60334
  • picket
    Leírta, hogy direkt kiválasztott másik karaktert. Akár így volt, akár nem felesleges ezzel tovább cukkolni, ha már amúgy is ideges miatta. Meg tudom érteni a helyzetét, nekem egy lvl1-es karakter miatt kellett átneveznem a mainemet -.-'
    A rage sem megoldás, meg a cukkolás sem vezet sehova.
  • DoctorStryker
    Leginkább az volt a probléma, amikor megcsinálták ezt a névváltoztatós mizériát, hogy nem kérdezte meg 10* h biztos ezt a neved szánod ennek a karakternek...

Te amikor beírtad azt a bizonyos női karakternevet akkor csak a billentyűzetet nézted s fel sem néztél a monitorodra, hogy más karakter van ott?
  • Nephin
    Akartam is mondani, hogy tipikus a saját bajaiért másokat felelősnek tenni, de ne politizáljunk. ;)
  • Omlás
    Hát nagyon nem variálok nem lesz más beáldozom a "kis BH"-t

Majd azt mondom a kölkeinek, hogy megette egy Rancor vagy valami
  • Nephin
    Így van, add át valami bankos karakternek, amit simán fel tudsz húzni odaát megint és már mehetsz is.
  • Nephin
    Ki mondta, hogy casual vagy? :D

A béna viszont te voltál, itt is több példa volt rá, hogy mások meg tudták oldani azt a hihetetlenül bonyolult feladványt, amit pár karakter helyes átnevezése jelent. Rajtad kifogott és még neki is állsz hisztizni, plusz mindenki hülye, aki erre felhívja a figyelmedet. Ez a nevetséges és idegesítő, Mr. Helikopter. :D
  • PiszkosFred
    Isten ments, hogy beleszoljak a kettotok romancaba, de azert te is megersz egy miset. A TOR fele toketlenseg miatt az egesz komplett BioWare-t, jatekaival es tovabbi dolgozoival elkuldod a picsaba, es kijelented, hogy innentol tuntetoleg nem veszel toluk semmit... Voltak ilyen emberek a tortenelemben, akik egy ember miatt egesz csoportokat es nepeket iteltek meg, remeljuk nalad nem fajul el a dolog ilyen iranyba.
  • Tomy Lee
    Trial karakternek nem tudod átadni Guildet?Vagy az lehet guild-be se tud belépni,nem tudom csak ötlet.Másik ha átadod egy pl.l10-es karinak
  • Omlás
    Lehet csak fáradt vagyok meg az agyam nem működik eléggé de kérdezem én.

GuildMaster karakter hogy jut át másik szerverre? Elvileg azt nem lehet transferelni :D Ha átadom valakinek akkor azt a karaktert nem lehet átvinni ... Kilépni a guildből nem tudok ha GL karakterrel szóval akkor most mivan áldozzak be egy karaktert aki marad ?

Pedig a senkit sem hagyunk hátra elvet akartam követni....
  • a.carkey
    8 évig fizettem az SWGt, szóval biztos casual SW játékos vagyok. Két accom is volt. A TOR egy időre csak azért hagytam abba, mert Ahton nem volt senki. Gondoltam, majd most, de nem.

