Megmondták, x napon hosszabb leállás lesz, majd a leállás után minden karakter az új eu ill us szerveren találta magát. Név egyezésnél új nevet kellett megadni. Nem is értem, h itt miért nem ezt alkalmazták. Persze nagyobb a hibalehetőség, amit a bw igyekszik elkerülni, de így viszont kínszenvedés az egész. -
#45407 Az aktív előfizetés jó a bw-nek. Egyrészt pénz, másrészt a statisztikákban is jobban mutat, harmadrészt ha valakinek már kifújt a játék, és nem érdekli, akkor úgysem fog előfizetni, a bizonytalanok viszont befizetnek, és lehet, hogy itt ragadnak...
A szerverekkel kapcsolatos elképzeléseitekről nekem egy cukrászda jut az eszembe, ahol kiderül, hogy túl kicsit lettek a torták. Ők kitalálják, hogy felszeletelik, és szeletenként egymás mellé rakják őket így alkotván új, nagyobb tortákat, ti meg - okos vásárlók - jöttök a különböző ötletekkel, amik kb olyan szinten vannak átgondolva, mint az, hogy dobjuk egymás felé a két tortát, aztán majd a mozgási energia elintézi, hogy új, ép torta legyen belőle, vagy rakjuk egyiket a másik tetejére, függetlenül attól, hogy az alsó elbírja-e. Gyors megoldások, kevés macerával, garantáltan használhatatlan eredménnyel. -
#45406 nem "ahoz egy" hanem "ahogy ez"... -
#45405 Azok a szerverek, ahonnan lehet transzferolni, már most kihaltak, nemhogy a transzfer után. Miért nem transzferelnek simán oszt kész. A szerókat meg be lehet zárni. Így nincs probléma abból, hogy az embernek nincs aktív előfizetése.
A másik meg, hogy azoknak a játékosoknak, akiknek van karakterük a Tomb of Freedon Naddon, meg kéne engedni, hogy oda transfereljenek (így ugye nem nőne a tombon egyszerre játszók száma), mert ez így kib.szás azokkal, akik pl. nem a The Shadow Runner szerveren vannak.
Jó, hogy van transfer, és olyan szerverekről, amik kb. üresek, lehet transferelni nagyobb szerverekre, de ahoz egy így le van folytatva, az nevetséges.
Ja és egyáltalán nincs bajom a lépcsőzetességgel, egyszerűen ez az innen csak ide onnan meg csak oda módszerrel + azzal, hogy nem automatikus. -
Tomy Lee #45404 Ingyen hónap nincs most?:) -
Alienator #45403 Már hallom is a banhammer suhogását, higyj nekem, avatott szakértő vagyok ebben :) -
eurom #45402 jó kutya örzi a házat -
Alienator #45401 Szerintem is amatőrök a témában, de az nem rossz lépés hogy nem ők maguk vonnak össze szervereket. Így megadják a (korlátozott) lehetőséget hogy átmehetsz, várhatsz, maradhatsz. nem lett volna jó egy auto merge.
A szuperszerver lenne jó megoldás, megnövelt player limittel. ha megvan ez a pár szuperszerver és a populáció, lehetne csinálni egy fizetős transzfer dolgot. Esetleg megcsinálni egy real ID mókát. A blizzardnál remekül működik hogy instába tusz menni olyan haverral aki másik szerveren van. Azért az nem rossz hír, hogy (bár balfaszok még hozzá) foglalkoznak a dolgokkal.
Csak azokat a rohadt árnyékokat csinálnák már meg rendesen :P -
Nephin #45400 Igen, írtam is az oldalon, hogy ez igen meglepő és a szuperszerveres teóriát erősítheti a végén akár. -
#45399 Amatornek nem neveznem oket, mert gyorsan tanulnak es szerintem fenyevekkel jobb msot a helyzet, mint fel eve. Viszont ketsegtelen, hogy szinte nulla rutinnal kezdtek bele, ezert nem minden alakult ugy, ahogy a tisztelt publikum mas mmo eseteben megszokta. Az elofizetoi bazis beallt egy szintre, most szepen nyugodtan at kell mindent gondolni, es ha meg buknak is tovabbi elofizetot, nem szabad kapkodni. Amikor jon az elso nagyobb kiegeszito lemez (nem content patch), akkor kell minden ujdonsagot applikalni, mert akkor lesz majd lehetoseg akar egy klienst is frissiteni komolyabb szinten, ellentetben most, menet kozben. -
Pacho #45398 "a népeseket (Tomb, Red Eclipse stb.) szerintem alapból kizárhatjuk az érintettek köréből"
hoppá....