60330
  • Tibbbor
    Köszi, de már 55-ös a guardianom és szerencsére ez nagy átlagban úgy működik, hogy nyomom, ami világít!Ismétlem: nagy átlagban.Nyilván bossfigth-nál más a helyzet, ott helyezkedni és figyelni kell, mert ugye a healer nem feltétlenül ránk pazarolja majd a képességeit, ha hülyeséget csinálunk.
  • pxxl
    mire eléred az 55-öt, és csak fp-re jársz, ami healként könnyű (könnyebb mint dps-ként bekerülni) addigra simán menni fog. fokozatosan kapod úgyis a skilleket, van időd belejönni, és rájönni, hogy mit hova érdemes rakni. ;)
  • Bandras DaSilva #50082
    Ezt nem én mondom, hanem hallottam másoktól. én élvezem a healelést és jól is csinálom, szal nekem pont megfelelő. A korábbi mmoimban is healer voltam szal vhogy ez a szerep az ami közel áll hozzám.

Az meg igen furi ebben a játékban (van több furcsaság is), hogy pl a 16m módok sokkal jobban jutalmaznak mint a 8m ek, mikor épp a 8as megoldás a nehezebb. 16osban nagyon sokat lehet bakizni és nem nagyon büntet. Commokat gyűjteni meg gyorsan weeklyt megcsinálni én is abban szoktam, aztán a komolyabb dolgokat guild csapattal oldjuk meg 8mben/per pillanat, de itt is jönnek hamarosan a 16os hmek guild szinten.
  • Tibbbor
    Neked is kösz a részletes választ.Amit a bill.kiosztásról írtál, nagyon hasznos volt, kár, hogy én már úgy érzem, képtelen lennék megtalálni a gyorsbillentyűket.Ha meg félrenyomok, elég kellemetlen következményei lehetnek...Mindezzel csak növelted a jó healerek iránti tiszteletemet.
    Igazán betehetnének a játékba néhány "korosabb" játékosnak készített FP-ot illetve Op-ot(ezek lennének a Nyugger Operation-ök..., ahol lehetne gyakorolni...)Na jó, álmodik a nyomor, meg kell tanulni a karit, nincs mese!
  • eXequtoR
    "A healer feladat nem olyan nagyon bonyolult, sokan unják is és ezért inkább váltanak vmi más kasztra vagy csak simán respecelnek másik ágra."

Ez abban az esetben igaz, ha max. geares emberekkel storyba mászol le. A healereknek a legnehezebb a feladata és hiába van 7 ügyes / pro játékos mellette, nem fogtok tudni egy-egy nehezebb bosson átmászni.

Sokan azt hiszik a tor progress még mindig a EV szinten mozog.. és így faceroll az egész. Illetve 16osba bohockodnak ahol sokkal egyszerűbb az összes boss és csak verik hátul a brét, majd lootolnak. Nem hiába van olyan kevés NiM TFB ( bár ez már csúnyán nerfelve lett ) és még inkább S&V kill.
  • Tibbbor
    Nagyon köszönöm, tökéletes válasz volt.Jómagam a "hadd haljon" kategóriát képviselem(), vagyis DPS-re talentelt jedi guardian vagyok és szégyen, nem szégyen, a klikkelgetős fajtából.Mondjuk könnyítésképpen a skilleket az ajánlott rotáció szerint raktam sorba, azzal se menjen az idő, hogy keresgélek.Nyilván vannak helyzetek, mikor ez nem használható.
    Maximálisan egyetértek Veled abban, hogy az embernek illik ismernie a saját skilljeit és az alapokat(milliószor emlegetett példa, mikor valaki egy CC-zett ellenfél közelében ellő egy AOE támadást)valamint igenis illik utánaolvasni, vagy legalább néhány videót megnézni a kiszemelt FP-ről, illetve OP-ról(igaz, ilyenben még nem jártam).
    Összegezve: még egyszer respect a healereknek!
  • picket
    Három (+1) dolog kell hozzá, ebben a sorrendben:
    1. gyakorlás
    2. gyakorlás
    3. (meglepetésre) gyakorlás
    +1. Egyébként jpe (józan paraszti ész) alapján kirakod a gyorsbillentyűket, esetleg úgy rendezed a képességeket a képernyőn, hogy lásd a cooldownokat, kiválasztod a neked megfelelő cooldown megjelenítést (amivel a legjobban látod), és már mehet is. Sok függ a megfelelő UI-tól (amit ugye teljesen beállíthatsz), de ez nem befolyásolja az első 3 pontot :p