Nephin, te viszont tényleg baromi idegesítő vagy. Marha idegesítő még olvasni is, ahogy véded ezt a béna bandát. De te tudod, max. 1x majd csalódsz egy hatalmasat te is.
  • picket
    Az ő kezükben vannak a statisztikák - én mindig hangoztatom, hogy az előfizetők jelentős része casual (főleg mikor jönnek a kockák mellet verve, hogy nekik kell játékot csinálni... hát nem, mert a casual tartja el a játékot). Persze definíció kérdése, mert mindenki azt mondja magáról, hogy casual, aztán napi 25 órát játszik
  • PiszkosFred
    Ahogy megjelent a census (ha jol emlekszem akkor meg valami limlom dualisdn vonalon jatszottam, es egy-egy lekerdezesnel le is dobott a francba az addon "flood" miatt), hasznaltam sokaig, sot... Eleinte elkovettem azt a hibat, hogy mentem a csordaszellem jegyeben a Bloodscalpra en is, amig a haver az Arathorra. Probaltuk egymast meggyozni, es ekkor mindig szoba jott az adott server nepsurusege, mint indok. Az akkori adatok alapjan kb 10e volt az ally oldal nepessege. Horda kevesebb volt, azt anno nem mertem, nem lehetett meg akkor pvp serveren mindket oldalra krealni. De ismerve es olvasva a kommenteket, ha 2:1 aranyt veszunk (horda kevesebben volt, instant hivta oket bgre, amig mi felorakat vartunk :)), akkor is kb 15000 fovel indult az elso honapokban a BS, es akkor ez a szam meg folyamatosan nott az elso evben. Voltak sorok a loginnal, es voltak 0-1 fps stilusu pvp harcok (lasd tarenmill vs southshore), stb, de az emberek talaltak konnyen guildeket, tarsakat, kialakultak olyan kozossegek, amelyek mai napig tartanak.
  • Nephin
    Szerintem sem, mégis minden fejlesztő nekik akar kedvezni... :D
  • Nephin
    Hát ez az.
  • DoctorStryker
    Hosszútávon nem a casualok fogják a játékot eltartani...
    Tombon FP-re nehezebb lett embert keresni, mert annyira pörög a general :)
  • picket
    Tudom, de azt is látni kell, hogy a casualok nem építenek community-t, viszont elvárják a meglétét.
  • Nephin
    Persze, mert meg akartak felelni a casual tömegeknek, akiknek van egy órájuk játszani és sem kedvük, sem idejük társaságot keresni, de ugyanazokat a cuccokat szeretnék. Minden játéknál ez van, még a kifejezetten nehéznek indulóakban is, lásd Lotro - lenerfelnek a földig mindent, hogy szólózható legyen. Itt az elejétől úgy alakították, ami egy részről jó volt (lásd az említett casualek), más részről meg nagyon nem (amit te mondtál).
  • DoctorStryker
    Akkor nyomj egy cancelt és menj isten hírével, nem kell visszanézned.
  • picket
    Azért ez így nem teljesen igaz ám. Nekem wow-ban fent volt a census addon, amikor végigszámlált mindent jó ha voltunk fent ezren (igaz, a kisebbik frakcióban, de max kétszeres volt a másik oldal fölénye). És sorok voltak, elég keményen. Főleg peccsek után, amikor bekukkantottak az emberek. Persze az elején. Aztán mikor jobban szétoszlott a nép, meg csökkent az aktivitás, akkor engedtek rá többet.

Az swtor community építési lehetőségével az a baj, hogy szinte mindent elérhetsz egyedül is. Healerként végigvittem minden normál küldetést: companion megoldotta, én gyógyítottam, néha egy villám, amikor untam a healelést . Egy-két kaszt küldetéssel szenvedtem, de azokat is meg lehetett oldani. Heroic francnak nem kellett, semmi érdekeset nem nyújtott, semmivel nem volt több, mint egy sima küldetés (nehogy már 2 commendationért törjem magam). Van benne egy minigame, ami single player. Van benne crafrolás, amiben egyáltalán nem vagy a többi crafrolóra utalva. Egyszóval mindent elkövettek a játékmechanikával, hogy egyedül játszhasd. Így aztán nem csoda, ha magányos farkasként tolod. És mire eléred az endgame-et, addigra ki is jelented, hogy olyan nincs, mert nincs társág, akivel csináld, és nem is keresel, mert hozzászoktál, hogy minden megy egyedül is. Na ez a játék hibája. Nem Ilum, meg hogy nem lehetett invelni guild ablakból.
  • Nephin
    Biztosan csődbe fogod vinni őket.

Úgy imádom, amikor mindenki hülye, csak az nem, aki okozta a bonyodalmat. :D
  • a.carkey
    Ha nem qurta volna el nekem, vagy nem női név, akkor folytatnám, de így annyira elvette a kedvem a rohadt support, hogy büdös életbe nem veszek többet BW játékot.

Ma jött egy mail, megköszönték, hogy szóltam, és ennyi. Minden maradt a régiben. Nevetséges banda.
  • Nephin
    Majd beáll, most mindenki hozzá van szokva a saját forrásszervere áraihoz és próbálkozik. :D
  • DummyBoy
    Mi végre tegnap sorra kerültünk ... persze az összes karim mailboxa tele ... ürítés, utána transfer ...

