60334
  • darth devil
    Ez így van. Kellene közvetlen járat a bolygókra a hajó kihagyásával, nem kellene végignézni a bolygókon a taxizást, de ezeket is bevezetik majd idővel.
  • DoctorStryker
    Amint hazamegyek létrehozok egy "antigang" csatornát és ha fenn vagyunk akkor lehet h le fogunk menni, nem jelenti azt h annyiszor lemegyünk ahányszor gond van, nem akarunk rendőrök lenni...
  • DummyBoy
    Azt hogy vannak gyökerek akik élvezik a gankelést, megértem. Ezt írtam már ...

Viszont azokat a magyarázatokat, amik arra irányulnak, hogy ez "szükséges" azt nem tudom megérteni ... Sehogy sem stimmelnek.

Nem egyszerűbben alakulna ki ott PVP ahol már eleve OTTVANNAK az ellenfelek?

Az tény, hogy a Community kicsit gázos még és elég kaotikus a transzferek miatt, de az még alakulhat ... az hogy az évek során ide degradálódott a játékostársadalom, az meg nem meglepő.

Az SWTOR-ban egyedül az gátolja meg a gyors open World PVP-k kialakulását, hogy egy adott helyre sokáig tart odaérni. Minden más CSAK a játékosokon múlik. Ha ennyire nyűszít mindenki az Open World PVP miatt, akkor miért nincs? Open World van, PVP van ...

Van ezer fórum, ahol ez megszervezhető, van egy valag hely, ahol bármikor kialakulhat (Ilum, BH, Belsavis ...) stb ...

Ezek után senki ne mondja nekem, hogy a játék hibája, hogy ez nem alakul ki ... Hogy a gankelés lenne az útja? Ez megint csak a degeneráció ...
  • Omlás
    Azért én temetni nem temetném tény, hogy vannak hiányosságok de relatíve fiatal azért még a játék, majd amikor lesz egy fix játékos bázis és "rendeződnek" a dolgok nem lesz keverés az ingyen hónapokkal meg költözésekkel akkor elkezd kialakulni akarva akaratlanul is a community. Most még elég zavaros az a bizonyos "tenger" majd ha kicsit csillapodnak a dolgok lesz ez még így sem ;] szerintem.
  • darth devil
    Eleve nem pvp orientált játék, a pvp fejlesztés megölésével azt a kevés játékost is elüldözték akik pvpznének. Ha lennének ilyenek azok gyorsan odamennének és elkennék a szájukat. Nem alakult ki a játékban, a masszív harc az emb-rep között mert nem volt ami kialaítsa. Így maradnak a gankerek.
  • Omlás
    Az a baj, hogy jóformán sehol nincs ilyen community egyik mmo-ban sem, vagy nagyon de nagyon ritka mert annyira megváltozott a játékos társadalom. Sajnos azt kell mondanom az elmúlt évek alatt nem jó irányba változnak a dolgok :(
  • darth devil
    A baj, az, h nincs community ami megoldja az ilyen gondokat, azért okoz ekkora problémát nektek a gankelés. A játék hibája, h ennyire kiölte a játékosokból a pvp szellemet. Ill már nincsenek hc pvp arcok.
  • Omlás
    De ilyen emberekkel a mindennapokban is találkozol miért lepődsz meg, hogy a játékban arc és név nélkül még inkább jelen vannak. Mindig is voltak és lesznek is gankerek viszont ebbe beleavatkozni játékmechanikát tekintve szerintem nem a legszerencsésebb dolog.

Ez körülbelül olyan lenne mintha az F1-ben ugyan bent ülnének az autóban a pilóták de sínen mennének és számítógép vezetné őket előre leprogramozott szabályok szerint a pilóta meg csak utas lenne... Hülye hasonlat de nagyából a lényeg szerintem érthető mire gondolok. :) (talán XD)

Nem jó az ha mindenféle megkötéssel bele kényszerítik a játékosokat bizonyos dolgokba. Főleg, hogy gankerek azután is lennének.

