60334
  • DummyBoy
    Tévedés ... Páran akarnak PVP-t ... Sokakat qrvára nem érdekel a PVP ...
    (lásd PVE szerverek ...)

Még PVP szerveren is sok olyan emberke van akit annyira nem érdekel a PVP ... Azért ment oda, mert ott vannak a haverok, ott vannak többen, stb ...

Ez a PVP sokaknak elég ... akinek nem, azok várnak, hátha teljesülnek a vágyai. Én is várom az űr PVP-t, és az ostromokat, de amíg nincs addig WZ-zgetek, elvagyok.

Aki PVP-zni akar, az talál magának másik MMO-t. Aki SW PVP-t akar, az megtalálja az SWTOR-ban, vagy vár még kicsit a Galaxies EMU-ra, hátha ...

Lehetne persze több, jobb meg minden, de az embernek sosem elég az amit kap, mindig többet akar. Semmi sem elég jó. A WOW sem ,a DIII sem, a GW2 sem, a Tera sem, és az SWTOR sem ...

Az SWTOR nem neked való. Ezt rajtad kívül mindenki tudja és érti ...
  • Nephin
    Persze. A PvE-sek meg játszanak mással, mit akarnak az MMOk-tól... :D

Mindig is PvE-orientált játéknak készült, egy PvP-s játékba nem kell ilyen sztori meg satöbbi, látszik is, hogy a PvP-sek nyomkodnak el mindent általában - nem ők a célcsoport. Ha a földhöz vered magad, akkor sem.

Megint kezded futni a köreidet, csak szólok... :D
  • Alienator
    Tisztán látszik, hogy a mai MMO nép inkább pvp-t akar mint a scriptelt pve tartalmakat, mert a pvp változatosabb mint a bossharcok, amiben mindig minden ugyanakkor történik, csak be kell tanulni és követni a lépéseket.

Itt hibázott az swtor. vagy nagyon jó pvp-t kellett volna beletenni vagy kiadni single játéknak ahigy azt sokan mondák, egy kotor3-nak pl.
  • darth devil
    L2 nem casual játék. :D De mégis szerintem a koreai grind-es játékok sokkal több kihívást tartogatnak. Hosszabb távon kötik le az embert.
  • DummyBoy
    Én anno annyira nem élveztem a matigrindet meg a fejlődést L2-ben, mert inkább elvittek és Boostoltak a nagyok, minthogy mindig ott tébláboljonak mellettem.

Casual szempontból nem volt az olyan jó ... (Mondjuk ott a nagyobb open pvpk jók voltak ...)

Igazából SW esetén nem nagyon kívánják a népek az "üres" (rewardok nélküli) open world PVP-t. Akik nagyon PVP-zni akartak már elmentek, akik most vannak, azok Tatooine-on gankelik a kicsiket, mert a nagyobb karik elkenik a szájukat. A többieknek ott vannak a WZ-k és az RWZ-k.

Már arra is nehéz embert találni PUG-ból, ha imp csapatok járőröznek a környéken ...

Ha kijön az új bolygó, akkor majd érdemes lesz visszatérni a kérdésre, addig szerintem felesleges.
  • darth devil
    Egyszerűen abból indulok ki a mass pvp esetében, h nincs már rá igény. A pvp orientált játékosok abbahagyták a játékot és várják a következő pvp mmot. A bio jobban is tenné, ha nem erőltetné a nagyon nagy pvp updateket, és inkább a pve/rp részt erősítené. Ebben jók.
  • Nephin
    Pontosítanék, ha megengeded: egy PvP-orientált játékosnak nem sok minden van a játékban, feltéve, ha nem akar warzone-ozni (azt, hogy nem lesz mass pvp, nem merném ilyen határozottan kijelenteni, bár az biztos, hogy ha lesz is, az nem mostanában lesz). PvE téren viszont a legjobb jelenleg, a hibáival együtt. Abban egyetértek, kinek mi jön be, de ugyebár ez független a játékok minőségétől.
  • darth devil
    Az L2 féle grindnek és open pvpnek is megvan az előnye. Ha olyan klánban vagy, ami több más klánnal hadban áll, akkor bizony partyval kell közlekedni. Így már messze nem olyan unalmas a grindfest, főleg h 10 percenként jött az enemy. Persze aki nem próbálta, az csak annyi tud mondani, h jaj grindfest.
    Swtor egy bizonyos szempontból jó játék. Jó az rp része. De sajnos ezen kívül nincs semmi benne. Mass pvp soha sem lesz a játékban. Akinek a játék mostani képességei kielégítik az igényeit annak bizony ez egy tökéletes játék. Aki többre vágyik annak nem. Ennyi.
  • DummyBoy
    Engem rendszeresen leb@sznak, mert még Esellest is végighallgatom xD