3 krixkraxos karim lett, szépen átnevezgettem őket (Bár tényleg figyelni kellett, mert rányomtam a gunslingerre és bedobta a sorcit ...)

Átnevezgettem, majd login ... és millió emberz ... rákattintottam a PVP-re és már bent is voltam ... Az nem is érdekes, hogy az én fleetemen mennyien voltak ... végre megint FPS gondok vannak fleeten xD

Viszont leszálltam Tatooinon és ott hesszelt egy valag ember xD Ez nagyon kellett már ... az elmúlt hónapban mikor összefutottam valakivel, mindig boldog voltam :)

Egy plusz királyság: tele van az AH xD Bár kicsit el vannak szállva az árak néha xD
  • Nephin
    Hjahh. Csak szeretnék már sorra kerülni. :D
  • PiszkosFred
    Az oke, a serverek szamaval sose volt "gondom", azt aranylag jol megcsinaltak, nem voltak sorok (1-2 nepszeru servert leszamitva), es mindenki jatszhatott ott, ahol akart. Amit sose ertettem, es mar az elejen is kerdeztem ("koltoi" kerdeskent ofc), hogy a fejlesztes elejen, amikor valaki letesztelte a rendszert es rajott, hogy max 4-4500 embert bir el osszesen egy-egy server, akkor senki sem kapott a fejehez, es mondta ki, hogy "ez igy keves, ennel tobb jatekos kellene serverenkent egy mmo eseteben, foleg xrealm cuccok nelkul"? Mert, ahogy a jelenlegi helyzet is mutatja, csak meg lehetett oldani a bovitest, kb 3-4 honap alatt elertek oda, hogy pl a Tomb mar most dupla szamokkal fut, mint anno, koszonhetoen a transfernek. A fejlesztes x+1 eve alatt is lett volna ra ido... De, nezzuk a jo oldalat, a "jobb keson, mint soha" :)
  • Nephin
    Szerintem az elején nagyon el akarták kerülni a "sor vaaaan, búúúúúú, szarajátéééék" nyávogást, ezért kicsit túllőtték magukat a szerverekkel.
  • PiszkosFred
    Hat, ha tenyleg sikerult megoldaniuk, hogy egy-egy server elbirjon az elmult fel ev szamaihoz kepest tobbszor annyi jatekost, akkor vegre a TOR serverek is elni fognak 15-20 ezer player szammal (vagy tobb), mint egy kozepes wow server. Az sose baj, ha sokan vannak, a jatekvilag fontosabb reszei instanceoltak (sot, neha tul sok az instance), de a kulso reszeken legalabb lesz elet, lesz party heroicra, es na bumm, lehet varni kell egy-egy mobra, de legalabb nem egyedul fogsz koborolni a 30-40es zonakban, mint korabban. Mert a kezdo teruletek mindig is dugig voltak, aztan valahogy a 4-5 bolygo (30-40) korul kezdett fogyni a jatekosok szama.

En csak azt nem ertem, hogy miert nem igy kezdtek el az elejen? Nem technikai ertelemben, hanem kinek volt az az otlete, hogy csak 3-4000 embert engedjuk egy-egy serverre? Senkinek sem jutott eszebe anno, a fejlesztes X+1 eve alatt, hogy ez igy nagyon keves lesz kozossegepitesre, vagy barmilyen komolyabb kozossegi gyakorlathoz? Minden mmo egyik alapveto jatekosmegtarto resze az, hogy a jatekos erezze, tartozik valahova. Lehet a jatekot mar unja, de a haverok, a tarsasag miatt elofizet es beloggol, legyen az a tarsasag regen alakult, vagy akar a TOR adott serveren osszecsodult nepbol kialakulva. Utobbi szinte halott ugy volt, ilyen alacsony "max player/server" szamok mellett.

