60332
  • Alienator
    Nem csak szarul lehet megcsinálni egy f2p modelt. Nézd meg az STO-t. Végigvittem 2 karaktert is teljesen ingyen. Nem volt extra híd meg hajó skinem, meg nem volt báli ruhám de játékélményt nem érintette. Persze valszeg igazad lesz, mert ha f2p-re vátanak azt is elkúrják ahogy a legtöbb dolgot. De NEM CSAK szarul lehet f2p-t csinálni.
  • Fpocok
    Hát azt csak úgy mondtam... szerintem akkor sem próbálnám ki :D

DDO-t elkezdtem, de hamar meguntam.
  • picket
    Mert kolbászt eszik, de nem érti a folyamatot, ahogyan az asztalára került. Ő fizetett érte. A böllér dolgozott vele. Ebben a folyamatban egyetlen szereplőnek volt a dolog ingyen (se pénzt, se munkát nem fektetett bele): a sertésnek. Igen tisztelt hölgyeim és uraim, ha valami valakinek tök ingyen van, akkor nem neki szánják a terméket, hanem ő a termék. Lásd facebook, google... Majd ha el tudják adni a pléjert, akkor lesz mmorpg "tökingyen".
  • PiszkosFred
    Igazad van. De akkor mondj ellenpeldat, ugyis unatkozik ma mindenki, es meg van ido a munkaido vegeig, inkabb errol szoljon a dolog, mint Alien es pocok hulyesegerol, csak mert megjott nekik es nyugosek.
  • Omlás
    Sorolj fel pár "jó" f2p modellt...
  • darth devil
    Nem csak a rossz f2p modellekkel kell dobalozni.
  • Alienator
    "Amúgy meg látványosan vergődtél azon, hogy ki sem próbáltad a "coop" pve tartalmat"

Már megint hazudsz. TI akarjátok rámeröltetni gy szpészelek meg egyedül toltam. NEM csak egyedül, soxor partyban. De ennyi coop nem éri meg a havidíjat.
  • picket
    Neked is ajánlom a ddo-t, aztán beszélünk amikor elérted az endgame-et, hogy mennyi volt az az ingyen :p
  • PiszkosFred
    Miert? Te is erre varsz, hogy ingyenes legyen es vegre tudj jatszani. Te irtad par honapja, hogy penzert szar a jatek, de ingyen jatszanal vele. Csudajo vilag lesz, ha f2p eseten tele lesz a vilag ilyen emberekkel. Orom es bodotta var mindenkire :)

• Omlás
    Márpedig szinte az összes f2p mikrotranzakciós stuffnál ez van...
    Adott lehetőség, hogy ingyen játsszál de olyan "megkötésekkel" amik totál megölik a játékélményt...
    A fejlesztők két szép szeméért nem fogják ingyen hostingolni a szervereket és jótékonysági szervezetek sem adakoznak az f2p játékok fejlesztői felé akkor miből is élne meg egy adott "f2p" játék?
    Igen a "12 éves orosz pistike" típusú játékosokból akik sokszor fizetnek de keveset de a sok kicsi sokra megy ....
    javascript:document.newmessage.submit();
  • Laroa
  • PiszkosFred
    "Egy sikeres mmo nem nyilatokozik olyat hogy vizsgáljáj az f2p lehetőséget."

Ez megint hulyeseg a reszedrol. A havidijas elofizeteses rendszer kifutoban van, a Blizzard kb 2-3 eve jelentette ki (tudod, ok csinaljak azt a lofasz konnyu halott serverekkel teli szargrafikaju bukott wow nevu mmo-t), hogy a kovetkezo projektjuk kapcsan kizart az elofizeteses rendszer. Sokaig jatszottak (jatszanak) a gondolattal, hogy ingame reklamfeluleteket tegyenek e bele, vagy f2p rendszerrel induljon a kovetkezo - valoszinuleg ujabb bukott - projektjuk.

A TESO (ami mogott szinten egy noname studio, valami Bethesda nevu egyetemista garazscsoport all) is direkt honapokig vizsgalta a fizetesi rendszereket, es nagy dilemmaban vannak, hogy fizetos legyen e, vagy f2p, esetleg b2p. Meg nincs hivatalos dontes.

