60330
  • DoctorStryker
    Koszunjuk emese
  • eXequtoR
    Nem volt itt semmi vita, csupán esélyt adtál barátunknak, hogy a kemény papíros seggszpirtjét bemutathassa. Nem érzékeled 6 gigával a lassulást és pont.
  • Tibbbor
    Sose szerettem lóversenyt csinálni egy RPG-kből, persze ez játékstílus kérdése. Jó régen már írtam, én még arra is szánok időt, hogy a nekem különösen tetsző helyeken screenshotokat csinálok a karimról, így lassan összeáll egy képsorozat arról, hogyan lett a lev.1-es gyámoltalan Jedimből tiszteletreméltó harcos.
    Nem sajnálom az időt a felfedezésre és a craftolásra sem, ha kedvem tartja, lenyomok egy űrcsatát, sőt szívesen segítek kisszintű kariknak Heroic-okban vagy FP-n. Ahogy annak idején nekem is segítettek mások.
    Nem érdekel, mennyi idő alatt leszek maxon, mert ha rohanok, elveszítek egy rakás részletet, ami benne van a játékban, csak nem vesszük észre. itt-ott olyan jól ismert SW karikkal futok össze a bolygókon, akiket túlzottan kizoomolt kameránál fel se ismernék.Szóval én nem csak tápolom, hanem játszom is a karakteremet. Szerintem ez így jó, mindenki olyan tempót diktál magának az SWTOR-ban, amilyet akar, elvégre ő fizet.
  • Tibbbor
    Te jó ég, csak most látom, mekkora vihart kavartam az ártatlan 2 gigás kérdésemmel!Fiúk, azért memória ügyben nem kell egymás torkának esni!
    Mindenesetre az én gépem kap még 2 gigát, aztán tetszik, nem tetszik, egyelőre ennyi! Majd oprendszer csere után lehet több memórián is gondolkodni.
    Megjegyzem, az egyik utolsó GameStar-ban volt egy hosszú cikk a memóriákról, pl. melyik oprendszer mellé max. mennyit érdemes tenni, mivel annál többet úgysem képes megcímezni, stb.Ajánlom a korábbi vitázóknak, mert a cikket szintén hozzáértők írták.
  • HyperMonkey
    Hát ha ennyire brutál hardban nyomod akkor nem tudom meddig tart ki a game neked. Ez csak akkor lehet ha van klán hozzá. Ha van és ők is ekkora HC arcok akkor hamar kivégzitek, de jön a kieg nemsokára.
  • MerlinW
    Én 3 hét betegszabin voltam, így volt ~2 hét a lvl40. Ha munka mellett játszanék napi 1-2 órákat, akkor nekem is hónapokba tellett volna:)
  • Although
    Igen ez benne van a groupok mindig jobban "fizetnek" mint a solok, ezt a karit most soloba próbálom végigvinni, volt pár group napom is jó lett az a rész is, mindent összevéve ez egy igazi rpg lett.
  • eXequtoR
    Senki se mondta, hogy rusholni kell. :) Mi bétába végig nyálaztuk összes questet, élesbe pedig 3an szinteztünk. Mondjuk jól rá is basztunk, mert 50en nem volt más pár napig és nem jutottunk le hmbe. :/ Mindenki mást szeret, van akinek a szintezés jelenti a játékot és van aki a high lvl instázás/raidelésre megy rá egyből.
  • Although
    Ezt az egy hetet sose értettem, nekem kblv40-es a karim, és az egy hét míg mindent elolvasok, questeket, lore katalógust, persze benne van ehhez kell néha szótár is nekem, 2 hónap alatt lett meg a lv40-es karim normális játékidő mellett :) Tudom béna vagyok ez van :)
  • MerlinW
    Huzamosabb 5-6 óra játék után nekem is 6-7GB-ot zabál. Meg is szokott dögleni egy idő után. Memory leak lehet valahol. Mondjuk egészséges ember ne játsszon 8 órát egyhuzamban:)
  • Junger
    http://www.swtor.com/community/showthread.php?p=10952
    Aki még nem ismeri, nagyon megdobja a teljesítményt.
  • eXequtoR
    Az elején kb 1 hét alatt kilehetett pucolni az egész tartalmat. Ebbe a játékba max az a hardcore, hogy találj magad mellé 7 értelmes ember, de azon kívűl ez lézerkardozós casual game. Azóta kijött 2 új raid egy 4 és egy 5 bossos, hozzá +2 "tier" 61 ill 63 ilvl modok, war hero és elite war hero cuccok pvpbe + 1 ú bg. Köv. patchbe jönnek a repuk, indul a world pvp ! Kb. ennyi.
  • picket
    2+2>4?
  • picket
    Kevered az összes "oprendszer által használható fizikai memóriát" az egy process által használhatóval. Nyilvánvaló, hogy aki 12 giga ramról beszél, annak 64 bites a windows-a, ezért előbbit fejtegetni felesleges.

