60330
  • gunji
    Így van, így van, teljes mértékben egyetértek. Egy no reward/loot változat tökéletes lenne.
  • Although
    Ez egy ördögi kör, ez az f2p, b2p,p2p. Pedig nem kell sok ész hozzá. F2p olyan játékoknak jó mint az aoc akik már biztos nem ölnek bele többet.
    Még a B2p az ami jó a secret worldnek bejött állandóan van új tartalom nagyon rétegjáték de ha néztem a hetedik komoly tartalom is megjelent hozzá. Most néztem egy okostojás videoját az esohoz és komolyan nyomják hogy ha ingyenes lenne akkor esetleg...
    Sajnos te is csak arról győztél meg amit sokan sejtenek az f2p semmire se jó.
  • MarkBlade
    Német szerveren vagyok most a T3-M4 en és ott mindig van ember akivel mehetek FP-t. Csak tank talent kell és visznek mint a cukrot. És elkezdek tanulni németül mert az viszont idegesít hogy nem tudom mit írnak néha :)
  • PiszkosFred
    Pont ezért írtam, hogy megkötésekkel. Mittomén, kevesebb xp, vagy semmi loot, bármilyen megoldás szóba jöhet, csak a sztorit tudja befejezni/megnézni az is egy bolygón/FP-n, akinek nem jut segítség/guild. Csak és kizárólag hangulat és kíváncsiság miatt. Aki rewardot akar, vagy bossokból lootot, az szerezzen cimborákat, de aki csak a sztorira kíváncsi, az mehessen a csipet-csapatával, ha már egyszer azok ott lógnak a hajón és semmi dolguk, azon kívül, hogy kifosztják a minibárt. :)
  • gunji
    Gondolom azért, mert a műfaj nevében ott a multi szócska.
    De ettől még én is egyetértek veled, szerintem is jó lenne egy ilyen lehetőség. A heroic/ff/op jellegű küldetéseket általában ki szoktam hagyni, s nem csak ezért, mert nincs segítség hozzá. Sokszor azért is, mert a többség már nagyon sokszor végigment azokon küldetéseken, s nincs türelme az újoncok felé és szeretik leszúrni a másikat, ha az nem jól csinál valamit, vagy egyszerűen végigrohannak a pályán, amikor a másiknak pár másodperc pihegésre lenne szüksége egy-egy boss után.
  • Nephin
    Akkor marad. :)
  • BEAST #51242
    Ez jó ötlet lenne, így kihagytam az összes heroicot, amit nem tudtam solozni/duózni. :/

edit: Elnézést, töröltem, mert rájöttem nem az ESO topicban vagyok. :D De a lényeg, hogy örültem volna ESOban is egy Skyrim/SWTOR jellegű companion rendszernek.
  • PiszkosFred
    Na mindegy, visszavonták/törölték a kommentet, amire ezt írtam, Nephin, ezt is töröld pls, mert így semmi értelme :)
  • PiszkosFred
    Én azt nem értem - még most sem -, hogy miért nem lehet egyszerre több companionnal kalandozni. Ha nincs csapat heroicra, vagy FP-re, akkor miért nem lehet legalább a sztori miatt végigmenni a "segítőkkel", hiszen azért vannak. :) Valami megkötéssel, hogy legyen kedv partyzni más playerrel, de ha nincs senki, aki segít 1-50 között, akkor ne maradjon ki pár érdekes rész, vagy terület emiatt.
  • PiszkosFred
    Tegyük hozzá, hogy manapság a housing már-már kötelező eleme egy mmonak. Van, ahol régóta van (vagy volt), van ahol most vezetik majd be (lásd wow garrisonjai - bár itt is volt már farmocskánk), és van, ami eleve ezzel fog indulni (EQN, WildStar). ESO - hogy hazabeszéljek - esetében az első kérdések között hangzott el még a bejelentés után, hogy lesz e housing (annyi persze ehhez hozzátartozik, hogy TES single játékban a housing az kötelező elem lett, a Morrowind első ilyen irányú usermade modjai után)