De az SWTOR "grind" nem ugyanaz mint az L2 grind pl: Megvan melyik szinten melyik mobot kell 600-szor leverni ...

Itt kvesztelhetsz, PVP-zhetsz, FP-zhetsz, űrhajózhatsz, stb ... és nem kell "külön" mobokat öldösni százszámra ...

Az meg hogy kvesztelés közben mobokat is kell ölni? Még GW2-ben is ez van ...
  • Nephin
    Ha mindig space-t nyomkodsz a videókon, valóban nem a te játékod.
  • semo1
    Nekem pont ezek a történetek miatt tetszik nagyon a játék.Igaz angol tudás kell hozzá.
    Itt a pvp rendszer van nagyon elkurva.(nekem nem tetszik)
  • Marfy
    Az swtor is a grindről szól, csak átvezetőkkel van fűszerezve. Ami az elején még jó volt, de a későbbiekben már csak space+1.
  • t0xikus
    ááá terát tuti nem szidja, hisz az kurvajó játék:DDD
  • Kryon
    Továbbra is ajánlom figyelmedbe a Tera topikot.
    Beleolvastam, és most épp rájöttek, hogy a többi koreai játékhoz hasonlóan ez is a grindről szól (milyen meglepő...).
    Igazi csemege vár ott rád.
  • Kryon
    Akkor saját vélemény, swtor. Nem tudom, hogy állsz a wow-al, de jelenleg teljesen kihalt, mindenki a kieget várja vagy beleunt. Ellenben swtor-ba visszatért az élet transzfer óta. Néhány dologban jobb is, hogy nem közelíti a wowot, az utóbbi évek fejlesztéseivel ott elérték, hogy ki se mozdulnak már az emberek a fővárosokból, swtor is erre halad, nem feltétlenül kell mindent átvenni...
    Tartalom, swtor fél éves, wow 7 és fél.
    Minőség, ne hidd, hogy a wow bugmentes, ráadásul régi, és ezért mai szemmel nézve bizony már elég csúnya, ehhez képest eléggé terheli a gépet, tehát az sem kellőképp optimalizált.
    RP-ben a wow swtor nyomába sem ér, többiben kb. azonos szint.
  • Evoluti0N
    Megértelek. Nem tetszhet mindenkinek a játék és érthető, h azok, akiknek nem tetszik negatívumokat írnak róla. Ez a rész érthető. Azonban azt nem értem, h ha nem tetszik a játék, akkor miért nem hagyod a francba az egészet? Van egy csomó játék, ami nekem se tetszik és nem is foglalkozom velük, nem játszom velük, a topicjukat se látogatom. Minek? Mi értelme lenne ha rendszeresen feljárnék ezeknek a játékoknak a topicjába és leírnám, h ez a szar, az a szar? Ha a Wow szted jobb, miért nem azt játszod?
  • Alienator
    És manjd ő eldönti hogy látja. Kérdezte hogy wow vagy swtor, és szerintem az swtor sem minőségben sem tartalomban sem semmiben még csak meg se közelíti a wowot, szerintem a jobb választás egyértelműen a wow. saját vélemény. hm?
  • Alienator
    nyugi nyugi elvakult királyság.