Go ide, táblázatból kiolvas:
    User-mode virtual address space for each 32-bit process ->
    Limit in 64-bit Windows ->
    2 GB with IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE cleared (default)

A rendszermérnöki diploma meg pont semmit nem jelent (mint a mellékelt ábra mutatja).
  • gergod
    Ha jol emlekszem ezert hasznal 2 processt, hogy tudjon 4Gb-nal tobbet hasznalni.
  • DoctorStryker
    beleszámoltam egy átlagos 512 MB VGA-t amiből a 4GB lejön ezért van általában megadva a 3,5GB
  • gseldon
    Én is gondolkodom a visszatérésen. Pont kb. egy éve hagytam abba, mikor a Karagga raid kijött. Viszont én nagyon-nagyon brutál hardcore-ban nyomtam akkor. Megvolt az össze insta HM-ben, mindkét akkori raid nightmare-ben, az összes daily, minden relic, fegyver, 2 teljes gear columiban és rakatában IS (jedi shadow voltam, volt egy tank meg egy dps szettem is mindenből)! Mondhatni a játék PVE tartalmát akkor teljeskürűen kivégeztem.
    Ehhez képest milyen pluszt nyújt tartalom terén most a játék?
  • Hecker007
    Nono összesen mindennel együtt 4GB-ot tud címezni a 32-bit, 32 bites linuxok alá viszont van olyan kernel amivel tud 4GB-nál többet is címezni, de az alatt meg ugye nem megy a játék.
    Egyébként, csak játékra elég bőven a 8GB azzal minden elfut, de azért vannak olyan programok amik igen csak meg tudják zabálni a memóriát úgyhogy van akinek elkél a több memória.
  • Hecker007
    Nekem laptopon 4GB memóriával teljesen jól fut, csak szegény hdd nem szereti az sw-t.
  • DoctorStryker
    Nézz utána mert 32bites program nem tud fizikailag 3,5GB -nál több memoriát benyelni.
    Neked van rendszermérnöki diplomád? -nekem igen.
    Felesleges 6-8 GB RAM-nál többet venni. Ha neked nem volt elég akkor valami gond van a winfosal.. karban kellene tartani. S nem nagyképűsködni.
  • roblee
    Nálam sincs játék alatt probléma 4 gigával. Soha nem volt fagyásom.
    Viszont mikor kiléptem, alig akart bármire is reagálni, ilyenkor láttam mennyire megterheli a mem-et a játék.
    Sajnos van egy memleak-je a játéknak, amit kezdés óta nem javítottak, erre van egy tökéletes progi, amit csak javasolhatok.
    Ez beállítható, hogy 5 percenként vagy bizonyos százalék után mem-et szabadítson fel. Nálam működik, kilépéskor is "él" a gépem. :)
    memclean
  • eXequtoR
    Akkor te valamit nagyon jól csinálsz. 6 gigával 4-5 óra játéknál már minden baja volt szerencsétlennek.
  • picket
    Még mindig 32 bites progi, ami két process-t indít, ha megszakad sem tud 4 gigánál több fizikai memóriát enni a kettő együtt. Persze mellette még kell a rendszernek meg egyéb dolgoknak, de azok sem szoktak 2g nagyobb helyen terpeszkedni. Lehetett véletlen hibajelenség, de 6 gigának elégnek kell lennie (nekem 4-el semmi bajom nincs, soha egy fagyás).
  • eXequtoR
    2 giga az pár óra után rebootot jelent ennél a játéknál. :) Anno 6al is probléma volt pár óra után, de így 12vel már okés! :)
  • gergod
    Mercenary comm mar reg nincs a jatekban.
  • sata75
    Ugyanez volt a problémám. Nekem az lett a megoldás, hogy a 4x2 GB ram-ból, kivettem kettőt és feltelepült a játék.
    Itt rögtön az első pont.
  • waland
    Sziasztok. Szeretném én is kipróbálni a játékot, főleg, hogy már van f2p, de a játék nem akarja: a launcher állandóan leáll game client 83 (63%)-nál. Már próbáltam többször újrarakni, de mindig gyanott ál meg. Van valami ötlet, mi lehet a megoldás?
  • Tibbbor
    Köszi, közben a Ranked WZ Comm-ot adó NPC-t megtaláltam és láttam is, hogy lev. 40 kell ahhoz, hogy válthassak.Még azt nem tudom, mikortól válthatok Mercenary Comm.-t?sejtésem szerint akkor, ha elérem ezt a PvP fokozatot és a megfelelő level-t.
    Más: Balmorra-n azért nagyon kevés XP-t kapok a küldikért, ez meglepett.Amúgy most is azért néztem be a fórumba, mert megint kivágott a szerver.Naponta 1-2 DC szinte mindig van.Szerintem kevés a 2 giga RAM-om, vagy más lehet a baj?Más netes játéknál(pl. nagy ritkán bétázok a Path of Exile-el, soha nincs kifagyásom.
  • V43 1105
    Skacok,

Eladó SWTOR key + 30 napos gamecard és 625 cartel coin.. 3 ezer forint.
  • gergod
    Ha mar nem kell sok valor 40ig, akkor erdemesebb egy fegyvert venni 900 commendationert, amit utana vissza kell valtani amikor mar tudsz ranked commendationt venni.