Persze, a jelenlevő emberek mindig kivételek, ezt már tudjuk, de a többiek - kvázi a játésok nagy része - szereti, ha van valami, ami az övé, amelyet ő vesz meg, ő csinosít, az ő keze munkáját dícséri. Ez lehet űrhajó, ez lehet egy speci mount, lehet egy spéci festét a vadászgépen, de lehet egy saját, igényei szerint berendezett ház is.
  • picket
    Pillanatnyi profit hosszú távú szolgáltatás helyett. Ezért morgok. De valóban: a birkák a hibásak, akik gagyit vesznek kilóra, az igényes játék helyett.
  • Nephin
    Félreértettél. Arra próbáltam utalni, hogy mindegy, ha neked, nekem vagy bárkinek nem tetszik a dolog, amíg a többség (vagy elég ember) ennyi pénzt áldoz rá, nem hagyják ki, sőt, rá is erősítenek.

Ahogy írtad, minimális befektetéssel (egy-két tárgyat lemodelleznek) kaszálnak, szerinted melyiket választják gyakrabban: ezt, vagy a szinkront, írókat, stb. igénylő komolyabb tartalmak sűrűbbé tételét? :) Amíg dől a pénz ebből is, naivitás lenne azt hinni, hogy a rendes tartalmakra fognak fókuszálni. Az is van olykor, mert néha nagyon kilóg a lóláb, de - nyilvánvalóan - a CM frissítések sokkal gyakoribbak. :) A housing pedig egy újabb aranybányát nyit ennek, kb. végtelen számú lehetőségük lesz kis biszbaszokat hozzáadni akár hetente - és az emberek meg fogják venni, ahogy eddig is.
  • picket
    [szarkazmus] Biztos vagyok benne, hogy a petek, meg a housing, meg 15 új speeder hosszú távon kifizetődőbb, mint a content amiért megvetted és előfizetsz a játékra (történet, voice acting, közös játék barátokkal, karakter fejlesztés, flashpointok, operationök). [/szarkazmus]
    Természetesen ez az én véleményem, a tied lehet más. A kiegészítő dolgokat is megértem - mint a petek, meg a player housing, meg a minigame-ek - amíg azok kiegészítők, és nem veszik el a játék lényegi fejlesztése elől az időt és az energiát, mint ahogy úgy nézem most ez történik. Illetve nem, mert egy új speedert összeüt egy grafikus pár óra alatt, vagy pár nap alatt ha erősen kávézós-cigizős-órabéres munkában van, az eredeti, érdemi contenten meg százak dolgoztak évekig.
    Erős guildek tűnnek el tucatszám, aktív játékosok ezerszám, mert nincs mit tenniük. Persze egy ideig jön helyettük friss hús. És akik abba hagyják, mert nincs mit tenni vesznek még peteket jövőre, vagy megy le a roló egy olyan játéknak, ahol még sokat szórakozhattál volna, ha hajlandóak lennének normális dolgokkal foglalkozni a fejlesztői market-item-ejakuláció helyett?
  • Nephin
    Tekintve, hogy a közönség évi dollártízmilliókat áldoz petekre a Cartel Marketen, annyira nem is mérték el.
  • picket
    Babaházas. Srácok elmérték, ez a hello kitty online-ban köti le a játékosokat, nem itt. Guild hajónak, vagy űrállomásnak kb 234536x10^99-nel több értelme lenne, vagy a sztorik folytatásának, de inkább dolgozzunk zsákutca projekteken. Kicsit olyan ez, mintha azt tesztelnék, hogy hány elbaltázott, felesleges minigame kell egy star wars témájú mmorpg-be, hogy végérvényesen elbukjon. Vajon mi a cél?
  • sata75
    ezek szép dolgok, de mi értelme lesz neki?
    milyen pluszt fog adni, amit mondjuk a hajódon nem találsz meg?
    komolyan nem értem mire lesz ez jó:(
    szerintem a játékosok többsége 1-2-szer bemegy berendezi aztán el is felejti.
  • Kryon
    Ott milyen?