Félreértés ne essék nem a gankereket akarom védeni lehet most úgy jön le de én csupán a játékban lévő "szabadságot" védem ne legyen már mindenre szabály meg büntetés meg minden egyéb cullang.. totál elvenné nagyon sok játékos kedvét szerintem.
  • DummyBoy
    2 dolog zavart nagyon ebből a szempontból:

- Outpost Salara-n 1 !!! kari elég volt, hogy ne tudj elmenni semerre, max taxizni (És mivel ott folytatódik majd minden küldi, amiket felvenni sem lehet, így megakad az ember ...)

- Gyakorlatilag csak az Impek voltak vevők rá ... Az ostrom alatt ugyanis az értendő, hogy az impek támadtak, a bázison lévő kiskarik meg tudósítottak ...

Értem én, hogy mire lenne ez az egész jó, de még nincs itt az ideje ...

Ráadásul úgy vagyok ezzel, hogy ne az én szopatásomból alakuljon már ki társadalmi rangú esemény ... Ha annyira PVP-zni akarnak az emberek miért nem mennek Ilumra gankelni egy másik 50-est? Miértis? Mert visszaüt ... És nagyot ...

Semeddig nem tart a napi dailyzés közben megkeresni a másik oldal 50-eseit és egymásnak esni ... Az ugyan az ... Az miért nem vicces?

Az hogy nem alakul ki open world PVP az a játékosok balfaszsága, semmi más. Ha annyira szeretnének, akkor szépen lebeszélik, összetalálkoznak Ilumon, vagy Outlaws Den-ben és mehet a party ...

Sokat segítene egy frakciók közötti chat lehetőség, de a mai világban nekem senki se mondja hogy ez megoldhatatlan ...

Egyáltalán nem lenne nagy baromság szabályozni ezt, hiszen amíg az 50-es karik ölik egymást nagy boldogan tatooine-on, addig a kicsik, akik beleszólni nem tudnak, azok mit csináljanak? Kvesztelni nem tudnak, pvp-zni esélyük sincs ... akkor?

Játékélmény: Ha egy 50-es FullBM karakternek az a játékélmény, hogy a kis karikat öli, akkor nem érdekel, hogy megölik. Ez az ottlévők 5%-nak játékélmény csak ,a többieknek szar.

Való igaz, ha a "történelmi hűséget" nézzük (lol) akkor előfordulhat, hogy összefutok egy erősebb Sith-el, akinek én potenciális ellensége vagyok, így megöl. Ez is előfordult már ... Szépen megvárta, míg leölöm a mobokat, kicsinált, majd továbbment. Ez van, ilyen az élet ... De továbbment a dolgára ... Volt hogy simán elment mellettem ... ilyen is van ...

Ezt a ráülök a hullájára, mert én vagyok az erősebb dolgot viszont azt mondom, semmiképp nem bátorítanám, sőt ...

Szóval poénos 2-3 ütésből lenyomni valakit? Akkor kérem vissza az 1.1 előtti scoundrelemet ... És senki se sírjon, mert tök poénos ...
  • Omlás
    Látod pont az ilyenek miatt nem kell beleavatkozni a gankelésbe ez hozzá tartozik a játékhoz. Igen tény nem kellemes ha szénné gankelik az embert de én még mindig azt mondom idővel a játékosok úgy is reagálnak az ilyen szituációkra és pont az ilyen szituációk adják a savát borsát az egésznek.

Ezt kiölni ingame meg fejlesztői szabályozással a legnagyobb baromság lenne szerintem. Totál megölné a játékélményt. Félreértés ne essék engem is gankeltek már még sem mentem a falnak átlogoltam 50-es karakterre és visszamentem azzal lehet, hogy azzal is elvertek túlerő miatt de még is több esélyem volt mint kiskarival. Néha megpendíti az ember pár csatornán a témát tuti lesz pajtás aki csatlakozik az anti ganker csapathoz. És egyből lehet egy jót mókázni. Az ilyen jellegű random helyzet szülte "események" 100x többet érnek nekem special mint akármelyik insta vagy raid vagy bármi más

Persze ez saját véleményem ;]
  • DoctorStryker
    Kb 1/3-1/2 több imp ha azt veszem viszonyítási alapnak, hogy amikor nálunk 2 instance van fullon akkor az impeknél 3
  • DummyBoy
    Mekkora lehet most Tombon a 2 oldal aránya? Valami tipp?
  • DoctorStryker
    igen az arány nem éppen egyenlő ,de nem tűnt fel eddig, max az impek sírnak a wz várásnál.
  • Marfy
    A költözéssel gondolom a rep/imp arány ugyan olyan rossz maradt?
  • DoctorStryker
    Mi is csináljuk ezt, Voss, Tatooin, alderaan-n klán szinten, megjelentünk megcsapdostuk az ott lévő kis karikat majd vártuk, hogy szóljanak a klántársaiknak haveroknak stb stb.