valaki itt kért véleményt a játékról és elmondtam. mondom én hogy csak a fanboyok írhatnak ide bármit is. semmi sértőt nem írtam csak a kérdezőenk elmondtam hogy ne csak fanboy véleményt olvasson mert nem csak arra kíváncsi.
  • PiszkosFred
    Igazad van, teljesen. Majd elobb utobb minden ember, minden forumozo ki fogja noni a dackorszakat, es meglatja, sokkal szebb a vilag felnottkent kezelve a dolgokat, a pozitivumokra koncentralva, mint hisztis kisgyerekkent csak duzzogni, segget a foldhoz verni es utalkozva hibat keresni mindenben. Ez az emberi fejlodes egy szakasza, van akinel par hetig tart, van akinel tovabb. Van akinel a kornyezete segitsegevel, pl egy atyai pofon jelenti a veget, van ahol az illeto jon ra sajat magatol es lep tovabb, stb. Ez legtobbszor atmeneti allapot. Akinel nem az, ott altalaban az orvosok tudnak megoldast ra. (ha addigra mar nem keso)
  • Kryon
    Lám, mit találtam: troll
  • DummyBoy
    Nézőpont kérdése ... Többször el lett már magyarázva: Nem nagyon rossz SW játék, hanem egy NEKED nagyon nem tetsző SW játék. Nem azt hozta amit elvártál, ezért lépten nyomon szapulod. Semmi pozitívumot nem mondtál még ... Mert szerinted nincs ... De ez nem igaz.

Én lennék az elvakult fanboy, úgy én tökéletesen tisztában vagyok a játék negatívumaival, többet meg is említettem már, csak nekem nem félig üres a pohár, hanem félig tele, és várom hogy teletöltsék, miközben a másik felét élvezem. Ennyi.

Túl sok IRL problémával találkozom, lehet ezért van az, hogy egy játékban, amit szórakozásnak tekintek, nem a hibákat keresem és idegesítem magam velük, hanem kiélvezem amit lehet. Ami idegesít az nem szórakoztat = kuka. De hát mások vagyunk, na ...
  • Kryon
    Rajtad kívül itt már mindenki aki maradt játszik és élvezi, akik nem azok már rég kitombolták magukat és elmentek máshova. Egyedül te nem fogtad még fel, hogy nem vagyunk rád kíváncsiak...
    Tearval mi a helyzet, nagyon istenítetted, miért nem ott játszol/trollkodsz?
  • Alienator
    Nem akarok meggyőzni senkit. De egy érdeklődő nem csak az elvakult fanboyok véredényét akarja hallani. Ha a játék jó lenne akkor a hoizzá tartozó topikok nem a rossz vs jó dologról szólna hanem magáról a játékról. Azonban a külföldi fórumokon is az megy ami itt, csak szidják és védik. Egy jó játékról nem állandóan a jó / rossz dolog megy ugye.

Ezen kívül semmi hazugságot nem írtam, egyik bug után jön a peccs és az hozza a többi bugot már a kezdetektől.

És sehol a nagy háború, lvl50-en mehetsz datacronokat gyűjteni meg rédelni és ennyi az endgame. Egy SW játékban KELL az epikus háború, itt ennek nyoma sincs.

lehet hogy ez egy nem túl rossz MMO, de egy nagyon rossz SW játék.
  • z3d
    off:
    Alienator sosem volt objektív, ha SwTORról van szó. Akkor lennénk okosak, ha nem is reagálnánk a dolgaira (én már régóta ezt teszem az ilyen emberekkel). Nem lehet meggyőzni őket, ők sem tudnak minket, szal tök fölösleges a kommunikávió . Mondjuk azt nem értem, minek jár ide osztani az észt, ha Nephinnel szeretne lenni, akkor azt priviben is el lehetne intézni :-)
    on:
    a játékban vannak bugok, az endgame bizonyos szempontból gyatra, a class balance is hagy némi kívánnivalót maga után.
    DE.
    gamebreaker bug nincs, normális populációjú szerveren mindig van csapat mindenre, ha az ember hallotta már az RPG szót, esetleg tudja, mit jelent, akkor a hangulata egyedülálló.