Adrenalt meg healt erdemesebb goldert venni.
  • eXequtoR
    Amugy az összes ilyen tokennél írja, hogy mennyi a max amennyit össze szedhetsz egyszerre, szóval lehet rá számítani mikor kell kiváltani valamit.
  • eXequtoR
    Valor rank 40 kell és a pvp terminal ( ahol a daily questet kapod ) mellett van 2 npc, az egyik a fegyvereket adja és a másiknál lehet minden félére váltani a wz comot. Addig is ha játszanál még pár meccset, vegyél ki ugyan ennél az npcnél adrenált és hp potit. 10 wz comba kerül dbja és mindig mielőtt maxolodna a commendation kiveszel ismét párat. Ezeket érdemes lvl 50re tartogatni.
  • Tibbbor
    Felfigyeltem valamire: írod, hogy 2750 "sima" Warzone commendation után nem jön több.Én most állok pont így, ezért is álltam le a PvP-vel, mert Rankedhez viszont még nincs group-om.Azt is írod, hogy ez a sima PvP commendation átváltható Ranked Warzone Commensation-re.Az átváltás a flottán lehetséges?Mert ha igen, akkor máris körülnézek, ugyanis elkerülhette a figyelmemet.Vagy azért nem látom, mert még csak 39 vagyok?

Egyébként mindenkinek köszönöm az infókat!

DoctorStryker: a PvP gearekről tartott értekezéseteket olvastam és nagyon hasznos, persze a nyelvezetét szokni kell, de majd fogok még én is így - rövidítésekben - beszélni..., remélem...
  • HyperMonkey
    Mármint azok a cuccok amiket black hole tokenekért vehetsz ki, az egyik legjobb a játékban. Hétfő van na :)
  • HyperMonkey
    Alap modokat kap a T1-el, de remek pl companion öltöztetésére.
    Tibbbor:
    A heti küldikért/raid küldi pl black hole tokeneket kapsz, ami az egyik legjobb a játékban. Szóval az endgame szórakozás meg van oldva. plusz jön hamarosan a kieg, amiben nem kevés újdonság lesz. Ajánlom olvasásra az swtor.hu-t
  • eXequtoR
    Lvl 50 után megnyílik 4 terület (ilum/belsavis/Black Hole/Section X) , amolyan bónusz "széria", ahol naponta ismételhető questek lesznek ( daily quest ) amiért jó sok lóvé ( az összes küldi olyan 700k körül van talán ) és daily commendation járt. Ezekből a comokból lehet venni mountot/lvl50 alap mod és armoring ami mondjuk semmit nem ér és BIS ( Best In Slot ) relic-et.
  • DoctorStryker
    A pvp cuccokról 1-2 oldallal visszább vitáztunk (gergo, exe, én)
    ajánlott olvasmány.
  • HyperMonkey
    nagyon érdemes előfizetőnek lenni. Iszonyat sokat javult a játék mióta abbahagytam. A recruit pvp gear elég alap, de nem rossz nyitásnak. Utána pvp pontokért vehetsz jobb cuccokat, de ezeket a pontokat átválthatod ranked pontokra, mert a legjobb cuccokat abból szedheted ki. plusz ha a 2750-et (azt hiszem ennyi) eléred a simából akkor nem jön több. Vagy vásárolsz ebből amit lehet, vagy átváltod. Ami még plusz jó, hogy az alap pvp set-ben kapsz 2db relic-et, ami a pve (T1 tionese)cuccaidhoz is remek amíg nem szerzel vagy veszel ki tokenből jobbat. Lényeg, hogy nem ragadsz le DING lvl50 utáni és a raidelés előtti állapotban mint a wowban. Ott ha nincs kurva sok időd / türelmed vagy rengeteg pénzed vagy iszonyat lootszerencséd, akkor nagyon sokáig rá leszel kényszerítve a HC farmolásra vagy a napi küldikre. Az SWTOR-ban a max szint után mehetsz a következő fokozatra, a raidelésre. persze a hard mód instákat is érdemes tolni, mert az endbossok már a következő, T2 (columi) itemeket dobálják. nagyon jól megcsinálták az átvezetést a friss 50-es és a raider között. Ezek alap cuccok, de így megvan hogy tudsz tovább lépni, és megmaradt az is hogy gyűjtögeted HC-ból vagy raidből a még jobb cuccokat. És keress egy nagyon jó klánt.
  • gergod
    Ha elofizeto vagy, akkor nem kell a section X-et kulon megvenned.
  • DoctorStryker
    balmor-n lévő bogarak inkább a starship troopers (csillagközi invázió) filmbéli bogarakra hajaznak.