Ezek utan, akinek van pici esze, megvizsgalja a lehetosegeket, mert a havidijas rendszer szep volt, jo volt, de nem "korszeru" mar. Ezt nagyon sok kozgazdasz es elemzo is bizonyitotta mostansag, emiatt a SWTOR kapcsan az BW/EA is elgondolkodott azon, hogy ha eljon az ido, akkor nekik is lehet, hogy erre kell valtani. Es ha ez megtortenik, azt nem ket nap alatt fogja osszehozni 2 progmatos egyetemista, mint a guildablak invelest vagy a groupfindert, hanem elozetes koncepciok kellenek, azok szimulacioja es elorejelzeseinek elemzese.

• darth devil
    Folytassatok meg. Unalmas a munka. Semmi sem indokolta a free hetet csak igy sikerult. De orom olvasni, h milyen elszantan tamadjatok es veditek ezt az epic fail jatekot.
  • Fpocok
    "f2p játék célközönsége röviden úgy jellemezhető, hogy 12 éves orosz pistike, aki nem veszi észre, hogy lehúzzák"

Szerintem kicsit pihenjél, mert elég sok hülyeséget hordtál most össze...
  • Omlás
  • picket
    Jó reggelt! Pénzből élnek! Pénzből mennek a szerverek! f2p azt jelenti, hogy nem folyamatosan, egyenletesen fizetsz, hanem minden új tartalomért fizetned kell. Quest pack, mount, hupizöld hellokittis fénykard. Mész egy trialnyit ingyen, aztán megjelenik a questgiver ikonja mellett a dollárjel, hogy csengess. Telepíts már egy ddo-t, aztán nézzed meg mit jelent a f2p, mielőtt itt hirdeted a hülyeséget! :p
  • Nephin
    Decemberben azt mondtad, két hónap is f2p. Aztán lett tavaszra. Aztán most megint 2 hónap. Mindeközben még mindig nem lett az, tehát jön a bevétel a havidíjból, mert ugye nem gondolod, hogy az EA jófejségből ragaszkodik a havidíjhoz, ha abból nem jön pénz, mint ahogy te állítod.

De gondolom ha 25 év múlva f2p lesz, akkor ugrálsz majd örömödben, hogy ugyemegmondtamugyemegmondtam. :D
  • picket
    +1 uninstall

Azt fogjátok fel, hogy aki nem hajlandó kifizetni, meg a 20-30 éves kereső nyugat-európai, amerikai kereső fiatal számára nevetségesen alacsony előfizetési díjat kicsengetni, az jelenleg nem célközönség. f2p játék célközönsége röviden úgy jellemezhető, hogy 12 éves orosz pistike, aki nem veszi észre, hogy lehúzzák ("ingyen" játszik, de többet fizet mint havi 13 euro). Te velük akarsz együtt játszani, én nem.

Amúgy meg látványosan vergődtél azon, hogy ki sem próbáltad a "coop" pve tartalmat, így a véleményed erről... heh.
  • Nephin
    Nem, egy piacból élő cég ül a seggén, vigyorog a termékére és körbe sem néz, mi a helyzet a világban és ha lát más módszereket is arra, amit csinál, eszébe sem jut megvizsgálni, melyikkel jönne ki jobban.

Tanács: soha ne vállalkozz, bebuknál. :D
  • Alienator
    Ne legyél már picket...
    Egy mmo pl fizetősnek indul, annak szánják mert azt hiszik hogy akármilyen is, a név vagy a világ amiben játszódik elviszi a hátán. De benézik és nem így lesz. Az emberek nem akarnak fizetni ezért egy fillért sem. De van egy nagyon jó single része, amit egy f2p modellen belül végigtolhat MINDENKI aki megveszi, mint bármilyen single játékot. A kampányért kifizeti a game árát és ennyi. EBBEN AZ ESTBEN ezért jobb az f2p mint a havidíj.
  • t0xikus
    ne legyél buta plíz:) ha embert érdekli a dolog,h visszanézzen, akkor belép accountjával és megnézi,h mizu. olvasni gondolom tudsz, szóval akár meg is nézheted,h transferhez mit írnak.

az meg nem triviális,h kliens fenn legyen gépemen, ha nem is játszok vele:)
  • Laroa
    Én örülni fogok, hogy nem kell majd érte fizetni és ingyé játszhatok :)
  • Alienator
    Tudom. De te csinálsz úgy mint aki tök makkant. SEMMIFÉLE f2p-vel kapcsolatos dolgot nem vizsgál egy sikeres mmo.
  • Nephin
    Aha, szóval megint a fizetős egyenlő szar, ingyenes egyenlő tökjójáték. Érdekes fickó vagy.