Ha a transfer sikeresen fog lezajlani, es lesz par tucat fullos server megint, csak mostmar emelt limitekkel, jo lesz ez egy ideig megint.
  • Kryon
    Ettől tartok én is...
    Úgy 2 hónappal ezelőtt gondoltam, megnézem tombot, aztán amikor első élményem az volt, hogy nem láttam az npc-t kezdőn annyian álltak rajta, a mobot pedig keresni kellett, meg is gondoltam magam gyorsan.
    Ahto elég halott volt, de a tombon lévő tömeget már túlzásnak érzem.
    Nem biztos, hogy olyan jó ötlet mindenkit egy helyre terelni, remélem megoldják, hogy ezentúl ne a sor/lag/tömeg miatt legyen panasz.
    Pl. mi lesz akkor, ha most 2-300k játékos újra előfizet?
  • ANDAXINx
    PTS-en az exotech bio receptek mennyibe kerülnek? (black hole vagy daily commendation?) BoE vagy BoP?

köszi szépen
  • picket
    Hozz létre egy karaktert azon a szerveren, ahol egyel többet ír, aztán töröld is le, és máris csak hetet fog mutatni, és megy a transfer. Valahogy a transfer kavar be.
  • McKalton
    ez hogy oldódott meg neked? mert nekem se megy át a 8-dik karakterem miközben tombon csak 7-t van. 8-at ír nekem is, minden karakterem átnevezve ahol kellett
  • TDC Geronimo
    biztos 1.3 után is lesz free play.
  • Jockey
    no en is emtentem tmob-ra, igaz elofizetes nelkul, de varom tovabbra is a tartalmat had pakoljak a jatekba, es leeht egyszer meg vissza is nezek:)
  • Nephin
    Majd akkor, ha meglesz a végleges mindenhol.
  • Tafaya
    Apropó, mikor lesznek kiírva az ajánlott szerverek? :DD
  • Nephin
    Majd szólok, hogy megoldottam-e a feladatot. :P :D
  • a.carkey
    Ha ebből ezt vontad le, remélem valami hasonlót te is átélsz majd ezzel a balfasz supporttal, és valami megszakad ...

Pl. fellépsz, van több olyan karid, aki közül egyet KRDXSRTRTEFERDGZHGYTR-nak, a másikat KRDXSRTRTEFRRDGZHGYTR-nak, a harmadikat KRDXSRRRTEFERDGZHGYTR-nak, stb. hívják. Kiválasztod ezek közül az imp agentet, hogy belépj vele, majd feljön egy kőkorszaki ablak, hogy először át kell nevezned az egyik krix-krax nevüt, hogy játszál. Mivel nem vált át, mardadsz az agenttel miután az agenttel léptél fel, nem a maineddel, erre átnevezi a mainedet, csak mert a listában ő az első, hiába nem a mainedel léptél fel, pont azért, hogy ha belefutnál valami bugba, és mivel balfaszok, lazán belefuthatsz, így inkább egy lowabb levelt kockáztatsz, nos igen, csakis az én hibám, hogy azt felételezem ilyenkor, hogy a kiválasztottat fogja átnevezni, nem pedig egy tök másikat, akinek qurvára hasonló neve van és be se próbáltam vele lépni ...
  • Nephin
    Szóval a BW hülye, mert elszúrtad? Oké.
  • a.carkey
    PotBSban és más SOE (pedig utálom őket mint a szar) játékban ez úgy működött, hogy:

transfer karakter, és ha névazonosság van, akkor már transferkor!!! át kell nevezni, nem holmi krix-krax név fogad ingam ha beléptél, és ha játszani akarsz, akkor nem baszogat, hogy először nevezd már át a karid akivel nem is akarsz játszani, csak mert az éppen első a listán ...

Bármelyik SOE játékban, ha elqurtad, mert nem jött be a név, akkor support, és simán átnevezték, nem szívóztak. Itt meg!? Ezek visszaírtak, és basznak segíteni. :)

Én meg ismét írtam nekik. Ha legalább egy random nevet nem kap a karim, akkor én meg baszok fizetni.

Ha nem női neve lenne a férfikarimnak, még lenyelném, de úgy, hogy az a main, és még szar neve is van, már okádok előre. Ráadásul, mivel - nem az én hibámból, de az Ahto egy néptelen szar lett, holott tömve volt korábban, és vinnem kellett ELŐRE MEGHATÁROZOTT SZERVERRE a karim, azt hiszem ha elsőre valamit elqurok, ami a qurvára nem logikusan megcsinált transfer eredménye, akkor legalább némi helpet el lehetne várni tőlük, ha már korábban is basztak bármiben segíteni, és kb. többszázezer creditem nyúlták le elveszett e-mailek formájában ingame.
  • picket
    "Nobody cares. You were'nt even the first Jedi in SWG !"
    Actually he was.

Na itt nem bírtam tovább röhögés nélkül