és egy kis plusz: tegnap este nar shaddan lvl33 combat medicemmel sikerült összefutni egy lvl50 powertechel. természetesen bedarált. utána 10 perc múlva találkoztunk még egyszer, gondoltam, meglövöm, hogy legalább belesebezzek. a srác nem lőtt vissza, megvárta, míg észreveszem, hogy nincs harc, majd utána elvitt a legközelebbi datacronhoz, közben kedélyesen elcsevegtünk. :-)

• DummyBoy
    2 stealthes karim, (scoundrel és shadow) ÉS egy sniperem és gunslingerem is :)

@Alienator: Sajnos a te véleményed nem igazán objektív, mindig szélsőséges, ráadásul megpróbálsz kiragadni mindig valamit, amit óriási hibának gondolsz és azt hangoztatod (És ez nem is jön minidig össze rendesen ...) ... A játék jó ... haters gona hate. Vannak bugok, de nem egetrengetőek, ettől függetlenül én még mindig várom a bugmentes játékok listáját ...

Az hogy a GF mikor hív be az CSAK a játékosoktól függ, nem pedig az EA/BW párostól ... ha ez nem tiszta, akkor lehet nem kéne ezt az MMO vonalat erőltetni ...

Ami érdekes, nálam DPS-ként nem igen volt még hogy fél óránál később hívjon be a GF ... raádásul addig lehet ezer más dolgot csinálni, majdcsak felbukkan az ablak ... De ha ez zavaró, akkor még mindig lehet menni LFG-zni a fleetre.

Szóval kellemes WOW-ozást!
  • Phoboss
    Köszi mindenkinek a válaszokat úgy gondoltam ha visszajövök kezdek 1 jedi sentinelt már régóta szerettem volna :D Azért is kérdeztem kis szinten h hiv be a DF. Régebben operative karim volt azzal hagytam abba volt egy bugos küldetés 3 patchen keresztül nem javították ki.. aztán meguntam.. Wowwal 8 éve játszottam(minden classbol van 85os) csak meguntam aztán 2 hónapja nem játszottam, eddig diablo 3aztam de attól teljesen elment a kedvem annyira vártam azt a gamet, és végül teljesen megutáltam. :D Így két játéknál maradtam v wowhoz visszatérés v swthorhoz..

Piszkosfred: Eb-t nézem bár azis vége mai nap. olimpia meg még vagy 1 hónap, aztán meg augusztusba megyek nyaralni addig meló van.. :D
  • Nephin
    Látom átestél megint, ejjejj... nehéz tartani az objektivitást, ugye. :P :D
  • PiszkosFred
    GF tekinteteben igazad van. Akkor inkabb a WoW, ahol DPS-ként gyorsan hiv be a LFG, szerencses esetben akar mar fel ora elteltevel jatszhatsz is, csucsidoben. Kezdo tankent meg healerkent ugy kuldenek el az anyadba a wowban, a heirlomos altok, es 85on a DS geares mainek, hogy orom nezni. Ennyit a korrekt tajekoztatasrol.

Patchbol bug, bugbol ujabb patch, amibol ujabb bug - ez igaz, bar szinte igaz minden jatekra, es megis, a BW/EA sehol sincs meg igy sem a Bethesda sracokhoz kepest :) Ugyhogy, a TES sorozatot is keruld el.

Hagyd a jatekokat a fenebe, nyar vna, menj strandolni, nezz foci EB-t, Olimpiat, olvass konyveket, asd fel a kertet, barmit, csak ne jatssz mmoval, mert a helyzet ugyanaz mindenhol.
  • Alienator
    Nephin volt a pozitív, én a negatív vélemény (mert nyilván nem csak 1 ember véleményére vagy kíváncsi).

A játék nem jó.
    Még mindig tele van bugokkal, minden újabb patch újabb bugojat hoz és így a végtelenségig.
    DPS-ként nagyon lassan hív be a GF.