Ha klikkelve akarsz healelni, akkor kényelmes méretű party/ops frame-et rakj össze, amit látsz is, meg rá is tudsz klikkelni, de azért nem szűkül le a teljes játék csak arra. Rakd hozzá közel azt az action bart, amin a gyógyító (pajzsoló, cleanse-elő) képességek vannak, és klikk, klikk.
    Ha gyorsbillentyűket akarsz használni, akkor marad a kényelmes méretű ops frame (mert sajnos a játékban csak erről lehet értelmesen kiválasztani a játékosokat), plusz a focus targetet bindeljed be (ide megy a tank akit healelned kell). A gyógyítások action barja mehet oda, ahol jól esik, vagy mint a klikkentős esetben, csak lehet mondjuk kisebb, mert elég ha azt látod, hogy cooldownon van-e (érdemes tudni, hogy egy kicsit előbb nyomhatod, mint ahogy lejár a cooldown, akkor beállítja sorba). Ezek után be kell bindelni kényelmes helyekre. Mozgásnak javaslom a wasd-t, vagy az esdf-t, és vadul bindelgess köré a legfontosabbakat (qerf01234 vagy qwrtag12345, de szerintem wasd esetén is van elég, 5 gombos egér sem árt, arra is lehet kötni, a kevésbé fontosabbakat meg shift+akármivel). Érdemes wasd esetén úgy kirakni, hogy kis (gyors) heal q, nagyheal e, pajzs (ha van) egér 4. gomb, a többi meg valahol 1234 körül. Aztán első három pont. A lényeg a cold turkey módszer, vagyis ha elkezdesz gyorsbillentyűzni, akkor nem szabad többé klikkelned, csak ha teljesen profi vagy benne, és csak azért klikkelsz, mert pihizel, vagy mert megteheted. Arra is vigyáznod kell, hogy van, aki nehezen szokik át más kiosztásokra. Én például elég béna vagyok, egy respec meg hotkey kavarás rendesen lelassít jelentős időre, plusz nem tudok zongorázni az egész billentyűzeten, csak ahova leraktam a kezem, úgyhogy próbálok abból megélni (ez kb 15 gomb, plusz ugyanezek shifttel).

Amúgy meg csatlakoznék az előttem szólóhoz, az alap, hogy tudod mit kell csinálnod, kit kell életben tartanod, és jó a geared (ez sajnos egy ilyen játék, a legprofibb játékos sem ér semmit ha strandpapucsban meg ágyékkötőben rohangál a karaktere).
  • Bandras DaSilva #50077
    A healer feladat nem olyan nagyon bonyolult, sokan unják is és ezért inkább váltanak vmi más kasztra vagy csak simán respecelnek másik ágra.

Van pár alapelv amit érdemes követni. Ha csapatban vagy, akkor általában a legfontosabb az, hogy a tankot és magadat életben tartsd. A dpsért nem kár :p (persze igen, de ha választani kell, akkor inkább a tank maradjon). Általában egy swtor csapat úgy néz ki, hogy 1 tank, 1 healer, 2 dps.

Ha ops van akkor ugye eleve több healer van, ott érdemes leosztani a szerepeket, hogy kire melyik healer figyel. Ezzel együtt ha gond van és neked épp van szabad kapacitásod átdobálhatsz healeket máshova is. Nagyjából ebből is látszik, hogy a legtöbb idődet azzal töltöd, hogy nézegeted a hp csíkokat meg a %okat, meg a debuffokat és éppen dotot szedsz le, vagy aoe healt nyomsz vagy pedig csak sima single targetet.

Boss fightoknál érdemes ismerni a taktikákat, mert az megkönnyíti az életed. Általában sok extra nincs. A nagy általános igazságok vonatkoznak ránk is. ne állj a piros körökbe a földön, ha vmi lila targetel, menj el a többiektől, ha olyan van, hogy vmi mögé be kell állni vagy a boss mögé kell menni, akkor érdemes azt is ismerni és csinálni amikor itt az ideje.

Ez először nehéznek tűnhet, de hamar megtanulható.

A másik alap dolog amivel tisztában kell lenni az a skillek. Ismerni kell, hogy milyen healjeid vannak, melyik aoe, melyik hot, stb stb. érdemes ismerni ezek költségeit is. Kis rutinnal rájön az ember, hogy milyen sorrendben érdemes ezeket elkattintgatni, de ha nagyon nem megy lehet leírásokat is találni. Én operative healer vagyok, szal fosom a probeokat mindenkire, hogy adják TA-ket amikkel ingyen healelek. Más kaszttal máshogy megy.