Szerintem is az elhelyezésnél a legegyszerűbb megoldást választják, +1 ajtó Coruscanton és kész. Házakon belül attól még lehet változatosság. Pl. kap mindenki egy alapot ingyen, azon túl a lehetőségeknek csak a CC mennyisége szab határt...
  • Plata
    Ha olyan lenne mint LOTRO-ban az nem lenne rossz.
  • MerlinW
    Szerintem lesz egy nagy társasház, egy ajtóval. Bemész, betölti a lakosztályodat és annyi. Kizártnak tartom, hogy SWG-s birtokrendszert tennének bele.
  • gunji
    És itt is: Űrhajó után (űr)ház…

Az ötletet jónak tartom, remélem nem csak újabb április elsejei beugratás lesz, mint a játszható komornyik droid
    De azért pár kérdés felmerült bennem.
    Hogyan lesz megvalósítva? Kijelölnek (a videó alapján Coruscanton) kasztonként egy szobát valahol, s mindenkinek ott lesz külön instance-ban? Ez lenne a legegyszerűbb. Vagy mernek nagyot fejleszteni, s létrehoznak szerverenként új 'lakónegyede(ke)t', ahol lesz egy-két-pár ezer ilyen lakás/ház, amikből majd lehet válogatni.
    Mekkora lesz a ház? Mennyire lesz testreszabható, vagy saját ízlés szerint berendezhető? Kitehetjük-e esetleg a nem használt fegyvert/ruhadarabokat a falra dísznek? Fognak-e árulni a Cartel Marketen berendezési tárgyakat? Létrehoznak-e új játszható crew skill-eket a berendezési tárgyak játékosok általi gyártásához?
    Jelen lesz-e a házban az összes companion-unk, pet-ünk, esetleg lesz-e garázs a speedereinknek?
    Meghívhatjuk-e a barátainkat a házunkba? Tarthatunk-e klánpartit?
    Mely bolygókon lehetne ilyen házunk?
    A klán esetleg alapíthat-e saját várost egy-egy bolygón? Vagy létrehozhat-e egy saját közös űrhajót/állomást? Ezeket különböző projektek által építeni/fejleszteni is lehetne, pl. repus rendszerben, felhasználva a pl. bolygókon található nyersanyagokat. E bázisokat más frakció/klán meg is tudná támadni.

A játékban még bővíthetnék a játszható fajok számát, kasztonként két-hárommal (pl. togruta, nautolan, wookie, trandoshan, gnar, kel-dor, ródiai, stb.), a változatosság érdekében.
    A craftolást is bővíthetnék, átdolgozhatnák. Jelenleg szvsz nem éri meg craftolni: az augmenteken kívül mindent meg tudunk venni commendation-ökért a flottán. Szükség lenne több akár egyéni ruhadarabra, olyanokra, amiket a companionok is tudnak viselni (Lord Scourgenak vagy Ahsara Zavrosnak nincs megfelelő modolható rucija jelenleg).
    Jöhetne új frakció, több új bolygó, jöhetne a pazaak. Határ a csillagos ég.
  • Plata
    Saját ház.
  • gergod
    Player housing ... Hamarosan :)
  • AlucardHuN
    Bár már lehet hogy kezd megoldódni, most már elindult de elég fura volt, remélem nem jön be még egyszer...
  • AlucardHuN
    Helló!

Kinek volt olyan baja hogy a launcher update/intall idején beragadt? Nekem 97,99%-on állt be, utánnaolvastam angol oldalakon, amit tudtam tenni az újraindításon kívül az a Java frissítés volt. Most megint újraindítottam a gépet, most visszaesett 96,33%-ra és mutatja hogy mekkora sebességgel szedi le a cuccot.
  • PiszkosFred
    Én, mint lehetőséget vázoltam arra az esetre, ha az ember nem rendelkezik kártyával. Az árakat nem néztem. :)
  • MerlinW
    A hivatalos oldalon minden 2x annyiba kerül mint máshol...:)
  • MarkBlade
    E-bay-ugyanennyi dollárban megvolt :)
  • Plata
    Na jah,majd egyszer talán utánanézek ennek a paypal dolognak,addig meg veszek CC-t,azt lehet venni minden ilyen szarság nélkül.
  • PiszkosFred
    Paypallal is vehettél volna a hivatalos oldalról, ahhoz nem kell se bankkártya, se hitelkártya, semmi.
  • MerlinW
    "Ha lenne gamecard"? Mindig is volt.