Jobb open pvp lett belőle mint Ilum amikor még működött. Most nincs semmi ilyesmi.
  • Nephin
    Annyiban igaza van, hogy a legtöbben épp ezért nem mennek egy játékban sem PvP-szerverre, tehát a jelenség ismert és létezik, szóval számítani lehet rá. :)
  • N1ggA
    "Amúgy akinek nem tetszik, hogy farmolják a kariját a nagyok, az minek ment pvp szeróra? "

Mutass nekem egy darab embert, akinek tetszik, hogy a nagyok farmolják. Mekkora hülye mondat.
    PVP szerver lényege: Open world pvp.
    Open world pvp értelme: Ha egyszintű karakterek harcolnak. Azaz az a lényege, hogy ha 31-es bolygón két 31-es találkozik, akkor összecsaphassanak, vagy ha Ilumon két 50-es találkozik, összecsaphassanak.
    Az, hogy 50-es csak úgy visszamenjen gankelni tatooinera, szeritnem nem normális, PVP szerveren se. A csirkés dolog teljesen korrekt. Nem zárja ki az open world pvp-t, CSAK a gankelést, ami meg ROSSZ.
  • Nephin
    Kattints a fejlécben a köztársasági guildekre és válogass. :)
  • Vincentcloud
    Nightmare Landsen friss visszatérő keres Köztársasági guildet, valaki tud ilyesmit ajánlani?
  • Bhalage
    van benne igazsag, de szemely szerint egesz jatekban sokkal inkabb egy covert csatarozast latok, mint egy nyilt haborut.
    raadasul csomo bolygon rendesen el vannak kulonitve a 2 oldal ugy h nem is lehet ellenseggel talalkozni
  • Jeffjohnson
    Vérdíjnak szvsz semmi értelme sincs. Gankerre felraksz x összeget jön a haverja leüti felveszi a pénzt és ennyi. L2 rendszere a legjobb persze azzal is vissza lehet élni de ahhoz képest milyen régi játék még mindig etalon ilyen szinten.
  • picket
    Semmit nem értek, de egy valamit biztosan észrevettem: a játék minden porcikája a wow másolata (akár tetszik, akár nem), kiegészítve a bw voiceoveres történetével meg a dark side / light side pontokkal (meg persze fénykardokkal). Ennek fényében ha azt nézzük, hogy lassan 8 éve wow-ban pvp szerveren pvp zónában alapból rajtad van a pvp flag gondolhatod, hogy mennyire fognak áttérni itt másra.

De megismétlem: az emberek jelentős része nem a genkelés miatt megy pvp szerverre, hanem azért, mert sokkal valósághűbb, hogy - ha már vannak ellentétes frakciók - támadható az ellenséges játékos. Csirke, debuff, Olimposzról lesújtó villám ebbe neccesen férne bele.
  • havast
    Amúgy akinek nem tetszik, hogy farmolják a kariját a nagyok, az minek ment pvp szeróra? Nem tudták, hogy ez is benne van a pakliban?:) Vagy csak nem Lineage 2-n nevelkedtetek?:)
  • Pacho
    Ja semmit nem tudsz de odavetsz egy választ biztos ami biztos.

Persze pvp flaggelt mindenki most miután elhagyja a kezdő bolygókat, de simán megoldható lenne (az, mert war-ban megoldották pl), hogy aki egy lvl 24-29-es zónába lvl 38-asként érkezik, az ne legyen automatikusan pvp flagged, és ha gankelni támad kedve akkor számoljon egy debuffal.

http://www.youtube.com/watch?v=poEZF-K68Yw&feature=related
  • DummyBoy
    Tegnap már rendesen ostrom is volt Tattoine-on ...