Fontos a ruci is. Mert nem mindegy milyen statokra gyúrsz. itt is többféle elképzelés van. van aki a lassabban castolódó, de nagyobbat gyógyító healek híve más meg éppen ennek az ellentéte, és akkor érzi magát jobban, ha kisebbeket ugyan, de kurva gyorsan tud healelni. Én az utóbbi vagyok...

A billentyűkiosztás sztem mindenkinek más. érdemes olyan helyekre pakolgatni őket ahol könnyen eléred őket és nincs más fontos dolog.

Én nagyjából így csinálom és eddig mindenki csak dicsért fpkben, operationökben is. Nyomtunk lvl55 story és hm opsokat is, a nightmare csak a classic opsokból ment le eddig, hamarosan nekimegyünk majd az 55ös nimeknek is, de még gearelődik a guild.

Remélem ez így elég volt. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok, ha tudok.
  • Tibbbor
    Olvasgattam a 27-i vitát a hotkey-s és a klikker healerekről.Én nem ebbe akarok beszállni, inkább szeretném megismerni a profi gyorsbillentyűs healelés kulisszatitkait.Sose healeltem, nincs is szándékomban, alapjában véve a nyugisabb klikkelősök táborához tartozom, de mindig is őszintén csodáltam a bossfigt videókon a healerek profizmusát.
    Vagyis: hogy konfigurálják ők a hotkey-ket, honnan tudják, melyik képességet mikor lehet újra ellőni és hogy tudnak a gyógyítandók életcsíkjára plusz a bossok trükkjeire egyszerre figyelni?
    Nem valami fellengzős, kioktató választ szeretnék kapni(volt már benne részem többször is néhány itt kommentelőtől), hanem tényleg érdekelne, hogy megy ez.Szerintem többek között erre is találták ki ezt a topikot.
  • Nephin
    Itt tudod megvenni: kieg
  • Nephin
    Szia, nézz körül a fenti linkeken.
  • MerlinW
    Kiegészítő nélkül teljesen felesleges előfizetni, ha lvl50-es a karaktered. Semmi értelme, de tényleg.
  • Plata
    Én játszanék vele és elő is fizetnék,de nyár van és alig van rá időm,ha van is időm tuti nem tudok nyugodtan játszani mert valaki megzavar.De ősszel újra előfizetek,csak azt sajnálom hogy nem lehet meg venni a kieget.Mert az alapjáték megvan.
  • Kiriyama
    és tényleg,még hozzászólni sem tudok témához:D Tényleg kapják be:D
  • Kiriyama
    Szerintem egyáltalán nem szar a játék,sőt nagyon is jó. Én szívesen játszanék vele,de mivel nincs lehetőségem hogy befizessek,enélkül pedig nem tudok senkivel kommunikálni a problémámról,így nem játszom. Viszont furcsának tartom hogy nincs egy email elérhetőség ezekre az esetekre. Talán még valamelyik fórumon lehetne írni,bár lehet oda sem tudok,csak ha be vagyok fizetve:D
  • DarkBlade
    LV50 -es fejvadász keres a The Red Eclipse szerveren magyar guildet.
  • PiszkosFred
    Ha ennyire biztos vagy a dologban, miszerint direkt csinaljak es csak a penzedet akarjak lenyulni, akkor nosza jelentsd fel oket! De komolyan! Ennel tutibb megoldas nincs is, ott a bizonyitek a kezedben, a vedelmet elsoprod a picsaba, instant win es profit.
  • eXequtoR
    wtb editke gomb. *leszarnám
  • eXequtoR
    Szóval beakartál fizetni egy szánalomszar játékot. Az indiaiak helyébe akik egy tál rizsért melóznak én is nagyívbe leszarom a pénzed !
  • HyperMonkey
    nem is szánalmas már hanem felháborító. semelyik másik játéknál nem kell fizetni a supportért. az egész BW/EA/SWTOR egy nagy rakás szar. a kezdetektől ezerszámra vannak az ilyen gondok és nem oldják meg. és szándékosan hogy ezzel is le tudják nyúlni a játékosokat.

ha már a játék annyira szar hogy nem fizetnek érte, akkor megpróbálnak így pénzhez jutni. aljas banda.
  • Kiriyama
    Nekem ugyanez volt. Szánalmas a support:( Inkább nem játszom tovább.
  • HyperMonkey
    Semmi nem segített, vettünk game time code-ot és azzal jó lett az előfizetés, de a rise of the hutt cartel-t nem tudtuk megvenni. Lehet azt máshonnan beszerezni mint az swtor.com oldalról? originen sincs.
  • Bandras DaSilva #50062
    Néha érdemes böngészőt váltani, ha esetleg melóhelyen próbáltad ott lehet le van tiltva, korlátozva van, szal érdemes otthonról is megpróbálni.