A trialból pont kiderül, aminek ki kell derülnie.
  • Alienator
    nesze b..meg
  • picket
    Persze nekik az az érdekük, hogy előfizess, és ha ez vesz rá...
  • picket
    Direkt szóltunk itt is, ráadásul - megismétlem - akit érdekel a játék, az rápróbál(t) a transferre (és sikerrel járt).
  • Nephin
    A piacot vizsgálják... miért csinálsz úgy, mint akinek nincs agya?
  • Alienator
    Oké te így reagálod le. De azokra is gondolj, akik csak a rengeteg negatív hír és értékelés miatt nem vágnak bele és nem veszik eg (trial alatt nem derül ki milyen). Viszont ezenken az embereknek biztosítva van a gameplay singleben, és még fizetnek is érte mikrotranzakción belül valamiért ha nekik kell vagy megfogta őket valami a játékban.
  • picket
    Ha idemásolod, akkor is linkeled, mert így nem vagy hiteles. "Én is bármit idézőjelek közé tehetek, attól semmi nem történik, nem leszek hitelesebb, nem lesz igaz amit beleírok, vagy belekopipasztázok." És egy hónapja kitárgyaltuk.
  • t0xikus
    honlapon tájékozódtam, de ezek szerint ahhoz is balfaszok,h ott tényleges infót közöljenek:D
  • Nephin
    :D
  • Alienator
    Egy sikeres mmo nem nyilatokozik olyat hogy vizsgáljáj az f2p lehetőséget. És ha lenne annyi bevétel ami az ea-nak elég lenne akkor sem vizsgálnák az f2p lehetőségét. de nem így van, vizsgálják. majd pár hónap múlva emlékezz erre.
  • Nephin
    Úgy, hogy letörlöm, nekem nem kell még egy fizetősből f2p lehúzás és mindent a bevételre kihegyezés a'la Lotro.
  • picket
    Már 2-3 hónap? 2-3 hónapja ez még pár hét volt. Eltelik még 2-3 hónap, és már csak évek kérdése lesz?
  • Alienator
    Arra kíváncsi leszek azért hogy ti "évekignemleszf2p" fanboyok hogy reagáltok majd ha 2-3 hónap múlva bejelentik hogy f2p lesz ahogy mi haterek jósoltuk.
  • Nephin
    Nem ezt nyilatkozták, hanem azt, hogy folyamatosan figyelik a piacot és mindent eshetőséget megvizsgálnak. Mert ez a dolguk, tudod, pénzből élnek, az lesz, amiből több pénz jön. Egyelőre a havidíjból van a pénz, nem lesz f2p még sokáig, ha fejreállsz, akkor sem.

Látom, visszatértünk az egy helyben pörgéshez, ennyire hiányzik a kispad? :D
  • picket
    Főleg hogy gond nélkül lehetett transferelni előfizetés nélkül, és akit annyira érdekelt, hogy "talán ha ingyen van belépek", az meg is lépte ezt.
  • Alienator
    Mint azt már kitárgyaltuk, az f2p is hoz bevételt. De ha valaki csak egy kotor3-at akar single-ben játszani, az majd megteheti havidíj nélkül is. Mert egyetlen erőssége a játéknak a történet és annak tálalási módja. Az mmo része fail, de a single odabasz. és van akinek elég ha pár kaszt történetét végigtolja és ennyi. Attól meg ne kérjenek havidíjat.
  • Nephin
    Hát ez már tényleg a failtroll kategória, keress valami inspirálót, egyre rosszabb vagy. :D

írtam a dologról jó ideje, keressd meg az oldalon, most nem érek rá.

Legközelebb a csőjátékos toposzt rángatod elő decemberről? :D