Tessék. 60 nap, 13 euro.
  • Plata
    Ezek engem is zavartak,én előfizetnék most is ha lenne gamecard,de mivel nincs így vettem egy rakás 2400 cartel coin kártyát és unlockoltam így amit csak lehetett,így van 12 karim red eclipsen,3 crew skillem,title,companion authorization,head slot meg ilyesmi.De akkor sem az igazi,előfizetőként jobb és könnyebb az élet.Ha lehetne újra venni utánvéttel előfizető kártyát most is vennék.
  • Kryon
    Válaszolok a következő kérdésedre is :)
    Ami nem fér bele a korlátba, ahhoz keresel egy megbízható előfizetőt és ő megveszi neked, ha odaadod az árát részletekben.
  • Kryon
    Hivatalosan GTN, Galactic Trade Network, de nekem már AH (Auction House) marad, mert így szoktam meg wowban :D
    Na tehát, akkor az Én típusú játékosnak az a jó, ha egyszer előfizet, mert le tudok tölteni mindent, aztán egy hónap után preferedben tolom tovább és ha valami hiányzik, akkor csak megveszem AH-ból?! Mi az az AH? :D
    Am köszi a sok eszmecserét :)
  • Kryon
    Aki keveset vagy rendszertelenül játszik, annak szerintem legjobban úgy éri meg, hogy átkerül preferredbe és utána AH-ból unlockolja ami kell. Időigényes, de aki így játszik amúgy sem siet sehová sehová, és nincs ott az érzés, hogy le kell játszani a befizetett hónapot. Aki ennél aktívabb, pl. komolyabban pve-zik, annak érdemes előfizetnie. Unlockok nélkül a preferred alig jobb a free-nél, de azok megszerzése után casualként fel se tűnik, hogy nem vagy előfizető.
  • BEAST #51213
    De ilyen igényekkel a free account is elegendő. Hisz ez nagyrészt kizár mindent, ami nem a main story része.

Jelenleg én is csak a story miatt játszogatok nagy ritkán. Meg kellett valami ami miatt más fényben látom az ESO-t. Csak azért lettem preferred, mert hihetetlenül bosszantott az 1 crew skill slot, meg hogy nem tudtam kikapcsolni a head slotot. :D

Viszont ha a számokat nézzük, akkor különféle multi tevékenységekben (warzone és társai) pontosan ugyan annyit játszhat egy free account, mint egy preferred. Heti 5 alkalom.
  • PiszkosFred
    Emberi igénytől és a játékra fordítható időtől függ szerintem. Casual szinten, napi 1-2 órával, ismerkedve a világgal, megoldásokkal, semmi komoly tervvel, csak tényleg adhoc jellegű játékkal - tökéletes a pref. Később, ha tetszik neki és komolyan folytatni akarja a karriert 50 után is, úgyis előfizet.
  • BEAST #51211
    Érdekes megfogalmazás. Én úgy vettem észre, hogy a preferred csak egy picivel jobb, mint a free, de sehol sincs egy előfizetőtől. :)
  • PiszkosFred
    Nem. 3 szint van.
    - előfizető: ez mindent kap, mindent visz, ami elérhető havi 3500 Ft-ért.
    - preferred: ha bármikor is fizettél valamiért pénzért(!), akkor pref leszel, amely picivel rosszabb csak, mint az előfizető, de lényegesen kedvezőbb, mint a free. Akár pár száz forintos, a legolcsóbb unlock megvásárlása után is ide kerülsz.
    - free: komolyabb megkötésekkel, de a teljes tartalom megnézhető, 8 kiváló sztori végigjátszható, és szinte mindenbe bele lehet kóstolni.
    Ez a prefered acc meg ilyen nagy dolog lenne? De ez csak addig prefered, amíg van előfizud, nem?