• Bandras DaSilva #50061
    Úgy kell hívni, hogy nyomsz egy 00-t aztán 44-et (ez a uk hívószáma) aztán 20 3014 1826.

A 20 elé nem kell a 0 ha külföldről hívod.
  • pxxl
    Érdekel valakit az acc-om? Van rajta egy 54-es assa dps, meg egy 55-ös jugg tank. Ez már korrekt gearben van. 9 napig még sub, cartel coin az elfogyott :P
  • HyperMonkey
    pontosan*
  • HyperMonkey
    Ezt a számot adták meg:
    UK: (020) 3014 1826

Ezt hogy kell pojtosna hívni? (sosem próbáltam még). Hogy kell bepötyögni?
  • PiszkosFred
    Meg tavasz kornyeken ismerosom igy oldotta meg, amikor elhagyta a telefonjat valahol, rajta ezzel a mittomen milyen securiys cuccal. Ket perc se volt. Igaz, Svedbol telefonalt, de nem hiszem, hogy kulonbseget tenne az EU support.
  • HyperMonkey
    A skype nem működik így. Ennyire szar szemét rendszer egyik játékban sincs, felháborító!!!
  • HyperMonkey
    Elég undorító ez az egész dolog, főleg hogy preferredként nem is jár support. Haver accjáról írtam a ticketet.
  • PiszkosFred
    Skype is mukodott regen ilyen esetre. Azzal probalkozz.
  • HyperMonkey
    Jó estét... Volna itt egy érthetetlen cucc. Be akartam fizetni egy hónapra és ezt írta ki a honlap:

An error has occurred while trying to process your request. Please, try again later. {0}

Csináltam egy másik accountot, az F2P ugye, ott is be akartam fizetni és ugyanezt írta ki. Most akkor nem lehet befizetni, vagy ez megint a szokásos szarakodás?

Az első account amin próbáltam befizetni, régen előfizetéses volt, majd egyszer csak nem vonta le és manuálisan se engedi a leírt hiba miatt. Megpróbáltuh haver kártyájáról, arról se engedte, de a sajátját arról a kártyáról engedte tehát a kártyával kinden rendben.

Írtam a supportnak de automatikus válasz hogy hívjam fel őket. De most ez valami vicc hogy még a support sincs ingyen?
  • eXequtoR
    "Nálunk az üres időkben dpselnek a healerek"

Rofl. NiM SVbe van olyan hogy üres idő? :D Az esetek 50%ba Jézus healel minket, mert Hargék reszorszér imátkoznak ! :DD
  • Nephin
    Érdekességek: pod racing? Revan-film?
  • Nephin
    Srác, az egód a Holdat nyaldossa... :D Vicces figura vagy az übermensch-komplexusoddal, meg az úgynevezett "észérveiddel", hogy a tévedhetetlenségedbe vetett hitedet ne is említsem, de a témát nem te határozod meg. :D
  • PiszkosFred
    "De ez nem jelenti azt, hogy nalam ugyesebb es jobb reflexszel rendelkezo emberek nem tudjak ugyanezt megoldani kattingatassal." :)
  • Plata
    Én nem használtam healbotot wowban,de tudtam kattingattva hílelni.És jártam rendesen raidre klánnal.Nem volt rá panasz hogy lassú lennék vagy hasonló.
  • gergod
    Es ha te repulni akarsz, leugrassz egy farol ahelyett, hogy repulore ulnel, mert ugye a farol leugras is repules...

Na mindegy, terjunk inkabb vissza arra a temara, hogy hogyan kell a jatekba belepni, mert a klikk vs gombnyomasrol mar mindenki elmondta az esz erveit (ha voltak) vagy a hitet, es mar nem lehet mit hozzatenni.
  • Nephin
    Te pedig csak magadat minősíted... nem bírsz valamit felfogni, vagy béna vagy hozzá, neked nem megy és ez azt jelenti, hogy nyilván hülyeség és olyan nincs is, mert nem illik bele a kis kockavilágodba. Gratula :D Nem tudok repülni, tehát a repülés lehetetlen, ugye? :D
  • gergod
    valaha reg, egy messzi, messzi galaxisban... lehet, hogy van olyan ember :D