Hála istennek időközben sikerült elkerveredni onnan, de Generalon azon röhögtek, hogy jött egy 31-es Tank, akinek volt Pullja, és az addigra már teljesen felbátorodott gankert (Bixxon ...) elkezdték becsalogatni, majd mikor elég közel jött, berántották a bázis közepére, ahol meg a defenderek szétkapták ...

Bixxon barátunk profizmusát jelzi, hogy ezt többször egymás után benyelte xD
  • Bhalage
    amugy utoljara amikor neztem, ugy 30 kill utan egy meleg nyari este, azt vettem eszre, hogy egy valor nem sok, annyit nem kaptam az "open world" pvp-re. (lv50 vs lv50) tehat WAT DA FAK van, gank van, ertelmes pvp nincs. (bocs ha nem kapok popntokat nem emelkedik a rang, nem kapok medalt, akkor annak mi a fax az ertelme? nekem semmi) ennyi
  • picket
    "garantaltan gank free zona." - Akkor miről vitáznánk?
  • Bhalage
    Nightmare Lands PVE EU, asszem a Hungarikum guild otthona, tegnap tobb fleet is volt miutan az elso 280-290nel megtelt ujat csinalt :)
    vórzón 0-2 percenkent behiv, ekkora general floodot meg ember nem latott.

aki szeret jo tarsasagban lenni, raidelni, az jojjon
    garantaltan gank free zona.
    !
  • picket
    "31-esként visszamentél a területre és pvp flaggelted magad akkor csirkévé változtál" - Kár, hogy nem fogtad fel elsőre, hogy swtor-ban egy pvp szerveren közös területen nem pvp flaggeled magad, hanem pvp flagged vagy (és erre nagyobb összeget tennék, hogy nem fogják megváltoztatni). Ennyit írtam, és kb semmi köze a vitához, csak úgy odavetettem. De amúgy le kell sajnálni helyből, mert attól többnek tűnsz (főleg hogy semmit nem tudok az említett játékról, csak az általad leírt információra hagyatkozom).
  • DummyBoy
    Akkor gáz, ha tárgy van bennük, pl valami ami visszajött GTN-ről, vagy sikeres eladás esetén a lóvé, mert akkor azt is törli ...

De ha csak szöveges mailed van akkor is törli ezeket a züsztem ...
  • Marfy
    Oh, köszi, hát én kapásból bezártam, nem is figyeltem hogy aktív a next gomb .
  • Nephin
    Az csak egy figyelmeztetés, menj tovább. Kitörli magától.
  • Marfy
    Mi van azokkal, akinek most nincs aktív előfizetése, szerveren ragadnak?
    Próbáltam tegnap a költöztetés, ha netalán egyszer tényleg f2p lesz a játék újra játszogathassak, de azt az üzenetet kaptam, hogy levelem van az ingame postaládámban és így nem költözhetek, viszont nincs előfizetésem hogy kitöröljem.
  • Pacho
    Kár, hogy nem fogtad fel elsőre, na mindegy. Lehetsz pvp flagged, csak ha a kicsik zónájába visszamész akkor kapsz büntit.
    Így világos?
  • Nephin
    Már megvan.
  • MrStokes
    Vannak ilyenek?
  • darth devil
    Hát egy egyszerűsített utazás a bolygók között igencsak segítene a dolgon.
  • Nephin
    Valaki meg tudja mondani a tombos magyar csatornák neveit?
  • Although
    Normális játékban amit a nem csak casualok is szeretnek, van ilyen. anno az rp pvp szerveren a conaba az rp guildek összeálltak és bizony volt kemény retorzió az ilyenek ellen. Egyik nagyon jó pvp játékos panaszkodott is emiatt hogy nem álltak szóba se vele meg bizony élni se hagyták. :) Felkerültek a nevek a listára és onnan nem lehetett lejönni. De ez főleg rp szerveren működik. Persze emberünk azóta már talán nem az ilyenek közé tartozik akik a group után a csapatársukat is gankelik poénból.
  • DummyBoy
    Eddig nem úgy tűnik ... Ez zavar a legjobban ... Anno L2-ben, ilyenkor mindig odagyűlt egy valag kari pár percen belül ... itt viszont nem tudod ezt megtenni ... Logikus ugyan, de kár ...

Na mindegy, előbújt a hisztis picsa belőlem, haladni szerettem volna, de nem sikerül az istennek sem ... xD