Szerintem várj a 2.0-ig hátha addigra szereznek némi MMO tapasztalatot a fejlesztők.

Addig egyértelműen WOW.
  • darth devil
    Azt hogy csináltad? :D Se a sniper se a gunslinger nem stealthes. :D
  • maniac001
    Egyértelműen WoW. Ez majd olyan jó 1 év múlva éri el a mai mmo játékok szintjét, bár folyamatosan fejlesztik.
  • Bandeeka
    Sziasztok!
    A legacy vendortól azokat a cuccokat amit nem pénzért lehet kiváltani azt hogyan tudom kiváltani?

Üdvözlet
  • DummyBoy
    Mindenkinek a szíve joga ... Van pár dolog ami idegesítő, de ezek nem annyira egetrengető dolgok ...

A Project a leghíresebb ezek közül, és tény hogy nem teljesen "tükör" a Shock és a Project, de elég komoly vita alakult ki pont erről, pl: Shadow topikban, ugyanis sokaknak jobban bejött a késleltetett Project, mert hirtelen nagyobb burstöt ki lehetett vele tolni adott esetben.

Vagy ott volt a scoundrel vs operative ... ugyan zavaró, hogy a scoundrel skilljeinél hosszabbak az animációk, de a hatásuk ugyanakkor jelentkezik, szóval meg lehet szokni.

Én nem látom ezeket akkora egetrengető problémának. De ez én vagyok ...

Engem jobban zavar pl: a bugos stealth, a bugos cover, a lagból és bugokból eredő "nemtudomhátbalőniszúrni" effekt, ennek ellenére van 2 stealthes karim, egy sniperem és egy gunslingerem is ...
  • PiszkosFred
    Eddig nem ez volt a legfontosabb javitando, ilyen egyszeru. Marcius korul mar korrigaltak valamennyire, most gondolom vegleg megoldjak. Az ertheto, hogy az adott jatekos mindig is prioritast szeretne a sajat gondjanak es bajanak a megoldasara, de ez nem igy mukodik. Voltak fontosabb dolgok is.
  • barbi122
    " az animációkból adódó eltéréseket gőzerővel javítják" hmm ismerőseim kb. emiatt hagyták abba még januárban.....most meg már július van....ez valóban gőzerő,mert a gőzgép 2 századdal ezelőtt volt menő:O
  • DummyBoy
    Kis szinten GF elég változó, volt hogy 2 perc (Taral V, Maelstorm Prison, Collocoid War Game) alatt behívott, volt hogy fél óra után.

Ugye a GF is csak a játékosoktól függ, de pl: legutóbb mikor tank replacementet kerestünk, 5 percen belül volt bent játékos.

Nem tudom mekkora lehet Tombon (PVP) a rep - imp arány, tippek szerint 40/60%, de azért akad republikos, főleg hogy az animációkból adódó eltéréseket gőzerővel javítják. Eddigi rekord: a 4-ik fleeten szaladgáltam, 180-ik játékosként ... (Tudom, hogy ez semmit nem jelent, de akkor is ...)
  • Nephin
    - a játék jó

- szerverek a fejlécben

- attól függ, hová akarsz bejutni

- nem az 1.3-ra mondták a catharokat, hanem erre az évre

:)
  • Phoboss
    sziasztok!

Már egy ideje abbahagytam a játékot nagyon azon vagyok hogy visszamenjek ide vagy wowba... milyen lett az új patch óta a játék és melyik szerveren vannak most magyarok illetve milyen ott az arány van bőven republicos? Kis szinten mennyi idő mire behiv a dungeon finder? Illetve olvastam h 1.3ba bekerül cathar nevü faj az most bekerült vagy nem? Bocs a sok kérdésért és köszi a válaszokat
  • DummyBoy
    Jaja, bár én mainhand és később offhand duón agyaltam de majd meglátom még addig xD
  • Laroa
    50es szinten már kezdetben tudsz venni két bm-et, csizmát meg kesztyűt, többi meg recruit. Az már egy jó alap azért.